AMERIKA

Post Reply
zilog

#16376 Re: AMERIKA

Post by zilog »

"Limitless" Bradley..., pardon, Gavin, Newsom ih fino izgazio:

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#16377 Re: AMERIKA

Post by Truba »

ali gradovi su tradiconalno uporista demokrata
ne znam zasto se to prikazuje ko poraz
i bus je pomeo izbiore 2 puta u 8 godina ali mu je buraz jeb sjeban jednom rečenicom donalda trumpa u kampanji
JohnnyS

#16378 Re: AMERIKA

Post by JohnnyS »

Šok i nevjerica :D

Šteta stvarno što nisu midterms pa da se iskoristi povoljna klima.

Baš sam komentirao u što je ogrezla MAGA sekta da jedan notorni Tucker Carlsson ili još notornija MTG dođu kao glasovi razuma.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#16379 Re: AMERIKA

Post by Truba »

pobijedio hdz u širokom
šok i nevjerica
izrabn komšić na razini fbih
:D
JohnnyS

#16380 Re: AMERIKA

Post by JohnnyS »

Truba wrote: 05/11/2025 08:49 pobijedio hdz u širokom
šok i nevjerica
Kako starim postajem sve više ko naš nikad prežaljeni Čelendžer, jebe mi se za lokalnu, kantonalnu, entitetsku i državnu politiku, samo geopolitika brate, antikristi i masoni, komunisti, ovi oni...
Crvene_brigade

#16381 Re: AMERIKA

Post by Crvene_brigade »

Prve poruke izabranog gradonačelnika NYC Trumpu i njegovim “MAGA-rcima”:

New York će i dalje ostati grad imigranata, grad koji su izgradili imigranti, koji pokreću imigranti i koji će, od večeras, voditi jedan imigrant, dodao je. “Zato, predsjedniče Trump, čuj me kad ti kažem: ako želiš doći do bilo koga od nas, morat ćeš proći kroz sve nas.

- Kada za 58 dana uđemo u gradsku vijećnicu, očekivanja će biti visoka, poručio je. ‘Mi ćemo ih ispuniti‘.
sinuhe

#16382 Re: AMERIKA

Post by sinuhe »

Nisam čuo da je u NYC neka kriza koju Mamdani mora riješiti. Socijalista već ima na raspolaganju isti budžet kao Švedska.
NYC je uvijek bio i grad milijardera.
Last edited by sinuhe on 05/11/2025 09:24, edited 1 time in total.
dr_Evil

#16383 Re: AMERIKA

Post by dr_Evil »

JohnnyS wrote: 05/11/2025 08:52
Truba wrote: 05/11/2025 08:49 pobijedio hdz u širokom
šok i nevjerica
Kako starim postajem sve više ko naš nikad prežaljeni Čelendžer, jebe mi se za lokalnu, kantonalnu, entitetsku i državnu politiku, samo geopolitika brate, antikristi i masoni, komunisti, ovi oni...
Napokon sa 2 godine kasnjenja pogledah Oppenheimera na Netflixu :D Ljepota vidjeti one komunjare po univerzitetima Europe i Amerike :D

Ali se slazem susjed, kad jednom okrenes na geopolitiku, jos bez folije na glavi, nema nazad :D
dulekrele

#16384 Re: AMERIKA

Post by dulekrele »

Truba wrote: 05/11/2025 08:46 ali gradovi su tradiconalno uporista demokrata
ne znam zasto se to prikazuje ko poraz
i bus je pomeo izbiore 2 puta u 8 godina ali mu je buraz jeb sjeban jednom rečenicom donalda trumpa u kampanji
Image
vaučer

#16385 Re: AMERIKA

Post by vaučer »

Mislim da će Demokrate krivo iščitati Mamdanijevu pobjedu kao opasni trijumf socijalizma i anti-kapitalizma. Nesumnjivo da to ima određenog udjela, ali po meni nije uopće primarno. Ono što bi zapravo trebali iščitati iz njegove pobjede je da kandidati koji instinktivno razumiju društvene mreže, koji komuniciraju s glasačima direktno i nepatvoreno te koji su spremni da rade na tome da privuku široku bazu glasača uz fokus na njihove probleme a ne na stranački spin i politiku - imaju šansu.
zilog

#16386 Re: AMERIKA

Post by zilog »

ultima_palabra wrote: 05/11/2025 04:54 Mislio sam da Zohran uzima vecom razlikom, preko 40% glasova za Cuoma nakon svega je porazavajuce.

