Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

CharakterZnak

#34251 Re: Real Madrid C.F.

Post by CharakterZnak »

Sreća pa je Peljto pokrao Marseja protiv Reala. Inače bi bila napeta situacija.
JohnnyS

#34252 Re: Real Madrid C.F.

Post by JohnnyS »

ultima_palabra wrote: 04/11/2025 23:08 Dobro, ne treba pretjerivati. Danas je bilo prostora za kiks. Vaznija je utakmica protiv Raya.
Real je igrao ove sezone protiv tri kluba iz prvog nogometnog ešalona, od prvog kluba je izgubio 5:2, drugi klub je bio bez najboljeg igrača i prvog napadača pa je Real nekako pobijedio, a od trećeg kluba samo su božja providnost i Courtois spasili Real od potopa. Zato sam zabrinut, Raya i razne raye će pobijediti na mišiće, ali klub zasad nije spreman igrati protiv najjačih protivnika.
B6Redhell

#34253 Re: Real Madrid C.F.

Post by B6Redhell »

Za kamavingu se zna. I kakav je profil igraca. Fudbalska intektualnost providna . Valverde tanak. I postaje sve tanji
Ali ovaj turcin. Tip puca po šavovima pri malom pritisku. Za njeg brzi trkacki fubal nije. Spanska liga elham.. a svi neki kreativci bejagi..

Na qurtz mi idu ovi (ne svi) . Kad se bune ako griju klupu…
JohnnyS

#34254 Re: Real Madrid C.F.

Post by JohnnyS »

Vratit Paza sljedeće sezone obavezno
kory_galaktikos

#34255 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory_galaktikos »

Poprilicno lose, jalovo i nesigurno.
Meni ova ekipa godinama igra nekako na misice i inspiraciju 2 3 igraca.
Belingam se mora bolje koristit, fali mu Fede u vezi.
MMM1977

#34256 Re: Real Madrid C.F.

Post by MMM1977 »

Kukate bezveze
ultima_palabra

#34257 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

JohnnyS wrote: 04/11/2025 23:30
ultima_palabra wrote: 04/11/2025 23:08 Dobro, ne treba pretjerivati. Danas je bilo prostora za kiks. Vaznija je utakmica protiv Raya.
Real je igrao ove sezone protiv tri kluba iz prvog nogometnog ešalona, od prvog kluba je izgubio 5:2, drugi klub je bio bez najboljeg igrača i prvog napadača pa je Real nekako pobijedio, a od trećeg kluba samo su božja providnost i Courtois spasili Real od potopa. Zato sam zabrinut, Raya i razne raye će pobijediti na mišiće, ali klub zasad nije spreman igrati protiv najjačih protivnika.
Isto tako, Real ima novog trenera koji je tu par mjeseci, a naslijedio je takticki dosta zapustenu ekipu. Te tri ekipe nisu u toj poziciji. I najvazniju utakmicu su dobili :D

Liverpool jeste nanjusio ranjivost iz prekida, prepisali neke stvari od Atletica. To, i da se Huijsen pogubi pod pritiskom. Generalno, nije Liverpool toliko sansi iz same igre stvorio.
JohnnyS

#34258 Re: Real Madrid C.F.

Post by JohnnyS »

MMM1977 wrote: 04/11/2025 23:45 Kukate bezveze
Ja bih rekao da ovo nije kuknjava nego očekivanje određenog standarda od najskuplje ekipe na svijetu. Klub koji je pojačan na svim pozicijama gdje je trebalo ne smije biti bezopasniji nego lani. I očekivanja od Reala svake sezone moraju biti prvenstvo i Liga prvaka, mene trust the process priče ne zanimaju, a s ovakvim igrama protiv jakih ekipa strah me je da je četvrtfinale plafon.

Jučerašnji sastav, kolorizovano:

vaučer

#34259 Re: Real Madrid C.F.

Post by vaučer »

Ne pratim La Ligu a bome ni išta osim Liverpoola, pa ne znam kako inače igrate. Mene je najviše iznenadilo da je naš vezni red uspio izdominirati vaš - to me više od ičeg drugog iznenadilo. Daleko je ovo miljama od one 2-5 utakmice kad je Liverpool gorio jednakim intenzitetom a Luka Modrić sakrio loptu i rekao 'ne danas'.
JohnnyS

#34260 Re: Real Madrid C.F.

