ananas shop

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
sedma_7

#51 Re: ananas shop

Post by sedma_7 »

Averus wrote: 06/05/2025 15:51 Poslovni su nema šta...
Naručio 26.4., 28.4. u 10:30h poruka od x-expressa da je pošiljka preuzeta i da će biti isporučena u roku od 24-48 sati.

30.4. nazvao, kaže još je u magacinu, nisu stigli kuriri da isporuče... Hej, nisu stigli. BRZA pošta :zid:
Zovem danas, dakle 10 dana nakon narudžbe, 8 dana nakon poruke x-expressa, kažu opet roba u magacinu, nisu kuriri stigli, imaju puno posla

Ne može kod nas nikad ništa ići kako treba, sve mora seljakluk i ciganluk biti. Džaba.
meni evo treći dan od poruke nema pošiljke, imam filing da će biti isti scenario kao kod tebe
Averus

#52 Re: ananas shop

Post by Averus »

sedma_7 wrote: 07/07/2025 13:32
Averus wrote: 06/05/2025 15:51 Poslovni su nema šta...
Naručio 26.4., 28.4. u 10:30h poruka od x-expressa da je pošiljka preuzeta i da će biti isporučena u roku od 24-48 sati.

30.4. nazvao, kaže još je u magacinu, nisu stigli kuriri da isporuče... Hej, nisu stigli. BRZA pošta :zid:
Zovem danas, dakle 10 dana nakon narudžbe, 8 dana nakon poruke x-expressa, kažu opet roba u magacinu, nisu kuriri stigli, imaju puno posla

Ne može kod nas nikad ništa ići kako treba, sve mora seljakluk i ciganluk biti. Džaba.
meni evo treći dan od poruke nema pošiljke, imam filing da će biti isti scenario kao kod tebe
Na kraju su donijeli, ali se moralo zivkati sto pedeset puta.
I da, to je najviše do organizacije kurirske službe, ali ja nisam od njih kupio nego od Ananas-a, tako da njih smatram odgovornim i više od njih ne kupujem.
PlusSA

#53 Re: ananas shop

Post by PlusSA »

kod mene su bila srecom pozitivna iskustva, ananas - neptun radnja i x-expressa petak narucio utorak stiglo sasvim okej.
sedma_7

#54 Re: ananas shop

Post by sedma_7 »

ja sma poručila od prodavca iz gračanice ili gradačca a zivim u tesnju. znači nije neka daljina da se to toliko oteze al hajd, valjda ce stic.
Mire112

#55 Re: ananas shop

Post by Mire112 »

Nažalost jako loše iskustvo sa Ananas.ba.

Više od 15 dana nisu isporučili proizvod, na kraju su otkazali narudžbu i izvršili povrat novca nakon što sam bio prinuđen da prijetim inspekcijom.

Znači ukoliko ste koristili vaučer koji je značajno snizio cijenu, računajte na to da će biti situacija da uređaja nema kod dobavljača, iako dobavljač taj uređaj redovno prodaje na svojoj web stranici i ima na stanju, da dobavljač nije spremio uređaj, da je do ovoga, da je do onoga, do svih ostalih osim do ananasa.

Razmijem da je cijena uz vaučer možda otišla ispod neke realne tržišne cijene, ali brate nemojte zavaravati ljude i razvlačiti 15 dana. Poštenije je odma da otkažu narudžbu.

Povrat novca su izvršili u jako kratkom roku, tu nemam primjedbi, jedino što sam izgubio 15 dana čekajući proizvod koji mi je bio prijeko potreban. Da, rok isporuke je bio 2 dana. Da je rok isporuke bio 7 dana ne bi narzučio bez obzira na cijenu.
1Dante1

#56 Re: ananas shop

Post by 1Dante1 »

Mire112 wrote: 25/08/2025 13:46 Znači ukoliko ste koristili vaučer koji je značajno snizio cijenu, računajte na to da će biti situacija da uređaja nema kod dobavljača, iako dobavljač taj uređaj redovno prodaje na svojoj web stranici i ima na stanju, da dobavljač nije spremio uređaj, da je do ovoga, da je do onoga, do svih ostalih osim do ananasa.
Zasto nisi napravio narudzbu kod tog partnera, dokumentovao sve i prijavio inspekciji?

Ja sam koristio vaucer i to na artikal koji je snizen sa 900 na 600, pa onda imao vacuer za 100KM na taj iznos i dobio uredno iako je cijena nakon akcije vracena na 900.
mbenz

#57 Re: ananas shop

Post by mbenz »

Kupovao 3 puta preko stranice i u potpunosti sam zadovoljan. Kupis stvar od 3,5,15 KM a nemas postarine, ljepota. Sve mi je doslo u roku od 2 dana.
Kal El

#58 Re: ananas shop

Post by Kal El »

Glupo pitanje...

