Neradna nedjelja u FBiH
Moderator: anex
-
akcija007
#11001 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Gdje uzivati sutra sa porodicom ? Ne rade trgovacki centri vrijeme ruzno nema planine parkova i sl....
danas kolapsss u gradu i na prilazima trznim centrima .
Rade sve glavne i pomocne kase
danas kolapsss u gradu i na prilazima trznim centrima .
Rade sve glavne i pomocne kase
- Cherry-Cherry
#11002 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Sutra kući sa porodicom igrati čovječe ne ljuti se. Tradicionalni nedjeljni ručak 
- iClass
#11003 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ko nema argumente?Martin Rigs wrote: ↑07/11/2025 16:47 Koji autoservis danas radi nedjeljom?
Ovaj zakon je dobar.
Odlican zapravo.
Skoro 10 godina se radilo na projektu barem jedan dan vikenda za radnike i radnice u trgovini.
I uspjelo se.
Ni jedan argument nemaju ovi sto kukaju.
Ni matematiku a bgm ni onaj ,dio empatije.
Sve goli budzetlije il penzioneri..ne zna gdje sa sobom u nedjelju![]()
Doktori profesori ekonomije napisali čitavo jedno istraživanje na temu neradne nedjelje i njene štete po ekonomiju.
Oni koji podržavaju neradnu nedjelju nemaju argumente makar ne ekonomske i profesionalne, sve je se svelo na neke emocije i bajke o izlascima u prirodu i slične gluposti.
Ministar koji je uveo ovaj zakon u emisiji izjavljuje kako mnogi koji idu u RS da kupuju tamo stiču prijateljstva i kako je to jedna od prednosti neradne nedjelje. Je li to argument? Je li to matematika?
Je li matematika priča o roštiljanju i igranju odbojke nedjeljom?
-
BadBoy
#11004 Re: Neradna nedjelja u FBiH
A "uživanje" u zadimljenom zakrčenom tržnom centru u nedjelju nije emotivni argument?
- drug_profi
#11005 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Sve će se jedan dan samo kazat...
- Cherry-Cherry
#11006 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Argument je veći obrt novca, jer je većina ljudi slobodna nedeljom. Ako veći promet robe nije argument, onda ne znam šta jeste.
- Cherry-Cherry
#11007 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Kazuje se već sada, ali bilmezi guraju glavu u pijesak i ponavljaju napamet naučenu mantru: porodica, izlet, ručak, bla bla, truc
-
DebelinJoe
#11008 Re: Neradna nedjelja u FBiH
https://www.vijesti.ba/clanak/724974/ut ... vilnik-fmt
Od danas zabrana prodaje hrenovki, brašna, tjestenine, salama i sličnog na pumpama. Ministar za neradnu nedjelju, istraživanje ruda i gubljenje vremena donio novi zakon.
To što ste kupovali brašno i basmati rižu na svojoj omiljenoj Hifa pumpi, od danas zaboravite. Država je ovo u kojoj prodaja hrenovki na pumpama predstavlja ozbiljno društveno pitanje.
Od danas zabrana prodaje hrenovki, brašna, tjestenine, salama i sličnog na pumpama. Ministar za neradnu nedjelju, istraživanje ruda i gubljenje vremena donio novi zakon.
To što ste kupovali brašno i basmati rižu na svojoj omiljenoj Hifa pumpi, od danas zaboravite. Država je ovo u kojoj prodaja hrenovki na pumpama predstavlja ozbiljno društveno pitanje.
- Cherry-Cherry
#11009 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Sjeverna Koreja
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#11010 Re: Neradna nedjelja u FBiH
U tropiku ludnica
Al truski spanjolski jezik
Eufor strqnci francuski kruh vino...slabo se kupuje korpa jedna
Al truski spanjolski jezik
Eufor strqnci francuski kruh vino...slabo se kupuje korpa jedna
-
akcija007
#11011 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Nakon što je neko vrijeme bio zatvoren nedjeljom kada je zatvoren i hipermarket u čijem je sastavu, a zbog odluke Vlade Federacije BiH o zabrani rada u sektoru trgovine, restoran Bingo na Sjenjaku u Tuzli ponovo će raditi i nedjeljom.
Iz Binga su obavijestili građane da će restoran od sad biti otvoren svakog dana, uključujući i nedjelju, u periodu od 9 do 16 sati.
Iz Binga su obavijestili građane da će restoran od sad biti otvoren svakog dana, uključujući i nedjelju, u periodu od 9 do 16 sati.
