Ves masina - hitna preporuka
-
nlt
#751 Re: Ves masina - hitna preporuka
Tražim novu mašinu u nekoj cijeni hajmo reci oko 1000 KM
Kući imam Bosch prije nekih 5 god kupljena i savršena je
Kakve su Samsung?
Nekako gledam između Bosch i Samsung
7 ili 8 kg, ne trebaju nikakve posebne opcije
Kući imam Bosch prije nekih 5 god kupljena i savršena je
Kakve su Samsung?
Nekako gledam između Bosch i Samsung
7 ili 8 kg, ne trebaju nikakve posebne opcije
- nepass1
#752 Re: Ves masina - hitna preporuka
Nisam probao bosch a samsung preporuke
Mislim da sam pisao ranije na temi
Mislim da sam pisao ranije na temi
- xPaco1337
#753 Re: Ves masina - hitna preporuka
Uzmi Quadro nećeš se zajebat vjeruj mi. Mašina jednostavna par programa, nema digitale, ima brzi program. Centrifuga dobro osuši. Poslije nje sam ja uzeo i za mašinu sa suđe isto njihovu.
A neš vjerovat košta oko 500KM , ja sam znao oprati nadmadrac (nije pametno logicno) od bracnog kreveta u njoj i eto ništa joj. Rekao sam ako crkne opet istu uzmem i ako je sjebem
Koliko znam Samsung, Gorenje je sve smeće svaka njihova tehnička stvar se kvari. Ja sam imao Indesit sa sušilicom oko 1300KM platio govno je skakalo izlazilo iz kupatila, izbacio je novu (i to u smeće) i rekao nikad više te fancy pizdarije neće doć u obzir. Sve te mašine trebaju da su jednostavne i bez digitalnih pizdarija.
-
Teufik
#754 Re: Ves masina - hitna preporuka
Bosch. Serija 6. Ako mozes naci za oko 1000-1100 KM
Prati akcije. Zna biti u tehnomagu.
- semsasuljakovic
#755 Re: Ves masina - hitna preporuka
https://www.ekupi.ba/bs/kucanski-aparat ... K000621895
Šta biste rekli na ovu? Baš je brutalan popust pa kontam da iskoristim...
Šta biste rekli na ovu? Baš je brutalan popust pa kontam da iskoristim...
-
kuli1961
#756 Re: Ves masina - hitna preporuka
Sve i jedan uredjaj bijele tehnike od Gorenja je totalna taraba!
Nepouzdani, počesto se kvare tokom garantnog roka,
Loš kvalitet završne obrade...
Na dolazak servisera, ako je riječ o garantnom roku se čeka minimalno 6-8 radnih dana. Barem je takva situacija u Banjaluci.
Gorenje zaobići u što širem luku.
Na ovom forumu je neko kudio i Samsunga i to baš veš mašine, ne znam tačno ko .
Postoji član @rovac, čini mi se, specijalista za veš mašine i perilice sudja, možda ti on može pomoći.
Na dolazak servisera, ako je riječ o garantnom roku se čeka minimalno 6-8 radnih dana. Barem je takva situacija u Banjaluci.
Postoji član @rovac, čini mi se, specijalista za veš mašine i perilice sudja, možda ti on može pomoći.
- -Chesterfield-
#757 Re: Ves masina - hitna preporuka
Koji model Samsung ne valja? Kod mene Beko zahrđao pa je mislio izbaciti a uzeti Samsung. Beko se nije nikada kvario, jedino problem korozija.
Gledam na Ananasu ima nekih Samsung modela. Ne bih ništa skupo, nek traje dok je garancije.
- dr_Evil
#758 Re: Ves masina - hitna preporuka
Ti si druze onda imao jednu beko staru 10-15 godina. Prije 2-3 godine kupio sam komplet aparate za kucu sve BEKO. Akcija bila taj dan, i to sam dobro uzimao. Sam sebi psujem dan kad to uradih.-Chesterfield- wrote: ↑19/01/2026 11:26Koji model Samsung ne valja? Kod mene Beko zahrđao pa je mislio izbaciti a uzeti Samsung. Beko se nije nikada kvario, jedino problem korozija.
Gledam na Ananasu ima nekih Samsung modela. Ne bih ništa skupo, nek traje dok je garancije.
