EUROLIGA 2025/26

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#76 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by hrasno38 »

tramvajtrojka wrote: 05/11/2025 14:20
hrasno38 wrote: 05/11/2025 14:14
tramvajtrojka wrote: 05/11/2025 13:56
Nije Sarajevo prezanimljivo neko košarkaški klub Dubai ima partnerski ugovor sa KK Bosna, samo u ovom gradu se slusa glas glasne i neartikulisane manjine u tandemu Vesna P. i Slobodanke nedimovic a ne gleda se da ce sutra u nasem gradu biti utakmica drugog najjaceg košarkaškog takmičenja na svijetu
Meni kao gradjaninu ovoga grada u kojem sam rodjen i koji sam branio od fasista 4 godine ne trebaju dolaziti neki novi fasiti koji rade palestinskom narodu isto ono sto su nama radili Srbi. Jasno je meni da u ekipi Hapoela ukupno imaju dva Izraelca ali moraju postojati principi ispod kojih se ne ide kao sto je bilo naprimjer kada je dosao Lavrov i kada su ga odbili Dzaferovic i Komsic. Dubai da zeli dobro KK Bosni i ovome gradu nikada ne bi dovodio dvije izraelske ekipe nego neke druge.
po obicaju si promasio citavu kosarkasku loptu kakve veze ima politika sa utakmicom Eurolige tako ti boga :-)
Meni i vecini sarajlija ima a tebi ako nema i ako zelis punog srca da ugostis klub koji dolazi iz zemlje koja i danas vrsi zlocine i genocid nad Palestincima idi u Zetru i svim srcem navijaj za njih. Nemoj provlaciti to sranje sa Euroligom jer mogao je Dubai dovesti i neke druge klubove. Ove je sve smisljeno jer se zna da se ovdje ne mirise Izrael. Kad su tako sirokog srca ovi iz UAE zasto onda ovo:

https://radiosarajevo.ba/vijesti/svijet ... e=trending

https://n1info.ba/svijet/uae-upozorava- ... ih-naroda/

A nama su nasli da guracu nagaznu minu pod nos!
avetinja

#77 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by avetinja »

Ponjamke se na oba tima i one koju su ovo dozvolili. Malo im zemlje u grobu bilo. :bih:
Haris.ba

#78 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by Haris.ba »

kakavdanakneiskustvu wrote: 05/11/2025 14:25 prvo klubove iz dalekog Izraela?? šta je nama problem sa Izraelom??

Zašto prvo klubove sa drugog kontinenta a tek onda klubove iz države koja je odgovorna za genocid ovdje kod nas??
Problem sa Izraelom je ta sitnica sto je genocidna i aparthejd drzava.

Sada, danas je situacija sa klubom iz Izraela. Kada bude situacija sa klubom iz Srbije - neka se i to rjesava.

Ja sam stava da svako ima licno pravo da bojkotuje. Pa i javno da kaze svoje misljenje.
Znaci, imas pravo da ne ides na utakmice Bosne iz tog i tog razloga.

Imas pravo i da kazes da si protiv toga da Bosna igra protiv nekog kluba iz tog i tog razloga.

Imas pravo i da protestujes sto igra tim iz neke drzave.

Moramo se nauciti sta su slobode.

Isto tako treba i slobodu da ima onaj da podrzava igranje sa klubovima iz Izraela.
tramvajtrojka

#79 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by tramvajtrojka »

hrasno38 wrote: 05/11/2025 14:28
hrasno38 wrote: 05/11/2025 14:14

Meni kao gradjaninu ovoga grada u kojem sam rodjen i koji sam branio od fasista 4 godine ne trebaju dolaziti neki novi fasiti koji rade palestinskom narodu isto ono sto su nama radili Srbi. Jasno je meni da u ekipi Hapoela ukupno imaju dva Izraelca ali moraju postojati principi ispod kojih se ne ide kao sto je bilo naprimjer kada je dosao Lavrov i kada su ga odbili Dzaferovic i Komsic. Dubai da zeli dobro KK Bosni i ovome gradu nikada ne bi dovodio dvije izraelske ekipe nego neke druge.
po obicaju si promasio citavu kosarkasku loptu kakve veze ima politika sa utakmicom Eurolige tako ti boga :-)
Meni i vecini sarajlija ima a tebi ako nema i ako zelis punog srca da ugostis klub koji dolazi iz zemlje koja i danas vrsi zlocine i genocid nad Palestincima idi u Zetru i svim srcem navijaj za njih. Nemoj provlaciti to sranje sa Euroligom jer mogao je Dubai dovesti i neke druge klubove. Ove je sve smisljeno jer se zna da se ovdje ne mirise Izrael. Kad su tako sirokog srca ovi iz UAE zasto onda ovo:

Al onda ne moras pratiti i navijati za KK Bosnu dok ne raskine ugovor sa tim istim mrskim Dubaijem, jer zvuci kao kompletno svedski sto licemjerje :zzzz:
Vitezanin

#80 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by Vitezanin »

hrasno38 wrote: 05/11/2025 14:24
Vitezanin wrote: 05/11/2025 14:18 Hoće li Vesna Papats platiti račune KK Bosna? Ne bih rekao.

