Neradna nedjelja u FBiH
Moderator: anex
-
Messier
#11101 Re: Neradna nedjelja u FBiH
E cuj Zipa, dila po piku bez poreza, al ima misljenje treba li se raditi nedjeljom.
Car si, volio bih s tobom sjesti u kafani, al fakat
Car si, volio bih s tobom sjesti u kafani, al fakat
- Cherry-Cherry
#11102 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Više je ljudi u ratu bilo na ulici nego sada nedeljom.dječak sa šibicama wrote: ↑12/11/2025 17:38 Radi Tropic nedeljom.
Bitno da postoje opcije, kod ministra je jedina opcija zatvoreni grad.
Nedelja je sablasna u Federaciji.
-
HelaS
#11103 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Pa dobro, i logično je, jer su ljudi uglavnom bili na planinama i ratovali. Zato je sada više ljudi nedjeljom na planinama nego u ratu, a ne ratujuCherry-Cherry wrote: ↑12/11/2025 20:48Više je ljudi u ratu bilo na ulici nego sada nedeljom.dječak sa šibicama wrote: ↑12/11/2025 17:38 Radi Tropic nedeljom.
Bitno da postoje opcije, kod ministra je jedina opcija zatvoreni grad.
Nedelja je sablasna u Federaciji.
- Martin Rigs
#11104 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Tu je upravo poenta citave price.
Kaze ja sam ubjedjivao zenu koja radi u trgovini da nije za nju bolje da ne radi nedjeljom.
Onda ide izmisljena prica o 3 popisa u mjesec dana
Pa dokle cete ici s kuknjavom..evo visnjici gore nego u ratu
Nema druge nego glasat za sda.
Eno Zaha rece prvi potez ukidanje neradne nedjelje .
Kaze ja sam ubjedjivao zenu koja radi u trgovini da nije za nju bolje da ne radi nedjeljom.
Onda ide izmisljena prica o 3 popisa u mjesec dana
Pa dokle cete ici s kuknjavom..evo visnjici gore nego u ratu
-
zippoo87
#11105 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Sta dilam kralju ???
Sve sto ti "dilas","dilam" i ja...pa eto,zadrzi i ti svoje misljenje o "neradnoj nedjelji",jer smo obojica "dileri"
-
Messier
#11106 Re: Neradna nedjelja u FBiH
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#11107 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Izmisljena prica..?! Nije mjesec, malo jace...i vratice se sda, samo zbog takvih diletanata k'o sto si ti..Martin Rigs wrote: ↑12/11/2025 21:13 Tu je upravo poenta citave price.
Onda ide izmisljena prica o 3 popisa u mjesec dana![]()
Pa dokle cete ici s kuknjavom..evo visnjici gore nego u ratu![]()
-
Messier
#11108 Re: Neradna nedjelja u FBiH
koga boli kurac sta zena koja radi u trgovini misli?
stvarno mislite da smo dosli na nivo, da one odlucuju, koliko ce i sto od poganih poslova raditi, koliko vremena potrositi i za koje pare?
vi ste budale ba.
to zlostavljanje nece rijesiti vikend sa djecom na izletu, jebo vas izlet
stvarno mislite da smo dosli na nivo, da one odlucuju, koliko ce i sto od poganih poslova raditi, koliko vremena potrositi i za koje pare?
vi ste budale ba.
to zlostavljanje nece rijesiti vikend sa djecom na izletu, jebo vas izlet
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#11109 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Cherry-Cherry wrote: ↑12/11/2025 08:36A ti pokušao u Telekom da uletiš, ali nisi prošao test, pa ti krivo.![]()
Imate li vi prodavnicu interno , igdje i u jednoj od zgradurina koju ste naslijedili od Tita ?
-
svesuper25
#11110 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Svojim ocima sam nedavno u nedjelju , u 18 sati vidio u bingu da radnici imaju iventuru.Kao sto smo i ranije govorili ova neradna nedjelja je jedna velika laz za te radnike.Nije im dozvoljena prodaja,ali zato popis,slaganje robe jest
Federacija odavno nije imala ovakvu neznalicu poput ministra hasicevica.Ministar netrgovine
Lik bio revizor.Opet kriva osoba na krivom mjestu.
Federacija odavno nije imala ovakvu neznalicu poput ministra hasicevica.Ministar netrgovine
- Cherry-Cherry
#11111 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Idem u RS, pa mi je svejedno.teskeredzic_22 wrote: ↑13/11/2025 08:09Cherry-Cherry wrote: ↑12/11/2025 08:36A ti pokušao u Telekom da uletiš, ali nisi prošao test, pa ti krivo.![]()
![]()
![]()
![]()
Imate li vi prodavnicu interno , igdje i u jednoj od zgradurina koju ste naslijedili od Tita ?