Ali VA i NJ vecom razlikom nego ocekivano, to je dobro.
To je nase prokletstvo, kada Trump pobjedi sa 1.5% glasova vise, onda je uzeo lopatom...
Kada imigrant, socijalista, musliman, nabije starog lisca, sa 10% razlike, onda nam je malo...
Better Man

#16387 Re: AMERIKA

Post by Better Man »

Izbor Zohrana Mamdanija je dokaz da u Americi ima jako puno ljdi koji razmišlja na jedan zdrav i normalan način i vrijeme je da takvi ljudi preuzmu Ameriku od trhlog Trumpa i truhlih republikanaca i demokrata, koji više trazmišljaju kao republikanci,a ne kao Mamdmani i istinske demokrate.
Better Man

#16388 Re: AMERIKA

Post by Better Man »

zilog wrote: 05/11/2025 09:55
ultima_palabra wrote: 05/11/2025 04:54 Mislio sam da Zohran uzima vecom razlikom, preko 40% glasova za Cuoma nakon svega je porazavajuce.

To je nase prokletstvo, kada Trump pobjedi sa 1.5% glasova vise, onda je uzeo lopatom...
Kada imigrant, socijalista, musliman, nabije starog lisca, sa 10% razlike, onda nam je malo...
Apsolutno je nebitna Mamdanijeva vjeroispovijest. Bitno je kakav je čovjek i da li može donijeti pozitivne stvari. Užasavam se ovih koji potenciraju da je pobijedio musliman i onih koji slave pobjedu, jer je pobijedio musliman. Nije pobijedio musliman, već čovjek i to treba svi da slavimo.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#16389 Re: AMERIKA

Post by Chmoljo »

nije nebitno što je Mamdani musliman, i to upravo zato što njujorčanima nije bilo bitno što je musliman.

na težini dobija i njegov stav prema Izraelu i pojasu Gaze, kao i činjenica da tu živi najveća jevrejska zajednica. to su svakako sve dobre poruke da se gleda ono što čovjek radi i govori, a ne ono odakle dolazi i šta je po vjeri, ubjeđenju, boji kože.

biće dobar za demistifikaciju tih stupidnih tabua, od socijalizma do islamskog porijekla.
zilog

#16390 Re: AMERIKA

Post by zilog »

Better Man wrote: 05/11/2025 10:00
zilog wrote: 05/11/2025 09:55

Apsolutno je nebitna Mamdanijeva vjeroispovijest. Bitno je kakav je čovjek i da li može donijeti pozitivne stvari. Užasavam se ovih koji potenciraju da je pobijedio musliman i onih koji slave pobjedu, jer je pobijedio musliman. Nije pobijedio musliman, već čovjek i to treba svi da slavimo.
Naravno da je nebitna, normalnim ljudima. Govorim za ono kroz sta se morao izboriti i za sta se digla kuka i motika primitivaca, kojima je itekako bitna...
GandalfSivi

#16391 Re: AMERIKA

Post by GandalfSivi »

jeza u ledja wrote: 05/11/2025 07:21

Ja sam mislio da ce NYC biti jos tjesnji. To sam spominjao i prije nekoliko mjeseci. Jednostavno tolika je masina pokrenuta, a i ankete mescini obicno napuhavaju kandidate oko kojih je ogroman entuzijazam.
Velkoski spominje milion glasova po prvi put od 60-ih. Mislim, super, valjda. No ne spominje da ovaj vodi sa samo 50.4% sto je tek za 0.1% vise od najnizeg procenta pobjednika u zadnjih skoro 50 godina.
No dobro, u svakom slucaju historijska pobjeda progresivnog kandidata koji je do juce bio nepoznanica. Drago mi je za NYC.

Ove dvije guvernerke isto ocekivano ali sa vecom razlikom. Nekako su se vratile na ono sto ocekujemo od te dvije drzave.
A tri (relativno jaka) kandidata za gradonacelnika, to nista ha? Nekad i ti fakat pili naopako…
iz zadnje klupe

#16392 Re: AMERIKA

Post by iz zadnje klupe »

Ovde cu reci nesto sto se graniči sa herezom, a to je da Gavin i Trump imaju više zajedničkog i i da Gavin i Zohrani bi bili ljuti protivnici da nije Trumpa, jer je prvi Aipacova marioneta (njegovo pravo lice se vidilo u intervju kada je zapjenio na regularno pitanje da li prima novce od Aipaca), pitanje Izraela, uticaja korporativnog novca na politiku političara, su stvari po kojima je Demokratska stranka duboko podijeljena, ali zbog Trumpa se moraju držati zajedno, čak mislim da ova pitanja imaju snagu da rasture Demokratsku stranku iznutra..
PixelDrifter

#16393 Re: AMERIKA

Post by PixelDrifter »

Ubit ce ga, gradonacelnika.
Maliodmene

#16394 Re: AMERIKA

Post by Maliodmene »

Treba bit realan pa rec da bas ovolike razlike niko nije ocekivao
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#16395 Re: AMERIKA

Post by pici »

Kapitalisti su zdusno stavili metu socijalistima na celo da su to komunisti. Komunizam ne postoji i nikada nije postojao, to je utopija da su svi ljudi jednaki i da postoji samo srednja klasa. To nikada nije bilo, niti ce biti. Postojale su diktaktorske drzave pod krinkom komunizma.

