Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#25401 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Što se mene tiče, ja bih najradije ne samo cestu, nego prigradsku željeznicu po sistemu koji imamo po drugim zemljama (RER, S voz) da spaja cijelu sarajevsku regiju i okolna mjesta, od Lukavice i Trnova, Hadžića do Visokog i Kiseljaka.
Neki metro da spoji Vojkoviće, Lukavicu sa tunelom kroz Trebević prema Skenderiji.
Da staviš sve to na stol sa novcem, opet bi bila odbijenicu pa taman se stanica u I. Sarajevu zvala "Sveti Sava" i sa ikonama na metro vozilima.
Neki metro da spoji Vojkoviće, Lukavicu sa tunelom kroz Trebević prema Skenderiji.
Da staviš sve to na stol sa novcem, opet bi bila odbijenicu pa taman se stanica u I. Sarajevu zvala "Sveti Sava" i sa ikonama na metro vozilima.
- problemnatravunu
-
tokio25
#25403 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
sto se nas u sarajevu tice ostani ti u njemackoj nikad ne moras doci u sarajevoPreWiBa wrote: ↑10/11/2025 21:00 Što se mene tiče, ja bih najradije ne samo cestu, nego prigradsku željeznicu po sistemu koji imamo po drugim zemljama (RER, S voz) da spaja cijelu sarajevsku regiju i okolna mjesta, od Lukavice i Trnova, Hadžića do Visokog i Kiseljaka.
- PreWiBa
#25404 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Jbg. hiperbolično je.
- PreWiBa
#25405 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Naravno, nikad rasprava sa argumentima, tipično...tokio25 wrote: ↑10/11/2025 21:11sto se nas u sarajevu tice ostani ti u njemackoj nikad ne moras doci u sarajevoPreWiBa wrote: ↑10/11/2025 21:00 Što se mene tiče, ja bih najradije ne samo cestu, nego prigradsku željeznicu po sistemu koji imamo po drugim zemljama (RER, S voz) da spaja cijelu sarajevsku regiju i okolna mjesta, od Lukavice i Trnova, Hadžića do Visokog i Kiseljaka.
Ja ono što sam rekao mogu pokrijepiti izbornim rezultatima, izjavama zvaničnika na lokalnoj razini... šta Vi možete tačno?
-
tokio25
#25406 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
pa mozemo svi sta bi mi najradije al pitanje koliko ima novca za sve toPreWiBa wrote: ↑10/11/2025 21:20Naravno, nikad rasprava sa argumentima, tipično...tokio25 wrote: ↑10/11/2025 21:11sto se nas u sarajevu tice ostani ti u njemackoj nikad ne moras doci u sarajevoPreWiBa wrote: ↑10/11/2025 21:00 Što se mene tiče, ja bih najradije ne samo cestu, nego prigradsku željeznicu po sistemu koji imamo po drugim zemljama (RER, S voz) da spaja cijelu sarajevsku regiju i okolna mjesta, od Lukavice i Trnova, Hadžića do Visokog i Kiseljaka.
Ja ono što sam rekao mogu pokrijepiti izbornim rezultatima, izjavama zvaničnika na lokalnoj razini... šta Vi možete tačno?
sto se mene tice ja bih najradije da smo svi milioneri u sarajevu da imamo po 4 trake u svakom pravcu parkove trg veliki
onda par svjetski bitnih spomenika i landmarka itd
metro bi pravio a ne mogu juznu napraviti
mozda bi bolje da zazelim nesto realno? realizaciju anex 7
- PreWiBa
#25407 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Sadržaj i jeste hiperboličan, to je samo odgovor na komentar da bih ja valjda najradije berlinski zid prema Istočnom Sarajevu. Možda je malo glupo što je moja objava završila na novoj stranici, pa se ne može upratiti cijela diskusija.tokio25 wrote: ↑10/11/2025 21:23pa mozemo svi sta bi mi najradije al pitanje koliko ima novca za sve to
sto se mene tice ja bih najradije da smo svi milioneri u sarajevu da imamo po 4 trake u svakom pravcu parkove trg veliki
onda par svjetski bitnih spomenika i landmarka itd
metro bi pravio a ne mogu juznu napraviti
mozda bi bolje da zazelim nesto realno? realizaciju anex 7
Ne kažem da se ovo nabrojano može uraditi. Naprotiv, kažem da u trenutnoj političkoj klimi ne može da se produži trolejbuksa mreža za tih stotinjak metara na Dobrinji u I. Sarajevu, a neko priča o tunelima prema Lukavici.
