Ukrajina
-
zigzag
#220851 Re: Ukrajina
Ratuju sa rusijom a nisu proglasili opštu mobilizaciju. Jednom rukom ih zadržavaju 
- drndalo
#220852 Re: Ukrajina
Ti naravno ne znas da je UK zadnju ratu duga Amerima vratila 2006 god...? Dok god je Kralj na njihovoj strani, oni nemaju problem kolapsa, koliko ce trajati nije samo do njih, ali najgore su vec odavno prosli.karanana wrote: ↑14/11/2025 15:38 sto da ne? ako je vec proslo 4 dok si trepno. jel vidis raniji kraj ratu?
btw, po meni je ukrajina bliza i ekonomskom finansijskom kolapsu a samo ruse spominjemo kad je to u pitanju. rusi ovo-rusi ono, rublja pala 10%, kamate skocile na 20%, izvoz nafte vakav-nakav. sta to ukr ima da je bolje i da joj garantuje finansijsko ekonomsko plivanje? 25% bdp-a ide na odbranu, gdje se stvara ta vrijednost? EU moze zavrnut pipu svaki dan. sta jos imaju? zito. tanko je to.
RU se spremila za 10 god. sankcija kao nakon 2014 i Krima... Avaj, sankcije su bar 3x jace, tako da zalihe uz sva rezanja ni blizu ne mogu dozivjeti 10 god. (relativne normalnosti). Naravno, mogu svi jesti krompir svaki dan 6 god. ali ni to nece biti dovoljno dugorocno.
Opet zaboravljas da Ukrajina nema izbora, oni idioti nece prihvatiti nista manje od nestanka Ukrajine. Pa nam ti reci onda za sta bi Ukrajina trebala i mogla pregovarati...? Za grobna mjesta sa boljim "pogledom"...?
Ili ce izdrzati, ili ih nece biti. U tome su usporedivi sa nasim ratom... Ako stanes, ima da te nema...
Last edited by drndalo on 14/11/2025 16:12, edited 1 time in total.
- drndalo
#220853 Re: Ukrajina
Ako Rusima nastavi ovako dobro jurisanje, Karelija bi opet mogla biti = Suomi... Kada nastane komadanje Republika i pokrajina...
-
zilog
#220854 Re: Ukrajina
1917. - Raspalo se carstvo, a centrifugalne sile raznijele sto se vijekovima sticalo. Poslije Crvena Armija pokusavala vratiti izgubljeno, ali masu toga nisu vratili (Poljska). Zato su 1939. pobili oficire, a Poljska je morala cekati:karanana wrote: ↑14/11/2025 15:43haj daj par primjera, cisto da vidim koliko je uporedivo.zilog wrote: ↑14/11/2025 15:38Problem, koji ti ne zelis da vidis, je da bez cijele Ukrajine, cak i da izbiju na Dnjepar, Rusi znaju da nista nisu uzeli i da ce, prvom istorijskom prilikom, koka vratiti SVE sto je pokljucala...karanana wrote: ↑14/11/2025 15:27 ne vidim potpuni slom ni jednih ni drugih niti marsiranje rusa u odesu a jos manje ukra u donjeck. po meni ovaj rat iscrpljivanja rusi lagano dobijaju i mogu vako gurat godinama, selo po selo, gradic po gradic i poneki veci grad. ako rat potraje, a ne vidim da nece, mogli bi rusi uzeti ostatak donjecke oblasti, zaporozje i izaci na dnjepar i tu stati. za sad ne vidim da mogu uzeti grad harkiv harkov, ali mogu dosta i gore vratiti na 2022. i ne vidim njihovo brzo ostvarenje svega ovoga ali 5-7 godina, mogu.![]()
Treba li nabrajati istorijske primjere?
mislim, mozda jesi u pravu, ali sto onda reci da ce im se to desiti bez uzimanja cijele ukrajine? sto je bidno da li ce uzeti cijelu ili pola u kontekstu da ce koka vratiti sve sto je prokljucala? ako uzmu kijev nece vratiti ali ako uzmu samo do dnjepra ce vratiti?