Pokušati zabraniti utakmicu jer je klub iz Izraela (nije čak ni nacionalni tim, nego obični klub) nije ništa drugo nego čisti antisemitizam. Razumijem da je većini teško napraviti distinkciju, ali ova utakmica niti ovaj klub ne mogu nikako biti u službi genocida. Ovo društvo radi dovoljno kroz proteste i uplate prema narodu Gaze i tako treba nastaviti, a ne tražiti sulude zabrane.

Interesantno je kako ovi koji protestuju nisu u stanju vidjeti širu sliku niti shvatiti potencijalne negativne posljedice ovakvih zabrana, ne samo prema domaćinu nego primarno prema državi. Ako već žele biti dosljedni, trebaju otići pred Olimpijski komitet BiH, Košarkaški savez BiH i ostala tijela koja su zadužena za učešće naših timova i sportaša u svim međunarodnim aktivnostima i tražiti da se BiH povuče iz svega sve dok je Izrael tu. Mislim, ako već žele napraviti štetu ovom društvu u totalu.

I ne možete praviti paralele s bojkotom političara (tipa Lavrova) s dolaskom privatnog sportskog kluba.
AJDE??? Pa vecina Evrope ne zeli da organizuje utakmice izraelskih klubova pa su zato igrali u Beogradu. Gdje god da se pojavi neka izraelska reprezentacija dozivi ponizenja od domacih navijaca. Ono sto moras organizovati moras kao sto je utakmica zenskih reprezentacija a ovo ne moras i nece ovdje Bosna puno finansijski hajrovati a puno vise ce izgubiti. Ako se sazna da je KK Bosna glavni orgazniator ovoga a ocito da jeste najebala je od publike i navijaca i dzaba ce im biti pare Dubaia.
Aki interesantno da se vi iz ZE-DO kantona javljate povodom ove sramote
Osim sporadičnih slučajeva, izraelski klubovi i sportisti nastupaju regularno. Država koja je izraelskim sportistima zabranila ulaz je banovana za organizaciju Olimpijskih igara (Indonezija), a nije baš ta država mala maca. Šta bi trebali mi uraditi? Riješiti jedan od najljućih i najkompleksnijih ratova u svijetu (koji traje već 80 godina u različitim intezitetima) tako što ćemo zabraniti ulazak sportistima iz Izraela da igraju u BiH? I ne samo Izraela, evo sad su i Emirati problem pa treba i njima zabraniti da dolaze. I nebitno je hoće li klubovi iz Izraela doživjeti poniženje, nego je pitanje zabrane koja se zbog 100 razloga ne smije dogoditi. Trebam li elaborirati zašto?

I ne znam kakve veze ima ko je iz kojeg kantona? A i nisam iz ZE-DO, ako ti to već nešto znači.
kakavdanakneiskustvu

#81 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by kakavdanakneiskustvu »

Haris.ba wrote: 05/11/2025 14:30
kakavdanakneiskustvu wrote: 05/11/2025 14:25 prvo klubove iz dalekog Izraela?? šta je nama problem sa Izraelom??

Zašto prvo klubove sa drugog kontinenta a tek onda klubove iz države koja je odgovorna za genocid ovdje kod nas??
Problem sa Izraelom je ta sitnica sto je genocidna i aparthejd drzava.

Sada, danas je situacija sa klubom iz Izraela. Kada bude situacija sa klubom iz Srbije - neka se i to rjesava.

Ja sam stava da svako ima licno pravo da bojkotuje. Pa i javno da kaze svoje misljenje.
Znaci, imas pravo da ne ides na utakmice Bosne iz tog i tog razloga.

Imas pravo i da kazes da si protiv toga da Bosna igra protiv nekog kluba iz tog i tog razloga.

Imas pravo i da protestujes sto igra tim iz neke drzave.

Moramo se nauciti sta su slobode.

