dobro pitanje
EUROLIGA 2025/26
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
geoxx
#152 Re: EUROLIGA 2025/26
Sa Zvezdom se mora igrati. Naravno, ako klub kao Bosna ima ambiciju da igra Aba ligu, a ne ovu nasu poluamatersku. Onda mozemo protestovati i sto se igra sa Borcem iz BL, ali koja je logika toga.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑05/11/2025 17:48zasto smeta igranje hapoela u sarajebvu a ne smeta igranje zvezde u sarajevu. je li treba mozda nekome ponoviti da navi9jaciu zvezde slave Mladića kao heroja, da vlast u drzavi iz koje je zvezda i dalje smatra Mladića herojem? Je li nama u BiH veći problem ponašanje Izarela ili Srbije?
Dubai ne mora igrati u Sarajevu. Ja sam odma rekao da to nije dobra ideja. Nema tu promocije bilo cega, nije NBA liga. Ko ce to gledati uopste? Na tvu navijaci Hapoela, Dubai i nema navijace i poneki neutralni. Da se igra sa publikom, vecinu bi cinili oni koje kosarka ne zanima. Nije to promocija sporta niti grada kao neceg pozitivnog.
Mene da se pita, nek i igraju. Ionako je to de facto internacionalna ekipa bez jednog Izraelca. Ali fakticko stanje je takvo da to nije pametno.
- avetinja
#153 Re: EUROLIGA 2025/26
Već nekoliko puta se aktivnosti u vezi sa Izraelom pokušavaju održati u Sarajevu, kao što je koferencija rabina, održavanje dana Izraela, godišnjice početka rata sa Hamasom, a sada i ova utakmica. Tu su i provokacije Kabirija prema Karić koja je također Jevrejka. U svakom slučaju bile su snažne reakcije dijela stanovništva protiv tih dešavanja, pa čak i reakcije političara, i opet se ponovo pokušava isto. Nakon svakog incidenta je bila priča da su Bošnjaci antisemiti, netolerantni i ostalo, iako je Jakob Finci prije nekoliko godina rekao da ovdje gotovo nema antisemitizma, nego postoji antiizraelski osjećaj zbog određenih razloga. Stiče se dojam da ostala dva konstitutivna naroda, uz podršku jevrejskih biznismena u Hercegovini nastoje izazvati političku i društvenu krizu sa ovakvim događajima, iako unaprijed znaju da takve manifestacije nemaju široko odobrenje u Sarajevu, posebno ne u trenutku dok Izrael čini genocid u Gazi, a sve to se koristi za vanjskopolitičke bodove i da se Bošnjaci prikažu kao ostaci Hamasa na Balkanu kako su nas već nazvali i da nas prikažu kao antisemite, što u najvećoj mjeri nije tačno. Pitanje je zašto se odmah takvi događaji ne preusmjeravaju na drugu lokaciju do nekog mirnijeg vremena, jer će u ovom trenutku uvijek biti onih koji će se protiviti i oni imaju pravo na to.
-
Bodkin
#154 Re: EUROLIGA 2025/26
ti protesti protiv zvezde (pretpostavljam i protiv partizana i protiv mege), jesu trebali biti pauzirani kad je masa raje iz sarajeva isla da se dzaba vakcinise protiv kovida u srbiju?
i jesu protesti i protiv buducnosti (iako je predsjednik kluba odrastao u kk bosni) i jesu i protiv tipa splita ili cibone?
i jesu protesti i protiv buducnosti (iako je predsjednik kluba odrastao u kk bosni) i jesu i protiv tipa splita ili cibone?
-
kakavdanakneiskustvu
#155 Re: EUROLIGA 2025/26
ne mora se igrati sa klubom iz drzave koja je odgovorna genocid i čija je vlast ista kao i onda kada je počinjen genocis, ako ćemo tjerati mak na konacgeoxx wrote: ↑05/11/2025 18:09Sa Zvezdom se mora igrati. Naravno, ako klub kao Bosna ima ambiciju da igra Aba ligu, a ne ovu nasu poluamatersku. Onda mozemo protestovati i sto se igra sa Borcem iz BL, ali koja je logika toga.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑05/11/2025 17:48zasto smeta igranje hapoela u sarajebvu a ne smeta igranje zvezde u sarajevu. je li treba mozda nekome ponoviti da navi9jaciu zvezde slave Mladića kao heroja, da vlast u drzavi iz koje je zvezda i dalje smatra Mladića herojem? Je li nama u BiH veći problem ponašanje Izarela ili Srbije?