Ves masina od prvog dana se kvari, sve promijenili od elektronike do senzora, jednostavno se zakljuca ne mozes je otvorit. Induktivna kola 2 puta elektroniku zamjena, mikrovalna ugradbena i ugradbena pecnica prvi mjesec se ukrasna folija ili ti ga plastika ogulila. Inverter klima vanjska jedinica hvata neku vibraciju ne mozes u avliji sjedit od nje.
I dodao bih da se sve to koristi samo 2-3 mjeseca godisnje
Prije 20 godina skoro kupili dvije beko klime, eno ih rade ko singerica. Nije BEKO sto je bio, kani se belaja.
-
NediM17
#759 Re: Ves masina - hitna preporuka
Od Beka sam imao perilicu-susilicu koja q nije valjala.
Malo-malo krepa elektronika pa cekas po 40 dana da dodje iz Turske.
Prvi put kad se desilo sam se zajebo sto nisam zamjensku trazio dok je ova na opravci bila.
Drugi i treci put sam ih natjerao da donesu zamjensku masinu dok je ova na servisu.
Jednom zovu 42. dan, kazu dosao rezervni dio, a ja se tamam ponadao ide nova masina nakon 45 dana.
Zahrdjala k'o da sam je sa dna mora izvadio.
Jedva sam cekao da istekne garancija i prvi kvar poslije toga joj je bila noga.
A tek sto je voljela da prohoda, posla da prostre ves.
Sudjarica nakon hefte propisala, nesto istruhlo ispod i pustala vodu.
Nepopravljiva, ali sam morao cekati zakonskih 45 dana da dobijem novu.
Nakon isteka garancije krepa joj motor, to smo u kucnoj radinosti zamijenili, sin i njegov drugar.
Eno je i dan danas radi, negdje joj iscuri ono "sjajilo" za ispiranje tako da koristim one deterdzente "sve u 1".
Spada joj gornja prskalica, nikako da se nakanim kupiti tu prskalicu i zamijeniti.
Vec su joj i kosare pocele pomalo hrDzati, tako da mislim da ce joj uskoro biti noga, ali eto posteno je odsluzila dobrih 20-ak godina.
Imam jos i kombinovanu plocu za kuhanje od inoxa sa standardnim el. ringlama, ta evo 6. godinu intenzivno radi bez problema.
Uglavnom, Beko vise u moju kucu yok.
Malo-malo krepa elektronika pa cekas po 40 dana da dodje iz Turske.
Prvi put kad se desilo sam se zajebo sto nisam zamjensku trazio dok je ova na opravci bila.
Drugi i treci put sam ih natjerao da donesu zamjensku masinu dok je ova na servisu.
Jednom zovu 42. dan, kazu dosao rezervni dio, a ja se tamam ponadao ide nova masina nakon 45 dana.
Zahrdjala k'o da sam je sa dna mora izvadio.
Jedva sam cekao da istekne garancija i prvi kvar poslije toga joj je bila noga.
A tek sto je voljela da prohoda, posla da prostre ves.
Sudjarica nakon hefte propisala, nesto istruhlo ispod i pustala vodu.
Nepopravljiva, ali sam morao cekati zakonskih 45 dana da dobijem novu.
Nakon isteka garancije krepa joj motor, to smo u kucnoj radinosti zamijenili, sin i njegov drugar.
Eno je i dan danas radi, negdje joj iscuri ono "sjajilo" za ispiranje tako da koristim one deterdzente "sve u 1".
Spada joj gornja prskalica, nikako da se nakanim kupiti tu prskalicu i zamijeniti.
Vec su joj i kosare pocele pomalo hrDzati, tako da mislim da ce joj uskoro biti noga, ali eto posteno je odsluzila dobrih 20-ak godina.
Imam jos i kombinovanu plocu za kuhanje od inoxa sa standardnim el. ringlama, ta evo 6. godinu intenzivno radi bez problema.
Uglavnom, Beko vise u moju kucu yok.