Ja bih želio da najradije jednog dana neki metro, brzi voz spaja to sve, ali realnost je druga jbg.
To sam mislio reći
- nepass1
#25408 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Truba je prije 10g ovdje napisao nesta tipa kako vise ne skontate da ljudi nece nista svama da imaju, djele itd
I fakat je u pravu bio
Ono radije nece imati prevoz nego ga sa sarajlijama djeliti
Onda dodje tokio i spominje aneks 7
Valjda opet da ga na spisak za pokolj stave
I fakat je u pravu bio
-
HelaS
#25409 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Na osnovu čega ti tvrdiš da nećenepass1 wrote: ↑10/11/2025 21:38 Truba je prije 10g ovdje napisao nesta tipa kako vise ne skontate da ljudi nece nista svama da imaju, djele itd
I fakat je u pravu bio
Tačno se da uočiti ko odakle dolazi, iz kojeg vukojebačkog kraja i provincijskog porijekla
- nepass1
#25410 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ovo ti je za double facepalm
Cuj na osnovu cega
Cuj na osnovu cega
- Haris.ba
#25411 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Samo cu reci da te tunele treba pobrisati i iz papirologije. Njihove svrhe vise nema.
-
HelaS
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#25413 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Jel ko isao tamo iza toplika
Skladiste ja nisam vece u bosni vidio (mozda fkt ima) ali ja nisam vidio....
Ko obje bosanke sastavljene pa i vece od toga...
Pristupni putovi 0
Ugl čini mi se da domaći neimari počinju silne investicije u bliskoIstočno Sarajevo, od ulice Đ Draže pa dalje
Ugl moja preporuka, ako imate keša kupite nekretninu u IS,mozda ne za nardnih 5g, ali bratex za 10... ide dzamija u ĐDM
Pristupni putovi 0
Ugl čini mi se da domaći neimari počinju silne investicije u bliskoIstočno Sarajevo, od ulice Đ Draže pa dalje
Ugl moja preporuka, ako imate keša kupite nekretninu u IS,mozda ne za nardnih 5g, ali bratex za 10... ide dzamija u ĐDM
-
HelaS
#25414 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
U bivšem Energoinvestu otvara se novi carinski terminal, nekad početkom proljeća 2026. Ogroman kapacitet. Ima i stacionarnu hladnjaču.mk ultra wrote: ↑10/11/2025 22:31 Jel ko isao tamo iza toplika
Pristupni putovi 0
- Haris.ba
#25415 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Uglavnom nebitno. Ne treba Sarajevo da placa saobracajnu povezanost sa prostorom koji Sarajevu ne treba.
Izbrisati tunele. A, taj sto je ulozio u te investicije neka trazi od nasleznih saobracajnu povezanost ako mu treba.
-
HelaS
#25416 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Saobraćajnice ne poznaju etničke niti vjerske razlike, niti taj seljakluk, saobraćajnice su potrebne svima.
Tačno se da uočiti ko odakle dolazi, iz kojeg vukojebačkog kraja i provincijskog porijekla
- Mate_Miso_Kovac
#25417 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Sarajevu taj tunel ne treba. Treba srbima koji dolaze ovamo po novce u nikad prezaljenom Principovom. Sarajevo ima milion prečih komunikacionih puteva za izgraditi.
I da, evo ja sam iz vukojebačkog kraja, s trga heroja, na kojem sam proveo rat - nek mi se istočnosarajlije svi kolektivno nadudlaju spolovila, nasred imaginarnog tunela ispod brda s kojeg su 92. gadjali grad i uz kojeg su 96. ko ženski reproduktivni organ pobjegli, sa sve šubarama i kokardama.
Thank you for your attention on this matter!