Post by JohnnyS »

Ne može niko iz ove ekipe biti otporan na pritisak ko Luka, i to Luka na štakama. Guler puca pod pritiskom samo tako, Camavinga je toplo hladan igrač, od Tchouamenija se to ni ne očekuje. Tragedija je za Real, ali pod pritiskom bi se najbolje snašao Dani Ceballos. Na šta spade kuća Perezova... :D
Altsa

#34261 Re: Real Madrid C.F.

Post by Altsa »

Zasluzena pobjeda Liverpula uz losu igru vecine igraca Reala. Ima tu par igraca koji nisu zasluzili da nose kraljevski dres prije svega taraba Kamavinga. Xabi Alonso takoder podbacio.
JMGuti

#34262 Re: Real Madrid C.F.

Post by JMGuti »

Altsa wrote: 05/11/2025 09:03 Zasluzena pobjeda Liverpula uz losu igru vecine igraca Reala. Ima tu par igraca koji nisu zasluzili da nose kraljevski dres prije svega taraba Kamavinga. Xabi Alonso takoder podbacio.
Real ima nekoliko evidentnih problema koji se vuku još od Carlove zadnje sezone, a neki i od ranije.

1. Devetka - Vini i Mbappe guše jedan drugog na lijevoj strani. 60% posjeda lopte protiv Liverpoola, a njih dvojica niti jednom nisu napravili neku šansu. U 16-ercu nema ko dočekati loptu, ispostavilo se sinoć da je tu vrlo teško i plasiraju kad je Arda van sebe. Tu je rješenje isključivo dovođenje devetke i puštanje Vinija niz vodu.

2. Intenzitet i trka - jednostavno previše lijeni. Skupina igrača koja niti u jednom u četiri utakmice Lige prvaka i u 90% utakmica prethodnih sezona, nije uspjela pretrčati više od protivničkih igrača. Marseille na Bernabeuu pretrčao više, pa čak i Kairat, igrači Juventus askoro 10 kilometara više pretrčali, a sinoć i igrači Liverpoola. Nula zalaganja, nula trke, najviše se to primijeti kod Vinija i Mbappea. Ovaj drugi kao što sam već jednom napisao to kompenzira golovima, a Vini ničim.

3. Kreator - sa Modrića i Kroosa Real je spao na neiskusnog Ardu. Ja nikako ne mogu definisati ulogu Bellinghama niti njegov stil igre. Real nema igrača koji može svih 90 minuta odigrati na nivou Kroosa ili Modrića.

4. Xabi Alonso - nastavio tamo gdje je Carlo stao. Muda nula, autoritet nula. To se vidi od prvog dana otkako je došao u Real. Da nije bilo sudijskih odluka u korist Reala, Real ne da ne bi imao prednost nad Barcom, već bi bodovno bio iza njih. Ligu će Real izgubiti, a u Ligi prvaka dogurati onoliko koliko ga pomazi sreća sa ždrijebom - dok ne nalete na ozbiljnu ekipu.

Ne postoji sistem igre. Ona Realova ekipa pod vodstvom Mourinha koja u Evropi nije ostvarila nikakav rezultat, osim tri polufinala LP, ako se to može smatrati uspjehom, bila je svemirski brod za ovu ekipu. Slažem se i da je igrački kadar bio kvalitetniji. Ali postojao je sistem igre, postojao je i kod Zidanea i u Carlovom prvom mandatu. Zadnjih nekoliko godina sve se doslovno svodi na individualni kvalitet i ne postoji niti jedan segment igre kod ove ekipe koji se smjesta može prepoznati na terenu. Ja ne znam da na svijetu postoji ekipa sa ovoliko kvalitetnih individua koja ovoliko teško stvara prilike.