Dubai ne mora igrati u Sarajevu. Ja sam odma rekao da to nije dobra ideja. Nema tu promocije bilo cega, nije NBA liga. Ko ce to gledati uopste? Na tvu navijaci Hapoela, Dubai i nema navijace i poneki neutralni. Da se igra sa publikom, vecinu bi cinili oni koje kosarka ne zanima. Nije to promocija sporta niti grada kao neceg pozitivnog.
Mene da se pita, nek i igraju. Ionako je to de facto internacionalna ekipa bez jednog Izraelca. Ali fakticko stanje je takvo da to nije pametno.
dubai vodi čovjek koji je sarajlija,bosanac, dejan kamenjašević, i ako je klub iz izraela makabi i prošle i pove sezone igrao bez problema u bugarskoj i litvi, stpo ne bi mogao dubai protiv hapoela u sarajevu?
- avetinja
#156 Re: EUROLIGA 2025/26
Praviš poptuno pogrešno poređenje opet i ponovo svaki put. U prvom slučaju igra domaći klub sa stranim klubom. U drugom slučaju igraju dva strana kluba. Niko se nije žalio što igramo protiv Izraela u kvalifikacijama, jer ne možemo izbjeći susret domaće ekipe sa njima, dok ovo možemo izbjeći. Možda bi mogli da kažemo da nećemo igrati, ali zašto, želimo ih pobijediti.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑05/11/2025 18:05
treba biti principijelan, ako smeta izraelskiu klub, i protestrujem zbog tpoga, logicno bi bilo protestovati još i više protiv igranja zvezde,ali jbg onda će te neko proglasiti nacionalistom lošim komšijom, ovako je lakše, jebo izrael.
kako napisah, izraelski klubovi od prošle sezone svoje tekme igraju u bugarskoj, litvaniji i nikakvih zajebancija nije bilo
ovde se nasle neke ko fol aktivistikinje koje gledaju kako će namaći koji dolar ko fol protestujući protiv igranja kluba iz izraela, smiješno, ne znaju ni koja je tacno liga u pitanju
Što se tiče protestanata, ne znam ko su i šta su, ali imaju pravo reći da se ne slažu sa odigravanjem utakmice.
-
Bodkin
#157 Re: EUROLIGA 2025/26
religiozna grupa, dio krscanstva ja mislimavetinja wrote: ↑05/11/2025 18:15Praviš poptuno pogrešno poređenje opet i ponovo svaki put. U prvom slučaju igra domaći klub sa stranim klubom. U drugom slučaju igraju dva strana kluba. Niko se nije žalio što igramo protiv Izraela u kvalifikacijama, jer ne možemo izbjeći susret domaće ekipe sa njima, dok ovo možemo izbjeći. Možda bi mogli da kažemo da nećemo igrati, ali zašto, želimo ih pobijediti.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑05/11/2025 18:05
treba biti principijelan, ako smeta izraelskiu klub, i protestrujem zbog tpoga, logicno bi bilo protestovati još i više protiv igranja zvezde,ali jbg onda će te neko proglasiti nacionalistom lošim komšijom, ovako je lakše, jebo izrael.
kako napisah, izraelski klubovi od prošle sezone svoje tekme igraju u bugarskoj, litvaniji i nikakvih zajebancija nije bilo
ovde se nasle neke ko fol aktivistikinje koje gledaju kako će namaći koji dolar ko fol protestujući protiv igranja kluba iz izraela, smiješno, ne znaju ni koja je tacno liga u pitanju
Što se tiče protestanata, ne znam ko su i šta su, ali imaju pravo reći da se ne slažu sa odigravanjem utakmice.
