Ma to apsolutno nije problem. Ovo je vise da bi trebao Salah malo da pogura tim, posebno ove nove igrace koji su pod pritiskom... A ne da i dalje ganja licnu statistiku. Al ovo jeste dosta blaza situacija nego ono protiv Uniteda.
Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Capajebo
#88601 Re: Liverpool FC
- BHF_Manijak
#88602 Re: Liverpool FC
Bradley je pokidao!!! Samo da ga zdravlje posluzi i nadam se da ovo nece biti izuzetak, vec pravilo. Vidjet cemo vec u nedjelju.
Szboszlai zvijer. Wirtz odlicna partija. Alexis najbolja utakmica u ovoj sezoni.
Robertson i dalje 2 klase bolji bek od Kerkeza.
Szboszlai zvijer. Wirtz odlicna partija. Alexis najbolja utakmica u ovoj sezoni.
Robertson i dalje 2 klase bolji bek od Kerkeza.
- King_Kenny
#88603 Re: Liverpool FC
Grehota je ovakvog Szoboszlaija ikada više staviti da igra beka. Nevjerovatna utakmica.
- ismar2215
#88604 Re: Liverpool FC
Ma ovo od jucer je recept za dalje. Trebalo je Slotu biti jasno od pocetka da ne moze igrati onoliko ofanzivno. Ako ce Wirtz igrati klasicnu desetku, treba mu neki fizikaner razbijač na šestici, što nemamo. Ovo je vec vrhunksi, 3 ozbiljna tehničara i trkača u vezi, Salah desno, Wirtz lijevo ali sa dosta fluidnom rolom. Nema gdje ga nije bilo u zadnjoj trecini. Pregazili smo Realovu sredinu sto je samo po sebi veliki uspjeh.
- AmiĐa_Idriz
#88605 Re: Liverpool FC
Dobar je i protiv Ville bio, nadam se da ce nastaviti u ovom ritmu, prebitno nam je da pruza bar solidne partije.BHF_Manijak wrote: ↑05/11/2025 00:57 Bradley je pokidao!!! Samo da ga zdravlje posluzi i nadam se da ovo nece biti izuzetak, vec pravilo. Vidjet cemo vec u nedjelju.
- vaučer
#88606 Re: Liverpool FC
Mislim da je dosta bitna razlika kako igra kad ne primi glup i često neopravdan rani žuti karton. To mu daje priliku da se digne na radnu temperaturu i što utakmica ide dalje diže tempo i kvalitetu igre.AmiĐa_Idriz wrote: ↑05/11/2025 10:11
Dobar je i protiv Ville bio, nadam se da ce nastaviti u ovom ritmu, prebitno nam je da pruza bar solidne partije.
- no_sekirli
#88607 Re: Liverpool FC
Koje šugavo objašnjenje za onaj "penal".
Frajer svirao ruku van 16, kad je skontao da je unutar kaznenog, onda nije ruka.
E, svašta.
Frajer svirao ruku van 16, kad je skontao da je unutar kaznenog, onda nije ruka.
E, svašta.
- vaučer
#88608 Re: Liverpool FC
Nije baš točno to objašnjenje. Sudija je svirao slobodan udarac izvan kaznenog - za igranje rukom. VAR ne može poništavati slobodne udarce. VAR je provjerio snimak i rekao mu da je incident unutar kaznenog, dakle od te točke se provjerava penal i ne može više biti slobodni udarac. VAR mu je proporučio da pogleda snimak, sudija je zaključio da je ruka bila dovoljno prirodno uz tijelo i nije dosudio penal.no_sekirli wrote: ↑05/11/2025 10:33 Koje šugavo objašnjenje za onaj "penal".
E, svašta.
- no_sekirli
#88609 Re: Liverpool FC
Ma pročitao sam ja objašnjenje. Znači njemu osobno je bila ruka van 16, kad su ga pozvali da provjeri jer bi trebao biti penal, onda mu to više nije bilo igranje rukom. Apsolutno mi je to neobjašnjivo, a lik bio 3 metra od događaja.