1991. - Raspad SSSR-a, opet isto, samo sada jos dublje u unutrasnjost nekadasnje imperije...
Kakva je razlika izmedju uzimanja i ne uzimanja - cijele Ukrajine? OGROMNA
Padom Ukrajine, Kirilo sigurno ne bi nastavio raditi neki kancelarijski posao, nego bi, kao gore spomenuti poljski oficiri, zavrsio u nekoj od masovnih grobnica, zajedno sa svima koji bi bili i najmanji zagovornici ukrajinske slobode i nezacisnosti. U takvoj verijanti, nakon neke epizode ruske nestabilnosti, ne bi postojala drzava koja se bori za povrat izgubljenih teritorija, nego neki cecenski surogat, koji bi bio lak plijen za nekog buduceg Putina.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#220855 Re: Ukrajina
Nusu mogli čečeniju uzet a kamo li Ukrajinu. Kurac su od ovce i zahvalan sam što su kurac od ovce!
Mogu po Africi prodavati svoje fazone, Europa ih je odjebala. Još samo Amerika i to je to - odoše na skroz kinesku wc šolju, a tek tu ih čeka šou. Ima da ih kinezi razguze za obale Pacifika + Mandžuriju ili kako već. Što su ih prijebali.
Vole se Xi i Pi nema govora
*Mislim da su upravo ovih par dana kinez i ameri počeli izostavljati rutalje iz SVOJIH dogovora.
Alahimanet novi SSSSSSSSRanje!
Mogu po Africi prodavati svoje fazone, Europa ih je odjebala. Još samo Amerika i to je to - odoše na skroz kinesku wc šolju, a tek tu ih čeka šou. Ima da ih kinezi razguze za obale Pacifika + Mandžuriju ili kako već. Što su ih prijebali.
Vole se Xi i Pi nema govora
*Mislim da su upravo ovih par dana kinez i ameri počeli izostavljati rutalje iz SVOJIH dogovora.
Alahimanet novi SSSSSSSSRanje!
-
Zorge
#220856 Re: Ukrajina
Samo ću jedno reči
1991 - 52 miliona
2025 - 28 miliona
1991 - 52 miliona
2025 - 28 miliona
-
zigzag
#220857 Re: Ukrajina
Ovaj BH je popriličan četnik. Nema tekstova o ruskom orkistanu ali tu je da nam kaže da je "pokrovsk gotov", da "u Kijevu imaju zlatne wc šolje" i slično.
- karanana
#220858 Re: Ukrajina
ima bar par pisaca na kixu sa temom ukrajina. tacno i bez citanja potpisa, samo sa naslovom znas kad ovaj BH pise.
sta znamo o ovom BH? ko diro? sto je vako isfrustriran? ili kako sam ja pretpostavio da je kix odredio jednog good cop a drugog bad cop da pisu o ukrajini pa tako nerijetko vidjamo dva dijametralno suprotna teksta o ukrajini da izlaze u isto vrijeme.
sta znamo o ovom BH? ko diro? sto je vako isfrustriran? ili kako sam ja pretpostavio da je kix odredio jednog good cop a drugog bad cop da pisu o ukrajini pa tako nerijetko vidjamo dva dijametralno suprotna teksta o ukrajini da izlaze u isto vrijeme.
-
Labirint
#220859 Re: Ukrajina
Govno ljigavo ,sa kakvim odusevljenjem "pise" o okupatoru. Iskreno mu zelim da za Solovljeva izvjestava iz Donbasa dok ga ganja ukrajinski dron...
-
zigzag
#220860 Re: Ukrajina
I ja mislim da je ovo. I malorusi su veliki auditorij i donose pare preko reklama.karanana wrote: ↑14/11/2025 22:21 ima bar par pisaca na kixu sa temom ukrajina. tacno i bez citanja potpisa, samo sa naslovom znas kad ovaj BH pise.