Neko je gore spomenuo da možemo na snagu i mišiće uzimati Rayo i slične ekipe. Sad imamo pet uzastopnih gostovanja, četiri u Španiji i jedno u Grčkoj. Svih pet utakmica će biti žive patnje za gledanje.
kory_galaktikos

#34263 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory_galaktikos »

Jedini covjek koji bi i trcao igra beka a komotno moze pokrivat cjeli teren sa pozicije veznog igraca.
Joselu bi znacio dosta ovoj ekipi. Ne treba tu biti Haland i Harry Kane ali igrac koji igra devetku 10+ godina je neophodno ba.
Aurelian Valverde i Jude trebaju bit vezni red. Ne moze me niko ubkesit da taj vezni red nema kvaliteta
JohnnyS

#34264 Re: Real Madrid C.F.

Post by JohnnyS »

Ja se očito ne razumijem u nogomet jer je meni taj Jude osrednji veznjak. Ali zato kao devetka koja se stalno mota oko gola i trpa odbijance i ubačaje nakon Vinijevog ulaska u 16 i zabijanja u gol aut liniju, to svakako
TinNBANFL

#34265 Re: Real Madrid C.F.

Post by TinNBANFL »

JMGuti wrote: 05/11/2025 11:05
Altsa wrote: 05/11/2025 09:03 Zasluzena pobjeda Liverpula uz losu igru vecine igraca Reala. Ima tu par igraca koji nisu zasluzili da nose kraljevski dres prije svega taraba Kamavinga. Xabi Alonso takoder podbacio.
Real ima nekoliko evidentnih problema koji se vuku još od Carlove zadnje sezone, a neki i od ranije.

1. Devetka - Vini i Mbappe guše jedan drugog na lijevoj strani. 60% posjeda lopte protiv Liverpoola, a njih dvojica niti jednom nisu napravili neku šansu. U 16-ercu nema ko dočekati loptu, ispostavilo se sinoć da je tu vrlo teško i plasiraju kad je Arda van sebe. Tu je rješenje isključivo dovođenje devetke i puštanje Vinija niz vodu.

2. Intenzitet i trka - jednostavno previše lijeni. Skupina igrača koja niti u jednom u četiri utakmice Lige prvaka i u 90% utakmica prethodnih sezona, nije uspjela pretrčati više od protivničkih igrača. Marseille na Bernabeuu pretrčao više, pa čak i Kairat, igrači Juventus askoro 10 kilometara više pretrčali, a sinoć i igrači Liverpoola. Nula zalaganja, nula trke, najviše se to primijeti kod Vinija i Mbappea. Ovaj drugi kao što sam već jednom napisao to kompenzira golovima, a Vini ničim.

3. Kreator - sa Modrića i Kroosa Real je spao na neiskusnog Ardu. Ja nikako ne mogu definisati ulogu Bellinghama niti njegov stil igre. Real nema igrača koji može svih 90 minuta odigrati na nivou Kroosa ili Modrića.

4. Xabi Alonso - nastavio tamo gdje je Carlo stao. Muda nula, autoritet nula. To se vidi od prvog dana otkako je došao u Real. Da nije bilo sudijskih odluka u korist Reala, Real ne da ne bi imao prednost nad Barcom, već bi bodovno bio iza njih. Ligu će Real izgubiti, a u Ligi prvaka dogurati onoliko koliko ga pomazi sreća sa ždrijebom - dok ne nalete na ozbiljnu ekipu.

Ne postoji sistem igre. Ona Realova ekipa pod vodstvom Mourinha koja u Evropi nije ostvarila nikakav rezultat, osim tri polufinala LP, ako se to može smatrati uspjehom, bila je svemirski brod za ovu ekipu. Slažem se i da je igrački kadar bio kvalitetniji. Ali postojao je sistem igre, postojao je i kod Zidanea i u Carlovom prvom mandatu. Zadnjih nekoliko godina sve se doslovno svodi na individualni kvalitet i ne postoji niti jedan segment igre kod ove ekipe koji se smjesta može prepoznati na terenu. Ja ne znam da na svijetu postoji ekipa sa ovoliko kvalitetnih individua koja ovoliko teško stvara prilike.