- vaučer
#88610 Re: Liverpool FC
Ne znam, lopta je bila brza, izbliza i sve se desilo u sekundi. Nije mi toliki šok da nije potvrdio penal. Više me zbunilo kako smo na kraju završili bez kornera.no_sekirli wrote: ↑05/11/2025 10:57 Ma pročitao sam ja objašnjenje. Znači njemu osobno je bila ruka van 16, kad su ga pozvali da provjeri jer bi trebao biti penal, onda mu to više nije bilo igranje rukom. Apsolutno mi je to neobjašnjivo, a lik bio 3 metra od događaja.
- drug_profi
#88611 Re: Liverpool FC
Frajer sudio igranje rukom.
Kad je vidio da je unutar boxa, onda više nije igra rukom.
Kako to nekom drži vodu?
Bez obzira što ja lično ono ne bih svirao svakako kao penal, ali ako si već svirao prekršaj, ostani dosljedan.
Jer znam 100% da bi protiv Liverpula bio konzistentan. I on i svaki drugi sudija.
Kako to nekom drži vodu?
Bez obzira što ja lično ono ne bih svirao svakako kao penal, ali ako si već svirao prekršaj, ostani dosljedan.
Jer znam 100% da bi protiv Liverpula bio konzistentan. I on i svaki drugi sudija.
- vaučer
#88612 Re: Liverpool FC
Pa isti ku'a kao onaj nedavni penal u PLu. Sudija svirao faul izvan kaznenog - da je bio očito unutar kaznenog nikad ga ne bi svirao. Onda VAR kaže da je unutra i jebiga mora dati penal. Tako je i ovaj mislio, ok ruka i slobodni - kad je morao gledati detaljnije vidio je da nije baš očito i nije za penal.drug_profi wrote: ↑05/11/2025 11:27 Frajer sudio igranje rukom.
- drug_profi
#88613 Re: Liverpool FC
Poenta je u dosljednosti.
Ako si svirao prekršaj, onda je prekršaj.
VAR te poziva da provjeriš mogući penal i koriguješ odluku u smislu vrste kazne za prekršaj.
Dakle treba da koriguje Clear and Obvious grešku.
To je u ovom slučaju bilo mjesto nastanka prekršaja, a ne sam prekršaj.
Ako si svirao prekršaj, onda je prekršaj.
VAR te poziva da provjeriš mogući penal i koriguješ odluku u smislu vrste kazne za prekršaj.
Dakle treba da koriguje Clear and Obvious grešku.
To je u ovom slučaju bilo mjesto nastanka prekršaja, a ne sam prekršaj.
- BHF_Manijak
#88614 Re: Liverpool FC
Napisao sam i nakon Ville mislim, da je odigrao jako dobro i tad sam rekao, a i sad nakon Reala - samo da ga zdravlje posluzi! Nazalost sklon je povredi loze, zato je najbitnije da je zdrav, a formu dize zadnje 2 utakmice definitivno. Odbrana, napad, ma sve mu je tip tip.AmiĐa_Idriz wrote: ↑05/11/2025 10:11Dobar je i protiv Ville bio, nadam se da ce nastaviti u ovom ritmu, prebitno nam je da pruza bar solidne partije.BHF_Manijak wrote: ↑05/11/2025 00:57 Bradley je pokidao!!! Samo da ga zdravlje posluzi i nadam se da ovo nece biti izuzetak, vec pravilo. Vidjet cemo vec u nedjelju.
@vaučer Pa ne znam koliko je do kartona, on je generalno uzasan bio od priprema do Ville. Nije to stvar ni kartona, momak je pogubljeno izgledao na terenu, od najobicnijeg pasa kojeg nije mogao sastaviti, postavljanja, odluka, ni naprijed ga ni nazad itd.
Ove zadnje dvije, posebno sinoc, je ubica bio i ofanzivno i defanzivno!
Otvarao je naprijed prostor strasno, a defanzivno pojeo!
- vaučer
#88615 Re: Liverpool FC
Clear and obvious postoji samo u Premier Ligi.
Sudija može korigirati šta god hoće nakon što je pregledao video.
Po meni je bolje da sudija ima fleksibilnost da promjeni odluku nakon gledanja snimka.
Sudija može korigirati šta god hoće nakon što je pregledao video.
Po meni je bolje da sudija ima fleksibilnost da promjeni odluku nakon gledanja snimka.