Jeste da je malo degute povlađivati velikočetnicima ali pare su pare.
- drug_profi
#220861 Re: Ukrajina
Ovo sve je prilično izvjesno. S tim da dajem blagu prednost Ukrajini koja ima bogate saveznike koji još imaju i interes da neko drugi gine umjesto njih.iz zadnje klupe wrote: ↑14/11/2025 12:55 Uh , ovo postaje rat iscrpljivanja, u kojem će jedna strana, to ni najbolji prognozeri ne mogu znati koja, će samo u jednom trenutku totalno grohnuti, da li Ukrajina stisnuta konstantnim napadima, nemogućnošću da parira brojčano Rusima+ruskim saveznicima, ili Rusija, koja će konačno iscrpiti sankcije i presušiti bazen ljudi koje koristi kao obično topovsko meso,
Znači il će Rusi uzeti i Harkiv i Odesu, ili će Ukrajinci umarširati u Donetsk, mislim da će slom jedne od strana biti ne za potpune kapitulacije, ali za takvog inteziteta da će druga strana ostvariti i više nego što se nadala, to pod uslovom da stvari ostanu kakve su trenutno, tj. da nijedna dodatna zemlja neće sa svojom vojskom ući u rat.
Takođe kad će taj se trenutak desiti, možda čak i sutra, za mjesec, godinu ,dvije mi je puno, ali će se desiti, Rusija nikad neće pristati na mirovni sporazum, znači samo pobjeda ili poraz koji bi usput pomeo i Putina, će završiti ovaj rat.
A svakako se uvijek može naći više vojnika koji će braniti svoj prag, nego onih koji će napadati tuđi.
- drug_profi
#220862 Re: Ukrajina
nadam se da će naši sve komplet što imaju proslijediti Ukrajini. Od zadnje poznate adrese do poznatih robinskih veza.Crvene_brigade wrote: ↑14/11/2025 15:18 Ukrajina tražila informacije o 12 državljana BiH osumnjičenih za ratne zločine…
-
zilog
#220863 Re: Ukrajina
Kupovali njemacke kancelare, da se spoje na Sjeverni Tok, bez da su jedan LNG terminal napravili kao alternativu, a da ne kupe pisljivog balkanskog novinarcica...
Samo se treba sjetiti odusevljene price o hvarskim dijalozima, nakon kojih je Copacabana preselila na Krim, a zbrljotine ruskog spijuna, poslatog u Bosnu, nakon izgubljenog Krimskog rata (kojem su muslimanske kuce bile prljave), postadose obavezno diplomatsko stivo...
- biske
#220864 Re: Ukrajina
"Izazivač", prva forumska žrtva ruske agresije.zilog wrote: ↑15/11/2025 00:29Kupovali njemacke kancelare, da se spoje na Sjeverni Tok, bez da su jedan LNG terminal napravili kao alternativu, a da ne kupe pisljivog balkanskog novinarcica...![]()
Samo se treba sjetiti odusevljene price o hvarskim dijalozima, nakon kojih je Copacabana preselila na Krim, a zbrljotine ruskog spijuna, poslatog u Bosnu, nakon izgubljenog Krimskog rata (kojem su muslimanske kuce bile prljave), postadose obavezno diplomatsko stivo...![]()
A ovom novinarčiću treba platiti jednosmjernu kartu do Moskve.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
- Hame_
- Hame_
#220867 Re: Ukrajina
PRILAGODLJIVA NESALOMIVA UKRAJINA
Decimus za Daily Kos
Petak, 14. novembar 2025. u 5:57:58 ujutro
Čak i dok se iz guste ratne magle pojavljuju prvi tračci nade o situaciji u Mirnohradu... danas su ukrajinske snage uspješno rotirale svoje trupe i dostavile zalihe u Mirnohrad , uprkos oprečnim izvještajima ruskih izvora koji tvrde o opkoljavanju i napretku u tom području. Ukrajinska vojska potvrdila je rotaciju osoblja, uključujući evakuaciju ranjenih vojnika, i izjavila da se logistika do grada, iako komplicirana, provodi:
Izvještaj s fronta: Tvrdnja o ruskom opkoljavanju Mirnohrada propala je nakon što su ukrajinske specijalne snage oslobodile infiltratora
...Rusi su požurili da objave navodno okruženje ukrajinskih snaga u Mirnohradu, ali ova objava pobjede došla je malo prerano. Ukrajinske specijalne snage su upravo sprovele jednu od najopsežnijih operacija čišćenja grada, eliminišući ruske infiltratore i osiguravajući rute snabdijevanja.
