Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Moderator: anex
-
RJ57
#34076 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
ja ne vidim da je išta napravljeno
-
peca777
-
last mohicans
#34078 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Sta sad ovo mijenja ulogu u HR sa našim tagom, nema više rampi? Ne mijenja ništa? Nisam registrovao jos naš tag kod njih.
- drug_profi
#34079 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
kako ja kontam ko ima registrovan tag ima registrovane i tablice i način plaćanja.
Tako da su svi takvi već uklopljeni u sistem.
Ko nema tag treba da se registruje u tu neku bazu sa brojem tablica i načinom plaćanja.
Ako sam dobro shvatio.
Tako da su svi takvi već uklopljeni u sistem.
Ko nema tag treba da se registruje u tu neku bazu sa brojem tablica i načinom plaćanja.
Ako sam dobro shvatio.
-
RJ57
#34080 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
imao nemao tag ja ne vidim razloga da se čovjrk zajebava sa tim. registruješ registraciju na ALPR i pičiš, ne moraš gledati je li ti tag prepoznat itd. elem sto puta lakše!
-
PRO165
#34081 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Ja koristim. nisam lično radio povezivanje nego moji u firmi. Ugavnom sa naše aplikacje baci te na hr aplikaciju, uneseš podatke o tagu i registraciji vozila i najvažnije uneseš kreditnu karticu.last mohicans wrote: ↑03/11/2025 14:33 Sta sad ovo mijenja ulogu u HR sa našim tagom, nema više rampi? Ne mijenja ništa? Nisam registrovao jos naš tag kod njih.
Tvoj balans je uvijek nula, naplaćuje se na izlazu, terete ti kreditnu koja je registrovana.
Ne radi baš savršeno. Sporo čita valjda dok se spoji i na banku. Nekada kaže nije prepoznao tag i ponudi ti karticu, ali i u tom slučaju na izlazu daj tu karticu, tag uređaj i plati kreditnom jer mislim da je jeftinije kad si registrovan, nego kada samo daš karticu, mada nisam ni to upratio. Ovdje pod kartica mislim na papirnu kartu,iz naplatne kućice, isti kao i kad nisi u sistemu. A pod kreditna klasična bankovna kreditna / charge kartica.
-
giovanni008
#34082 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Evo napokon opdatiran Google Maps za BiH, juli 2025, pocinje postepeno, provjerio sam Sarajevo i jos neke gradove.... Street view takodje
-
username_here
-
zastavnik22
#34084 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Znaci u ovoj godini nista od novih kilometara kao sto su najavljivali?
Jeli iko vozio novom dionicom u Madjarsku?
Jeli iko vozio novom dionicom u Madjarsku?
-
RJ57
#34085 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
jesam ja juče, nigdje žive duše, na granici mala tabla, jedva da je skontaš i treba ti sa 130km/h cca 12 minuta od izlaza beli manastir do izlaza mohacs, prethodno ti je trebalo pola sata u optimalnom slučaju, obično više
u ponedjeljak ću nazad ali vjerovatno neće biti nikakave razlike. naplatna stanica je ostala beli manastir.
što se novih kilometara tiče, ona krivina kod mosta u topčić polju je konačno skoro očišćena, još cca dva metra visine i to je gotovo ali se u nemili ne nazire taj privremeni priključak a ima još doista da se asfaltira. ja iskreno ne vjerujem da će to ove godine
u ponedjeljak ću nazad ali vjerovatno neće biti nikakave razlike. naplatna stanica je ostala beli manastir.
što se novih kilometara tiče, ona krivina kod mosta u topčić polju je konačno skoro očišćena, još cca dva metra visine i to je gotovo ali se u nemili ne nazire taj privremeni priključak a ima još doista da se asfaltira. ja iskreno ne vjerujem da će to ove godine
-
zastavnik22
#34086 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Hvala na odgovoru znaci usteda 20 minuta sigurno prema Budimpesti.RJ57 wrote: ↑05/11/2025 12:56 jesam ja juče, nigdje žive duše, na granici mala tabla, jedva da je skontaš i treba ti sa 130km/h cca 12 minuta od izlaza beli manastir do izlaza mohacs, prethodno ti je trebalo pola sata u optimalnom slučaju, obično više
Znaci od novih kilometara nema nista, cekamo deda mraza izgleda
- moon_walker_90
-
BAK-eV
#34088 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Imas CG, Albaniju, Tursku, Tunis...