- dulekrele
#760 Re: Ves masina - hitna preporuka
Moja ti je preporuka ovo s obzirom da ti nista od pozitivnih karakteristika ves masine nije prioritet.ljuspica wrote: ↑14/05/2017 09:45 Samsung i >Lg ne izbjegavam, skupo mi to.Poenta je da ne gledam marku vec ljepotu ves masine, jer ce se svakako pokvariti. Kapacitet-nije potreban, jer perem skoro svaki dan tako da u korpi za ves skoro nikad da nema vesa. Dakle energetks avrijednost se oznacava sa A++ koliko sam shvatila? Ako je mala razlika izmedju A, A+ i A++ onda zasto ne A + odabrati sa pristojnom cijenom. Ne daje mi se lova za ves masinu, ali je moram kupiti. Eto zasto ne Samsung ili Bosh ili LG. Ova slim sto sam je gore navela je pristojne cijene a i lijepa je
,evo karakteristika i jedne i druge ves masine:
VOX (slim)
Tip proizvodamašina za pranje veša
Model proizvodaWM10601
Način punjenjaprednje/frontalno
Kapacitet6 kg
Broj obrtaja1000 obr/min
Dimenzije60x85x42 cm
Bojabijela
Energetska klasaA+
Digitalni displejda
Dodatne karakteristike15 programa
Garancija5 godina
BrendKONCAR
Tip proizvodamašina za pranje veša
Model proizvodaPR10 5 FC
Način punjenjaprednje/frontalno
Kapacitet5 kg
Broj obrtaja1000 obr/min
Dimenzije59.7x84.5x49.7 cm
Težina proizvoda64.5 kg
Bojabijela
Energetska klasaA+
Digitalni displejda
Dodatne karakteristike15 programa
Garancija5 godina

-
NediM17
#761 Re: Ves masina - hitna preporuka
Gorenje dolenje. 
Samo jos pratljacu dodat'.
Samo jos pratljacu dodat'.
- nepass1
#762 Re: Ves masina - hitna preporuka
Gorenje indukcijska ploca, sva izgrebana, od jula se koristi. Nevjerovatnokuli1961 wrote: ↑15/12/2025 22:39 Sve i jedan uredjaj bijele tehnike od Gorenja je totalna taraba!
Prije imao beko 8g koristio. Nigdje nista na njoj.
Na ovoj ako sta pomaknes pravo linija ostane i to ono dubine da nokat zapne. Katastrofa
Ves masine samsung su extra. Moja jedna radi evo 19a godina
- -Chesterfield-
#763 Re: Ves masina - hitna preporuka
Nisi ti mene razumio. Ja imam Beko i želim da je izbacim zbog korozije. Mislim da joj nije ni garancija istekla. Mašina je ispravna i radi.dr_Evil wrote: ↑19/01/2026 11:37Ti si druze onda imao jednu beko staru 10-15 godina. Prije 2-3 godine kupio sam komplet aparate za kucu sve BEKO. Akcija bila taj dan, i to sam dobro uzimao. Sam sebi psujem dan kad to uradih.-Chesterfield- wrote: ↑19/01/2026 11:26Koji model Samsung ne valja? Kod mene Beko zahrđao pa je mislio izbaciti a uzeti Samsung. Beko se nije nikada kvario, jedino problem korozija.
Ves masina od prvog dana se kvari, sve promijenili od elektronike do senzora, jednostavno se zakljuca ne mozes je otvorit. Induktivna kola 2 puta elektroniku zamjena, mikrovalna ugradbena i ugradbena pecnica prvi mjesec se ukrasna folija ili ti ga plastika ogulila. Inverter klima vanjska jedinica hvata neku vibraciju ne mozes u avliji sjedit od nje.
I dodao bih da se sve to koristi samo 2-3 mjeseca godisnje![]()
Prije 20 godina skoro kupili dvije beko klime, eno ih rade ko singerica. Nije BEKO sto je bio, kani se belaja.
Sada gledam šta kupiti..? Nije mi hitno jer ova još radi ali je ne mogu gledati jer se ljušti kao kuhano jaje.
Zato bih sada uzeo nešto jeftinije, ne više od 600 KM. Vidim da ima Samsung par modela u tom cjenovnom rangu. Ali @Bobi reče da jedan model ne valja.
Evo fotke od Beko...