-
kakaljin
#11012 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Trgovina zabranjena nedeljom ali trgovina na pumpa je dozvoljena koja kontradikcija. Pa na pumpama onda mora samo gorivo da se prodaje i nista viseDebelinJoe wrote: ↑08/11/2025 19:57 https://www.vijesti.ba/clanak/724974/ut ... vilnik-fmt
-
DebelinJoe
#11013 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Na pumpi možeš kupiti šešir, smoki i novinekakaljin wrote: ↑09/11/2025 14:15Trgovina zabranjena nedeljom ali trgovina na pumpa je dozvoljena koja kontradikcija. Pa na pumpama onda mora samo gorivo da se prodaje i nista viseDebelinJoe wrote: ↑08/11/2025 19:57 https://www.vijesti.ba/clanak/724974/ut ... vilnik-fmt
- hrana i piće (grickalice, čokolada, žvakaće gume, bombone, alkoholna i bezalkoholna pića s nepovratnom ambalažom, topli napici dostupni na samoposlužnim aparatima, sladoled i sl.),
- štampa (novine, časopisi, razglednice i sl.),
- telefonske kartice i dopune,
- auto oprema (ulja za motore, osvježivači zraka za automobile, tečnosti za pranje stakla, sitni rezervni dijelovi i oprema i sl.),
- putne potrepštine (mape i vodiči, baterije, punjači za telefone, USB kablovi i slična oprema, prva pomoć, dječije igračke i sl.),
- duhan i duhanski proizvodi (cigarete, cigare, duhan, bezdimni duhanskih proizvodi, upaljači, šibice, plin za upaljače i sl.),
- higijenski proizvodi (maramice, vlažne maramice, sapuni, dezodoransi, proizvodi za sunčanje, klix dječije pelene i sl.)
- dodaci za putnike (kišobrani, sunčane naočale, šeširi, putni jastuci i sl).
-
BadBoy
#11014 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Eto ga, extra, sad ljudi znaju šta će sa sebeakcija007 wrote: ↑09/11/2025 13:43 Nakon što je neko vrijeme bio zatvoren nedjeljom kada je zatvoren i hipermarket u čijem je sastavu, a zbog odluke Vlade Federacije BiH o zabrani rada u sektoru trgovine, restoran Bingo na Sjenjaku u Tuzli ponovo će raditi i nedjeljom.
-
kakaljin
#11015 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ako prodavnice ne rade nedeljom onda MORA i na pumpama biti zabranjeno prodavanje svega osim goriva, jer ovako jednima zabranjujes da prodaju a drugima dozvoljavas i onda ostvaruju extra profit.DebelinJoe wrote: ↑09/11/2025 14:51Na pumpi možeš kupiti šešir, smoki i novinekakaljin wrote: ↑09/11/2025 14:15Trgovina zabranjena nedeljom ali trgovina na pumpa je dozvoljena koja kontradikcija. Pa na pumpama onda mora samo gorivo da se prodaje i nista viseDebelinJoe wrote: ↑08/11/2025 19:57 https://www.vijesti.ba/clanak/724974/ut ... vilnik-fmt
- hrana i piće (grickalice, čokolada, žvakaće gume, bombone, alkoholna i bezalkoholna pića s nepovratnom ambalažom, topli napici dostupni na samoposlužnim aparatima, sladoled i sl.),
- štampa (novine, časopisi, razglednice i sl.),
- telefonske kartice i dopune,
- auto oprema (ulja za motore, osvježivači zraka za automobile, tečnosti za pranje stakla, sitni rezervni dijelovi i oprema i sl.),
- putne potrepštine (mape i vodiči, baterije, punjači za telefone, USB kablovi i slična oprema, prva pomoć, dječije igračke i sl.),
- duhan i duhanski proizvodi (cigarete, cigare, duhan, bezdimni duhanskih proizvodi, upaljači, šibice, plin za upaljače i sl.),
- higijenski proizvodi (maramice, vlažne maramice, sapuni, dezodoransi, proizvodi za sunčanje, klix dječije pelene i sl.)
- dodaci za putnike (kišobrani, sunčane naočale, šeširi, putni jastuci i sl).
-
kakaljin
#11016 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Bitno je da ti i ostali koji ne dozvljavaju ostalima da rade sta hoce da mozete nedeljom ici na planinu sa porodicom i uzivati u setnjiBadBoy wrote: ↑09/11/2025 14:54Eto ga, extra, sad ljudi znaju šta će sa sebeakcija007 wrote: ↑09/11/2025 13:43 Nakon što je neko vrijeme bio zatvoren nedjeljom kada je zatvoren i hipermarket u čijem je sastavu, a zbog odluke Vlade Federacije BiH o zabrani rada u sektoru trgovine, restoran Bingo na Sjenjaku u Tuzli ponovo će raditi i nedjeljom.
