Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

gidra

#49476 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by gidra »

tramvajtrojka wrote: 11/11/2025 22:40
Nisamsdaali wrote: 11/11/2025 21:38 https://istraga.ba/sastanak-lidera-hdz- ... na-covica/

Avdo se okrenuo protiv dinastije, neki dan napao Sebiju a sad i Bakira
Vidi Senje sto udara po ruci koja ga hrani a na narativu da je trojka sve prodala i isporucila HDZ-u došao kod avduke, ne napada njega senja zbog sastanka sa covicem nego sto su senja i ostale senje počele vjerovati u svoje lazne narative o prodajama i izdajama i nadasve servilnosti trojke prema Čoviću, pa im sada Bakir rusi snjeska kojeg su stvarali zadnje tri godine :lol: :lol: :mrgreen:

A covke je krvav ispred bakira stavio bajaderu i Snickers :mrgreen:
Sendvičari nemate prave informacije u ovako malom gradu. Vi i vaši nalogodavci što vas plaćaju za pisanje na ovom formumu, ne možete da dođete do osnovnih informacija, a vodili bi državu :D . NIje ni čudo što BIA trenutno razvaljuje sve na svim frontovima.

Avdo nikad, ALI NIKAD nije bio SDA i nikada nije bio za disnastiju, sijaset njegovih članaka protiv ne SDA, nego dinastije, pogotovo Sebije, kao neki dan onaj u vezi njenog debilnog pisanja protiv Redže.
Upravo sastanak i približavanje SDA HDZ-u Avdi smeta i ne odgovara mu, a zašto mu smeta razmišljajte dalje.
dr_Evil

#49477 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

gidra wrote: 12/11/2025 08:59
Nisamsdaali wrote: 11/11/2025 21:38 https://istraga.ba/sastanak-lidera-hdz- ... na-covica/

Vidi Senje sto udara po ruci koja ga hrani a na narativu da je trojka sve prodala i isporucila HDZ-u došao kod avduke, ne napada njega senja zbog sastanka sa covicem nego sto su senja i ostale senje počele vjerovati u svoje lazne narative o prodajama i izdajama i nadasve servilnosti trojke prema Čoviću, pa im sada Bakir rusi snjeska kojeg su stvarali zadnje tri godine :lol: :lol: :mrgreen:

Sendvičari nemate prave informacije u ovako malom gradu. Vi i vaši nalogodavci što vas plaćaju za pisanje na ovom formumu, ne možete da dođete do osnovnih informacija, a vodili bi državu :D . NIje ni čudo što BIA trenutno razvaljuje sve na svim frontovima.

Avdo nikad, ALI NIKAD nije bio SDA i nikada nije bio za disnastiju, sijaset njegovih članaka protiv ne SDA, nego dinastije, pogotovo Sebije, kao neki dan onaj u vezi njenog debilnog pisanja protiv Redže.
Upravo sastanak i približavanje SDA HDZ-u Avdi smeta i ne odgovara mu, a zašto mu smeta razmišljajte dalje.
Kakva moras biti ljudska i intelektualna nistica pa da dozvolis sebi da te BIA i slicni vode :S
Haris.ba

#49478 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

Jos nije ni 2026., a vec se vide obrisi borbe narativa na forumu ko ce biti muslimanska reprezentacije.
BAK-eV

#49479 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by BAK-eV »

Haris.ba wrote: 12/11/2025 09:05 Jos nije ni 2026., a vec se vide obrisi borbe narativa na forumu ko ce biti muslimanska reprezentacije.
Nece niko!

Niti muslimanska, niti bosnjacka, nikakava...

Nema takve svijesti medju Bosnjacima.

Samo stranacka!
Last edited by BAK-eV on 12/11/2025 09:19, edited 1 time in total.
dr_Evil

#49480 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Ma nebitno stranke, ili bilo sta, ali covjece stati iz BIA-e, to ti je kao stati iza Rame Isaka.

Mislim kako ces pogledati sebe u ogledalo nakon toga :S

Realno vecina nasih politicara ne zasluzuje da vodi vrtic, a kamoli zemlju, ali neki su ipak posebni
Chloe
Photo mod

#49481 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chloe »

dr_Evil wrote: 12/11/2025 08:57
Chloe wrote: 12/11/2025 08:53
Mnogi u SDA ( Sa) ga "vole" kao i vi ovdje ... :lol: :lol:
Ma ja sam ga iskreno nekad davno volio, kao i svi. Ali je postalo jasno s vremenom da je bio i ostao ispostava Osmice.

Ubaci on tu i tamo kakav i tekst o sredisnjoj iz Mehmeda Spahe, cisto da odrzi malo ravnoteze, ali to je uvijek snishodljivo i negdje u zadnjem planu.