-
kakavdanakneiskustvu
#158 Re: EUROLIGA 2025/26
protesti protiv svih klubova redom koje si nabrojao ako vec smeta hapoel. nama u bih su valjda veci problem klubovi iz drzava čije su vojske ovdje radile sta su radile nego što nam je problem rat na drugom kontinentu?Bodkin wrote: ↑05/11/2025 18:12 ti protesti protiv zvezde (pretpostavljam i protiv partizana i protiv mege), jesu trebali biti pauzirani kad je masa raje iz sarajeva isla da se dzaba vakcinise protiv kovida u srbiju?
-
kakavdanakneiskustvu
#159 Re: EUROLIGA 2025/26
kako nekoliko puta napisah,makabi vec drugu godinu igra u bugarskoj i litvi nema nikakvioh problemaavetinja wrote: ↑05/11/2025 18:15Praviš poptuno pogrešno poređenje opet i ponovo svaki put. U prvom slučaju igra domaći klub sa stranim klubom. U drugom slučaju igraju dva strana kluba. Niko se nije žalio što igramo protiv Izraela u kvalifikacijama, jer ne možemo izbjeći susret domaće ekipe sa njima, dok ovo možemo izbjeći. Možda bi mogli da kažemo da nećemo igrati, ali zašto, želimo ih pobijediti.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑05/11/2025 18:05
ovde protesti.
smijesno
- avetinja
#160 Re: EUROLIGA 2025/26
Zašto bi se trebali povoditi primjerima Bugara i Litvanaca? Ako nekome smeta, ima pravo da kaže.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑05/11/2025 18:19 kako nekoliko puta napisah,makabi vec drugu godinu igra u bugarskoj i litvi nema nikakvioh problema
ovde protesti.
smijesno
-
kakavdanakneiskustvu
#161 Re: EUROLIGA 2025/26
pa ne znam da je neko nekada protestovao protiv bilo čega što dolazi iz Srbije, npr. muzičara, umjetn ika koji su otvoreno ili manje otvoreno bili uz vlast u toj drzavi 90-tih godina.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#162 Re: EUROLIGA 2025/26
maloprije gledam N1, kaze ona jedna, doslovno " iz dvije genocidne države".Evo snimak.
-
kakavdanakneiskustvu
#163 Re: EUROLIGA 2025/26
ova svjetlana je aktivista koji bere pare na raznoraznim projektima, a niko osim nje uvjeren sam a evo i ovdje na temi skoro pa nikoi ne spominje da je problem igranje dubaija nego ighranje kluba iz izraela
ova curica iza nje ne zna ni koja je loga u pitanju, daj boze da i ova svjetlana zna
- avetinja
#164 Re: EUROLIGA 2025/26
Sjećam se da su tražene zabrane nastupa Brene i Ace Lukasa, bačen je suzavac prije koncerta Lukasa, ali ne sjećam se jesu li bili protesti. U svakom slučaju jedno ne opravdava drugo. Ako su tada pored jasno izraženog negodovanja izostali formalni protesti, ne znači da sada ne trebaju biti. Na greškama se uči.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑05/11/2025 18:28 pa ne znam da je neko nekada protestovao protiv bilo čega što dolazi iz Srbije, npr. muzičara, umjetn ika koji su otvoreno ili manje otvoreno bili uz vlast u toj drzavi 90-tih godina.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#165 Re: EUROLIGA 2025/26
OKBodkin wrote: ↑05/11/2025 18:16religiozna grupa, dio krscanstva ja mislimavetinja wrote: ↑05/11/2025 18:15Praviš poptuno pogrešno poređenje opet i ponovo svaki put. U prvom slučaju igra domaći klub sa stranim klubom. U drugom slučaju igraju dva strana kluba. Niko se nije žalio što igramo protiv Izraela u kvalifikacijama, jer ne možemo izbjeći susret domaće ekipe sa njima, dok ovo možemo izbjeći. Možda bi mogli da kažemo da nećemo igrati, ali zašto, želimo ih pobijediti.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑05/11/2025 18:05
- Control panel
#166 Re: EUROLIGA 2025/26
Veliki minus prvo za KK Bosnu jer su i oni ako sam dobro upratio bili uključeni u dovodjenje ove utakmice u Sarajevo, zatiim za Magodu i vladu.
