Meni dokaze notifikacije kada primam platu i kada plaćam online, kada kupujem u prodavnici koristim Apple Pay i u Wallet dolaze notifikacije.

Iskljuci/ukljuci sve ove opcije i proradit će.
Moderator: anex
Meni dokaze notifikacije kada primam platu i kada plaćam online, kada kupujem u prodavnici koristim Apple Pay i u Wallet dolaze notifikacije.

Da, ali kod UCB nema notifikacije za transakcije kao što je plaćanje u trgovini ili online. Mislim da je on pitao za to.Haris033 wrote: ↑11/10/2025 15:48Meni dokaze notifikacije.
Iskljuci/ukljuci sve ove opcije i proradit će.
Upisao sam sifre i uplatio prvi put racune i pise status aktivan. Hoce li oni meni obracunati te racune ( uplatio racune za septembar), pise status: aktivan ili ja opet moram platiti obicno?Hyperthalamus wrote: ↑11/10/2025 15:28 Ako si tek aktivirao e-uplatnice, ne mozes ih odmah koristiti...tek narednig mjeseca....imat ces opciju "dospjele e-uplatnice" tu kad udjes oznacis one koje zelis platiti i kroz par minuta stize push obavijest da je placena....znaci kad tek aktiviras ulugu, mozes je koristiti tek kad dobijes prvi racun u formi e-uplatnice (a to je tek narednog mjeseca, ako si aktivirao u ovom).
Ako si aktivirao e-uplatnice ovog mjeseca, onda nije bilo teoretske sanse da ih platis ovog mjeseca putem te usluge, vec tek narednog mjeseca ce ti doci uplatnica (nalazit ce se u dijelu dospjele e uplatnice) koju ces moci platiti sa rog mjesta....ne znam kakve si ti to sifre upisivao pri placanju sada.Kuvet wrote: ↑11/10/2025 17:50Upisao sam sifre i uplatio prvi put racune i pise status aktivan. Hoce li oni meni obracunati te racune ( uplatio racune za septembar), pise status: aktivan ili ja opet moram platiti obicno?Hyperthalamus wrote: ↑11/10/2025 15:28 Ako si tek aktivirao e-uplatnice, ne mozes ih odmah koristiti...tek narednig mjeseca....imat ces opciju "dospjele e-uplatnice" tu kad udjes oznacis one koje zelis platiti i kroz par minuta stize push obavijest da je placena....znaci kad tek aktiviras ulugu, mozes je koristiti tek kad dobijes prvi racun u formi e-uplatnice (a to je tek narednog mjeseca, ako si aktivirao u ovom).
Edit : da li trebam u banku otici da to aktiviraju ili? Ne razumijem..ili sam ja to aktivirao da dolaze od sljedeceg mjeseca, a ove da platim preko mobilnog bankarstva.. malo konfuzno
Hyperthalamus wrote: ↑11/10/2025 20:45Ako si aktivirao e-uplatnice ovog mjeseca, onda nije bilo teoretske sanse da ih platis ovog mjeseca putem te usluge, vec tek narednog mjeseca ce ti doci uplatnica (nalazit ce se u dijelu dospjele e uplatnice) koju ces moci platiti sa rog mjesta....ne znam kakve si ti to sifre upisivao pri placanju sada.Kuvet wrote: ↑11/10/2025 17:50Upisao sam sifre i uplatio prvi put racune i pise status aktivan. Hoce li oni meni obracunati te racune ( uplatio racune za septembar), pise status: aktivan ili ja opet moram platiti obicno?Hyperthalamus wrote: ↑11/10/2025 15:28 Ako si tek aktivirao e-uplatnice, ne mozes ih odmah koristiti...tek narednig mjeseca....imat ces opciju "dospjele e-uplatnice" tu kad udjes oznacis one koje zelis platiti i kroz par minuta stize push obavijest da je placena....znaci kad tek aktiviras ulugu, mozes je koristiti tek kad dobijes prvi racun u formi e-uplatnice (a to je tek narednog mjeseca, ako si aktivirao u ovom).
Edit : da li trebam u banku otici da to aktiviraju ili? Ne razumijem..ili sam ja to aktivirao da dolaze od sljedeceg mjeseca, a ove da platim preko mobilnog bankarstva.. malo konfuzno
Ja sam komitent UCB Banja Luka, vjerujem da je isto i u UCB Mostar.cobe_fks wrote: ↑21/10/2025 13:06 Kupio sam nesto na rate ovom karticom:
https://www.unicredit.ba/ba/stanovnistv ... rtice.html
Da li mogu preko m-ba otplatit cijeli dug? Ili moram u poslovnicu?
izgleda karticu treba koristiti samo do podne da ih previse ne uznemiravamoVitezanin wrote: ↑29/10/2025 14:45 Evo stigla obavijest da podrška korisnicima više ne radi 24 sata nego od ponedjeljka do petka od 8 do 20, a subotom od 8 do 15 h.
Šta ako je neki shit s bankom u subotu navečer u 21 h, a ti fizički nisi u BiH i nužna ti je podrška banke? Ja kontam da možda nisu imali milijardu poziva u recimo 3 sata ujutro nedjeljom, ali brate mili, ovo nije ok.
Bezveze.
mislim da onaj karticarski dio mora raditi 0-24, tipa ako ti je ukradena da mozes blokirati... a ostalo pretpostavljam stopirajuVitezanin wrote: ↑29/10/2025 14:45 Evo stigla obavijest da podrška korisnicima više ne radi 24 sata nego od ponedjeljka do petka od 8 do 20, a subotom od 8 do 15 h.
Šta ako je neki shit s bankom u subotu navečer u 21 h, a ti fizički nisi u BiH i nužna ti je podrška banke? Ja kontam da možda nisu imali milijardu poziva u recimo 3 sata ujutro nedjeljom, ali brate mili, ovo nije ok.
Bezveze.
Dobit prestala rasti X% mjesecno, pa je neki vizionar iz Kardinala Stepnica bb nasao nacin za dodatno uredjivanje troskova. Kakvi ce samo bonusi da budu.Vitezanin wrote: ↑29/10/2025 14:45 Evo stigla obavijest da podrška korisnicima više ne radi 24 sata nego od ponedjeljka do petka od 8 do 20, a subotom od 8 do 15 h.
Bezveze.