S druge strane, i kao takav rezimski novinar drago mi je da mu Osmica jos uvijek dobaci informacija protiv danasnjih vladajucih struktura, i to je korektivni faktor i potrebno nam je.

Kako starim vise mi gode dobre kolumne koje daju odgovor na neka pitanja, ne samo naslovi i informacije, tako moram reci da mi njegov medij kao i 90% drugih ex-yu medija i nisu bas zanimljivi.
Nit ga volim nit ga mrzim, ravna crta,
ne znam da sam ikad neku njegovu emisiju pogledala,
osim poneki reels ako naleti,
ali dok sve strane pjene, podržavam ga. :D

Samo se uvijek zbog svog rezovanja dovodim u neugodne situacije.

Neki dan sam branila Dunju ( Fikretova najmlađa kćerka ),
vijećnicu Laburista, opozicija kod nas,
žena odlično radi svoj posao. Fantastična.
Ooooj jesam se uvukla u raspravu beze ... :lol:
HelaS

#49482 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HelaS »

Chloe wrote: 12/11/2025 08:01
talijan97 wrote: 11/11/2025 22:13

Tekst nije pisao Avdo
Kao što nije napisao ni mnoge druge tekstove koji se nalaze na stranici "Istrage".
Samo treba shvatiti da Avdo fura svoj fazon, nije ničiji, i sam je to rekao x puta.
To je tako jednostavno i normalno, ali pošto mi volimo tražiti pozadinu, zavjere,
komplicirati, nismo sposobni prihvatati kritike, istinu, lakše ga je optužiti da radi za one druge,
i to rade obje strane u SA.

Od mene ima podršku, najbolji je istraživački novinar kod nas,
nek' "udara" sve one koji daju materijala za "udaranje".
Amarildo Gutić je istraživački novinar, novinari CIN-a su istraživački, a Avdo Avdić je novinar kakav možeš biti i ti ili ja, ko god, kad dobije kakav koruptivni materijal iz pravosuđa, pa ga javno kompromitira, na svoj senzacionistički način.

Avdo Avdić je deklarativno novinar, poput bezbroj sličnih koji otvore internet portal, napišu ili prepišu par tekstova, i samoseproglase novinarima. Dok je bio dio tima "60 minuta" i vrijedio je, sada je samo "žuto prepiskaralo"
Chloe
Photo mod

#49483 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chloe »

HelaS wrote: 12/11/2025 09:37
Chloe wrote: 12/11/2025 08:01
talijan97 wrote: 11/11/2025 22:13

Tekst nije pisao Avdo
Kao što nije napisao ni mnoge druge tekstove koji se nalaze na stranici "Istrage".
Samo treba shvatiti da Avdo fura svoj fazon, nije ničiji, i sam je to rekao x puta.
To je tako jednostavno i normalno, ali pošto mi volimo tražiti pozadinu, zavjere,
komplicirati, nismo sposobni prihvatati kritike, istinu, lakše ga je optužiti da radi za one druge,
i to rade obje strane u SA.

Od mene ima podršku, najbolji je istraživački novinar kod nas,
nek' "udara" sve one koji daju materijala za "udaranje".
Amarildo Gutić je istraživački novinar, novinari CIN-a su istraživački, a Avdo Avdić je novinar kakav možeš biti i ti ili ja, ko god, kad dobije kakav koruptivni materijal iz pravosuđa, pa ga javno kompromitira, na svoj senzacionistički način.

Avdo Avdić je deklarativno novinar, poput bezbroj sličnih koji otvore internet portal, napišu ili prepišu par tekstova, i samoseproglase novinarima. Dok je bio dio tima "60 minuta" i vrijedio je, sada je samo "žuto prepiskaralo"
:thumbup: da, pratim ih. Samo je malo istraga obzirom koliko je materijala oko nas. :-D

S druge strane,
zahvaljujući Avdi ipak isplivaju neke informacije iz zaključanih ladica,
koje bi tamo ostale ili nestale, opravdano ili ne,
ipak se neko mora potrudi objasniti ili istražiti.

Ne krivim njega, nego one koji ne rade svoj posao/ rade mimo Zakona,
pa daju materijala Avdi da ih proziva.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#49484 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bobi »

Ma taj CIN nekad pokupi i nevine samo zato što su se našli tu, ono hodao ispod nastrešnice...sumnjiv :D. A da malo istrazimo novinare CIN :D ? Eno ih piju kafu gdje 5 KM...sumnjiv :D.
JovicSA

#49485 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

gidra wrote: 12/11/2025 08:59

Nema to nikakve veze, ama baš nikakve, ljudi se mijenjaju. Isto kao tekstovi od Sanje Valisavljević koje je pisala ranije o Srebrenici i stradanju Bošnjaka pa danas je druga priča. Ljudi su ko sapun, potroše se.
Rejhana

#49486 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Rejhana »

HelaS wrote: 12/11/2025 09:37

:thumbup:

Avdo Avdić je obična tetkica.