Isto tako treba i slobodu da ima onaj da podrzava igranje sa klubovima iz Izraela.
Pa zar nije problem sa klubovima iz Srbije to što vlast te države i dalje ne negira genocid za koji je ta država odgovorna a počinjen je ovdje,kod nas ne u nekoj palestinci??
hrasno38

#82 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by hrasno38 »

tramvajtrojka wrote: 05/11/2025 14:37
hrasno38 wrote: 05/11/2025 14:28

Al onda ne moras pratiti i navijati za KK Bosnu dok ne raskine ugovor sa tim istim mrskim Dubaijem, jer zvuci kao kompletno svedski sto licemjerje :zzzz:
Nigdje u tom ugovoru nije napisano da Sarajevu mora da ugosti izraelske klubovo nego da ce Dubai dovesti euroligase u Sarajevo. Znaci ne da sumnjam nego sam siguran da je u ugovoru stajalo da su to izraelski klubovi da niko muda ne bi imao da tako nesto potpise. Ja volim KK Bosnu, igrao sam za KK Bosnu, citav ziot sa vezan za taj klub ali puno vise za svoj grad i svoju drzavu
Haris.ba

#83 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by Haris.ba »

kakavdanakneiskustvu wrote: 05/11/2025 14:43 Pa zar nije problem sa klubovima iz Srbije to što vlast te države i dalje ne negira genocid za koji je ta država odgovorna a počinjen je ovdje,kod nas ne u nekoj palestinci??
Ja, i?

Sada je slucaj tim iz Izraela.

Kada bude iz Srbije, isto postupiti.
kakavdanakneiskustvu

#84 Re: EUROLIGA 2025/26

Sunce ti drago,neki ovdje po nečijem nicku zaključuju da je neko iz ovog ili onog kantona,a šlag na tortu je da neko ne zna u kojem kantinu je Vitez
kakavdanakneiskustvu

#85 Re: EUROLIGA 2025/26

Haris.ba wrote: 05/11/2025 14:45
kakavdanakneiskustvu wrote: 05/11/2025 14:43 Pa zar nije problem sa klubovima iz Srbije to što vlast te države i dalje ne negira genocid za koji je ta država odgovorna a počinjen je ovdje,kod nas ne u nekoj palestinci??
Ja, i?

Pa klubovi iz Srbije su već igrali milion puta i niko nije protestirao zbog toga
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#86 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by Chmoljo »

Doci ce crvena zvezda, uredno odigrati otici.

Dolazi hapoel, svi na noge, i pride se spominje nas rat kao argument.

Jeste li normalni, gospodo?
Chmoljo

#87 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by Chmoljo »

Ja, i?

Dobro je pa nikad nisu igrali :lol:
kakavdanakneiskustvu

#88 Re: EUROLIGA 2025/26

Chmoljo wrote: 05/11/2025 14:47
Ja, i?

Dobro je pa nikad nisu igrali :lol:
Ja ba,kao da je ovo prva sezona ABA lige
Haris.ba

#89 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by Haris.ba »

kakavdanakneiskustvu wrote: 05/11/2025 14:46 Pa klubovi iz Srbije su već igrali milion puta i niko nije protestirao zbog toga
Pa ja jesam. Izbjegavam takve utakmice.

To sto vecini ne smeta, "problem" je vecine. Ali, postujem. Samo, nece vidjet pare za moju kartu.

Tako bih isto ja pristupio i ovom problemu oko Izraela.
Last edited by Haris.ba on 05/11/2025 14:49, edited 1 time in total.
swanfilter

#90 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by swanfilter »

kakavdanakneiskustvu wrote: 05/11/2025 14:17 ako u sarajevu ne treba dolaziti klub iz izraela, čemu onda dolazak u sarajevo klubova i sportista iz srbije???

nema protesta zbog toga?
Malo onako usporedba. Bojkot ove utakmice ne bi imao smisla da Hapoel dolazi na gostovanje KK Bosni u okviru te iste Eurolige. Isto vrijedi za klubove i sportiste iz Srbije. Prihvatio si uslove, a to znaci gostovati ili ugostiti. Il odbiti ucesce.

Ako vec zele biti dio prestiznog takmicenja, neka Dubaj placa ekipama put u Emirate. Para ko susnja imaju. Cigane se iz kola u kolo. Vole se sa Izraelom kao i USA, onda izvolite.
kakavdanakneiskustvu

#91 Re: EUROLIGA 2025/26

Chmoljo wrote: 05/11/2025 14:46 Doci ce crvena zvezda, uredno odigrati otici.