- dulekrele
#764 Re: Ves masina - hitna preporuka
Beko i Gorenje nikome ne preporucujem.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#765 Re: Ves masina - hitna preporuka
Nisam ti ja rekao da Samsung ne valja nego sam ga žik, pokvarila se maticna ploča, neki hepek elektronski a sve zaliveno popravak skup. Gorenje vala nema s tom rdžom propblema a je da se prave u Srbiji izgleda da dobru zastitu stavljaju. neki dan ima poar mjeseci grijač mijenjao otvorio suha unutra pauci selo napravili-Chesterfield- wrote: ↑19/01/2026 12:19Nisi ti mene razumio. Ja imam Beko i želim da je izbacim zbog korozije. Mislim da joj nije ni garancija istekla. Mašina je ispravna i radi.dr_Evil wrote: ↑19/01/2026 11:37Ti si druze onda imao jednu beko staru 10-15 godina. Prije 2-3 godine kupio sam komplet aparate za kucu sve BEKO. Akcija bila taj dan, i to sam dobro uzimao. Sam sebi psujem dan kad to uradih.-Chesterfield- wrote: ↑19/01/2026 11:26
Koji model Samsung ne valja? Kod mene Beko zahrđao pa je mislio izbaciti a uzeti Samsung. Beko se nije nikada kvario, jedino problem korozija.
Sada gledam šta kupiti..? Nije mi hitno jer ova još radi ali je ne mogu gledati jer se ljušti kao kuhano jaje.
Zato bih sada uzeo nešto jeftinije, ne više od 600 KM. Vidim da ima Samsung par modela u tom cjenovnom rangu. Ali @Bobi reče da jedan model ne valja.
Evo fotke od Beko...
![]()
- nepass1
#766 Re: Ves masina - hitna preporuka
Sve je to random kakva te serija uhvati. Samsung poznati po tv i mob jedine dvije samsung stvari koje su se pokvarile. Imam susilicu, 2x ves masinu, usisivac samsung radi ko prvi dan sve.xPaco1337 wrote: ↑12/11/2025 09:37Uzmi Quadro nećeš se zajebat vjeruj mi. Mašina jednostavna par programa, nema digitale, ima brzi program. Centrifuga dobro osuši. Poslije nje sam ja uzeo i za mašinu sa suđe isto njihovu.
A neš vjerovat košta oko 500KM , ja sam znao oprati nadmadrac (nije pametno logicno) od bracnog kreveta u njoj i eto ništa joj. Rekao sam ako crkne opet istu uzmem i ako je sjebem
Koliko znam Samsung, Gorenje je sve smeće svaka njihova tehnička stvar se kvari. Ja sam imao Indesit sa sušilicom oko 1300KM platio govno je skakalo izlazilo iz kupatila, izbacio je novu (i to u smeće) i rekao nikad više te fancy pizdarije neće doć u obzir. Sve te mašine trebaju da su jednostavne i bez digitalnih pizdarija.
Mob se nije mogao popraviti, tv kako je garancija istekla tako crkao. Tv 2016 placen 1800KM.
Beko masina za ves nije ni po godine izdrzala, non stop kvarovi na elektronici. Vise puta pravio, dojadilo mi bilo.
Rerna i ploca nikad zakazali nisu. Beko pegla kako sam je kupio crkla,na servis kazu ne isplati se praviti uzmi novu.
Pegla iz robota, mislim 2005 placena 10KM eno je radi, ne znam ni koja je marka. Bira frizider evo 20 g ukljucen u struju, ne odustaje. FOX ne VOX tv evo nekih 7-8g radi bez problema.
-
moimoi
#767 Re: Ves masina - hitna preporuka
Beko je vazda njasre bio.
Ako neces da das za neki skuplji samsung sa vise performansi uzmi nesto ala indesit. Sasvim solidna marka.
Ako neces da das za neki skuplji samsung sa vise performansi uzmi nesto ala indesit. Sasvim solidna marka.
-
nikeze
#768 Re: Ves masina - hitna preporuka
Njemačke marke proizvedene u Njemačkoj su pocinčane i nema korozije. Ovo što dolazi u BiH je jeftinije i samim tim slabije.-Chesterfield- wrote: ↑19/01/2026 12:19Nisi ti mene razumio. Ja imam Beko i želim da je izbacim zbog korozije. Mislim da joj nije ni garancija istekla. Mašina je ispravna i radi.dr_Evil wrote: ↑19/01/2026 11:37Ti si druze onda imao jednu beko staru 10-15 godina. Prije 2-3 godine kupio sam komplet aparate za kucu sve BEKO. Akcija bila taj dan, i to sam dobro uzimao. Sam sebi psujem dan kad to uradih.-Chesterfield- wrote: ↑19/01/2026 11:26
Evo fotke od Beko...
![]()
-
Naslovnica
#769 Re: Ves masina - hitna preporuka
Kod mame godinama Beko neka od 5kg, kupljena nova u BiH, nema korozije ni u tragovima.