Istraživačkim novinarstvom su se bavili novinari Žurnala, CIN-a. Nažalost nezavisno novinarstvo na ovim prostorima je nestalo ukidanjem USAID-a.
archi_a

#49487 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by archi_a »

Image
Otkud milorad u Bužimu?!?
Ah, pardon, nije milorad, na milorada idu sa fasciklom! A i nemaju dovoljno dokaza. :-)
peca777

#49488 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by peca777 »

Rejhana wrote: 12/11/2025 10:31 Avdo Avdić je obična tetkica.
ne znam koliko bi tetkica otislo ratnom zlocincu na vrata.

Nije da ga mirisem, ili da se slazem sa nacinom na koji radi, ali ima i pretjerivanja objetivnog pucanstva.
Point.

#49489 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

Zašto promicatelji evropskih vrijednosti ne poštuju odluke US i zakone države u koju se, sa pola srca doduše, kunu?
Ustavni sud FBiH je prije više od 20 godina utvrdio da je termin "županija" neustavan, kao i grb i zastava Zapadnohercegovačkog kantona. Isto je potvrdio i Ustavni sud BiH, međutim u tom kantonu i još nekoliko njih u kojima živi većinsko hrvatsko stanovništvo se ove odluke ustavnih sudova ne poštuju.

Zbog toga je zastupnik u federalnom parlamentu Sanel Kajan još jednom zatražio od Ustavnog suda FBiH da pojasni činjenice.

Oni su u odgovoru podsjetili da su u nekoliko presuda ocijenili da je termin "županija" neustavan, te su pobrojali sve te presude. Međutim, također ističu i da je utvrđeno rješenjem da njihova presuda, koja je konačna i obavezujuća, nije sprovedena.

Ustavni sud FBiH je 2019. godine proslijedio Federalnom tužilaštvu FBiH Rješenje kojim je utvrđeno da se njihova presuda ne sprovodi kako bi postupili po službenoj dužnosti i procesuirali odgovorne, međutim samo su donijeli naredbu o nesprovođenju istrage.

Takvo ponašanje tužilaštva je i dovelo do toga da dio stanovništva u BiH ne osjeća potrebu niti obavezu da poštuje Ustavni sud FBiH.
palermo

#49490 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Point. wrote: 12/11/2025 11:05 Zašto promicatelji evropskih vrijednosti ne poštuju odluke US i zakone države u koju se, sa pola srca doduše, kunu?
Ustavni sud FBiH je prije više od 20 godina utvrdio da je termin "županija" neustavan, kao i grb i zastava Zapadnohercegovačkog kantona. Isto je potvrdio i Ustavni sud BiH, međutim u tom kantonu i još nekoliko njih u kojima živi većinsko hrvatsko stanovništvo se ove odluke ustavnih sudova ne poštuju.

Zbog toga je zastupnik u federalnom parlamentu Sanel Kajan još jednom zatražio od Ustavnog suda FBiH da pojasni činjenice.

Oni su u odgovoru podsjetili da su u nekoliko presuda ocijenili da je termin "županija" neustavan, te su pobrojali sve te presude. Međutim, također ističu i da je utvrđeno rješenjem da njihova presuda, koja je konačna i obavezujuća, nije sprovedena.

Ustavni sud FBiH je 2019. godine proslijedio Federalnom tužilaštvu FBiH Rješenje kojim je utvrđeno da se njihova presuda ne sprovodi kako bi postupili po službenoj dužnosti i procesuirali odgovorne, međutim samo su donijeli naredbu o nesprovođenju istrage.

Takvo ponašanje tužilaštva je i dovelo do toga da dio stanovništva u BiH ne osjeća potrebu niti obavezu da poštuje Ustavni sud FBiH.
Pa.mogu. vrlo jednostavan odgovor. Ne.vidim.neku potrebu za raspravom na ovu temu.
dr_Evil

#49491 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 12/11/2025 11:49
Point. wrote: 12/11/2025 11:05 Zašto promicatelji evropskih vrijednosti ne poštuju odluke US i zakone države u koju se, sa pola srca doduše, kunu?

Pa.mogu. vrlo jednostavan odgovor. Ne.vidim.neku potrebu za raspravom na ovu temu.
Razumijem problematiku, kantoni, zupe-zupanije, ali iskreno koliko je ovo zaista vazno, ja bih cak i progutao da je zupanija ako definisemo negdje u jeziku da je to ista rijec na dva jezika.

