Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

moon_walker_90

#49701 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moon_walker_90 »

upitan wrote: 13/11/2025 21:37 Dok se kod nas prica oko "spenganja" nas dug samo raste...

Ukupan unutrašnji dug Vlade Federacije BiH na dan 31.12.2022. godine, iznosio 682.630.075 KM, a na kraju 2024. godine 1.406.220.206 KM, da bi na polugodistu ove godine narastao na
1.741.539.484 KM.

Nermin je zatekao FBiH u mnogo boljem stanju u odnosu na Fadila,dakle sa ostavljenim stotinama miliona KM na racunima i sa godinama u kojima nemamo korona virus.
A danas imamo 2,5 puta vise duga nego sto je on bio samo veliko je pitanje,gdje su pare?

https://indikator.ba/KOMENTARI-I-ANALIZ ... ve%C4%87an
DUG NIJE PROBLEM AKO JE U PITANJU RAZVOJ(putevi, zeljeznice, skolstvo itd)!!!!!!!!!!!!!!!!

Nemojte dug tretirati kao nesto sto je lose ako je razvoj u pitanju, pa bilo od sdp,sda,sbb,nip,zabih,nes,hdz itd itd itd

Da smo se bogdo zaduzili 10 milijardi maraka prije 20 godina i napravili puteve i skole i bolnice i sta nam je bilo potrebno, danas bi to haman vratili a sve bi imali.

Dug je problem ako ide u dizanje plata uhljebima i u trosenje bezveze.

Kad bi tramvajsku prugu renovirali da se nismo zaduzili? Hvala Steti ako nista radi onih silnih raskrsnica sto su nam tockovi upadali i sto vise ne gledam onaj mrljavi grasov mali tamic sa agregatom i aparatom za varenje, uvijek su nesto varili.
upitan

#49702 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by upitan »

moon_walker_90 wrote: 13/11/2025 22:01
upitan wrote: 13/11/2025 21:37 Dok se kod nas prica oko "spenganja" nas dug samo raste...

Ukupan unutrašnji dug Vlade Federacije BiH na dan 31.12.2022. godine, iznosio 682.630.075 KM, a na kraju 2024. godine 1.406.220.206 KM, da bi na polugodistu ove godine narastao na
1.741.539.484 KM.

Nermin je zatekao FBiH u mnogo boljem stanju u odnosu na Fadila,dakle sa ostavljenim stotinama miliona KM na racunima i sa godinama u kojima nemamo korona virus.
A danas imamo 2,5 puta vise duga nego sto je on bio samo veliko je pitanje,gdje su pare?

DUG NIJE PROBLEM AKO JE U PITANJU RAZVOJ(putevi, zeljeznice, skolstvo itd)!!!!!!!!!!!!!!!!

Nemojte dug tretirati kao nesto sto je lose ako je razvoj u pitanju, pa bilo od sdp,sda,sbb,nip,zabih,nes,hdz itd itd itd

Da smo se bogdo zaduzili 10 milijardi maraka prije 20 godina i napravili puteve i skole i bolnice i sta nam je bilo potrebno, danas bi to haman vratili a sve bi imali.

Kad bi tramvajsku prugu renovirali da se nismo zaduzili? Hvala Steti ako nista radi onih silnih raskrsnica sto su nam tockovi upadali i sto vise ne gledam onaj mrljavi grasov mali tamic sa agregatom i aparatom za varenje, uvijek su nesto varili.
Ja imam drugacije misljenje, ovaj monetarni sistem je po meni napravljen da nikada iz duga ne mozes izaci i vratiti ga jer taj iznos kamate u sustini ne postoji.
To nije opravdanje da napravimo od FBiH ozbiljnog pacijenta,a blizu smo da postanemo.

Nadam se da me shvatas o cemu govorim, druga stvar ja nisam vidio da je VFBiH nesto gradila/ulozila ovaj novac preko 1 milijardu KM i mogu pretpostavljati da je zavrsio u budzetima i ko zna u kakvim i cijim dzepovima.
Cak sta vise pokusavaju nama pokazati da zaduzivanja nije bilo.
Nije nama trebao MMF al brzo ce trebati ocigledno.

