naravno da je načinjena šteta u vidu retorike, osjećaja sigurnosti i svega onoga o čemu smo pričali prethodni period. ali uvijek se gleda posljedica. donijeli zakon, povukli zakon.JovicSA wrote: ↑04/11/2025 13:12Znači ovako. Ja napravim plan da razjebem državu, okupim ljude, donesem zakone, na terenu uredim sve za to od policije do nekakvih super-duper specijalnih jedinica ali onda se predomislim i otkažem (privremeno) i nema više osnova da me iko ganja?Ne znam brate Chmoljo ali ili je do mene ili je do ovog sistema i ljudi koji dopuštaju da nas jebu. Evo da sačekamo i Ustavni sud pa da otvorimo šampanjac.
za šta ga osuditi? jedino ako bi postojalo krivično djelo pokušaja urušavanja ustavnog poretka. a i to je pitanje, jer evo reci mi ti, kakve je posljedice proizveo sav taj cirkus koji su i oni pravili?
koliko je državnih službenika koji su radili u državnim institucijama privedeno, ispitano, dobilo otkaz? koje su paralelne institucije napravljene u međuvremenu na osnovu tih zakona?
vidjećemo šta će ustavni sud presuditi, ali ofanziva u njihovim medijima nam govori da nije ono čemu su se nadali. ali eto, živi bili pa vidjeli.