Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Maliodmene wrote: ↑09/11/2025 01:10
Prvo nema smisla sto su samo 2 trake, danas sa 2 trake u Sarajevu ne dobijas nista.
4 su trake ce biti na kraju. Ima smisla napraviti 2 sada, pa 2 opet za 50 godina.
Evo, ovdje je nacrtano kako ce izgledati spoj.
Ovaj lijevi veliki kruzni je spoj na parkingu ispred Suda BiH.
Koliko vidim, 2 trake.
I cesta koja vodi do mosta na Otoka meandru je 2 trake pred most. Znaci, da je to plan otprije bio da tako bude.
Ima ucrtan i tunel prema Lukavici.
Last edited by Haris.ba on 09/11/2025 09:46, edited 1 time in total.
Prvo nema smisla sto su samo 2 trake, danas sa 2 trake u Sarajevu ne dobijas nista.
4 su trake na kraju. Ima smisla napraviti 2 sada, pa 2 opet za 50 godina.
Ma i ovo mi djeluje kao SF , jebote ,
valja napraviti most , đe projekat, đesu tenderi i žalbe ,
morebit se ondan ukažu neki ekoaktivisti pa počnu kukati o patkama i galebovima na Miljcki............
A to što bi cesta bila uzbrdo, ja ne vidim problem, nema tu nekog većeg nagiba
4 su trake ce biti na kraju. Ima smisla napraviti 2 sada, pa 2 opet za 50 godina.
Koliko vidim, 2 trake.
I cesta koja vodi do mosta na Otoka meandru je 2 trake pred most. Znaci, da je to plan otprije bio da tako bude.
Za 50 godina, kad se nareda nekakvih radnji, kuca, objekata pored puta isl. Nema smisla u Sarajevu vise raditi nove saobracajnice sa dvije trake.
Koliko vidim, 2 trake.
Iz Sarajeva prema Lukavici treba izgraditi najmanje 3 tunela. Ovaj planirani je jedan, jako bitan. Tuneli su poslati imeperativ i njihovim probijanjem i spajanjem na ceste u Istočnom Sarajevu bio bio rasterećen saobraćaj. Ne vidim razlog ovakvom cerekanju i ruganju
thekupus wrote: ↑10/11/2025 10:17
hahahah čuj tri tunela prema lukavici, svakakve gluposti čovjek može ovdje pročitati
Šta je konkretno smiješno?
Prostornim planovima zadnjih 60 godina su planirana tri tunela prema lukavici, na prvoj, drugoj i šestoj transferzali.
Razvoj grada je otišao u drugom smjeru u odnosu na te planove, samo neko glup može ignorisati to
Prije dva mjeseca desila se saobraćajna nesreća sa smrtnim ishodom na cesti lukavica-vrace rano ujutro radnog dana. Zatvorili cestu.
Kao posljedica desio se totalni kolaps saobraćaja na dobrinji, Vojničkom, Alipašinom, sve do Otoke. Moj komšija krenuo s dobrinje u 7:15, na skenderiju došao u 10:30.
Samo neko glup može ignorisati to.
neki wrote: ↑08/11/2025 17:12
Priključak s južnom je predviđen na trenutnom divljem priključku parkinga suda BiH.
Neće ići prema sadašnjoj raskrsnici, nema nikakvog rušenja i nagib je normalan
po meni , to će biti ovako otprilike , i , kako gore rekoše ovaj kružni tok ne spada u taj projekat, dakle opet projekat koji nigdje ne završava
neki wrote: ↑10/11/2025 10:39
Prije dva mjeseca desila se saobraćajna nesreća sa smrtnim ishodom na cesti lukavica-vrace rano ujutro radnog dana. Zatvorili cestu.
Kao posljedica desio se totalni kolaps saobraćaja na dobrinji, Vojničkom, Alipašinom, sve do Otoke. Moj komšija krenuo s dobrinje u 7:15, na skenderiju došao u 10:30.
Ne kontam. Kakve veze imaju tuneli prema Lukavici sa tim da juzne nema u punom profilu? Jer, ti si opisao bukvalno guzvu koja nastaje jer nema juzne long.
drug_profi wrote: ↑06/11/2025 22:28
Dinalsa je prije dvije godine radila rekonstrukciju pjesackog mosta Meandar. Cifra je bila isto 300.000, tadasnjih KM.
Bilo je tu dosta posla. Skinuli su cijeli gazni sloj, postavili skelu ispod mosta i sve odozdo obrusili, zastitili, kao i cijelu konstrukciju, sve ofarbali...
E sad koliko to vrijedi ne znam, ali evo sad renoviram stan i minimum radova bez preseravanja ce me izaci oko 670 maraka po kvadratu. Zidovi, podovi, struja, voda, prozori, vrata, kupatilo i sanitarije...
Tako da je sve strahota...
Ja ne smijem ni da pomislim koliko smo prošle i ove godine potrošili na radove na kući (tri sprava + zamjena crijepa na krovu).
nepass1 wrote: ↑07/11/2025 08:27
I koliko smo jadni skonto sam kad su mi pricali da se i za sicu 200-300KM tale
A Bgm plata mjesecna ko moja godisnja. Jos gorivo, putovanja, mobiteli sve firma placa Mene stavili u naku komisiju koja se ne placa naravno, zavrsio do 11h i otisao kuci, grizla me savjest sto sam smugnuo sa posla
Pričaj mi o tome... Gdje god se nešto ne plaća, tu sam obavezan. Tamo gdje se plaća, nema me ni na mapi.
Šta je konkretno smiješno?
Prostornim planovima zadnjih 60 godina su planirana tri tunela prema lukavici, na prvoj, drugoj i šestoj transferzali.
Razvoj grada je otišao u drugom smjeru u odnosu na te planove, samo neko glup može ignorisati to
Koliko smrtnih ishoda ima na drugim dionicama?
I kako nešto realizovati kada druga strana ne želi? S kim praviti neki tunel kada ni produžetak trolejbuske mreže za nekih 200 metara biva odbijen?
Razvoj grada ide prema Hrasnici, i mora ići prema daljoj urbanizaciji područja uz Željeznicu i Bosnu, tj. Otesa, Dogloda, Butila.
Sarajevu je bolja ideja brza cesta prema srednjoj Bosni/Kiseljaku nego tunel ka Lukavici.
thekupus wrote: ↑10/11/2025 10:25
Koliko smrtnih ishoda ima na drugim dionicama? I kako nešto realizovati kada druga strana ne želi? S kim praviti neki tunel kada ni produžetak trolejbuske mreže za nekih 200 metara biva odbijen?
Razvoj grada ide prema Hrasnici, i mora ići prema daljoj urbanizaciji područja uz Željeznicu i Bosnu, tj. Otesa, Dogloda, Butila.
Sarajevu je bolja ideja brza cesta prema srednjoj Bosni/Kiseljaku nego tunel ka Lukavici.
Kako ti, student iz Berlina, znaš da li druga strana ne želi Prije da, sa sigurne udaljenosti, zagovaraš i želiš da ne želi
neki wrote: ↑10/11/2025 10:39
Koliko smrtnih ishoda ima na drugim dionicama? I kako nešto realizovati kada druga strana ne želi? S kim praviti neki tunel kada ni produžetak trolejbuske mreže za nekih 200 metara biva odbijen?
Kako ti, student iz Berlina, znaš da li druga strana ne želi Prije da, sa sigurne udaljenosti, zagovaraš i želiš da ne želi