Kantonalne vlade su druga tema,mali dio novca opcenito zavrsi u ulaganjima u odnosu na kredite koji se uzimaju,cesto to nisu realne cifre radova itd. i onda idu tajni ugovori...
Dakle,ulaganja imaju svoj pravac i tezinu al ne bi smjeli (vlast) dovesti budzet u situaciju da bude likvidan a evo u KS je to slucaj.
Sa druge strane dobro je vidjeti firme ciji je osnivac VKS i kako posluju,dobijemo bolju sliku gdje zavrse pare.
tramvajtrojka

#49703 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

upitan wrote: 13/11/2025 22:58

1.741.539.484 KM.

Ja imam drugacije misljenje, ovaj monetarni sistem je po meni napravljen da nikada iz duga ne mozes izaci i vratiti ga jer taj iznos kamate u sustini ne postoji.
To nije opravdanje da napravimo od FBiH ozbiljnog pacijenta,a blizu smo da postanemo.

Nadam se da me shvatas o cemu govorim, druga stvar ja nisam vidio da je VFBiH nesto gradila/ulozila ovaj novac preko 1 milijardu KM i mogu pretpostavljati da je zavrsio u budzetima i ko zna u kakvim i cijim dzepovima.

Kantonalne vlade su druga tema,mali dio novca opcenito zavrsi u ulaganjima u odnosu na kredite koji se uzimaju,cesto to nisu realne cifre radova itd. i onda idu tajni ugovori...
Dakle,ulaganja imaju svoj pravac i tezinu al ne bi smjeli (vlast) dovesti budzet u situaciju da bude likvidan a evo u KS je to slucaj.
Sa druge strane dobro je vidjeti firme ciji je osnivac VKS i kako posluju,dobijemo bolju sliku gdje zavrse pare.
Ev samo pod bold da se razotkriju neistine koje iznosis kazes nije nama trebao MMF al je zato Fadil novalic uzeo pare od MMF 2020e :lol: :lol: :lol:

I stalno ponavljas o nekom zaduzivanju postove svaka tri mjeseca na isto fazon ispalis milion fraza za koje mislis da niko ne zna činjenično stanje :zzzz:
moon_walker_90

#49704 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moon_walker_90 »

upitan wrote: 13/11/2025 22:58

1.741.539.484 KM.

Ja isto ne vidim nekog benefita od tog povecanja duga. Ja sam samo htio da kazem da dug nije nesto sto je lose ako se planski i razvojno zaduzujes.

A da se treba svaka marka zaduzenja predstaviti javnosti, apsolutno se slazem. I to jasno i detaljno: koliko, kod koga, zbog cega, kamatna stopa i rok otplate.
HelaS

#49705 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HelaS »

Ukupan unutrašnji dug Vlade Federacije BiH na dan 31.12.2022. godine, iznosio 682.630.075 KM, a na kraju 2024. godine 1.406.220.206 KM, da bi na polugodistu ove godine narastao na 1.741.539.484 KM.

1000 KM po jednom stanovniku Federacije. 200 KM svaki mjesec i za pola godine nema dugovanja :D
Maliodmene

#49706 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Maliodmene »