Mi derali Zanussi, nakon toga Candy, sada Whirlpool, nikada se nikakva korozija nije pojavila. A u kupatilu baš bude vlage od kupanja i sl.
Ja ne znam gdje i kako vi držite i koristite ove veš mašine, isto kao da stoje na avliji jbte, zaista nevjerojatno.
Mi derali Zanussi, nakon toga Candy, sada Whirlpool, nikada se nikakva korozija nije pojavila. A u kupatilu baš bude vlage od kupanja i sl.
Ja ne znam gdje i kako vi držite i koristite ove veš mašine, isto kao da stoje na avliji jbte, zaista nevjerojatno.
- -Chesterfield-
#770 Re: Ves masina - hitna preporuka
Bobi wrote: ↑19/01/2026 12:28Nisam ti ja rekao da Samsung ne valja nego sam ga žik, pokvarila se maticna ploča, neki hepek elektronski a sve zaliveno popravak skup. Gorenje vala nema s tom rdžom propblema a je da se prave u Srbiji izgleda da dobru zastitu stavljaju. neki dan ima poar mjeseci grijač mijenjao otvorio suha unutra pauci selo napravili-Chesterfield- wrote: ↑19/01/2026 12:19Nisi ti mene razumio. Ja imam Beko i želim da je izbacim zbog korozije. Mislim da joj nije ni garancija istekla. Mašina je ispravna i radi.dr_Evil wrote: ↑19/01/2026 11:37
Ti si druze onda imao jednu beko staru 10-15 godina. Prije 2-3 godine kupio sam komplet aparate za kucu sve BEKO. Akcija bila taj dan, i to sam dobro uzimao. Sam sebi psujem dan kad to uradih.
Evo fotke od Beko...
[url.

Naručio ovu. Kaže AI da Samsung ima osjetljivu elektroniku i da bi trebalo prenaponsku zaštitu gurnuti u utičnicu. Kod mene izgleda nema uzemljenje na kući jer nije ona traka ukopana oko kuće. U tom slučaju i ta prenaponska zaštita nema neku funkciju.
-
noviclan
#771 Re: Ves masina - hitna preporuka
Spoiler
Show
-Chesterfield- wrote: ↑19/01/2026 12:19Nisi ti mene razumio. Ja imam Beko i želim da je izbacim zbog korozije. Mislim da joj nije ni garancija istekla. Mašina je ispravna i radi.dr_Evil wrote: ↑19/01/2026 11:37Ti si druze onda imao jednu beko staru 10-15 godina. Prije 2-3 godine kupio sam komplet aparate za kucu sve BEKO. Akcija bila taj dan, i to sam dobro uzimao. Sam sebi psujem dan kad to uradih.-Chesterfield- wrote: ↑19/01/2026 11:26
Evo fotke od Beko...
![]()
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#772 Re: Ves masina - hitna preporuka
pa ja, ne znam kako samo kroz onu zalivenu plastiku se tacno vidjelo kako je ovaj jedan chip spržen-Chesterfield- wrote: ↑20/01/2026 17:25 Naručio ovu. Kaže AI da Samsung ima osjetljivu elektroniku i da bi trebalo prenaponsku zaštitu gurnuti u utičnicu. Kod mene izgleda nema uzemljenje na kući jer nije ona traka ukopana oko kuće. U tom slučaju i ta prenaponska zaštita nema neku funkciju.
-
kuli1961
#773 Re: Ves masina - hitna preporuka
Kao i kod ogromne većine objekata u BiH, uzemljenje je izvršeno preko nule, zato nema trake za uzemljenje.-Chesterfield- wrote: ↑20/01/2026 17:25 Kod mene izgleda nema uzemljenje na kući jer nije ona traka ukopana oko kuće. U tom slučaju i ta prenaponska zaštita nema neku funkciju.
-
moimoi
#774 Re: Ves masina - hitna preporuka
I meni je ovo nevjerovatno. Na moru, gdje su vlaga i sol u zraku konstantno, gdje sve zivo zahrdja s vremenom pa nikada masina nije ovako izgledala.. niti jedna.Naslovnica wrote: ↑20/01/2026 11:15 Kod mame godinama Beko neka od 5kg, kupljena nova u BiH, nema korozije ni u tragovima.
Mozda ih ljudi peru sa aresivnim sredstvima
-
gistro