- vaučer
#88616 Re: Liverpool FC
Da, nije sigurno samo do tog - ali to sigurno nije pomoglo u periodu gdje je hvatao formu. Čim se malo uigrao i usput nije igrao 80+ minuta na žutom kartonu, odmah djeluje bolje. Mislim da je i njemu godila promjena u veznom redu gdje sad sva tri veznjaka - rade poslove veznjaka.BHF_Manijak wrote: ↑05/11/2025 11:45 @vaučer Pa ne znam koliko je do kartona, on je generalno uzasan bio od priprema do Ville. Nije to stvar ni kartona, momak je pogubljeno izgledao na terenu, od najobicnijeg pasa kojeg nije mogao sastaviti, postavljanja, odluka, ni naprijed ga ni nazad itd.
Ove zadnje dvije, posebno sinoc, je ubica bio i ofanzivno i defanzivno!
Otvarao je naprijed prostor strasno, a defanzivno pojeo!
- drug_profi
#88617 Re: Liverpool FC
Slažem se sa ovim.
Ali onda bi se svaki prekršaj trebao provjeriti jer je sad faktički poništio dosuđen slobodan udarac izvan kaznenog, upotrebom VAR-a, za šta VAR nije ovlašten pravilima.
Da lije bila igra rukom? Jeste.
Da li je bila nenamjerna? Jeste, ali to se vidjelo i kod prve odluke, nije tu trebao VAR. Napucana lopta. Ti sviraš prekršaj.
Dakle šta onda mijenjaš? Samo si odlučio da prekršaj jeste bio ali nije baš za penala. Slažem se i ja da nije za penala, ali nije ni za slobodan udarac kojeg si već dosudio svjestan da je lopta napucana.
Znači prigovaram dosljednosti suđenja. I iznosim tvrdnju da se desilo igraču u crvenom dresu, bio bi penal.
- ismar2215
#88618 Re: Liverpool FC
Po meni je sudjenje bilo na nivou. Ono kako je reagovao kod dosudjenog penala treba da bude praksa, to je smisao VARa. Nadlezan ili ne, nema smisla da ostane dosudjeno igranje rukom van kaznenog i prekrsaj, a da je i on i VAR i svi na TVu vidjeli da nije kaznjivo igranje rukom, a pritom unutar kaznenog. Jedino je mozda trebao biti korner. .
Zamisli da je nakon pregledanja VARa utvrdjeno da ga je lopta pogodila u stomak umjesto u ruku, bi li i tad bilo ok da ostane dosudjen prekrsaj van kaznenog?
A da je sudac ili VAR gurao Real, komotno je mogao pregledati snimak onog šamaranja Viniciusa od strane Bradleya i eventualno dosudit penal. Ne kazem da je trebao biti penal, al kako neki shvataju ono igranje rukom, čini mi se da je recimo Eder onako ošamario Salaha, bila bi priča da bi bio penal da je situacija za Real.
Zamisli da je nakon pregledanja VARa utvrdjeno da ga je lopta pogodila u stomak umjesto u ruku, bi li i tad bilo ok da ostane dosudjen prekrsaj van kaznenog?
A da je sudac ili VAR gurao Real, komotno je mogao pregledati snimak onog šamaranja Viniciusa od strane Bradleya i eventualno dosudit penal. Ne kazem da je trebao biti penal, al kako neki shvataju ono igranje rukom, čini mi se da je recimo Eder onako ošamario Salaha, bila bi priča da bi bio penal da je situacija za Real.
- drug_profi
#88619 Re: Liverpool FC
Jbg imamo i ovako cirkus.
Ne moze sad ovako, sad onako.
Za sta se koristi VAR - za to ga i koristi.
Ili ga koristi za sve.
Nije za penal bila ni jedna sitaucija, ali da je dosuđen za Liverpul manja bi greška bila nego za ono navodno šamaranje i teatralni pad...
Hoću reći, Realov pritisak bi isforsirao da se slobodan udarac preinači u penal kad je već prekršaj dosuđen.
Za ostale slučajeve nije bilo potrebe da se mijenja odluka sa terena.
Znači slažem se da je suđenje bilo OK, ali ne razumijem kako si odlučio da je ono slobodan udarac kad si jasno vidio isto ono što i na VAR snimku. Napucanu loptu u ruku.