Naručio sam maloprije ugradbenu rernu, ploču (oba Gorenje), Beko napu i Kuhinjski robot.

Rerna, ploča i robot dolaze iz njihovog lagera a napa iz Omega Shopa, da li dobijam garanciju na artikle od proizvođača? Nigdje ne piše ništa o garanciji kao npr na Ekupi, Technoshop itd (kao npr za ove Gorenje tehniku, uvijek piše 5god).

Ne znam što nisam prije provjeravao. :-)
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#59 Re: ananas shop

Post by laserShow »

Da dobijes, no problem je sto ne znas koliko, 2, 3 ili 5.
tap3ah75

#60 Re: ananas shop

Post by tap3ah75 »

Mire112 wrote: 25/08/2025 13:46 Nažalost jako loše iskustvo sa Ananas.ba.

Više od 15 dana nisu isporučili proizvod, na kraju su otkazali narudžbu i izvršili povrat novca nakon što sam bio prinuđen da prijetim inspekcijom.

Znači ukoliko ste koristili vaučer koji je značajno snizio cijenu, računajte na to da će biti situacija da uređaja nema kod dobavljača, iako dobavljač taj uređaj redovno prodaje na svojoj web stranici i ima na stanju, da dobavljač nije spremio uređaj, da je do ovoga, da je do onoga, do svih ostalih osim do ananasa.

Razmijem da je cijena uz vaučer možda otišla ispod neke realne tržišne cijene, ali brate nemojte zavaravati ljude i razvlačiti 15 dana. Poštenije je odma da otkažu narudžbu.

Povrat novca su izvršili u jako kratkom roku, tu nemam primjedbi, jedino što sam izgubio 15 dana čekajući proizvod koji mi je bio prijeko potreban. Da, rok isporuke je bio 2 dana. Da je rok isporuke bio 7 dana ne bi narzučio bez obzira na cijenu.
Sve isto kao kod tebe
Prodavač MAŠINE I ALATI 3 puta mi odbijao narudžbu ... to iz onog perioda kad je bila ona dobra akcija mastercard.
Odeš na njihovu stranicu imaju to na stanju samo sklone sa ananasa.
Zalio se ananasu - njih boli ona stvar.
Boli i mene - odustao sam od njih.
Kal El

#61 Re: ananas shop

Post by Kal El »

Htio naručiti nešto iznad 600KM, imao aktivan vaučer od 100KM i bas kad sam htio aktivirati ovi ga deaktiviraju i zamjene ga za ovim 50KM... :lol: :-)
IstinitaPoruka

#62 Re: ananas shop

Post by IstinitaPoruka »

Naručio danas 4 artikla i hajde 2 trebala doći od mašineialati. Dođe 1, a drugi nije. Isto na fakturi i računu ga ima, a fizički ga nema. Pitam x express službu i kurira, kaže nema, to je to što su poslali. Zovem ananas, kažu pitajte njih preko vibera. Pošaljem slike onog šta je došlo, kažu poslaćemo sutra. Nije ovo prvi put da se ovako desi sa mašineialati. Brat je imao sličnih problema sa njima gdje su reklamirali jednu stvar sa nekim dodacima, došla ta stvar, dodaci nisu iako je stajalo da i dodaci treba da dođu.
madesa

#63 Re: ananas shop

Post by madesa »

ja sam 2x narucio i sve ok. Istina je da su stvari bili iz "poznate radnje "
tap3ah75

#64 Re: ananas shop

Post by tap3ah75 »

IstinitaPoruka wrote: 05/11/2025 13:41 Naručio danas 4 artikla i hajde 2 trebala doći od mašineialati. Dođe 1, a drugi nije. Isto na fakturi i računu ga ima, a fizički ga nema. Pitam x express službu i kurira, kaže nema, to je to što su poslali. Zovem ananas, kažu pitajte njih preko vibera. Pošaljem slike onog šta je došlo, kažu poslaćemo sutra. Nije ovo prvi put da se ovako desi sa mašineialati. Brat je imao sličnih problema sa njima gdje su reklamirali jednu stvar sa nekim dodacima, došla ta stvar, dodaci nisu iako je stajalo da i dodaci treba da dođu.
I šta radite kad vas tako prevare i prodaju vam nepotpuno?