- Pandakonda
#11017 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Prije par mjeseci, na poslovnom putu, svratih u Marche pumpe u Sloveniji. Nema sta nisi mogao kupiti tu i ono sto mi je bilo najbolje imao si ogromnu selekciju gotove hrane, bukvalno od graha, pice, sendvica itd. A ovaj nas liliputanac iz Gracanice i ono malo hot dog-ova sa Ine ukida
A sta tek rec za Buc-ee’s ?
Hvala bogu naredna godina je izborna i nadam se da ovaj vise krocit u Sarajevo nece
Hvala bogu naredna godina je izborna i nadam se da ovaj vise krocit u Sarajevo nece
-
BadBoy
#11018 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ja ne branim nikome ništa, pomiješao si me sa nekimkakaljin wrote: ↑09/11/2025 16:55Bitno je da ti i ostali koji ne dozvljavaju ostalima da rade sta hoce da mozete nedeljom ici na planinu sa porodicom i uzivati u setnjiBadBoy wrote: ↑09/11/2025 14:54Eto ga, extra, sad ljudi znaju šta će sa sebeakcija007 wrote: ↑09/11/2025 13:43 Nakon što je neko vrijeme bio zatvoren nedjeljom kada je zatvoren i hipermarket u čijem je sastavu, a zbog odluke Vlade Federacije BiH o zabrani rada u sektoru trgovine, restoran Bingo na Sjenjaku u Tuzli ponovo će raditi i nedjeljom.
-
cable_stayed_bridge
#11019 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Vjerujem da ce ovaj koncept neradne nedjelje biti ili ukinut ili dopunjen na nacin da oni samostalni trgovci koji obavljaju svoju djelatnost sa svojom porodicom mogu raditi nedjelju (ukoliko oni to zele). Jer ovako kako je trenutno, definitivno nije optimalno. Ko god da osvoji izbore i preuzme vlast nakon 2026, vjerujem da ce jedan od prvih poteza biti korekcije (vjerovatnije) ili ukidanje ovog zakona
-
BadBoy
#11020 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ali nedjelja nije neradna, ne smijemo je tako ni zvati, ne znam šta se ima korigovati?cable_stayed_bridge wrote: ↑09/11/2025 17:09 Vjerujem da ce ovaj koncept neradne nedjelje biti ili ukinut ili dopunjen na nacin da oni samostalni trgovci koji obavljaju svoju djelatnost sa svojom porodicom mogu raditi nedjelju (ukoliko oni to zele). Jer ovako kako je trenutno, definitivno nije optimalno. Ko god da osvoji izbore i preuzme vlast nakon 2026, vjerujem da ce jedan od prvih poteza biti korekcije (vjerovatnije) ili ukidanje ovog zakona
- hopi
#11021 Re: Neradna nedjelja u FBiH
danas sam gladan nema šta kupiti za jesti
također sjedim u prljavim gaćama nisam jučer stigao kupiti nove gaće
žedan sam nemam kokte, mirinde, ništa za popiti
dosadno mi je htio sam ubiti vrijeme šopingom
htio sam kupiti kahve aparat, dolaze mi gosti da ih ponudim kahfom, ali ne rade radnje
htio sam si kupiti plej stejšn 5 danas baš da igram betlfild 6 nešto mi prahnulo
htio sam kupiti kahve aparat, dolaze mi gosti da ih ponudim kahfom, ali ne rade radnje
htio sam si kupiti plej stejšn 5 danas baš da igram betlfild 6 nešto mi prahnulo
-
DebelinJoe
#11022 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Idi u šetnju na Trebević. S sobom ponesi sliku ministra Hasičevića u prirodnoj veličini. Nije velika, metar i kusur u dužinu. Napravite ti i ministrova slika izlet na Trebević, žičara još uvijek radi. Napravite piknik.hopi wrote: ↑09/11/2025 17:25 danas sam gladan nema šta kupiti za jesti
- hopi
#11023 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ne merem, začepijo mi se depef filter na kolima nema nijednog majstora danas, ne da mi voziti gori mi čeki endžin.
- Cherry-Cherry
#11024 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Imaš tramvaj i žičaru. Ponesi dekicu, kupi kifle u pekari i sjedi. Ako imaš porodicu, idite zajedno. Ako nemaš, onda možeš upoznati neku kasirku. Idila.
- VladaFBiH
#11025 Re: Neradna nedjelja u FBiH
ali obavezno idite u RS jer u FBiH ništa ne radiDebelinJoe wrote: ↑09/11/2025 18:24Idi u šetnju na Trebević. S sobom ponesi sliku ministra Hasičevića u prirodnoj veličini. Nije velika, metar i kusur u dužinu. Napravite ti i ministrova slika izlet na Trebević, žičara još uvijek radi. Napravite piknik.hopi wrote: ↑09/11/2025 17:25 danas sam gladan nema šta kupiti za jesti