I onda najednom nije prekršaj kad si ustanovio da bi kazna bila preteška.
Sudija nije bio dosljedan, uticao je Anfield na njega da donese prvu odluku, a zatim zdrav razum da je povuče. I da zaboravi korner, doduše, očigledno pogubljen.
Ali da je se desilo na suprotnim stranama, Realovi manekeni i padavičari bi ga okružili.
Ne moze sad ovako, sad onako.
Za sta se koristi VAR - za to ga i koristi.
Ili ga koristi za sve.
Nije za penal bila ni jedna sitaucija, ali da je dosuđen za Liverpul manja bi greška bila nego za ono navodno šamaranje i teatralni pad...
Hoću reći, Realov pritisak bi isforsirao da se slobodan udarac preinači u penal kad je već prekršaj dosuđen.
Za ostale slučajeve nije bilo potrebe da se mijenja odluka sa terena.
Znači slažem se da je suđenje bilo OK, ali ne razumijem kako si odlučio da je ono slobodan udarac kad si jasno vidio isto ono što i na VAR snimku. Napucanu loptu u ruku.
I onda najednom nije prekršaj kad si ustanovio da bi kazna bila preteška.
Sudija nije bio dosljedan, uticao je Anfield na njega da donese prvu odluku, a zatim zdrav razum da je povuče. I da zaboravi korner, doduše, očigledno pogubljen.
Ali da je se desilo na suprotnim stranama, Realovi manekeni i padavičari bi ga okružili.
- Capajebo
#88620 Re: Liverpool FC
Jer je sudija mislio, a i ja na prvu, da je lopta pogodila u desnu ruku koja je bila dalja od tijela.
- ismar2215
#88621 Re: Liverpool FC
Pa ucinilo mu se da je lopta pogodila u ruku u drugom polozaju, odnosno vjerovatno u desnu ruku. Pregledao VAR i utvrdio da nije i to je to. Isto ko sto se sudiji ucini da je crveni, pa dodijeli crveni, a onda pogleda VAR i shvati da je pogrijesio. Objektivno, ono nije penal i svirao bi se samo Borcu i nasoj ligi.
-
RJ57
#88622 Re: Liverpool FC
pape bi ih sve pobacao na glavu i ušetao u gol
ovo je sinoć bilo skroz OK. penal naravno nije bio. lakapo ide naprijed ali gore nego u oktobru i ne može
- no_sekirli
#88623 Re: Liverpool FC
Za Real bi ono bio penal, nadam se da se svi slažemo s tim.
Neka onda uvedu da se za svaku škakljivu situaciju gleda VAR i da se mogu mijenjati odluke, ovisno je li iza ili ispred neke crte. I u svakom slučaju, je li bila ruka u prirodnom položaju ili stomak, treba se suditi korner, a ne podbacivanje, ili šta je već kasnije bilo.
Neka onda uvedu da se za svaku škakljivu situaciju gleda VAR i da se mogu mijenjati odluke, ovisno je li iza ili ispred neke crte. I u svakom slučaju, je li bila ruka u prirodnom položaju ili stomak, treba se suditi korner, a ne podbacivanje, ili šta je već kasnije bilo.
- BHF_Manijak
#88624 Re: Liverpool FC
Ali hajde na stranu sto Wirtzu nije dodao, rijetko bi ko da se ne lazemo u onoj situaciji, ali gledaj ti koliko prostora ima u drugom uglu gdje nema ni odbrambenog ni Curtoisa i on direktno u blok.RJ57 wrote: ↑05/11/2025 13:03pape bi ih sve pobacao na glavu i ušetao u gol![]()
ovo je sinoć bilo skroz OK. penal naravno nije bio. lakapo ide naprijed ali gore nego u oktobru i ne može
Nevezano za ovo, bas kao i kompletna ekipa, od Ville i Muhamed je podigao formu, aktivniji puno, prodorniji, u obje zadnje utakmice daje znakove zivota.
- drug_profi
#88625 Re: Liverpool FC
Tempira formu za AFCON. Ove godine je u decembru. Za 40 dana faktički on ode.
I kad se vrati biće kita...
I kad se vrati biće kita...