Veeeeeeliki minus.
Veeeeeeliki minus.
-
kakavdanakneiskustvu
#167 Re: EUROLIGA 2025/26
pa ja, toliko je se bilo protiv toga da ti isti i stotine drugih redovno pune dvorabe po BiHavetinja wrote: ↑05/11/2025 18:33Sjećam se da su tražene zabrane nastupa Brene i Ace Lukasa, bačen je suzavac prije koncerta Lukasa, ali ne sjećam se jesu li bili protesti. U svakom slučaju jedno ne opravdava drugo. Ako su tada pored jasno izraženog negodovanja izostali formalni protesti, ne znači da sada ne trebaju biti. Na greškama se uči.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑05/11/2025 18:28 pa ne znam da je neko nekada protestovao protiv bilo čega što dolazi iz Srbije, npr. muzičara, umjetn ika koji su otvoreno ili manje otvoreno bili uz vlast u toj drzavi 90-tih godina.
lako je šiljiti penis protiv izraela, zasto se ne bude i npr. protiv amerike zbog otvorenog podrzuavanja genocida koji čini izraelska vlada
- avetinja
#168 Re: EUROLIGA 2025/26
To je poseban fenomen i primijetio sam da istu situaciju imaju Ukrajinci. Gledao sam klip u kojem Ukrajinka kritikuje Ukrajince koji za Novu godinu lumpuju uz pjesme ruskih pjevača koji otvoreno podržavaju agresiju. To je tema za sebe i vrlo kompleksna.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑05/11/2025 18:36 pa ja, toliko je se bilo protiv toga da ti isti i stotine drugih redovno pune dvorabe po BiH
lako je šiljiti penis protiv izraela, zasto se ne bude i npr. protiv amerike zbog otvorenog podrzuavanja genocida koji čini izraelska vlada
Zato što je na udaru uvijek onaj koji je najviše kriv ili onaj ko je najistaknutiji. Ako u čoporu pasa udariš i poraziš vođu, ostali će se povući. Ne kažem da možemo zadati takav udarac, ali postoje bitni i manje bitni elementi u lancu.
Last edited by avetinja on 05/11/2025 18:49, edited 1 time in total.
- Isner
#169 Re: EUROLIGA 2025/26
Dostojanstvenije i djelotvornije bilo bi da se utakmica odigra a da nikoga ne bude od publike...
Broj posjetilaca: 0 piše New York Times.....
Tad bi imalo smisla... ovako, cirkus...
Broj posjetilaca: 0 piše New York Times.....
Tad bi imalo smisla... ovako, cirkus...
-
kakavdanakneiskustvu
#170 Re: EUROLIGA 2025/26
ne, nego je izrael malen i kada izrael čini zločine prema muslimanima onda ih se ovdje mrzi,a kada to kina radi prema ujgurima, takođe muslimanijma, onda se šutiavetinja wrote: ↑05/11/2025 18:44To je poseban fenomen i primijetio sam da istu situaciju imaju Ukrajinci. Gledao sam klip u kojem Ukrajinka kritikuje Ukrajince koji za Novu godinu lumpuju uz pjesme ruskih pjevača koji otvoreno podržavaju agresiju. To je tema za sebe i vrlo kompleksna.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑05/11/2025 18:36 pa ja, toliko je se bilo protiv toga da ti isti i stotine drugih redovno pune dvorabe po BiH
Zato što je na udaru uvijek onaj koji je najviše kriv ili onaj ko je najistaknutiji. Ako u čoporu pasa udariš i poraziš vođu, ostali će se povući. Ne kažem da možemo zadati takav udarac, ali postoje bitni i manje bitni elementi u lancu.
- SmokingMan
#171 Re: EUROLIGA 2025/26
Tko nema skrupula i treba mu jedna ovakva utakmica.
-
kakavdanakneiskustvu
#172 Re: EUROLIGA 2025/26
da citiram jedan status sa X
Koliko licemjerno od strane gradjana Sarajeva. O utakmici dubajia i hapoela se prica mjesec dana skoro i svu su cutali. 24h pred utakmicu se kao digao narod da protestuje, a pogotovo grupa koja je nastala prije 48h.
