Ma sve u 5 deka. Eto tibra pravi kvalitetnije zgrade. U svakoj novogradnji ces dobiti isto. Cujes komsiju kako kise iznad. Sve isto.Sid the sloth wrote: ↑31/10/2025 09:12![]()
![]()
cuj nazoves i pitas. Ocekujes da ce oni reci "ma stedilo se na armaturi, stavljali smo rijetko, nije nam ni blok neki kvalitet a ni zvucna izolacija"? Takve stvari se upravo na forumu i pitaju jer ima ljudi koji su mozda radili ili znaju nekoga ko radi na tim zgradama pa ima informacije koje mogu pomoci.
Novogradnja u Sarajevu?
-
ReymondReddington
#11476 Re: Novogradnja u Sarajevu?
- Haris.ba
#11477 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Bio u drustvu sa likom koji radi kao podizvodjac mnogima sto prave zgrade u gradu. Radi na zidarskim radovima.ReymondReddington wrote: ↑31/10/2025 19:44 Ma sve u 5 deka. Eto tibra pravi kvalitetnije zgrade. U svakoj novogradnji ces dobiti isto. Cujes komsiju kako kise iznad. Sve isto.
Samo prica kako je nekvalitetno uradjeno. Sve se gleda da se uradi sto je najjeftinije moguce i da se zamaze da prodje tehnicki.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#11478 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Imate li iskustva sa kupovinom stana kojeg prodaje vlasnik iz inostranstva, a ovdje ima prijatelja koji ima punomoc?
Jel to muljaza ili ocekivan nacin prodaje za vlasnika (koji je u EU, ne u Australiji/Americi?
Jel to muljaza ili ocekivan nacin prodaje za vlasnika (koji je u EU, ne u Australiji/Americi?
-
neki
#11479 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Mogu misliti kakav je "likov" kvalitet radova uzevši u obzir činjenicu da u Sarajevu više nema kvalifikovanih zidaraHaris.ba wrote: ↑01/11/2025 08:03Bio u drustvu sa likom koji radi kao podizvodjac mnogima sto prave zgrade u gradu. Radi na zidarskim radovima.ReymondReddington wrote: ↑31/10/2025 19:44 Ma sve u 5 deka. Eto tibra pravi kvalitetnije zgrade. U svakoj novogradnji ces dobiti isto. Cujes komsiju kako kise iznad. Sve isto.
Samo prica kako je nekvalitetno uradjeno. Sve se gleda da se uradi sto je najjeftinije moguce i da se zamaze da prodje tehnicki.
-
nekome
#11480 Re: Novogradnja u Sarajevu?
ima li ovdje stanovnika dijamanta zgrade?
kakva je tamo zvucna izolacija? s obzirom da su koristili weinerberger blokove
i sta (ako se razumijete u to) treba biti da bi bila dobra zvucna izolacija na spratu ali i izmedju spratova?
kakva je tamo zvucna izolacija? s obzirom da su koristili weinerberger blokove
i sta (ako se razumijete u to) treba biti da bi bila dobra zvucna izolacija na spratu ali i izmedju spratova?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#11481 Re: Novogradnja u Sarajevu?
kolega s posla je guzio u toj zgradi neku trebu i kaze ne cuje se nista 
-
noviclan
#11482 Re: Novogradnja u Sarajevu?
bitanga_sa_otesa wrote: ↑13/11/2025 18:23 kolega s posla je guzio u toj zgradi neku trebu i kaze ne cuje se nista![]()
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#11483 Re: Novogradnja u Sarajevu?
ma to su sirotinjske zgrade tu su stedili na svemunoviclan wrote: ↑13/11/2025 18:38bitanga_sa_otesa wrote: ↑13/11/2025 18:23 kolega s posla je guzio u toj zgradi neku trebu i kaze ne cuje se nista![]()
![]()
, dok situacija u miljacki nije bas povoljna dobro se cuje tarlahanje
-
azdralovic
#11484 Re: Novogradnja u Sarajevu?
obzirom koliko se zale u viber grupi i nije neka
-
lissics
#11485 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Teski ljudi. Ne moze niko sliku zasarafit na zid da odmah neko u grupi "ko to sad busi", a ono ponedjeljak 5 popodne.
Vecinom isti likovi
-
izbjeglica_iz_besmisla
#11486 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Da li ste ikad culi za primjer da notar pred strankama procita ugovor (u kupovini novogradnje) i onda prije printanja izostavi jednu skakljivu klauzulu? Konkretno o penalima u slucaju kasnjenja izgradnje.
Jucer sam cuo iz prve ruke pricu da se to u sarajevu desilo, pa me onako zanima je li jos iko cuo za takve malverzacije?
Vise me zanima u kontekstu notara, i njihove (ne)sposobnosti. Ja sam imao iskustava licnih da su nekad malo neupuceni, ili na samoj granici legalnosti, al da skidaju klauzule to nisam vidio.