Socijalisti nisu protiv bogataša, vec zele da se sredstva tj kapital rasporedi i na ugrozene gradjane da ne zavise od donacija bogatih koji daju te donacije kako bi dobili olaksice za porez. Bogate brine porez i tu se koplja lome. Socijalisti zele da uvedu veci porez bogatima kako nebi bili super bogati i pomogli ugrozenim u drustvu. Bogati to smatraju pljackom i zato ih anatemisu kao komuniste koji su gladni njihovog bogatsva i ugrozavaju demokratiju.

Najbolje da svi slijede skandinavski sistem. Skandinavci su supermeni.

Musliman pa jos socijalista... ma hajte molim vas :mrgreen:
JovicSA

#16396 Re: AMERIKA

Post by JovicSA »

pici wrote: 05/11/2025 12:08 Kapitalisti su zdusno stavili metu socijalistima na celo da su to komunisti. Komunizam ne postoji i nikada nije postojao, to je utopija da su svi ljudi jednaki i da postoji samo srednja klasa. To nikada nije bilo, niti ce biti. Postojale su diktaktorske drzave pod krinkom komunizma.

Socijalisti nisu protiv bogataša, vec zele da se sredstva tj kapital rasporedi i na ugrozene gradjane da ne zavise od donacija bogatih koji daju te donacije kako bi dobili olaksice za porez. Bogate brine porez i tu se koplja lome. Socijalisti zele da uvedu veci porez bogatima kako nebi bili super bogati i pomogli ugrozenim u drustvu. Bogati to smatraju pljackom i zato ih anatemisu kao komuniste koji su gladni njihovog bogatsva i ugrozavaju demokratiju.

Najbolje da svi slijede skandinavski sistem. Skandinavci su supermeni.

Musliman pa jos socijalista... ma hajte molim vas :mrgreen:
Kao u onom vicu kada crnac pita policajca u NewYorku gdje je džamija. Ovaj ga gleda i kaže "tebi nije dovoljno što si crn"? :mrgreen:
Sefket007

#16397 Re: AMERIKA

Post by Sefket007 »

U USA postoje podjele... crni - bijeli.... demokrate - republikanci i sada nakon finansiranja GENOCIDA nad Palestincima imaju za i protiv IZRAELA i ciinista.

Ocito je da se desila neka primjena posebno kod mladih ljudi cionisti su ih izgubili i propaganda je propala kako ce ovo zavrsiti vidjet cemo ali nadam se da ce mladi uspjeyi ODJE**T cionosticki lobi iz USA... tesko aliiii ako nista oslabiti ga...
JovicSA

#16398 Re: AMERIKA

Post by JovicSA »

Sefket007 wrote: 05/11/2025 12:20 U USA postoje podjele... crni - bijeli.... demokrate - republikanci i sada nakon finansiranja GENOCIDA nad Palestincima imaju za i protiv IZRAELA i ciinista.

Ocito je da se desila neka primjena posebno kod mladih ljudi cionisti su ih izgubili i propaganda je propala kako ce ovo zavrsiti vidjet cemo ali nadam se da ce mladi uspjeyi ODJE**T cionosticki lobi iz USA... tesko aliiii ako nista oslabiti ga...
To je ovo, mladi se sve više pitaju zašto i gdje vodi finansiranje Izraela.

[youtube]http://www.youtube.com/shorts/-hDD48DoKwU[/youtube]
geralt

#16399 Re: AMERIKA

Post by geralt »

Na jednoj strani do jucer nepoznati kandidat koji je demonizovana manjina u svakom mogucem pogledu. Na drugoj, bivsi dugogodisnji guverner koji ima drasticno vise novca za kampanju i kojeg podrzava establishment obje partije, od Klintonovih, Schumera i NYT pa do Trumpa. I opet prvi poderao drugog sa 10 posto razlike.

Posebno je NYT vodio hinjski kampanju protiv Mamdanija, meni iskacu njihovi naslovi na Google News. Tacno vidis kako su ko fol neutralni ali guraju protiv njega koliko mogu indirektno.
JovicSA

#16400 Re: AMERIKA

Post by JovicSA »

Image
Post Reply