Pustite sportiste da igraju, budite sretni da se takav jedan spektakl odigrava u vasem gradu. Pa zaboga milog, na kraju krajeva, ne vrse zlocine igraci i strucni stab hapoela.
Koliko licemjerno od strane gradjana Sarajeva. O utakmici dubajia i hapoela se prica mjesec dana skoro i svu su cutali. 24h pred utakmicu se kao digao narod da protestuje, a pogotovo grupa koja je nastala prije 48h.
Pustite sportiste da igraju, budite sretni da se takav jedan spektakl odigrava u vasem gradu. Pa zaboga milog, na kraju krajeva, ne vrse zlocine igraci i strucni stab hapoela.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#173 Re: EUROLIGA 2025/26
Ma druze namjerno to radi svaki putavetinja wrote: ↑05/11/2025 18:15Praviš poptuno pogrešno poređenje opet i ponovo svaki put. U prvom slučaju igra domaći klub sa stranim klubom. U drugom slučaju igraju dva strana kluba. Niko se nije žalio što igramo protiv Izraela u kvalifikacijama, jer ne možemo izbjeći susret domaće ekipe sa njima, dok ovo možemo izbjeći. Možda bi mogli da kažemo da nećemo igrati, ali zašto, želimo ih pobijediti.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑05/11/2025 18:05
- avetinja
#174 Re: EUROLIGA 2025/26
Ne bih se složio da je samo to razlog. Općenito je zločin nad Ujgurima dobio manje pažnje, što je nepravedno, dok su za Gazu ustajali ljudi širom svijeta. Kod nas ima i povlačenja paralela sa našom agresijom, genocidom i posljedicama i onim u Gazi pa se to podiže na još viši nivo, viši nego na primjer u Bugarskoj. Možda kao narod nismo bili u potpunosti pravedni u svakoj situaciji, niti jedan narod nije i to je normalno, sa nečim se više povežeš, sa nečim manje, ali to ne znači da sada trebamo šutiti i da nemamo pravo reći šta mislimo.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑05/11/2025 18:53 ne, nego je izrael malen i kada izrael čini zločine prema muslimanima onda ih se ovdje mrzi,a kada to kina radi prema ujgurima, takođe muslimanijma, onda se šuti
Last edited by avetinja on 05/11/2025 19:23, edited 1 time in total.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#175 Re: EUROLIGA 2025/26
Cuj konsekvenci, kakve su konsekvence bitnije od principa?hrasno38 wrote: ↑05/11/2025 17:04NE potpuno netacno vrlo jasno sam rekao da Hpaoel igra protv Bosne ilineki izraelski klub protiv Zelej ili Sarajeva ili reprezentacija Izraela protiv nase a sto vazi i za Srbiju to bi bila neka druga prica koja se mora ispricati zbog mogucih konsekvenci nasim sportistima a ovo kurcanje je potpuno nepotrebno i ti to odlicno znasChmoljo wrote: ↑05/11/2025 15:24fino, imaš selektivan pristup zločinačkim državama. odnosno principijelan si tamo gdje možeš biti. kod utakmica koje nemaju takmičarski značaj za naše timove.hrasno38 wrote: ↑05/11/2025 15:12
Pogresno si preveo ovaj tekst. Nisam rekao da se ovdje otkrijes jer me ne zanima ko si nego brate dragi imas te grupe na FB, imas Vesnu na FB pa joj lijepo svojim imenom i prezimenom napisi to sto si napisao ovdje. Ja sam vrlo javno napisao svojim imenom i prezimenom da sam protiv ove utakmice i boli me kurac hoce li me proglasiti antisemitom. Moj stav je takav prema zlocincima i zlocinackim drzavama. Ponavljam kada bude izraelska ekipa dolazila Bosni ili Zelji ili Sarajevu u takmicarskim utakmicama to je druga prica, necu ici ali necu ni osporavati a pogotovo necu imati drugacije misljenje prema Izraelu.
sve pet.![]()
za razliku od tebe, ja i kažem da treba biti pametan, ali pri tome ne glumim selektivnu moralnu vertikalu.