SaPnA wrote: 13/11/2025 18:29
Maliodmene wrote: 13/11/2025 16:23 A sto razne prpe ne komentarisu krah Koksare? Jel to ne smije? Hocemo li o direktorima, upravama i nadzornim odborima koje su dovele do ovoga? Ili naprimjer za vjecnike iz raznih mjesta iz SDA koji su se uhljebljivali u tu firmu? Necemo jelde, to nikom nije zanimljivo.
Apel je upućen na adresu federalnog premijera Nermina Nikšića, federalne ministrice prometa i komunikacija Andrijane Katić, federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Vedrana Lakića, federalnog ministra rada i socijalne politike Adnana Delića te generalnog direktora Željeznica Federacije BiH Mirze Hadžibegića i generalnog direktora Nove Željezare Zenica Ahmeda Hamzića.
Podsjetimo, veći problemi su počeli nakon što je, zbog poplava i klizišta, oštećena željeznička pruga u Jablanici. Zasjedao je i Štab civilne zaštite Lukavac, a načelnik Edin Delić izrazio je zabrinutost zbog moguće ugroženosti 900 radnih mjesta i ekološke katastrofe koja bi mogla nastati, a čije bi posljedice bile nemjerljive.
Ako blokada željezničkog prometa bude trajala duže od mjesec dana, to će imati nesagledive posljedice na poslovanje GIKIL-a, čime će 900 radnih mjesta biti dovedeno u pitanje, kao i proizvodnja koksa te opstanak ove kompanije, što će prouzročiti i milijunske gubitke.
Pruga kod Jablanice obnovljena je zahvaljujući donaciji turske građevinske kompanije “Cengiz Insaat” iz koje su ponudili besplatno obaviti radove kada se ispostavilo da u BiH to nisu bili u stanju učiniti sami zbog kompliciranog sistema odlučivanja i javnih nabavki.
Dok se premijer cesao po jajima 4 mjeseca i trazio ko ce donirat obnovu pruge. Doduse bio je zauzet namjestanjem pozicija i spengavanjem.
Prokomentarisi ovo, bas me zanima tvoj i akcijin tejk
https://www.klix.ba/vijesti/bih/detalji ... /251113089
Sta pises ti ne ofiraj se i ne blamiraj se
N.N.

#49707 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by N.N. »

Ja sam dugo dumao :D zasto mi nismo napravili drzavu za ovih 30 godina !?
I onda procitam da se nasi savjetnici, qurci palci iz raznih Ministarstava na sluzbenim putovanjima, gdje bi trebalo nesto za drzavu da uradi, bave zaposljavanjem kobila po ustanovama;

- Munja, šta ima? Sutra molim te javi kad da Ervin dođe da uzme od tebe šta treba. Ja sam u Budimpešti s ministrom, pa idemo za Brisel, a sutra je zadnji dan - napisala je Bubalo.

Kakva smo mi samo govna neopjevana :D

Sto bi jedan kazao; mi i ovo drzave sto imamo, nemamo zbog nase pameti...nego zbog velikog broja hajr cesmi kraj puta i Bozije milosti :D
dr_Evil

#49708 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

N.N. wrote: 14/11/2025 09:27 Ja sam dugo dumao :D zasto mi nismo napravili drzavu za ovih 30 godina !?
I onda procitam da se nasi savjetnici, qurci palci iz raznih Ministarstava na sluzbenim putovanjima, gdje bi trebalo nesto za drzavu da uradi, bave zaposljavanjem kobila po ustanovama;

- Munja, šta ima? Sutra molim te javi kad da Ervin dođe da uzme od tebe šta treba. Ja sam u Budimpešti s ministrom, pa idemo za Brisel, a sutra je zadnji dan - napisala je Bubalo.

Kakva smo mi samo govna neopjevana :D

Sto bi jedan kazao; mi i ovo drzave sto imamo, nemamo zbog nase pameti...nego zbog velikog broja hajr cesmi kraj puta i Bozije milosti :D
Jel Dodik upravu? :D
talijan97

#49709 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by talijan97 »

Ljubić: Put BiH u EU vodi preko trećeg entiteta i Zagreba
Ja bih rekao da je pocelo otvoreno qurcenje, pitanje je vremena kada cemo iz Zagreba cuti terminologije kojima se koriste Kresic i ostala intelektualna elita iz hercegovine, opisujuce bosnjake.
Novak20

#49710 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

talijan97 wrote: 14/11/2025 09:40
Ja bih rekao da je pocelo otvoreno qurcenje, pitanje je vremena kada cemo iz Zagreba cuti terminologije kojima se koriste Kresic i ostala intelektualna elita iz hercegovine, opisujuce bosnjake.
Ne vidim da se Ljubić "otvoreno qurci" nego da je pitanje vremena kada će hrvatska politika zatražiti nešto drugo kao alternativu nemogućim izmjenama Izbornog zakona BiH.

