BANKE ALL ABOUT!!!
Moderator: anex
- drug_profi
#4501 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Imaš tromjesečne i godišnje limite za polog keša.
-
tokio25
#4502 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
ja znam da sam stavio za 3 mjeseca po 3000 i niko nista nije pitao za vise mjeseci ne znam jer je pitao ako skupi 10000 kako sta
-
Ci-Nick
#4503 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Da. Dijete skuplja novac godinama i postane punoljetno i odnese 10.000 da otvori racun u banci i kazu ne moze.
Ko fol borba protiv sive ekonomije i pranja novca a ustvari tjeraju postene ljude da svaki novčić drze u banci a ne u jastuku, a kriminalci bez problema barataju stotinama hiljada u gotovini.
- alcho
#4504 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Ne kontam ni ja...neko skuplja godinama, ne pije, ne pusi, odnese milion na salter i oni kazu ne moze...fakat nema smisla
- Danguba
#4505 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Sve je to bankovni lobi da se pare drze u bankama a one ih vrte po % kamata.
To sto nam pricaju da se bore protiv kriminala je obicna LAZ.
Neka oni ganjaju kriminalce a mi cemo drzati pare gdje mi zelimo jer su nase.
Ovako te tjera da svoje pare moras drzati kod njih.
O kriznim situacijama ne bih pricao.
Pukla puska u blizini odose banke a ti pasi travu pored svojih para.
U zadnjem ratu, hadzije bili ko je imao u jastuku a na kazanu ko je imao u bankama.
Punac umro u tri banke ostale mu pare. Pojeo vuk magarca.
To sto nam pricaju da se bore protiv kriminala je obicna LAZ.
Neka oni ganjaju kriminalce a mi cemo drzati pare gdje mi zelimo jer su nase.
Ovako te tjera da svoje pare moras drzati kod njih.
O kriznim situacijama ne bih pricao.
Pukla puska u blizini odose banke a ti pasi travu pored svojih para.
U zadnjem ratu, hadzije bili ko je imao u jastuku a na kazanu ko je imao u bankama.
Punac umro u tri banke ostale mu pare. Pojeo vuk magarca.
-
tokio25
#4506 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
ko vas tjera da drzite kod njih?
drzite kod kuce do kraja zivota ako zelite
drzite kod kuce do kraja zivota ako zelite
-
Ci-Nick
#4507 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Tjera te sistem.
Ne možeš izvrsiti plaćanje gotovinom, moraš banci dati proviziju.
Taj isti sistem će vrlo brzo u potpunosti ukinuti papirni novac da bi mogao da ti oporezuje svaki novčić i da bi ti nekad u sljedećem koraku mogao blokirati i oduzeti svu imovinu.
Možda to u ovom trenutku zvuči nerealno.
Ali isto tako 2019. niko ne bi povjerovao da će ljudi u 2020. imati ograničenu slobodu kretanja a maloljetne osobe potpunu zabranu kretanja.
-
neraaaa
#4508 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Još ti samo fali aluminijska folija oko glave i kompletan siCi-Nick wrote: ↑07/11/2025 19:36Tjera te sistem.
Taj isti sistem će vrlo brzo u potpunosti ukinuti papirni novac da bi mogao da ti oporezuje svaki novčić i da bi ti nekad u sljedećem koraku mogao blokirati i oduzeti svu imovinu.
Ali isto tako 2019. niko ne bi povjerovao da će ljudi u 2020. imati ograničenu slobodu kretanja a maloljetne osobe potpunu zabranu kretanja.
-
tokio25
#4509 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
i imas li sada ogranicenu slobodu kretanja i maloljetne potpunu?Ci-Nick wrote: ↑07/11/2025 19:36Tjera te sistem.
jbt ne mogu da vjerujem koliko vjerujete u te teorije zavjera i sl
gdje te tjera sistem
gdje ne mozes izvrsiti placanje gotovinom?
ja sam u vise slucajeva imao situaciju da ne mogu platiti karticom nego da ne mogu platiti kesom
- Danguba
#4510 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
O cemu ti covjek prica.tokio25 wrote: ↑07/11/2025 19:45
i imas li sada ogranicenu slobodu kretanja i maloljetne potpunu?
gdje te tjera sistem
ja sam u vise slucajeva imao situaciju da ne mogu platiti karticom nego da ne mogu platiti kesom
Zalit ces za takvima kojima si mogao kesom nesto platiti.
Ne pravi se grbav ili nisi u zadnje vrijeme placao nesto preko 10k maraka.
Notari ti vise ne prave ugovore gdje se pred njim nesto placa nego samo sa racuna na racun. Samo tako ti garantuje transakciju.