Jucer sam cuo iz prve ruke pricu da se to u sarajevu desilo, pa me onako zanima je li jos iko cuo za takve malverzacije?
Vise me zanima u kontekstu notara, i njihove (ne)sposobnosti. Ja sam imao iskustava licnih da su nekad malo neupuceni, ili na samoj granici legalnosti, al da skidaju klauzule to nisam vidio.
-
nekome
#11487 Re: Novogradnja u Sarajevu?
vrlo moguce, tj. bude rok zavrsetka ali ne bude ista ako se taj rok probije
-
izbjeglica_iz_besmisla
#11488 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Da su izostavili to iz ugovora totalno, bilo bi neposteno prema kupcu ali barem sve legalno.
Ali procitati stavku o penalima pa je poslije samo hladno skloniti, to je vjerovatno vec krsenje necega.
Ali procitati stavku o penalima pa je poslije samo hladno skloniti, to je vjerovatno vec krsenje necega.
- Haris.ba
#11489 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Prije potpisa valjda citas sta potpisujes?izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑14/11/2025 21:12 Da li ste ikad culi za primjer da notar pred strankama procita ugovor (u kupovini novogradnje) i onda prije printanja izostavi jednu skakljivu klauzulu? Konkretno o penalima u slucaju kasnjenja izgradnje.
Ko ne cita, imaju posljedice.
Smisao citanja naglas je da stranke mogu ispraviti ako nesto nije ok, dodati nesto.
Ono sto potpisujes se pika. Kako dokazati da je nesto izbaceno?
-
izbjeglica_iz_besmisla
#11490 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Pa inace svakako treba citati ugovore, al je u principu tragikomicno da das notaru par stotina maraka, pregledas svaki redak ugovora na ekranu i onda opet moras iscitati cijeli ugovor.
Bio je primjerak ugovora koji je poslan dan prije, bar mi tako ispricase, s tom klauzulom. Na citanju je tu i dalje bila. I onda maknuta.
Bit ce da se igra na kartu da je to tesko dokazati. Ali je u principu prevara
Bio je primjerak ugovora koji je poslan dan prije, bar mi tako ispricase, s tom klauzulom. Na citanju je tu i dalje bila. I onda maknuta.
Bit ce da se igra na kartu da je to tesko dokazati. Ali je u principu prevara
-
nekome
#11491 Re: Novogradnja u Sarajevu?
kad uzmes njihovog notara koji je u kompenzaciju dobio stan ili dva plus ga jos i ti placas...
- Haris.ba
#11492 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Pa to nije tragikomicno. Tako treba. Mora se iscitati sta se potpisuje.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑14/11/2025 22:00 Pa inace svakako treba citati ugovore, al je u principu tragikomicno da das notaru par stotina maraka, pregledas svaki redak ugovora na ekranu i onda opet moras iscitati cijeli ugovor.
Jer, ne potpisujes se po ekranu - vec po papiru.
Ja samo mogu savjetovati ljude da im ne bude mrsko angazovati advokata i povesti sa sobom. Odmah notar i drugacije postupa.
Stotine hiljade maraka su u igri, a stedi se.
-
Sancho___9191
#11493 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Pozdrav, zanima me vase misljenje o novoj zgradi Benis Bulevar sto pravi. Da li neko zivi u zgradi Benis koju je prije napravio kod Bulevara i kako je zadovoljan? Cijena je onako poprilicno velika 5200 po m2, dok dole niže Novi bulevar (kod mm-a) trazi 5500 po m2. Cijene su bas otisle visoko
-
noviclan
#11494 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Kupuj bolje i danas za 5k nego prekosutra 7k ili 8k
-
izbjeglica_iz_besmisla
#11495 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Zivio sam u njihovoj zgradi na drugoj strani stupa, po meni bolja gradnja od svake tibrine. Zvucna izolacija nista spektakularno, al ostalo sve prilicno kvalitetno i bez problema 10 godina nakon izgradnje. Cak i ove stvari tipa cesme plocice vrata i prozori su na nivou.Sancho___9191 wrote: ↑22/11/2025 13:55 Pozdrav, zanima me vase misljenje o novoj zgradi Benis Bulevar sto pravi. Da li neko zivi u zgradi Benis koju je prije napravio kod Bulevara i kako je zadovoljan? Cijena je onako poprilicno velika 5200 po m2, dok dole niže Novi bulevar (kod mm-a) trazi 5500 po m2. Cijene su bas otisle visoko
Last edited by izbjeglica_iz_besmisla on 22/11/2025 20:58, edited 1 time in total.