euromaidanpress.com/...
Morat ćemo pričekati dodatne vijesti i potvrdu ovog uspješnog manevra ukrajinskih snaga za jačanje odbrane oko Mirnohrada i Rodinskog. Ipak, slike bliskih urbanih borbi, kao i opsežna upotreba dronova s obje strane na Pokrovskom frontu, zaista oduzimaju dah. Rat kakav nikada prije nije viđen.
Ali uprkos pokolju i dokazima čovjekove nehumanosti prema bližnjemu, nekako negdje u našem ljudskom stanju počiva taj instinkt, uprkos opasnosti za nas same, da pomognemo svom bližnjemu, čak i protivničkom borcu.

Ljudsko saosjećanje ne poznaje boje ni zastave. Spomenik milosrđu stoji ispred nacionalnog muzeja građanskog rata.
Poznato je da je tokom jedne od najkrvavijih bitaka Američkog građanskog rata, vojnik Konfederacije, Richard Rowland Kirkland, ušao u historijske knjige zbog svog humanitarnog čina pružanja vode ranjenim vojnicima Unije tokom bitke kod Fredericksburga 14. decembra 1862. godine. Ignorišući opasnost za sebe i bez dozvole svog komandanta, narednik Kirkland iz 2. dobrovoljačke pješadije Južne Karoline, sakupio je čuture napunjene vodom i pod vatrom se uputio na bojno polje kako bi pomogao ranjenima, i vojnicima Konfederacije i vojnicima Unije, koji su patili od jake žeđi i rana.
Zbog ovog jedinstvenog čina saosjećanja, narednik je postao poznat kao "Anđeo Marye's Heights". Kasnije je unaprijeđen u čin potporučnika. Ali Kirkland nije preživio rat. Umro je 20. septembra 1863. godine u bici kod Chickamauge u Georgiji, nakon što je smrtno ranjen dok je predvodio juriš. Njegove posljednje riječi navodno su bile: "Gotov sam... spasite se i molim vas recite mom ocu da sam umro kako treba". Imao je samo 20 godina.
Nisam mogao a da se ne sjetim priče o mladom Richardu Rowlandu Kirklandu dok sam gledao video u kojem je narator proveo 24 sata navigirajući i svjedočeći kako se ukrajinska jedinica za borbu dronovima na prvoj liniji fronta bori protiv Rusa i njihovih ubojitih dronova, dok istovremeno nanosi isto ruskom protivniku. Ovaj video je grafički i potresan na mnogim nivoima ljudskih emocija. Ali u cijelom videu najupečatljivija stvar je kratki cameo nastup ruskog zarobljenika kojeg su Ukrajinci zarobili nakon što su ga najmanje tri puta pokušali ubiti dronom.
On i njegovi otmičari bili su zaglavljeni u "zoni smrti" i nisu mogli izaći. S njima je bio teško ranjeni ukrajinski vojnik koji je brzo gubio svijest. Kopneni dron je poslan da dostavi zalihe zarobljenoj grupi, kao i da evakuiše ranjenog vojnika. Događaj ih je stigao. Zatim se nivo intenziteta pojačao. Pod stalnom prijetnjom ruskih FPV-ova, Ukrajinci su se mučili da utovare ranjenog vojnika i pokrenu dron. Ranjeni vojnik je izgubio puls. Svi su zadržavali dah ili se nervozno vrpoljili dok su dragocjene sekunde prolazile. U tom trenutku, ruski zarobljenik, sa vezanim rukama i moguće još uvijek prilično potresen od ranijeg bliskog susreta sa ukrajinskim dronovima ubojicama, nekako je uspio izaći iz skrovišta kako bi pomogao u utovaru ranjenog Ukrajinca. U tom trenutku sam mogao samo vidjeti najbolje anđele naše humanosti kako dolaze do izražaja u čovjeku, ne Rusu ili neprijatelju, već samo čovjeku koji pomaže svom bližnjemu u nevolji... bližnjemu koji se teško bori da preživi. Paradoks rata i humanosti u nama.