Neko je gore spomenuo da možemo na snagu i mišiće uzimati Rayo i slične ekipe. Sad imamo pet uzastopnih gostovanja, četiri u Španiji i jedno u Grčkoj. Svih pet utakmica će biti žive patnje za gledanje.
Mora remont veznog reda pod hitno, po meni uspjeh bi bio da se uzme LA Liga ove godine jer mi se nekako cini da dobijemo ove manje ekipe jer one dopuste da igraci na silu zabiju go, uzet remi protiv Atletica i Barce i dobit manje ekipe, u LŠ sa trenutnom postavkom nemamo sta traziti. Moja pretpostavka je da ce se igrati za Valverdeom kao desnim krilom i Trentom na desnom beku i ovaj isti vezni red kao sinoc. Ima nade da se popravi na ljeto jer Chema igra ko gigant za Stuttgart i vratiti Nicu Paza na ljeto takodjer, treba prodati Brahima, Camavingu, Rodryga pod hitno, i dati Endricku sansu sljedece godine, barem na krilu.
ultima_palabra

#34266 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

vaučer wrote: 05/11/2025 08:50 Ne pratim La Ligu a bome ni išta osim Liverpoola, pa ne znam kako inače igrate. Mene je najviše iznenadilo da je naš vezni red uspio izdominirati vaš - to me više od ičeg drugog iznenadilo. Daleko je ovo miljama od one 2-5 utakmice kad je Liverpool gorio jednakim intenzitetom a Luka Modrić sakrio loptu i rekao 'ne danas'.
Uvijek je bilo tesko igrati protiv Liverpoola sa tim all-court presingom. I ona finala 2018. i 2022. je Liverpool izdominirao u veznom redu, ali su razlika bili napadaci i golmani. A u toj 2-5 utakmici za Liverpool su igrali istroseni Fabinho i Henderson.
JohnnyS

#34267 Re: Real Madrid C.F.

Post by JohnnyS »

ultima_palabra wrote: 05/11/2025 15:32
vaučer wrote: 05/11/2025 08:50 Ne pratim La Ligu a bome ni išta osim Liverpoola, pa ne znam kako inače igrate. Mene je najviše iznenadilo da je naš vezni red uspio izdominirati vaš - to me više od ičeg drugog iznenadilo. Daleko je ovo miljama od one 2-5 utakmice kad je Liverpool gorio jednakim intenzitetom a Luka Modrić sakrio loptu i rekao 'ne danas'.
Uvijek je bilo tesko igrati protiv Liverpoola sa tim all-court presingom. I ona finala 2018. i 2022. je Liverpool izdominirao u veznom redu, ali su razlika bili napadaci i golmani. A u toj 2-5 utakmici za Liverpool su igrali istroseni Fabinho i Henderson.

I Joe Gomez :D
JMGuti

#34268 Re: Real Madrid C.F.

Post by JMGuti »

Strašno dobru odbranu igra Rayo. Nije mi bio poznat podatak, ali komenttaor sad kaže da je Rayo ekipa sa najviše neriješenih utakmica na domaćem terenu u protekloj godini. Nama tradicionalno teško gostovanje. Pitanje je hoćemo li ovom igrom izvući pobjedu. 20 minuta čiste patnje
JohnnyS

#34269 Re: Real Madrid C.F.

Post by JohnnyS »

Prava gotiva ovaj treći dres Reala
JohnnyS

#34270 Re: Real Madrid C.F.

Post by JohnnyS »

Kad ćemo počet biti kritični prema Xabiju?
JMGuti

#34271 Re: Real Madrid C.F.

Post by JMGuti »

JohnnyS wrote: 09/11/2025 17:04 Kad ćemo počet biti kritični prema Xabiju?
Brat Xabi tvrdoglav ko Carlo. Ništa ne funkcioniše a on i dalje gura po svom :lol: fali ovdje devetka, Mbappe lijevo, Vinija se riješiti što prije.
JohnnyS

#34272 Re: Real Madrid C.F.

Post by JohnnyS »

Jebem im sisu majčinu, zbog koga ja živce gubim
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#34273 Re: Real Madrid C.F.

Post by plain vanilla »

Tito dragi sramote
Logovan

#34274 Re: Real Madrid C.F.

Post by Logovan »

Čuvaju se za Olympiacos
insaneinthebrain

#34275 Re: Real Madrid C.F.

Post by insaneinthebrain »

Logovan wrote: 09/11/2025 18:26 Čuvaju se za Olympiacos
:thumbup: :lol: