mogu samo nasilno. a srecom nisu spremni na krvoprolice. bilo bi stotine zrtavashbc wrote: ↑06/11/2025 13:17 Zaista ne razumijem poentu ovoga svega u Srbiji. Dakle murija, kriminalci, huligani, ogroman dio medija otvoreno, bez uvijanja stali na stranu vlasti i Vucica. Vlast sa druge strane otvoreno prijeti i vrijedja, hapsi koga stigne bez ikakve osnove. Ponizavaju te, pljuju te, tuku te. I poslije svega toga ova studentarija i dalje setka gore-dole po Srbiji i konta da ce pistaljkama, pjesmicama i meme-ovima otjerati ove sa vlasti?
Jebote, u stanju su da iskupe stotine hiljada ljudi, i oni i dalje ne mogu da ga sruse. Nevjerovatno...
A inace su ja mislim i bogu i narodu dosadili. Godinu i po se mrcvare tamo (pocelo je ovo sa litijumom, ne sa nadstresnicom).
Dešavanja u Srbiji
-
Bodkin
#72926 Re: Dešavanja u Srbiji
- DaysleepeR
#72927 Re: Dešavanja u Srbiji
Dijana Hrka je žeskoto kompromitovana snimkom koji se pojavio danas.
- shbc
#72928 Re: Dešavanja u Srbiji
Na stranu sto se sustinski nece nista promijeniti, jer evo i progresivnoj Srbini je sasvim normalno da je najveca uvreda prozvati nekoga Siptarom, navuci Drazu na majicu i sajkacu i pricati epske mitove po skupovima. Oni ocigledno i ne traze promjenu paradigme vec smjenu vlasti, ali ni to ne mogu da postignu sve sa stotinama hiljada koje su okupili.
-
swanfilter
#72930 Re: Dešavanja u Srbiji
Jel ovo braca Srbi sebi nakon premijerke koja voli zene dozvolise mozda i Miss sa kajlom? I da li je Srbija i dalje sve do Tokija ili je ipak Ulan Bator krajnja granica sprskijeg sveta?
- Altsa
#72931 Re: Dešavanja u Srbiji
Ma dok ne bude gorila skupština srbije od promijene vlasti nema nista. Ovo manekenisanje studenata nece donijeti nikakve promijene.Bodkin wrote: ↑06/11/2025 13:36mogu samo nasilno. a srecom nisu spremni na krvoprolice. bilo bi stotine zrtavashbc wrote: ↑06/11/2025 13:17 Zaista ne razumijem poentu ovoga svega u Srbiji. Dakle murija, kriminalci, huligani, ogroman dio medija otvoreno, bez uvijanja stali na stranu vlasti i Vucica. Vlast sa druge strane otvoreno prijeti i vrijedja, hapsi koga stigne bez ikakve osnove. Ponizavaju te, pljuju te, tuku te. I poslije svega toga ova studentarija i dalje setka gore-dole po Srbiji i konta da ce pistaljkama, pjesmicama i meme-ovima otjerati ove sa vlasti?
Jebote, u stanju su da iskupe stotine hiljada ljudi, i oni i dalje ne mogu da ga sruse. Nevjerovatno...
A inace su ja mislim i bogu i narodu dosadili. Godinu i po se mrcvare tamo (pocelo je ovo sa litijumom, ne sa nadstresnicom).
-
Bodkin
#72932 Re: Dešavanja u Srbiji
mozda. vole srbi te nasilne promjene vlasti. barem bude mirno i napredno prvih 10 godinaAltsa wrote: ↑06/11/2025 15:48Ma dok ne bude gorila skupština srbije od promijene vlasti nema nista. Ovo manekenisanje studenata nece donijeti nikakve promijene.Bodkin wrote: ↑06/11/2025 13:36mogu samo nasilno. a srecom nisu spremni na krvoprolice. bilo bi stotine zrtavashbc wrote: ↑06/11/2025 13:17 Zaista ne razumijem poentu ovoga svega u Srbiji. Dakle murija, kriminalci, huligani, ogroman dio medija otvoreno, bez uvijanja stali na stranu vlasti i Vucica. Vlast sa druge strane otvoreno prijeti i vrijedja, hapsi koga stigne bez ikakve osnove. Ponizavaju te, pljuju te, tuku te. I poslije svega toga ova studentarija i dalje setka gore-dole po Srbiji i konta da ce pistaljkama, pjesmicama i meme-ovima otjerati ove sa vlasti?
- mayab
#72933 Re: Dešavanja u Srbiji
AI podmetanje ....obratite pažnju na slabiju rezoluciju slike , to je sve AIDaysleepeR wrote: ↑06/11/2025 13:36 Dijana Hrka je žeskoto kompromitovana snimkom koji se pojavio danas.
- moonco
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Vaga
#72934 Re: Dešavanja u Srbiji
Prvosrbijanci VS Drugosrbijanci
- mayab
#72935 Re: Dešavanja u Srbiji
Već su ovdje pisali pametniji (od mene) da je rijetko koja revolucija uspjela bez krvi..... a zlo se u Srbiji skuplja već barem 40 godina , ne znam.... može li se tim šetkanjem išta uraditi...uz to, ako i ti "novi" misle da je Kosovo Srbija , i da je bosanskohercegovački entitet RS njihov "ratni plen" , onda pogotovo ništa od toga........shbc wrote: ↑06/11/2025 13:17 Zaista ne razumijem poentu ovoga svega u Srbiji. Dakle murija, kriminalci, huligani, ogroman dio medija otvoreno, bez uvijanja stali na stranu vlasti i Vucica. Vlast sa druge strane otvoreno prijeti i vrijedja, hapsi koga stigne bez ikakve osnove. Ponizavaju te, pljuju te, tuku te. I poslije svega toga ova studentarija i dalje setka gore-dole po Srbiji i konta da ce pistaljkama, pjesmicama i meme-ovima otjerati ove sa vlasti?
- skupljac_zeljeza
#72936 Re: Dešavanja u Srbiji
Bivši narodni poslanik SDA Sandžaka, Enis Imamović, koji danas živi u Sjedinjenim Američkim Državama, oglasio se na Facebooku povodom viralne priče o prijateljstvu Nadije Delimeđac iz Novog Pazara i Save Nikolića iz Ćuprije — dvoje mladih koji su rušili predrasude i postali simbol međunacionalnog poštovanja.
Imamović je podsjetio javnost na događaj od prije godinu i po dana, kada je Savo, tada nepoznat mladić sa šajkačom na glavi, podigao zastavu Bošnjaka – čin koji je, kako kaže, “pokazao poštovanje čitavom bošnjačkom narodu i poslao poruku jednakosti”.
“Tada smo svi osjećali čast i zahvalnost na njegovom gestu. Mislim da danas svi znamo da je njegovo ime Savo i da je on za nas postao lice Srbije u kojoj su svi jednaki i poštovani”, napisao je Imamović.
U svom obraćanju, Imamović je istakao da su Nadija i Savo, iako različiti po vjeri i simbolima koje nose, „zajedno koračali protiv zla politike koja zločine i genocid naziva gadostima“.
“Ako greške poredamo po prioritetima, onda je dječiji emotivni pozdrav daleko manji problem od zla i mržnje koje ovaj režim širi decenijama unazad,” poručio je Imamović.
Na ovu objavu reagovao je i sam Savo Nikolić, čija je poruka izazvala brojne emocije i odjeknula društvenim mrežama.
“Hvala Vam na svemu, poštovani Enise, na lijepim riječima i ukazanom poštovanju sa Vaše strane!
Nemate pojma koliko mi znače Vaše riječi i koliko se i danas ponosim na ono što sam uradio 12. aprila iz poštovanja prema svima vama.
Od tog dana osjećam se kao dio svih vas i zauvijek će tako biti!
Puno pozdrava za sve moje drage i voljene Bošnjake i Bošnjakinje.”
Ovaj komentar dobio je više od 200 lajkova i desetine podrški, sa porukama da „ovako izgleda prava Srbija – zemlja u kojoj ima mjesta za sve“. U emotivnom odgovoru, Imamović je istakao da je ponosan na Savu i njegovu generaciju:
“Dragi i dobri Savo, ponosni smo na vašu svijest, hrabrost i odlučnost da gradite pravednu zemlju jednaku za sve. Ljudi vam vjeruju, računaju na vas i imaju našu punu podršku.”
Imamović je dodao da je Savin čin imao duboku simboliku:
“Tvoj gest nosi veliko poštovanje i značaj. Rekao bih i prekretnicu u odnosima između bošnjačkog i srpskog naroda. Budi siguran da Bošnjaci to dobro pamte.”
Dijalog Enisa i Save, uz poruke razumijevanja i prijateljstva, postao je simbol nove generacije Srbije i Sandžaka – generacije koja želi društvo bez mržnje, predrasuda i podjela.
Njihove riječi, praćene fotografijama sa marša studenata iz Novog Pazara ka Novom Sadu, izazvale su talas pozitivnih komentara i poruka podrške širom regiona.
Jedan od komentara najbolje je sažeo suštinu:
“Ovo je Srbija koju želimo — gdje su i šajkača i hidžab znak dostojanstva, a ne razdora.”
https://www.sandzakdanas.rs/pogledajte- ... Cc0ylqqt_w
- DaysleepeR
#72937 Re: Dešavanja u Srbiji
Ne postoji AI koji ce ovaj transparent kreirati da se ovako vijori a da pise ispravno svo vrijeme, da ne pricam o komplikovanijim stvarima kao sto je zvuk...mayab wrote: ↑06/11/2025 20:29AI podmetanje ....obratite pažnju na slabiju rezoluciju slike , to je sve AIDaysleepeR wrote: ↑06/11/2025 13:36 Dijana Hrka je žeskoto kompromitovana snimkom koji se pojavio danas.
Dakle ne postoji taj prompt koji ce ovoliko elemenata napraviti bez da proleti ijedna nebuloza, da je sto puta Sora
-
Bodkin
#72938 Re: Dešavanja u Srbiji
sta ce ti ovaj post. znaju bolje bolesni srednjovjecni mentalni pacijenti na klixovom forumu politika.skupljac_zeljeza wrote: ↑06/11/2025 23:05Bivši narodni poslanik SDA Sandžaka, Enis Imamović, koji danas živi u Sjedinjenim Američkim Državama, oglasio se na Facebooku povodom viralne priče o prijateljstvu Nadije Delimeđac iz Novog Pazara i Save Nikolića iz Ćuprije — dvoje mladih koji su rušili predrasude i postali simbol međunacionalnog poštovanja.
Imamović je podsjetio javnost na događaj od prije godinu i po dana, kada je Savo, tada nepoznat mladić sa šajkačom na glavi, podigao zastavu Bošnjaka – čin koji je, kako kaže, “pokazao poštovanje čitavom bošnjačkom narodu i poslao poruku jednakosti”.
“Tada smo svi osjećali čast i zahvalnost na njegovom gestu. Mislim da danas svi znamo da je njegovo ime Savo i da je on za nas postao lice Srbije u kojoj su svi jednaki i poštovani”, napisao je Imamović.
U svom obraćanju, Imamović je istakao da su Nadija i Savo, iako različiti po vjeri i simbolima koje nose, „zajedno koračali protiv zla politike koja zločine i genocid naziva gadostima“.
“Ako greške poredamo po prioritetima, onda je dječiji emotivni pozdrav daleko manji problem od zla i mržnje koje ovaj režim širi decenijama unazad,” poručio je Imamović.
Na ovu objavu reagovao je i sam Savo Nikolić, čija je poruka izazvala brojne emocije i odjeknula društvenim mrežama.
“Hvala Vam na svemu, poštovani Enise, na lijepim riječima i ukazanom poštovanju sa Vaše strane!
Nemate pojma koliko mi znače Vaše riječi i koliko se i danas ponosim na ono što sam uradio 12. aprila iz poštovanja prema svima vama.
Od tog dana osjećam se kao dio svih vas i zauvijek će tako biti!
Puno pozdrava za sve moje drage i voljene Bošnjake i Bošnjakinje.”
Ovaj komentar dobio je više od 200 lajkova i desetine podrški, sa porukama da „ovako izgleda prava Srbija – zemlja u kojoj ima mjesta za sve“. U emotivnom odgovoru, Imamović je istakao da je ponosan na Savu i njegovu generaciju:
“Dragi i dobri Savo, ponosni smo na vašu svijest, hrabrost i odlučnost da gradite pravednu zemlju jednaku za sve. Ljudi vam vjeruju, računaju na vas i imaju našu punu podršku.”