24 sata u zoni smrti
Molimo vas da ovaj video pogledate do kraja. On također ilustruje kako, u najboljoj tradiciji Unus pro omnibus, omnes pro uno (jedan za sve, svi za jednog ), PRILAGODLJIVA NESALOMIVA UKRAJINA čini sve da zaštiti svakog od svojih vojnika dok se suočavaju s ruskim divom.
SLAVA UKRAJINI!
Komentar:
*All'alba vincerò ( U zoru ću pobijediti ). Na kraju te mračne noći dolazi slavni sjaj jutra... kao i uvijek, konstantna Eos će, kao i uvijek, ispružiti svoje ružičasto-zlatne prste preko tamnog istočnog horizonta kako bi najavila zoru novog dana. I na kraju ukrajinsku pobjedu.
Kao što je Gandalf Bijeli rekao Aragonu kada je Helmova klisura bila u opasnosti da je preplave Sarumanove snage... „Očekujte moj dolazak u zoru petog dana. U zoru, pogledajte na istok.“
Čak ni Eos ne može promijeniti fiziku.
Čuvajmo vjeru i u Ukrajinu.
**Kada me zamole da požurim s nekim zadatkom, moj odgovor je: „Trebat će mi vremena koliko bude potrebno.“
Kad se bolje osvrnem, želim da svi znaju da volim breskve, ali uvijek ću izabrati mir umjesto breskve.
Ako vam neko kaže da ste breskva, pitajte ga da li vas prihvata, sa košticom i svim ostalim.
***Nešto lijepo usred pokolja. Hvala vam.
Decimus za Daily Kos
Petak, 14. novembar 2025. u 5:57:58 ujutro
Čak i dok se iz guste ratne magle pojavljuju prvi tračci nade o situaciji u Mirnohradu... danas su ukrajinske snage uspješno rotirale svoje trupe i dostavile zalihe u Mirnohrad , uprkos oprečnim izvještajima ruskih izvora koji tvrde o opkoljavanju i napretku u tom području. Ukrajinska vojska potvrdila je rotaciju osoblja, uključujući evakuaciju ranjenih vojnika, i izjavila da se logistika do grada, iako komplicirana, provodi:
Izvještaj s fronta: Tvrdnja o ruskom opkoljavanju Mirnohrada propala je nakon što su ukrajinske specijalne snage oslobodile infiltratora
...Rusi su požurili da objave navodno okruženje ukrajinskih snaga u Mirnohradu, ali ova objava pobjede došla je malo prerano. Ukrajinske specijalne snage su upravo sprovele jednu od najopsežnijih operacija čišćenja grada, eliminišući ruske infiltratore i osiguravajući rute snabdijevanja.
euromaidanpress.com/...
Morat ćemo pričekati dodatne vijesti i potvrdu ovog uspješnog manevra ukrajinskih snaga za jačanje odbrane oko Mirnohrada i Rodinskog. Ipak, slike bliskih urbanih borbi, kao i opsežna upotreba dronova s obje strane na Pokrovskom frontu, zaista oduzimaju dah. Rat kakav nikada prije nije viđen.
Ali uprkos pokolju i dokazima čovjekove nehumanosti prema bližnjemu, nekako negdje u našem ljudskom stanju počiva taj instinkt, uprkos opasnosti za nas same, da pomognemo svom bližnjemu, čak i protivničkom borcu.