Nekima puno bitniji genocid u Gazi nego genocid ovdje kod nas,još bi nekog ko je protiv dolaska klubova iz Srbije proglasili nacionalistima
kakavdanakneiskustvu

#92 Re: EUROLIGA 2025/26

Haris.ba wrote: 05/11/2025 14:48
kakavdanakneiskustvu wrote: 05/11/2025 14:46 Pa klubovi iz Srbije su već igrali milion puta i niko nije protestirao zbog toga

To sto vecini ne smeta, problem je vecine. Ali, postujem. Samo, nece vidjet pare za moju kartu.

A zašto bi po tebi prvo trebalo početi sa klubovima iz Izraela pa tek onda sa klubovima iz Srbije?
hrasno38

#93 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by hrasno38 »

Ja, i?

Treba razdvojiti takmicarske utakmice nasih klubova i reprezentacija i ovakva kurcanja koja nam se serviraju. Ja razumijem kad klub ili reprezentacija MORA igrati protiv Izraela ali ovo se nije moralo desiti u Sarajevu. Ni Srpski klubovi ne igraju svoje utakmice po FBIH na ovaj nacin. Kada Bosna bude igrala protiv Izraelaca onda je to druga prica ali Dubai nije BH klub i mi ne moramo da budemo nikakvi primjeri kako se mogu ugostiti sportisti koji dolaze iz zemlje zlocina i genocida.
Chmoljo

#94 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by Chmoljo »

To sto vecini ne smeta, "problem" je vecine. Ali, postujem. Samo, nece vidjet pare za moju kartu.

Nije problem neodlazak, nije problem ni jasan stav, problem je ovaj cirkus koje prave nedojebane besposlicarke.
hrasno38

#95 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by hrasno38 »

swanfilter wrote: 05/11/2025 14:48
kakavdanakneiskustvu wrote: 05/11/2025 14:17 ako u sarajevu ne treba dolaziti klub iz izraela, čemu onda dolazak u sarajevo klubova i sportista iz srbije???

nema protesta zbog toga?
Malo onako usporedba. Bojkot ove utakmice ne bi imao smisla da Hapoel dolazi na gostovanje KK Bosni u okviru te iste Eurolige. Isto vrijedi za klubove i sportiste iz Srbije. Prihvatio si uslove, a to znaci gostovati ili ugostiti. Il odbiti ucesce.

Ako vec zele biti dio prestiznog takmicenja, neka Dubaj placa ekipama put u Emirate. Para ko susnja imaju. Cigane se iz kola u kolo. Vole se sa Izraelom kao i USA, onda izvolite.
BRAVO :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#96 Re: EUROLIGA 2025/26

Chmoljo wrote: 05/11/2025 14:50

Nije problem neodlazak, nije problem ni jasan stav, problem je ovaj cirkus koje prave nedojebane besposlicarke.
Baš tako
Chmoljo

#97 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by Chmoljo »

kakavdanakneiskustvu wrote: 05/11/2025 14:48

Nekima puno bitniji genocid u Gazi nego genocid ovdje kod nas,još bi nekog ko je protiv dolaska klubova iz Srbije proglasili nacionalistima
Stvari su jednostavne: lakse je biti dosljedan i principijelan oko necega hiljadama kilometara dalekog nego onoga sto ti je pod nosom.
Haris.ba

#98 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by Haris.ba »

Chmoljo wrote: 05/11/2025 14:50 Nije problem neodlazak, nije problem ni jasan stav, problem je ovaj cirkus koje prave nedojebane besposlicarke.
Ma, ponavljam.

Nije problem ni ovaj "cirkus". Moramo se navici na javno iskazivanje stava. Pa i kada nam se ne svidja.

Nema protesta kritikujemo. Neko napravi proteste zbog necega sto nam se ne svidja - sto protestuje?
kakavdanakneiskustvu

#99 Re: EUROLIGA 2025/26

Zemlja zločina i genocida nam je stotinjak kilometara od nas pa se ne sjećam a je ikada bilo nekakvih protesta oko igranja Zvezde u Sarajevu
kakavdanakneiskustvu

#100 Re: EUROLIGA 2025/26

Chmoljo wrote: 05/11/2025 14:52
kakavdanakneiskustvu wrote: 05/11/2025 14:48

Stvari su jednostavne: lakse je biti dosljedan i principijelan oko necega hiljadama kilometara dalekog nego onoga sto ti je pod nosom.
Baš tako, jer ako ćeš biti protiv igranja Zvezde i protestujes zbog toga onda bi trebao ili bi bilo logicno i da si protiv koncerata svih muzičara iz te države. Sjeća li se ko da se nekad ovdje nešto tako desilo?
Post Reply