Imamović je dodao da je Savin čin imao duboku simboliku:
“Tvoj gest nosi veliko poštovanje i značaj. Rekao bih i prekretnicu u odnosima između bošnjačkog i srpskog naroda. Budi siguran da Bošnjaci to dobro pamte.”
Dijalog Enisa i Save, uz poruke razumijevanja i prijateljstva, postao je simbol nove generacije Srbije i Sandžaka – generacije koja želi društvo bez mržnje, predrasuda i podjela.
Njihove riječi, praćene fotografijama sa marša studenata iz Novog Pazara ka Novom Sadu, izazvale su talas pozitivnih komentara i poruka podrške širom regiona.
Jedan od komentara najbolje je sažeo suštinu:
“Ovo je Srbija koju želimo — gdje su i šajkača i hidžab znak dostojanstva, a ne razdora.”
https://www.sandzakdanas.rs/pogledajte- ... Cc0ylqqt_w
- skupljac_zeljeza
#72939 Re: Dešavanja u Srbiji
Zato što je ova priča takva da se trebaju obje strane medalje pokazati. Hidžab nije krpa, to je širi pojam, kodeks sličan kao kod časnih sestara pa imaš djevojaka kada stave maramu, neće više da se rukuju. Pod šajkačom je svašta rađeno i ona toleriše ono što ne toleriše hidžab. Zato je nastala polemika. Zbog toga treba pokazati obje strane priče. I ovu korisnu gdje je neko izabrao veću korist od štete.
- Danguba
#72940 Re: Dešavanja u Srbiji
Nije problem ni sajkaca, problem je KOKARDA
Nema kape da se pod njom nesto lose nije desilo ali pod kokardom dosta zla se desilo
On kada je stavljao kapu i kokardu trebao je razmisljati da nece koga povrijediti
Ona je posebna prica
Nema kape da se pod njom nesto lose nije desilo ali pod kokardom dosta zla se desilo
On kada je stavljao kapu i kokardu trebao je razmisljati da nece koga povrijediti
Ona je posebna prica
-
Bodkin
#72941 Re: Dešavanja u Srbiji
kako rekoh, ljudi koji zive tu pricu i urade i izjave pod svojim imanom i prezimenom nesto kazu da je ok. ali eto neki anonimusi sa klix podforuma politika daju sebi za pravo da krikuju
- Danguba
#72942 Re: Dešavanja u Srbiji
Svako ima misljenje kao sto ima i guzicu.
Slozit ces se da se necemo aloziti oko svakog misljenja.
O cemu bi Srbija brujila da se Srpkinja grlila sa nekim ko ja kapi ima U?
Meni su te dvije oznake iste.
Tebi nisu i jasno mi je.
Slozit ces se da se necemo aloziti oko svakog misljenja.
O cemu bi Srbija brujila da se Srpkinja grlila sa nekim ko ja kapi ima U?
Meni su te dvije oznake iste.
Tebi nisu i jasno mi je.
-
Bodkin
#72943 Re: Dešavanja u Srbiji
meni je jasno da ljudi koji zive u toj zemlji i taj zivot imaju pravo da rade sta hoce. i njihovo misljenje ima tezinu, pogotovo sto ga izjave pod imenom i prezimenom. formusko je anonimno naprdjivanje i plus sto je prosjek godina vjerovatno pedeset. sve dok to shvatamo.
- skupljac_zeljeza
#72944 Re: Dešavanja u Srbiji
Pratim dešavanja u Srbiji iz nekoliko razloga i posebno od studentskih blokada intenzivnije. Gledam šta rade, slušam šta pričaju i široka je to lepeza od onih koje Nataša Kandić podržava do onih koje kritikuje. Sve sam odmah emotivno prihvatio sa pozitivnom emocijom do onih protesta na Autokomandi kada je neko držao uključen prenos uživo, a grupa komentarisala ko poslije Vučića i otpriike o čemu sam prije pisao predlagani su likovi poput Nemanje Šarovića ili Nemanje Šarčevića ili Boška Obradovića sa obrazloženjem u kameru da su oni radikali koji koketiraju sa liberalima i da bi mogli povući glasove. Kontam, pa kakvu promjenu pravite?