.
Meni su masine i alati 2x odbijali narudzbu
Ono kao nemaju na stanju a zapravo im se ne prodaje to sa popustom sa ananasa.
A lažu ... odeš na njihovu stranicu i tamo imaju na stanju to
Prijavim to ovima na ananas - njih bolikurac.
Tako da sam za sada odustao od njih mada i sad vidim da ima opet mastercard popust od 80 KM.

A bezveze je "podrška" na ananasu - čuj zovi ih preko vibera. Hebote od ananasa si kupio - nek oni to sređuju.
madesa

#65 Re: ananas shop

Post by madesa »

tap3ah75 wrote: 09/11/2025 23:26
IstinitaPoruka wrote: 05/11/2025 13:41 Naručio danas 4 artikla i hajde 2 trebala doći od mašineialati. Dođe 1, a drugi nije. Isto na fakturi i računu ga ima, a fizički ga nema. Pitam x express službu i kurira, kaže nema, to je to što su poslali. Zovem ananas, kažu pitajte njih preko vibera. Pošaljem slike onog šta je došlo, kažu poslaćemo sutra. Nije ovo prvi put da se ovako desi sa mašineialati. Brat je imao sličnih problema sa njima gdje su reklamirali jednu stvar sa nekim dodacima, došla ta stvar, dodaci nisu iako je stajalo da i dodaci treba da dođu.

.
Tako da sam za sada odustao od njih mada i sad vidim da ima opet mastercard popust od 80 KM.

A bezveze je "podrška" na ananasu - čuj zovi ih preko vibera. Hebote od ananasa si kupio - nek oni to sređuju.
i meni se to desilo danas . Prvo negativno iskustvo i posljednje sto se mene tice.

Dva artikla ista . Kod njih 50km a kod drugih 70. I naravno odbiju narudzbu od 50 km kao nema na stanju . Nikad vise poslije ovog.
IstinitaPoruka

#66 Re: ananas shop

Post by IstinitaPoruka »

tap3ah75 wrote: 09/11/2025 23:26

.

Jedna isto antipreporuka za giga.ba .
Naručen artikal (mogu i fotke objaviti kako izgleda tačno, haos), bukvalno ostalo od varenja dioda i likovi nisu skinuli. Ofarbano sve, samo nije skinuta, srećom pa sam vidio, nabost se haos.
A upravu ste što se tiče ananasa, ako si mi ti prodao, šta se ja imam sekati sa nekim na viberu ili bilo gdje. Ti to rješavaš ako si firma.
dječak sa šibicama

#67 Re: ananas shop

Post by dječak sa šibicama »

Nisam jos narucivao pa pitanje, ako narucim tri artikla, jedan prodaje ananas shop, drugi prodavnica B, treci prodavnica C, isporuka ide kako??? sve u paketu ili???
peca777

#68 Re: ananas shop

Post by peca777 »

sve zasebno
dječak sa šibicama

#69 Re: ananas shop

Dobro, ako je sve zasebno, odbijaju narudzbe na snizene proizvode, i nesto ne dobijes pa ti ananasovci kazu "pitanjte njih na viber", koji mi onda klinac treba ananas?

I jos nesto, kako oni mogu nuditi besplatnu dostavu, ako mi naruceno salje lupam, Domod.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#70 Re: ananas shop

Post by _BataZiv_0809 »

Sta to uzimas djecak
dječak sa šibicama

#71 Re: ananas shop

Nista konkretno nego gledam ponudu, pa vidim popuste 80 km na 300+ narudzbe, isplati se ali da nije to: odbiju narudzbu - platis karticom - odugovlace isporuku - ko uopce isporucuje? - pisite njima na viber - nastavi niz
tokio25

#72 Re: ananas shop

Post by tokio25 »

ja sam dvije gume znaci narucio i odbili narudzbu
sutra cu probati jos jednom za neku gumu koja je ostala jer ova prva pise da je nema vise na stanju i ako to ne prodje ja i ananas smo zavrsili do daljnjeg
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#73 Re: ananas shop

Post by _BataZiv_0809 »

Ti si nesto muckao sa onim kuponima.

Ja narucio gume, dobio popust 100 KM, gume danas stigle i montirane sve 5

Jedina mana je sto ne moze na rate

Ali platio sam Mastercard classic-om i izabrao broj rata u aplikaciji mBA :thumbup:
Kiki_Musampa

#74 Re: ananas shop

Post by Kiki_Musampa »

Gume narucene u petak,isporucene jucer,popust 80 za dvije,sve 5
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#75 Re: ananas shop

Post by _BataZiv_0809 »

Kiki_Musampa wrote: 12/11/2025 20:27 Gume narucene u petak,isporucene jucer,popust 80 za dvije,sve 5
Sta si uzeo od guma
Post Reply