Ljudsko saosjećanje ne poznaje boje ni zastave. Spomenik milosrđu stoji ispred nacionalnog muzeja građanskog rata.
Poznato je da je tokom jedne od najkrvavijih bitaka Američkog građanskog rata, vojnik Konfederacije, Richard Rowland Kirkland, ušao u historijske knjige zbog svog humanitarnog čina pružanja vode ranjenim vojnicima Unije tokom bitke kod Fredericksburga 14. decembra 1862. godine. Ignorišući opasnost za sebe i bez dozvole svog komandanta, narednik Kirkland iz 2. dobrovoljačke pješadije Južne Karoline, sakupio je čuture napunjene vodom i pod vatrom se uputio na bojno polje kako bi pomogao ranjenima, i vojnicima Konfederacije i vojnicima Unije, koji su patili od jake žeđi i rana.
Zbog ovog jedinstvenog čina saosjećanja, narednik je postao poznat kao "Anđeo Marye's Heights". Kasnije je unaprijeđen u čin potporučnika. Ali Kirkland nije preživio rat. Umro je 20. septembra 1863. godine u bici kod Chickamauge u Georgiji, nakon što je smrtno ranjen dok je predvodio juriš. Njegove posljednje riječi navodno su bile: "Gotov sam... spasite se i molim vas recite mom ocu da sam umro kako treba". Imao je samo 20 godina.
Nisam mogao a da se ne sjetim priče o mladom Richardu Rowlandu Kirklandu dok sam gledao video u kojem je narator proveo 24 sata navigirajući i svjedočeći kako se ukrajinska jedinica za borbu dronovima na prvoj liniji fronta bori protiv Rusa i njihovih ubojitih dronova, dok istovremeno nanosi isto ruskom protivniku. Ovaj video je grafički i potresan na mnogim nivoima ljudskih emocija. Ali u cijelom videu najupečatljivija stvar je kratki cameo nastup ruskog zarobljenika kojeg su Ukrajinci zarobili nakon što su ga najmanje tri puta pokušali ubiti dronom.
On i njegovi otmičari bili su zaglavljeni u "zoni smrti" i nisu mogli izaći. S njima je bio teško ranjeni ukrajinski vojnik koji je brzo gubio svijest. Kopneni dron je poslan da dostavi zalihe zarobljenoj grupi, kao i da evakuiše ranjenog vojnika. Događaj ih je stigao. Zatim se nivo intenziteta pojačao. Pod stalnom prijetnjom ruskih FPV-ova, Ukrajinci su se mučili da utovare ranjenog vojnika i pokrenu dron. Ranjeni vojnik je izgubio puls. Svi su zadržavali dah ili se nervozno vrpoljili dok su dragocjene sekunde prolazile. U tom trenutku, ruski zarobljenik, sa vezanim rukama i moguće još uvijek prilično potresen od ranijeg bliskog susreta sa ukrajinskim dronovima ubojicama, nekako je uspio izaći iz skrovišta kako bi pomogao u utovaru ranjenog Ukrajinca. U tom trenutku sam mogao samo vidjeti najbolje anđele naše humanosti kako dolaze do izražaja u čovjeku, ne Rusu ili neprijatelju, već samo čovjeku koji pomaže svom bližnjemu u nevolji... bližnjemu koji se teško bori da preživi. Paradoks rata i humanosti u nama.
24 sata u zoni smrti
Molimo vas da ovaj video pogledate do kraja. On također ilustruje kako, u najboljoj tradiciji Unus pro omnibus, omnes pro uno (jedan za sve, svi za jednog ), PRILAGODLJIVA NESALOMIVA UKRAJINA čini sve da zaštiti svakog od svojih vojnika dok se suočavaju s ruskim divom.
SLAVA UKRAJINI!
Komentar:
*All'alba vincerò ( U zoru ću pobijediti ). Na kraju te mračne noći dolazi slavni sjaj jutra... kao i uvijek, konstantna Eos će, kao i uvijek, ispružiti svoje ružičasto-zlatne prste preko tamnog istočnog horizonta kako bi najavila zoru novog dana. I na kraju ukrajinsku pobjedu.