Nije mi jasno da nasi ljudi idu u Hrvatsku na odmor, koja je maltene isto okruzenje kao u Bosni?!
Kao da si kod kuce skoro.
Sve isto, jezik, face, jelo, pice, putevi, mali gradovi, bez nekog posebnog sadrzaja...
Ima autoput bolji nego nas i to je to.
I ljudi onda za 10 dana "odmora" istresu oko 2000 eura.
-
peca777
#34089 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Kako ti nije jasno? Za nesto vise od 3h ja sam iz Sarajeva u EU i na moru. Dalje kako mi prahne.
Da se vozim do albanije, a posebno cg ne pada mi na pamet. Da idem kod turkija koji su takve krvopije i koji titraju muda rusima, a nas identifikuju ko ruse, ne pada mi na pamet.
-
RJ57
#34090 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
da, najmanje 20 minzastavnik22 wrote: ↑05/11/2025 15:26Hvala na odgovoru znaci usteda 20 minuta sigurno prema Budimpesti.RJ57 wrote: ↑05/11/2025 12:56 jesam ja juče, nigdje žive duše, na granici mala tabla, jedva da je skontaš i treba ti sa 130km/h cca 12 minuta od izlaza beli manastir do izlaza mohacs, prethodno ti je trebalo pola sata u optimalnom slučaju, obično više
Znaci od novih kilometara nema nista, cekamo deda mraza izgleda
-
BAK-eV
#34091 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Ako je tebi slana voda sve sto zelis za odmor dozivjeti, a jeste, onda eto bacaj ti 100 KM po krevetu.peca777 wrote: ↑05/11/2025 15:48Kako ti nije jasno? Za nesto vise od 3h ja sam iz Sarajeva u EU i na moru. Dalje kako mi prahne.
Da se vozim do albanije, a posebno cg ne pada mi na pamet. Da idem kod turkija koji su takve krvopije i koji titraju muda rusima, a nas identifikuju ko ruse, ne pada mi na pamet.
Meni je odmor prilika da nesto novo vidim, upoznam druge kulture i sl..
U HR, tu sem mora nema nista vise.
Ali tvoje pare i radi sta hoces sa njima.
-
peca777
#34092 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Tako je, moje pare moj cejf. Nekome je to guzva u augustu, nekome hobotnica, meni je bio odmor otok. Nidje nikog, nikoga ne upoznajem, nikoga ne cujem. Milina.
-
Naslovnica
- drug_profi
#34094 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Istra, Korčula ili Brač... tu se odmaram.
Ako za to nemam pare, onda malo do Neuma da onjusim slan zrak i to je to.
Ako za to nemam pare, onda malo do Neuma da onjusim slan zrak i to je to.
- DaysleepeR
#34095 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Pored toga sto je video fenomenalan, na pocetku se prolazi lokacijom izgradnje tunela Prenj, nisam znao da su pripremili pristupnu cestu, jako iznenadjujuce
https://youtu.be/leEcESDHp-o?si=0cv_I-nEqnLvIPKk
-
nezznalicaa
#34096 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Nedavno mi je na nekom portalu izaslo da je krenula eksproprijacija zemljista na tom djelu
- dr_Evil
#34097 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Vidi, ima Hrvatska prelijepih krajeva, i mnogo stvari za vidjeti. To sto je okruzenje slicno Bosni je samo plus. Ovo ljeto planiram da posjetim izmedju ostalog:BAK-eV wrote: ↑05/11/2025 16:19Ako je tebi slana voda sve sto zelis za odmor dozivjeti, a jeste, onda eto bacaj ti 100 KM po krevetu.peca777 wrote: ↑05/11/2025 15:48Kako ti nije jasno? Za nesto vise od 3h ja sam iz Sarajeva u EU i na moru. Dalje kako mi prahne.
https://www.maskovicahan.hr/hr/zasto-po ... -dalmaciji
Nisam znao za ovo dok mi stranac nije preporucio, a samo na par sati voznje od moje kuce, e golemo rekoh, kakav dragulj bosnjacke arhitekture.
S tim recenim, sto ja zaista jadransku obalu osjecam kao svoju, znas da ja mislim da su Dalmosi, Hercegovci i Crnogorci iste gore list - Iliri od stoljeca sedmog prije Krista. Eh sad druga je stvar sto za te pare mozes mnogo vise dobiti negdje drugo, a i odnosi nisu dobri, pogotovo kako zadnjih par godina cionisti su unijeli svoje prste.