-
tokio25
#4511 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
pa primas platu a trosis ovih 10000 kesa i sta je problem?Danguba wrote: ↑07/11/2025 19:55O cemu ti covjek prica.tokio25 wrote: ↑07/11/2025 19:45
gdje te tjera sistem
Notari ti vise ne prave ugovore gdje se pred njim nesto placa nego samo sa racuna na racun. Samo tako ti garantuje transakciju.
placao sam ja svasta kesom preko 10000 i niko te ne pita nista
i ja bih volio da se uvede sistem da nema novca nego samo kartica pa ti to zovi kontrolom ili kako hoces bar neces imati kriminala i crne ekonomije koliko je imas sada
na svakom koraku sada je ako platis kesom je niza cijena
- Danguba
#4512 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
To su sitni iznosi.
Trend moj respo, trend. Nece biti gotovine a u slucaju nepogode ices na kazan dok struja ne dodje ako banka nije pobjegla.
Stotine miliona maraka banke iznesu iz siromasne BiH.
Oni rudarili pa zaradili ili svaku transakciju naplacuju podobro.
Trend moj respo, trend. Nece biti gotovine a u slucaju nepogode ices na kazan dok struja ne dodje ako banka nije pobjegla.
Stotine miliona maraka banke iznesu iz siromasne BiH.
Oni rudarili pa zaradili ili svaku transakciju naplacuju podobro.
-
Ci-Nick
#4513 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Ne radi se uopste o plaćanju ovako ili onako nego o kontroli.tokio25 wrote: ↑07/11/2025 19:57pa primas platu a trosis ovih 10000 kesa i sta je problem?Danguba wrote: ↑07/11/2025 19:55O cemu ti covjek prica.tokio25 wrote: ↑07/11/2025 19:45
gdje te tjera sistem
placao sam ja svasta kesom preko 10000 i niko te ne pita nista
i ja bih volio da se uvede sistem da nema novca nego samo kartica pa ti to zovi kontrolom ili kako hoces bar neces imati kriminala i crne ekonomije koliko je imas sada
na svakom koraku sada je ako platis kesom je niza cijena
Prije par godina dokumentarac o kontroli u Kini. Nama je to bilo smijesno ali idemo ka tome.
Kamere na sve strane, kamere koje prepoznaju lice tako da se zna gdje si. Negdje si rekao nesto protiv sistema obiljeze te i ne možes kupiti kartu za voz, avion, utakmicu,.. isključen si iz drustva.
Pa evo sad USA vraća ljude sa aerodroma ako su govorili nesto protiv Izraela.
Nesto sto si ovdje napisao, izjavio moze ti se obiti o glavu za 10 godina.
I da se zna, nisam ravnozemljaš niti se bavim teorijama zavjere.
- drug_profi
#4514 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Nikad ne reci nikad.
Sad te robot ganja po livadi da te ubije...
Jel neko mislio na to prije dvije godine?
Sad te robot ganja po livadi da te ubije...
Jel neko mislio na to prije dvije godine?
- mc-twin
#4515 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
A kako mislis da radnik na salteru zna da ti nisi pusio, pio i da si na taj nacin sakupio milion? Ni u jednoj drzavi ne mozes tek tako poloziti veliku(cu) kolicinu novca.
- mc-twin
#4516 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
neraaaa wrote: ↑07/11/2025 19:40Još ti samo fali aluminijska folija oko glave i kompletan siCi-Nick wrote: ↑07/11/2025 19:36Tjera te sistem.
Ali isto tako 2019. niko ne bi povjerovao da će ljudi u 2020. imati ograničenu slobodu kretanja a maloljetne osobe potpunu zabranu kretanja.![]()
![]()
![]()
- Danguba
#4517 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Valjda je na policiji da hvata lopove a ne na bankama.
Banka treba da primi svaki iznos a na policije je da ispituje porijeklo kako ovima sto stede kuci tako i kriminalcima.
Uhvacen je pokojni Stankovic sa torbom sa 600.000KM na granici u torbi. Je li neko misli da mu je novac zaplijenjen A razmislja li neko zasto je to radio sa torbom umjesto klikom na racunaru.
I dalje mislim da svako ima pravo da radi sa svojim novcem sta hoce i da preuzima rizik drzanja kuci.
- drug_profi
#4518 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
U principu, kad ti nađu keš moraju dokazati da je stečen nelegalno.
Ti kad ga polažeš u banku trebaš navesti porijeklo. Policija, porezna i sl. će tražiti dokaz. Ako ga imaš, odnosno ako ne mogu osporiti tvoj navod, ta gotovina je legalna.