Nikad niko nije povukao pitanje zasto Sveuciliste je jedino koje radi na hrvatskom jeziku, dok recimo svi ostali postuju zakon i rade na sva tri sluzbena jezika. Nije Sveuciliste privatna nego javna ustanova i prema tome duzno je osigurati ravnopravnost jezika. Da djeca ne mogu dobiti diplomu u kojoj je upisan bosanski jezik u pola federacije, pa i nije neki problem, a kamoli da se isti zapravo uci?!

Jesam li ja lud ili uvijek se cudnih stvari hvatamo? Meni ovo zupanija/kanton cesto lici na HNK inat kucu.
peca777

#49492 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by peca777 »

Zupanija u ovoj drzavi ne bi bila problem da smo normalni.
Standardni .hr jeszik koristi zupaniju za naziv samoupravne jedinice.

Prema tome, da nema konotaciju za zlocinackim tvorevinama i slicno, taj naziv ne bi trebao biti sporan.

Da li zamjeris meni kada kazem općina, ili mi neko zamjeri kada kazem opština?

Mozda je samo kuhanje zabe, ko ce znati. Dosta nasih politicara iz centra sarajva je pocelo da koristi termin "Zajednicke institucije"
dr_Evil

#49493 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

peca777 wrote: 12/11/2025 12:04 Zupanija u ovoj drzavi ne bi bila problem da smo normalni.

Prema tome, da nema konotaciju za zlocinackim tvorevinama i slicno, taj naziv ne bi trebao biti sporan.

Mozda je samo kuhanje zabe, ko ce znati. Dosta nasih politicara iz centra sarajva je pocelo da koristi termin "Zajednicke institucije"
Zamjerim ti kad kazes općina, a najvise zamjeram narodu i medijima kad neko kaze ćuti/ćutanje onda se cesem po glavi i kontam da ovaj narod gleda previse Grand i Pink. Ili sad popularno dobio plaću.

Helem, razumijem opet općinu i plaću, jezik je ziv, ali ovo ćutanje, i dedo mu je govorio ćuti.
HelaS

#49494 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HelaS »

peca777 wrote: 12/11/2025 12:04 Zupanija u ovoj drzavi ne bi bila problem da smo normalni.

Kakvu konotaciju sa ratnim zločinima ima riječ županija :?
Općina je ustavna kategorija u Federaciji BiH, opština u Republici Srpskoj
Pandakonda

#49495 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Pandakonda »

Ali to uopste nije odrednica za ovakav oblik samouprave jedinice. Da li Hrvati kada pričaju o Švicarskoj kažu Županija Ciriška / Bernska ili kažu Kanton Bern/Cirih ?

Županija i kanton su 2 skroz različita oblika samoupravne jedinice. Glupo bi recimo bilo prigovarati da se svađaju oko opštine/općine, što je različita varijacija jezika za istu jedinicu. Što nije slučaj za kanton i županiju. Niti ima Župan nego premijer kantona
zigson

#49496 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zigson »

Sporniji je naziv hb
dr_Evil

#49497 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Pandakonda wrote: 12/11/2025 12:25

Ali to uopste nije odrednica za ovakav oblik samouprave jedinice. Da li Hrvati kada pričaju o Švicarskoj kažu Županija Ciriška / Bernska ili kažu Kanton Bern/Cirih ?

Županija i kanton su 2 skroz različita oblika samoupravne jedinice. Glupo bi recimo bilo prigovarati da se svađaju oko opštine/općine, što je različita varijacija jezika za istu jedinicu. Što nije slučaj za kanton i županiju. Niti ima Župan nego premijer kantona
Pojasni.

U mojoj glavi nije bitno kako ce ih ko zvati, sve dok smo tacno definisali sta je to zapravo. U cemu je po tebi razlika izmedju zupanije i kantona, osim sto naziv vuce na crkvu.
Hakiz

#49498 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

zigson wrote: 12/11/2025 12:29 Sporniji je naziv hb
Sporna su oba.

Ne, zapravo, nisu sporna, neustavna su.

Nema spora ako je Ustavni sud odlučio da je neustavno, nelegalno.
zigson

#49499 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zigson »

Hakiz wrote: 12/11/2025 12:32
zigson wrote: 12/11/2025 12:29 Sporniji je naziv hb
Sporna su oba.

Ne, zapravo, nisu sporna, neustavna su.

Nema spora ako je Ustavni sud odlučio da je neustavno, nelegalno.
Da
peca777

#49500 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by peca777 »

Hakiz wrote: 12/11/2025 12:32 Nema spora ako je Ustavni sud odlučio da je neustavno, nelegalno.
Neustavna je i eko taksa pa je placamo
Post Reply