- madesa
#11112 Re: Neradna nedjelja u FBiH
koji bingo?svesuper25 wrote: ↑13/11/2025 08:30 Svojim ocima sam nedavno u nedjelju , u 18 sati vidio u bingu da radnici imaju iventuru.Kao sto smo i ranije govorili ova neradna nedjelja je jedna velika laz za te radnike.Nije im dozvoljena prodaja,ali zato popis,slaganje robe jest![]()
Federacija odavno nije imala ovakvu neznalicu poput ministra hasicevica.Ministar netrgovineLik bio revizor.Opet kriva osoba na krivom mjestu.
-
1Dante1
#11113 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Nedjelja nije neradna.
-
kakaljin
-
BadBoy
- Cherry-Cherry
#11116 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Pa bitno je šta struka kaže a ne radnici i tako je u svakoj djelatnosti. Bitno je kojim danima je promet najveći i koliko se novca obrće.
Evo i ja bih da radim tri dana sedmično i imam platu 10000, ali ne može jbg.
- Pandakonda
#11117 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Kakvo trpljenje jeste vi ljudi normalni ? Kako je trpljenje kada radis svoj posao za koji si placen ?
- Cherry-Cherry
#11118 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Nevjerovatno kako se ovdje pogrešno predstavljaju stvari i manipulira.Pandakonda wrote: ↑13/11/2025 11:10Kakvo trpljenje jeste vi ljudi normalni ? Kako je trpljenje kada radis svoj posao za koji si placen ?![]()
- Martin Rigs
#11119 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ja cu da shopingujem kad ja hocu.
I pregazicu svakog ko mi se nadje na putu. I usput cu ga i ismijat.
E nece da moze
I pregazicu svakog ko mi se nadje na putu. I usput cu ga i ismijat.
E nece da moze
-
BadBoy
#11120 Re: Neradna nedjelja u FBiH
A je li tebi ok da ja sad kažem boli mene kurac za tvoje stanje na radu i šta ti misliš? Je li to tebi ljudski onako? Ili je ljudski te saslušati i vidjeti može li ti se nekak pomoći ili ako baš ne može onda ti isto tako ljudski reći, slušaj razumijem tvoje probleme/frustracije, ali jebiga ima viših ciljeva/interesa, itd?Pandakonda wrote: ↑13/11/2025 11:10Kakvo trpljenje jeste vi ljudi normalni ? Kako je trpljenje kada radis svoj posao za koji si placen ?![]()
Na stranu sada ideološke razmirice ali ovakav stav je po meni grozan jer sad i druga strana može reći "koga boli kurac šta narod misli, jel' to mi moramo slušati narod za sve?" Ne ide, zar ne? Ajd malo samo stani i razmisli bez bahatosti i bolikurčevstva.
- Pandakonda
#11121 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Stanje na radu je definisano zakonom o radu gdje vrlo jasno stoji da se sedmicno moze raditi maksimalno 40 sati. A u zavisnosti od industrije sati se raspoređuju po potrebi uz naravno pravila vezano za odmor na poslu, godisnji odmor itd. Sve ostalo je predmet implementacije ovog zakona. Ja sam recimo radio po americkoj vremenskoj zoni od 12 do 8 i uvijek su se postovala ova gore pravila. Isto tako radnik za kasom radi specificnosti njegove industrije nema fiksno uvezana 2 neradna dana nego su raspoređena kako se dogovore unutar firme. I naravno niti jedan radnik nije radio svaku nedjelju. Ti slucajevi se mozda jesu desavali u nekim manjim gradovima ali ti opet kazem to je onda predmet inspekcije i implementacije zakona o radu a ne da zatvoris svima sve jer je tebi mrsko implementirati vec postojeci zakonBadBoy wrote: ↑13/11/2025 11:41A je li tebi ok da ja sad kažem boli mene kurac za tvoje stanje na radu i šta ti misliš? Je li to tebi ljudski onako? Ili je ljudski te saslušati i vidjeti može li ti se nekak pomoći ili ako baš ne može onda ti isto tako ljudski reći, slušaj razumijem tvoje probleme/frustracije, ali jebiga ima viših ciljeva/interesa, itd?Pandakonda wrote: ↑13/11/2025 11:10Kakvo trpljenje jeste vi ljudi normalni ? Kako je trpljenje kada radis svoj posao za koji si placen ?![]()
Na stranu sada ideološke razmirice ali ovakav stav je po meni grozan jer sad i druga strana može reći "koga boli kurac šta narod misli, jel' to mi moramo slušati narod za sve?" Ne ide, zar ne? Ajd malo samo stani i razmisli bez bahatosti i bolikurčevstva.
Radnik u trgovini ne moze reci da ga boli briga za narod jer taj biznis, a samim time i njegovo radno mjesto, ovisi od tog naroda hoce li tu trositi pare ili ne.