I da, evo ja sam iz vukojebačkog kraja, s trga heroja, na kojem sam proveo rat - nek mi se istočnosarajlije svi kolektivno nadudlaju spolovila, nasred imaginarnog tunela ispod brda s kojeg su 92. gadjali grad i uz kojeg su 96. ko ženski reproduktivni organ pobjegli, sa sve šubarama i kokardama.
Thank you for your attention on this matter!
- PreWiBa
#25418 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Resursi su ograničeni.HelaS wrote: ↑10/11/2025 21:42Na osnovu čega ti tvrdiš da nećenepass1 wrote: ↑10/11/2025 21:38 Truba je prije 10g ovdje napisao nesta tipa kako vise ne skontate da ljudi nece nista svama da imaju, djele itd
I fakat je u pravu bio
Valjda opet da ga na spisak za pokolj staveOvo što "njemački student" podrugljivo piše, zapravo je infrastruktura koja nam je prijeko potrebna. Saobraćajnice ne poznaju etničke niti vjerske razlike, niti taj seljakluk, saobraćajnice su potrebne svima.
Bosna i Hercegovina nije Norveška.
Prema tome, treba finansirati urbanizaciju dijelova Sarajeva, treba riješiti infrastruktrune pravce u samom Sarajevu pa onda razmišljati o tome da li se isplatiti davati subvencije za tuđe puteve.
A ovo na kraju, samo se seljaci služe tim ad hominem stvarima.
Lijepo bi bilo dali gospođa "građanin" smatra onda i Dubrovčane provincijalcima što ne grade ceste sa četiri trake prema Trebinju?
- PreWiBa
#25419 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Gospodine, komentar Vam je prijavljen.HelaS wrote: ↑10/11/2025 22:55Sarajevu trebaju tuneli upravo da rasterete saobraćaj usred grada, vukojebačinoMate_Miso_Kovac wrote: ↑10/11/2025 22:51 Sarajevu taj tunel ne treba. Treba srbima koji dolaze ovamo po novce u nikad prezaljenom Principovom. Sarajevo ima milion prečih komunikacionih puteva za izgraditi.
Thank you for your attention on this matter!![]()
Smatram neprijerenim za Vaše aristokratsko porijeklo da se ovako izražavate, pozivam forumsko Veliko Gradsko Vijeće da se pozabavi ovime.
- Mate_Miso_Kovac
#25420 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Momak, upali kartu, ako već nisi prošao gradom kad su te onomad doveli na ekskurziju. Sarajevu treba kompletna Južna longitudinala, od Fahdove džamije pa nadalje, kakav ba tunel kroz Šanac. Vojvode putnika s druge strane je obična cestica sa ograničenjima 50, na kojoj dvije koze iz obliznjih avlija mogu zaglavit saobraćaj totalno, ne moze rasteretiti Miljeviće, a kamo li Sarajevo...HelaS wrote: ↑10/11/2025 22:55Sarajevu trebaju tuneli upravo da rasterete saobraćaj usred grada, vukojebačinoMate_Miso_Kovac wrote: ↑10/11/2025 22:51 Sarajevu taj tunel ne treba. Treba srbima koji dolaze ovamo po novce u nikad prezaljenom Principovom. Sarajevo ima milion prečih komunikacionih puteva za izgraditi.
- drug_profi
#25421 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Gradu bi najviše pomogao gradski autoput do Višnjika i kroz tunel na Darivu.
Sav tranzit i sav ekspresni saobraćaj sa krajeva grada longitudinalno bi se rasteretio time.
To je investiciaj u rangu 300-400 miliona maraka, ali bi najvise efekta dala od svih drugih.
Sav tranzit i sav ekspresni saobraćaj sa krajeva grada longitudinalno bi se rasteretio time.
To je investiciaj u rangu 300-400 miliona maraka, ali bi najvise efekta dala od svih drugih.
- Logovan
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#25423 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Treba tunel kroz Žuč i to ne 1Mate_Miso_Kovac wrote: ↑10/11/2025 22:51 Sarajevu taj tunel ne treba. Treba srbima koji dolaze ovamo po novce u nikad prezaljenom Principovom. Sarajevo ima milion prečih komunikacionih puteva za izgraditi.
- mayab
#25424 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ih , šta sve treba .......
- Haris.ba