https://istraga.ba/bozo-ljubic-trazi-tr ... ne-brisel/
drug_profi

#49711 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Kad će naučiti da sa bosancima možeš kako hoćeš, ali ako ćeš fino. A ako ćeš grubo možeš samo inat fasovat pa nećeš onda nikako.
Nebitno ko si i šta si. Na svoju štetu ćemo inat tjerat i neka ćemo.
Mada kažu da je to odlika glupih ljudi.
Ali i ponosnih.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#49712 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

HelaS wrote: 13/11/2025 23:56

Ukupan unutrašnji dug Vlade Federacije BiH na dan 31.12.2022. godine, iznosio 682.630.075 KM, a na kraju 2024. godine 1.406.220.206 KM, da bi na polugodistu ove godine narastao na 1.741.539.484 KM.

1000 KM po jednom stanovniku Federacije. 200 KM svaki mjesec i za pola godine nema dugovanja :D
Kad rastu plate tad je inflacija razlog
Kad raste dug tad inflacija nije razlog
:mrgreen:

Bakirove lafine
Haris.ba

#49713 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

Novak20 wrote: 14/11/2025 09:50
Ne vidim da se Ljubić "otvoreno qurci" nego da je pitanje vremena kada će hrvatska politika zatražiti nešto drugo kao alternativu nemogućim izmjenama Izbornog zakona BiH.

Ne moze izborni po uzp principima, ali moze treci po uzp principima?

Da, ima logike. :mrgreen:
Point.

#49714 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

Klasična ucjena i politika ultimatuma. Sad više nije uvijeno u rukavicama, nego otvoreno.

Predsjednik Glavnog vijeća HNS-a Bosne i Hercegovine Božo Ljubić je gostujući u programu RTVHB, rekao da put BiH u EU vodi preko trećeg entiteta i Zagreba.

On navodi da je na temelju načela konstitutivnosti potrebno pristupiti administrativno-teritorijalnoj reorganizaciji BiH.

“Tu naravno postoji nekoliko različitih modaliteta, ali u svakom slučaju simetrična federalizacija, u kojoj će sva tri konstitutivna naroda i u teritorijalnom smisli biti jednako tretirana. Da budem potpuno jasan, gdje ćemo imati i federalnu jedinicu s hrvatskom većinom”, kaže Ljubić.

On je dodao da je ranije zastupao stajalište o pet jedinica u BiH, tri s većinom po jednog naroda, Distrikt Brčko i Distrikt Sarajevo.

“Te federalne jedinice mogu biti sa diskontinuitetom teritorija. To mogu biti zajednice kantona ili općina. Bez federalne jedinice sa hrvatskom većinom nema stabilne BiH”, kaže Ljubić.

Govoreći o izboru glavnog pregovarača, Ljubić je rekao da za put BiH ka EU nisu ključne briselske diplomate.

“Nije to ni Marta Kos, ni Ursula von der Leyen, za put BiH ka EU Brisel je Zagreb, Budimpešta, Bratislava, Pariz, u prvom redu Zagreb. BiH će preko Zagreba ići ili neće ići u EU”, rekao je Ljubić.
Novak20

#49715 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

Haris.ba wrote: 14/11/2025 09:55

Čudna ti je i nakaradna logika da miješaš UZP u sve živo.

Prije će biti da je UZP što Bošnjaci izbornim inženjeringom organizirano ili ne biraju dva člana Predsjedništva, a Hrvati niti jednog.
breuer

#49716 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by breuer »

pogotovo ako to želi jedna Hrvatska :oops:
Haris.ba

#49717 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

Novak20 wrote: 14/11/2025 10:04 Čudna ti je i nakaradna logika da miješaš UZP u sve živo.

Prije će biti da je UZP što Bošnjaci izbornim inženjeringom organizirano ili ne biraju dva člana Predsjedništva, a Hrvati niti jednog.
Hoces da kazes da su Bosnjaci konacno poceli da shvataju sta je retorzija i vracaju istom mjerom? Zanimljivo. Hajd, na hajr.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#49718 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

Ohranović je dogovarao i sastanak s više osoba kako bi se upoznali "oko Tanovića i ostalih stvari".