Volim hrvatske otoke, isao sam i ici cu. Ako cete gledati odnose drzava i naroda, nista Albanija niti Albanci nisu bolji prema BiH nego HRvatska. Ima tu simpatija sa Kosovarima, ali Albanija je jedna rupa koja bi raznijela BiH za sekund ako ce samo ista njoj bolje biti.
-
BAK-eV
#34098 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Jedna stvar je otici negdje preko vikenda a druga stvar uzeti deset dana odmora i izdvojiti nekoliko hiljada eura za to.dr_Evil wrote: ↑06/11/2025 09:03Vidi, ima Hrvatska prelijepih krajeva, i mnogo stvari za vidjeti. To sto je okruzenje slicno Bosni je samo plus. Ovo ljeto planiram da posjetim izmedju ostalog:BAK-eV wrote: ↑05/11/2025 16:19Ako je tebi slana voda sve sto zelis za odmor dozivjeti, a jeste, onda eto bacaj ti 100 KM po krevetu.peca777 wrote: ↑05/11/2025 15:48
Kako ti nije jasno? Za nesto vise od 3h ja sam iz Sarajeva u EU i na moru. Dalje kako mi prahne.
https://www.maskovicahan.hr/hr/zasto-po ... -dalmaciji
Nisam znao za ovo dok mi stranac nije preporucio, a samo na par sati voznje od moje kuce, e golemo rekoh, kakav dragulj bosnjacke arhitekture.
S tim recenim, sto ja zaista jadransku obalu osjecam kao svoju, znas da ja mislim da su Dalmosi, Hercegovci i Crnogorci iste gore list - Iliri od stoljeca sedmog prije Krista. Eh sad druga je stvar sto za te pare mozes mnogo vise dobiti negdje drugo, a i odnosi nisu dobri, pogotovo kako zadnjih par godina cionisti su unijeli svoje prste.
Volim hrvatske otoke, isao sam i ici cu. Ako cete gledati odnose drzava i naroda, nista Albanija niti Albanci nisu bolji prema BiH nego HRvatska. Ima tu simpatija sa Kosovarima, ali Albanija je jedna rupa koja bi raznijela BiH za sekund ako ce samo ista njoj bolje biti.
Mislim, da je ne znam koja zemlja u pitanju, ici citav zivot na ljetovanje samo tu je za mene teski debilizam.
Nije ni cudo da smo zaostalo drustvo, kad neko zna samo dvije carsije: Srebrenik i Makarasku recimo.
I sve se svodi na teski hedonizam: Daj mu da se kupa, jede i pije.....
Na kraju zasto to ne i reci, ta zemlja i ta nacija je neprijateljski nastrojenja prema nama.
Kakav debil mozes biti i ici u Dubrovnik a prolazis pored Stoca recimo i gledas taj aparthejd.
Doduse znam, da postoji jedan dio populacije poput Abdicevaca i nekih sekularnih Bosnjaka, koji bi najradije da proglase novu naciju bez primjesa islama i zato im je taj fasizam u Hercegovini i Dalmaciji nebitan.
-
Labirint
#34099 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Kakvu pristupnu crnu cestu,ovaj lupa ko martin po diviziji, ovo je cesta koju "odrzavaju" sumokradice (zanimljivo da nigdje nikad nema nekih videa ovih silnih ljubitelja prirode i ekologa o ovom,khm, problemu) i koju isti koriste godinama za devastaciju Prenja. Izgradnja pristupnih cesta ce krenuti nakon izbora izvodjaca za Prenj posto su postale dio projekta nakon prvobitno zavrsenog glavnog projekta kao zasebnog dijela.DaysleepeR wrote: ↑05/11/2025 22:16 Pored toga sto je video fenomenalan, na pocetku se prolazi lokacijom izgradnje tunela Prenj, nisam znao da su pripremili pristupnu cestu, jako iznenadjujuce
-
RJ57
#34100 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
ove podzide kada vidim oće mi odma nešto bit

nikad mi neće biti jasno zašto nisu napravili tunel ko u staroj stanici
isto ko što mi nije jasno što u staroj stanici nisu napravili 100-200m duži tunel nego prave onaj vijadukt za vanjsku traku

nikad mi neće biti jasno zašto nisu napravili tunel ko u staroj stanici
isto ko što mi nije jasno što u staroj stanici nisu napravili 100-200m duži tunel nego prave onaj vijadukt za vanjsku traku