Drugi puta je ne samo meni bilo čudno kuda se studenti okreću je skup na Vidovdan na Slaviji kada je sa šajkačom student Nikola Marčetić spominjao bitke, kako je 'poginuo knez Lazar, ali je poginuo i Murat', 'kukavica Murat u belim čadorima' aludirajući na Vučića i Čacilend, 'davanje vidovdanskog zaveta' itd.... Uz to još nosanje krstova na pješačenjima, ikona, starog barjaka sa likom Isusa koji je koristio Ivan Grozni u 16. vijeku, a sada koriste Rusi u Ukrajini itd. To sam nekako progledavao kroz prste iako Kandićka nije. Plašila se da će proteste preuzeti ikonopisci murala. Da li je to bila kalkulacija da se na drugoj strani uzme 400.000 nacionalističkih glasova jer je ipak više od 200.000 bošnjačkih. Recimo da je to njihova unutrašnja stvar u koju ne trebamo da se mi miješamo, ali mi ne može onda prodavati staru priču o bratstvu i jedinstvu u kojoj nešto ne štima ipak. Bilo da je licemjerje, bilo da je za jednokratnu upotrebu, ostaje problem i dalje. Koliko ih još misli kao ovo dvoje?

Drugi puta je ne samo meni bilo čudno kuda se studenti okreću je skup na Vidovdan na Slaviji kada je sa šajkačom student Nikola Marčetić spominjao bitke, kako je 'poginuo knez Lazar, ali je poginuo i Murat', 'kukavica Murat u belim čadorima' aludirajući na Vučića i Čacilend, 'davanje vidovdanskog zaveta' itd.... Uz to još nosanje krstova na pješačenjima, ikona, starog barjaka sa likom Isusa koji je koristio Ivan Grozni u 16. vijeku, a sada koriste Rusi u Ukrajini itd. To sam nekako progledavao kroz prste iako Kandićka nije. Plašila se da će proteste preuzeti ikonopisci murala. Da li je to bila kalkulacija da se na drugoj strani uzme 400.000 nacionalističkih glasova jer je ipak više od 200.000 bošnjačkih. Recimo da je to njihova unutrašnja stvar u koju ne trebamo da se mi miješamo, ali mi ne može onda prodavati staru priču o bratstvu i jedinstvu u kojoj nešto ne štima ipak. Bilo da je licemjerje, bilo da je za jednokratnu upotrebu, ostaje problem i dalje. Koliko ih još misli kao ovo dvoje?

- avetinja
#72945 Re: Dešavanja u Srbiji
Č1 i č2, eto to ti je.
Uključim strim da vidim šta se dešava, kad čujem da studenti provociraju ćacije tako što im dobacuju Fadile i Bugari.
O sebi se zabavili što duže. Ko god dođe, bit će isto po nas.
Uključim strim da vidim šta se dešava, kad čujem da studenti provociraju ćacije tako što im dobacuju Fadile i Bugari.
O sebi se zabavili što duže. Ko god dođe, bit će isto po nas.
-
4L0n3
#72946 Re: Dešavanja u Srbiji
Bi sad jedan rat sjeo u pm
naravno odranbeno-otadzbeni, po svetim srpskim zemljama 
- emigrazione
#72947 Re: Dešavanja u Srbiji
Četnička posla, nema tamo nikakvih dobrih i loših, ali treba priznati da ih je Vučić kvalitetno razyebo ko i ove ovdje Dodik, tako da ipak navijam za njega i da ostane na vlasti još dugo...na ove budale što se grle sa njima ne obraćati pažnju, njima svakako nema spasa
- tramvajtrojka
- Danguba
#72949 Re: Dešavanja u Srbiji
https://www.klix.ba/vijesti/regija/srbi ... /251108080
Kada udaris dobre temelje '99.god danas samo nastavis graditi.
Zamislite bilo koga a posebno Vucica, Seselja i ostalh da juce dozvole Americi, NATOu da popravlja ono sto su srusili NATO agresori.
Bice da je dogorelo do nokata sa zapada a stolicu mu izmice Zaharova pitajuci ''koliko Vucica ima Srbija''.
Kada udaris dobre temelje '99.god danas samo nastavis graditi.
Zamislite bilo koga a posebno Vucica, Seselja i ostalh da juce dozvole Americi, NATOu da popravlja ono sto su srusili NATO agresori.
Bice da je dogorelo do nokata sa zapada a stolicu mu izmice Zaharova pitajuci ''koliko Vucica ima Srbija''.