Sljedeća tačka se odnosi na posredovanju i pogodovanju pri zapošljavanju Amine Imamović i Alme Čengić, s tim da Imamović se na kraju nije zaposlila, ali jeste dobila pitanja za intervju.

Munjić je vezano za Imamović razgovarao s Mušinovićem i Mirelom Bubalo, tada savjetnicom Elmedina Konakovića, a sada Benjamine Karić.

Dobio je pitanje da li je neko planiran za konkurs, da zna Imamović da li da se prijavi. Bubalo je više puta insistirala na Imamović, tvrde tužiteljice, a Mušinović je bio veza na tom predmetu.

Mušinović: Amina Imamović. Ako nisi nikoga pitao ima ta djevojka.

Munjić: Ok

Mušinović: Pa je li planirano za nekoga? Ako jeste, da ne izlazi dalje.

Munjić: Ne znam, sutra navrati.

Mušinović: Za ovo, javi Mireli, pošto oni mole. Ako je za nekoga, nije problem nikakav, samo da zna da ne izlazi.

Mušinović: I ti ako imaš koga svog, slobodno reci, da možemo mi kod nas raspisati. Imamo sada radnih mjesta. Možemo ih 30-40 zaposliti.

Munjić: Zovem je, ne javlja se, reci joj.

Mušinović: Ova od Mirele je danas u 11 sati. Gori

Munjić: Znam

Mušinović: Šta ja trebam?

Munjić: Ja sam prenio komisiji, oni znaju za nju

Mušinović: A pitanja? Kaže mi da ih preuzmem, da ste tako dogovorili

Munjić: Ervine, možeš doći do mene odmah

Mušinović: Eto me

Bubalo je pisala da je zanima ova pozicija, a da je Mušinović već komunicirao oko toga. Nakon toga dogovara sastanak s Munjićem.

- Munja, šta ima? Sutra molim te javi kad da Ervin dođe da uzme od tebe šta treba. Ja sam u Budimpešti s ministrom, pa idemo za Brisel, a sutra je zadnji da - napisala je Bubalo.

Kasnije Munjić piše da je Imamović prošla testiranje.

Vezano za zaposlenje Alme Čengić govori se o prepiskama Mušinovića s Munjićem, gdje obavještava da Čengić treba doći na razgovor kod Munjića i da je "vrh djevojka", idealna za forenzike.

Kasnije je Munjić poslao dokument gdje se vidi da je Alma Čengić primljena, na šta Mušinović odgovara "Top".

Dalje se pričalo o zaposlenju Safeta Trakića, rođaka Vahidina Munjića u BH Poštama.

Navodi se da je Ohranović obavijestio Munjića da Šteta ima dobru poziciju za Trakiću, da će Šteta ga zvati, a da mu je on uzeo muštuluk. Dalje se navodi da se Trakić samo treba prebaciti iz olovskog u sarajevski SDP.

duše moje drage i prepoštene :kiss:
dr_Evil

#49719 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Novak20 wrote: 14/11/2025 10:04

To rade svi, koliko je mjesta u skupstini HNK ili u GV Mostar uzeo HDZ, a koji pripadaju onima iz reda srpskog naroda? Da li je to majorizacija, i zasto se to nikad ne dovodi u pitanje. Isto mogu da upitam na razini federacije?

Ili je to OK, ono demokratski kapacitet povratnika vs slika na terenu? Konstitutivnost i legitimno predstavljanje, ma caooo.

Helem, razumijem ja tvoju problematiku, ali ne postujem jer se onda uzima kao sa svedskog stola, jer onda ona zaista je samo predstava.

Eh sad, svedski stol je svedski stol samo u Slavena :D
Novak20

#49720 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

Haris.ba wrote: 14/11/2025 10:05
Novak20 wrote: 14/11/2025 10:04 Čudna ti je i nakaradna logika da miješaš UZP u sve živo.

