Jesam ja donio zakon? Je li fino pise u zakonu sto sam citirao? Pise.
Prima li ministar finu ministarsku placu i jos 20% na tu placu jer je bas mup? Prima.
Gdje je problem?
Nece lik da radi. Postujem.
Nije da ne moze - moze. Ali, nece.
Jesam ja donio zakon? Je li fino pise u zakonu sto sam citirao? Pise.
pa ništa Harise, ti si mi upravo sad objasnio da je dovoljno samo da u zakonu nešto piše, i da je to gotova stvar, samo treba raditi.
Stvar je narativa - ministar je logisticar. Tvoje rijeci.
Gdje si bio da Budimlica nasavjestujes samo da procita sta pise u zakonu?
Ma ne pravim, nego znam da si pravnik i vrlo dobro znas da je propis jedno, a praksa moze biti nesto drugo ili bar malo drugacije.
Netacno. Mozes ga zvati covjekom kojem drugi propisi i ono sto je nepropisano ne dozvoljava da bude vise od logisticara.
Koji drugi propisi onemogucavaju ministra da radi ono sto pise u zakonu o unutrasnjim poslovima?
Tvoj je problem sto mislis da sve pocinje i zavrsava sa propisom. Izrecitovacemo propis i misliti da smo nasli rjesenje.Haris.ba wrote: ↑08/11/2025 10:41Koji drugi propisi onemogucavaju ministra da radi ono sto pise u zakonu o unutrasnjim poslovima?
U zakonu na koje od tebe spomenuti ohr i osce nisu imali primjedbi? Evo, necemo o nepisanim pravilima.
To se u realnom zivotu zove - ne zelim da radim.
U nekom drugom - sve cemo izmisliti da opravdamo nerad.
Nisam ja u iluziji da ces promjeniti misljenje. Ne pisem radi toga. Vec, zanima me dokle se ide da se opravdava nerad.
Skupstina kantona bira nezavisni odbor, nezavisni odbor bira komesara.
Sve je započelo kada je automobil VW Golf prešao u suprotni prometni trak i izazvao sudar. Nakon nesreće, dvojica muškaraca iz Golfa zaustavila su se na obližnjem proširenju, gdje je situacija eskalirala.
Ubrzo je izbio verbalni, a zatim i fizički sukob s drugim sudionicima u prometu. Dvojac iz Golfa sukobio se s vozačem sivog automobila koji ni nije sudjelovao u nesreći te su ga udarili. Prema snimkama objavljenim na internetu, vozač Golfa je u tučnjavi također dobio udarac, nakon čega je njegov suvozač sjeo za volan, upalio motor i pod punim gasom krenuo prema skupini ljudi s kojima su se netom prije sukobili.
Zatim se okrenuo autom i ponovno se zaletio na ljude.
Pasat zabijen u semafor drugo auto ne vidjeh