-
made_in_sarajevo
#11496 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Taj benis je prodao vec dosta stanova, kompenziro, rezerviso, kako god otislo dok jos nije ni iz zemlje izasao kako treba
. Ulazio sam u benis koji je izgradjen vec i ok je. Nije extra kvalitetno nije fus kao nina stan. Kao bulevar tibra kvalitet eto. Instalacije su dobre, toplotne pumpe su ugradjene u vec napravljenom benisu i u stanovima se nalaze one puhalice kao radijator, na zid namontirani, a vanjske jedinice su na krovu. Gradnja kao svaka danasnja nova sto se tice rasporeda je fuj sve do 60m2. Vagoni stanovi koje je tesko iskoristiti i zivio sam u staroj gradnji 55m2 i u bulevaru 52m2 u putu se nisu sreli. Ovaj u starogradnji mi dodje kao 65-70m2 naspran nove gradnje. Sve u svemu ako hoces novogradnju neces se plaho zajebati sa Benisom sto jest jest.
-
Sancho___9191
#11497 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Trenutno zivim bas u tom stanu u bulevaru 52 m2, ali potrebno mi je nesto vece. Zbog posla, skole i svega ova lokacija mi najvise odgovara, i benis nudi dobar stan 62 m2, samo me zanimaju licna iskustva sa njihovim stanovima, ipak je veca cifra u pitanju za kupovinu. Hvala svakako na info.made_in_sarajevo wrote: ↑22/11/2025 20:45 Taj benis je prodao vec dosta stanova, kompenziro, rezerviso, kako god otislo dok jos nije ni iz zemlje izasao kako treba. Ulazio sam u benis koji je izgradjen vec i ok je. Nije extra kvalitetno nije fus kao nina stan. Kao bulevar tibra kvalitet eto. Instalacije su dobre, toplotne pumpe su ugradjene u vec napravljenom benisu i u stanovima se nalaze one puhalice kao radijator, na zid namontirani, a vanjske jedinice su na krovu. Gradnja kao svaka danasnja nova sto se tice rasporeda je fuj sve do 60m2. Vagoni stanovi koje je tesko iskoristiti i zivio sam u staroj gradnji 55m2 i u bulevaru 52m2 u putu se nisu sreli. Ovaj u starogradnji mi dodje kao 65-70m2 naspran nove gradnje. Sve u svemu ako hoces novogradnju neces se plaho zajebati sa Benisom sto jest jest.
-
pasa123
#11498 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Sta je sa Ardenom na Dobrinji? Reklamira se svugdje a citali smo svasta. Cuo sam od poznanika koji su gledali tu stan da im je receno da se moze odmah useliti, iako nema ni tehnicki jos gotov.
Kakva su iskustva sa takvim slucajevima?
Kakva su iskustva sa takvim slucajevima?
-
noviclan
#11499 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Zna li ko sta ono dizu iza zgrade butmir na otoci
-
tuitamo
#11500 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Boravio sam dugo u apartmanu njihove zgrade u kojoj je ovaj vrtić. Mene je pozitivno iznenadila visoka unutrašnja i vanjska stolarija, masivni parket. Kupatilo isto tako odlično.Sancho___9191 wrote: ↑22/11/2025 21:27Trenutno zivim bas u tom stanu u bulevaru 52 m2, ali potrebno mi je nesto vece. Zbog posla, skole i svega ova lokacija mi najvise odgovara, i benis nudi dobar stan 62 m2, samo me zanimaju licna iskustva sa njihovim stanovima, ipak je veca cifra u pitanju za kupovinu. Hvala svakako na info.made_in_sarajevo wrote: ↑22/11/2025 20:45 Taj benis je prodao vec dosta stanova, kompenziro, rezerviso, kako god otislo dok jos nije ni iz zemlje izasao kako treba. Ulazio sam u benis koji je izgradjen vec i ok je. Nije extra kvalitetno nije fus kao nina stan. Kao bulevar tibra kvalitet eto. Instalacije su dobre, toplotne pumpe su ugradjene u vec napravljenom benisu i u stanovima se nalaze one puhalice kao radijator, na zid namontirani, a vanjske jedinice su na krovu. Gradnja kao svaka danasnja nova sto se tice rasporeda je fuj sve do 60m2. Vagoni stanovi koje je tesko iskoristiti i zivio sam u staroj gradnji 55m2 i u bulevaru 52m2 u putu se nisu sreli. Ovaj u starogradnji mi dodje kao 65-70m2 naspran nove gradnje. Sve u svemu ako hoces novogradnju neces se plaho zajebati sa Benisom sto jest jest.
Ne sviđa mi se u staroj zgradi grijanje sa ovim puhalicama ali je u novoj svakako plinski bojler sa podnim grijanjem. Od toga nema boljeg i komfornijeg. Ključno je u bulevaru izabrati južnu ili jugo-zapadnu stranu da se izbjegne vlaga i dobije sunca. Cijena kao cijena je za 2025. godinu sasvim privlačna. Odoše ostali preko 6k