Hoces da kazes da su Bosnjaci konacno poceli da shvataju sta je retorzija i vracaju istom mjerom? Zanimljivo. Hajd, na hajr.
:-)

Ne znam od kuda si izvukao takav zaključak ?

Mislim upravo suprotno, a to je da su Hrvati poćeli shvatati što je retorzija. :lol:
SmokingMan

#49721 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SmokingMan »

Ali kao da su Mađarska, Slovačka, Francuska i Hrvatska zasebni dio EU bloka da oni nešto mogu odlučivati mimo Brisela. Vjera u ekstremnu desnicu nije nešto što će dugo opstati u Evropi, barem dok se ne završi agresija na Ukrajinu, tada vjerujem da počinje i ozbiljnija konsolidacija i kreiranje politike prema desnici u EU. Ljubić se previše uzdaje u titrajući talas rusofilije sa kojima otvoreno koketiraju Fico i Orban, na način da bi prego Zagreba mogli dobiti njihovu podršku uz to da oni pokušaju na već oprobanoj emociji ugroženosti evropskog kršćanstva od islamiziacije Evrope dodatno potaknuti antievropske aspiraracije, pojačane sve većom islamofobijom, sa čijim jedrima evropski konzervativci obilato pokušavaju iskoristit "Buran" koji juriša iz pravca Moskve. Ma, uostalom, bitno je samo da pražnjenje frustracija svakodnevnice kroz airsoft i par mirnih protesta u Sarajevu naprave pometnju u glavama razhih Ljubića i izazovu iskonsku sumnju u prijetnju koja nikada ne spava, pa da tačno znamo gdje leži problem društvenog progresa Evrope. Islamofobija je poslijednji "Wild card" koji svakako nije dobro ispustiti iz špila loših karata.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#49722 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

Novak20 wrote: 14/11/2025 10:23
Haris.ba wrote: 14/11/2025 10:05

:-)

Ne znam od kuda si izvukao takav zaključak ?

Mislim upravo suprotno, a to je da su Hrvati poćeli shvatati što je retorzija. :lol:
mislit i srat nije isto...navedi samo jedan primjer, gdje je pod kontrolom škriparije (bilo) drugačije

nema ga ni u past tensu, a ni u prezentu
Haris.ba

#49723 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

Novak20 wrote: 14/11/2025 10:23 Mislim upravo suprotno, a to je da su Hrvati poćeli shvatati što je retorzija.
https://youtu.be/S01AeKU5meE?si=Bmgcv0yeG7Mx-oyY
Covic na tajnom sastanku o trecem entitetu, i sta su ustvari izmjene izbornog zakona po hdz zahtjevima.
2021.godina
Novak20

#49724 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

dr_Evil wrote: 14/11/2025 10:20
Novak20 wrote: 14/11/2025 10:04

To rade svi, koliko je mjesta u skupstini HNK ili u GV Mostar uzeo HDZ, a koji pripadaju onima iz reda srpskog naroda? Da li je to majorizacija, i zasto se to nikad ne dovodi u pitanje. Isto mogu da upitam na razini federacije?

Ili je to OK, ono demokratski kapacitet povratnika vs slika na terenu? Konstitutivnost i legitimno predstavljanje, ma caooo.

Helem, razumijem ja tvoju problematiku, ali ne postujem jer se onda uzima kao sa svedskog stola, jer onda ona zaista je samo predstava.

Eh sad, svedski stol je svedski stol samo u Slavena :D
Načelno se mogu složiti sa tvojim stavom i principima ali ne znam da li si uzeo dobar primjer za GV Mostar.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/hdz-ost ... /250206115

Porediti funkciju i važnost općinskog ili gradskog vijećnika (bilo gdje) sa funkcijom i značajem člana Predsjedništva BiH je degutantno.

Nešto malo manje degutantno je poređenje županijskih/kantonalnih zastupnika koji ulaze u DN F BiH. Ganjaju li se na ovom nivou principi ili je ovdje poželjan švedski stol ?
pezzar

#49725 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pezzar »

Jer, Anja Ljubojević je prava Hrvatica, a Denis Šulić pravi Bošnjak.
Post Reply