- Laplace
#11122 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Opet se vrtimo oko tržnih centara i shopingovanja. Što se mene tiče, neka ne rade nedjeljom. Ionako mi je stres ići u tržni centar, naročito vikendom. Jedan me opali u sljepoočnicu dok razgovara sa jaranom, drugi me zvizne u sanitarno-rekreacijsko-reproduitivni kompleks, treći meizgura ka rafovima, svako malo (ionako uzak) prolaz bude zakrčen besposlenim ljudima koji prave sijelo a žao im dati par KM za kafu, ljudi nemaju nimalo obzira dok razgledaju po rafovimapa se moraš dobro paziti i nakon svega stižeš do kasa da bi vidio da je na svakoj gužva i da na čelu kolone neki lokalac raspreda priče sa kasirkom jer se poznaju a nisu se vidjeli jedno par sati do dva dana pa moraju nadoknaditi propušteno. Izađem sav u modricama, izgužvan i iscrpljen.
Ali bi bar mogli pustiti da rade male prodavnice, porodični biznisi. Čemu ta neselektivna i stihijska "rješenja"? Mislim, mogu i bez toga, ali zašto tim malim trgovinama ne dozvoliti da iskoriste nedjelju da se malo poprave jer su im otvaranja tržnih centara u blizini dosta srozala promet.
Ali bi bar mogli pustiti da rade male prodavnice, porodični biznisi. Čemu ta neselektivna i stihijska "rješenja"? Mislim, mogu i bez toga, ali zašto tim malim trgovinama ne dozvoliti da iskoriste nedjelju da se malo poprave jer su im otvaranja tržnih centara u blizini dosta srozala promet.
- drug_profi
-
Hakiz
#11124 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Problem je u tome što trgovina, pogotovo trgovina hranom, nikada neće zavisiti od naroda jer:Pandakonda wrote: ↑13/11/2025 12:02Stanje na radu je definisano zakonom o radu gdje vrlo jasno stoji da se sedmicno moze raditi maksimalno 40 sati. A u zavisnosti od industrije sati se raspoređuju po potrebi uz naravno pravila vezano za odmor na poslu, godisnji odmor itd. Sve ostalo je predmet implementacije ovog zakona. Ja sam recimo radio po americkoj vremenskoj zoni od 12 do 8 i uvijek su se postovala ova gore pravila. Isto tako radnik za kasom radi specificnosti njegove industrije nema fiksno uvezana 2 neradna dana nego su raspoređena kako se dogovore unutar firme. I naravno niti jedan radnik nije radio svaku nedjelju. Ti slucajevi se mozda jesu desavali u nekim manjim gradovima ali ti opet kazem to je onda predmet inspekcije i implementacije zakona o radu a ne da zatvoris svima sve jer je tebi mrsko implementirati vec postojeci zakonBadBoy wrote: ↑13/11/2025 11:41A je li tebi ok da ja sad kažem boli mene kurac za tvoje stanje na radu i šta ti misliš? Je li to tebi ljudski onako? Ili je ljudski te saslušati i vidjeti može li ti se nekak pomoći ili ako baš ne može onda ti isto tako ljudski reći, slušaj razumijem tvoje probleme/frustracije, ali jebiga ima viših ciljeva/interesa, itd?Pandakonda wrote: ↑13/11/2025 11:10
Kakvo trpljenje jeste vi ljudi normalni ? Kako je trpljenje kada radis svoj posao za koji si placen ?![]()
Na stranu sada ideološke razmirice ali ovakav stav je po meni grozan jer sad i druga strana može reći "koga boli kurac šta narod misli, jel' to mi moramo slušati narod za sve?" Ne ide, zar ne? Ajd malo samo stani i razmisli bez bahatosti i bolikurčevstva.![]()
Radnik u trgovini ne moze reci da ga boli briga za narod jer taj biznis, a samim time i njegovo radno mjesto, ovisi od tog naroda hoce li tu trositi pare ili ne.
1. Narod mora kupiti hranu
2. Narod ne želi da se odrekne zadovoljstva, pa će kupovati i hranu koja nije nužna za preživljavanje.
To daje mogućnost da j trgovci i vlast ne gledaju šta narod misli.
Narod nema izbora, mora trpjeti.
Ono šta narod može je glasati protiv vlasti koja je donijela zakon, pa da partije koje ratuju sa partijama koje su donijele zakon uživaju u plodovima tog zakona. To je zloba, ali to je sve šta narod može.
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#11125 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ma ako pokoja radi , lijepo bi bilo posjetiti te žene koje tamo slažu robu nedeljom jer im je sirotim zabranjeno da trguju ?Cherry-Cherry wrote: ↑13/11/2025 08:39Idem u RS, pa mi je svejedno.teskeredzic_22 wrote: ↑13/11/2025 08:09Cherry-Cherry wrote: ↑12/11/2025 08:36
A ti pokušao u Telekom da uletiš, ali nisi prošao test, pa ti krivo.![]()
![]()
![]()
![]()
Ništa više.