Ti si mogao raditi keramiku, prodati stoku, ilištajaznam i zaraditi velike sume.
Sve što ti mogu je da ti obračunaju porez.
Ti kad ga polažeš u banku trebaš navesti porijeklo. Policija, porezna i sl. će tražiti dokaz. Ako ga imaš, odnosno ako ne mogu osporiti tvoj navod, ta gotovina je legalna.
Ti si mogao raditi keramiku, prodati stoku, ilištajaznam i zaraditi velike sume.
Sve što ti mogu je da ti obračunaju porez.
- mc-twin
#4519 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Tesko je to sprovodivo u praksi kako si ti zamislio... U biti kako rece i drug ko je cist nema se sta bojati il' buniti.Danguba wrote: ↑07/11/2025 23:33Valjda je na policiji da hvata lopove a ne na bankama.
Banka treba da primi svaki iznos a na policije je da ispituje porijeklo kako ovima sto stede kuci tako i kriminalcima.
Uhvacen je pokojni Stankovic sa torbom sa 600.000KM na granici u torbi. Je li neko misli da mu je novac zaplijenjen A razmislja li neko zasto je to radio sa torbom umjesto klikom na racunaru.
I dalje mislim da svako ima pravo da radi sa svojim novcem sta hoce i da preuzima rizik drzanja kuci.
ps. Jbt. ispade sve neki teski lovatori kojim trebaju im polozi na desetine hiljada. Wtf.
- Danguba
#4520 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Vidi, sjedim sa covjekom koji radi u Austriji i otisao covjek do banke da plozi 15.000k Eura. Sta ces, nakupi se i da to polozi u banku.
Na salteru idu pitanja, odakle mu.
Pa ja radim u Austriji.
Jesi prijavio na granici?
Nisam, nego sam to donosio dva tri puta.
Mi to ne mozemo primiti.
Ok, ako ne mozete ja cu to vartiti u Austriju i tako i bi.
...ima tih primjera dosta gdje narod ne moze u banku jer im traze neki dokaz.
Znaci, svi smo osumnjiceni.
Lovite dilere i kriminalce a ne se izivljavati na ''obicnom'' narodu.
Nije kriminalac ko je donio novce u banku nego onaj koga su uhvatili u nezakonitim radnjama.
Sve lobi od banaka to radi.
Na salteru idu pitanja, odakle mu.
Pa ja radim u Austriji.
Jesi prijavio na granici?
Nisam, nego sam to donosio dva tri puta.
Mi to ne mozemo primiti.
Ok, ako ne mozete ja cu to vartiti u Austriju i tako i bi.
...ima tih primjera dosta gdje narod ne moze u banku jer im traze neki dokaz.
Znaci, svi smo osumnjiceni.
Lovite dilere i kriminalce a ne se izivljavati na ''obicnom'' narodu.
Nije kriminalac ko je donio novce u banku nego onaj koga su uhvatili u nezakonitim radnjama.
Sve lobi od banaka to radi.
-
tokio25
#4521 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Pa tehnicki uhvatili su njega tj sam je priznao da je donio iz vise puta da ne bi prijavio carini
- Danguba
#4522 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Smijesan si.

- drug_profi
-
Forumerrer
#4524 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Jesu sve banke uvezane ili mozes u svakoj po nekoliko hiljada?
Najlaksa je opcija trositi ustedjevinu a ne dizati platu...
Da li je slip sa ATM-a potvrda o porijeklu? Ako jeste, zamoliti prijatelja/porodicu za slip kad dignu svoju platu
Da li je slip sa ATM-a potvrda o porijeklu? Ako jeste, zamoliti prijatelja/porodicu za slip kad dignu svoju platu
- xPaco1337
#4525 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Sudeci kako im izgledaju mobilne aplikacije, čisto sumnjam.Forumerrer wrote: ↑08/11/2025 07:27 Jesu sve banke uvezane ili mozes u svakoj po nekoliko hiljada?
Da li je slip sa ATM-a potvrda o porijeklu? Ako jeste, zamoliti prijatelja/porodicu za slip kad dignu svoju platu![]()
Kod mene jaran radi kao noćni cuvar, ima penziju otišao u prijevremenu. Dobija cca platu za nocnog cuvara oko 900KM svakih 20 dana i to uplacuje na racun. Radi još i sa strane na pijacama i tako ako stigne nešto oko bauštele u biti fine pare zaradi.
Uplacuje na račun skoro svaki dan i rekla mu na šalteru žena (pošto je tu eto skoro svaki dan