Kao što je Gandalf Bijeli rekao Aragonu kada je Helmova klisura bila u opasnosti da je preplave Sarumanove snage... „Očekujte moj dolazak u zoru petog dana. U zoru, pogledajte na istok.“
Čak ni Eos ne može promijeniti fiziku.
Čuvajmo vjeru i u Ukrajinu.
**Kada me zamole da požurim s nekim zadatkom, moj odgovor je: „Trebat će mi vremena koliko bude potrebno.“
Kad se bolje osvrnem, želim da svi znaju da volim breskve, ali uvijek ću izabrati mir umjesto breskve.
Ako vam neko kaže da ste breskva, pitajte ga da li vas prihvata, sa košticom i svim ostalim.
***Nešto lijepo usred pokolja. Hvala vam.
- drug_profi
#220868 Re: Ukrajina
Fico dosao solit pamet studentima, a studenti njemu ordrzali lekciju iz patriotizma.
- Point.
#220869 Re: Ukrajina
-
zigzag
#220870 Re: Ukrajina
Što mi više pišemo to on više tekstova postavlja.
Hoćemo ekskluzivni intervju sa dejanom berićem!!!
Hoćemo ekskluzivni intervju sa dejanom berićem!!!
- Point.
#220871 Re: Ukrajina
Eh ovaj klip me na ranom sabahu oraspoložio i ulio nadu da u Evropi ima mladih pred kojima je budućnost a koji znaju prave vrijednosti i borbe protiv zla.drug_profi wrote: ↑15/11/2025 02:07 Fico dosao solit pamet studentima, a studenti njemu ordrzali lekciju iz patriotizma.
Fico, duvaj ga.
- Cracked
#220872 Re: Ukrajina
Bas se vidi da su desnicari svugdje isti. Vrlo dvolicni i svjesni ocitih lazi. Pa dajes im finansijsku i logisticku podrsku da bas nebi morao ici se boriti. Ali ljudi koji glasqju za takve nisu u stanju povezani osnovne stvari. Bas kao i kod nas. Kad tupani 30 godina glasaju za iste i ocekuju neku promjenudrug_profi wrote: ↑15/11/2025 02:07 Fico dosao solit pamet studentima, a studenti njemu ordrzali lekciju iz patriotizma.
-
Crvene_brigade
#220873 Re: Ukrajina
Kimova Sjeverna Koreja više nema puno ponuditi i pomoći agresoru i ratnom zločincu Putinu, bar što se tiče granata.
Bilo je i za očekivati, presušila pipa…
https://newsukraine.rbc.ua/news/north-k ... 59907.html
Bilo je i za očekivati, presušila pipa…
https://newsukraine.rbc.ua/news/north-k ... 59907.html
-
Crvene_brigade
#220874 Re: Ukrajina
Pogođen i uništen S-400. Navodi se da je moglo biti do 7 lansera.
Ako to potvrde satelitske snimke, onda će ovo vjerojatno biti najveći pojedinačni napad na Putinove sisteme protuzračne odbrane…
Ako to potvrde satelitske snimke, onda će ovo vjerojatno biti najveći pojedinačni napad na Putinove sisteme protuzračne odbrane…
-
zigzag
#220875 Re: Ukrajina
Vidiš, vikend , lijepo vrijeme. Da je normalno, ukrajnci bi sad isli na pecanje, popravljali vikendice, radili na njivama, pili kafe u gradu a ovako stotine hiljada ih rizikuje živote svaki dan.
Došla šugava četničija da ruši, pali, uništava.
I neko ima simpatije za te šugavce. Kao : uspjeli su , pokrovsk im je "gotova" priča i tako to.
Došla šugava četničija da ruši, pali, uništava.
I neko ima simpatije za te šugavce. Kao : uspjeli su , pokrovsk im je "gotova" priča i tako to.