apsidejzi wrote: ↑31/10/2025 08:51S tim da znamo kako je covjek nastao. Spermatozoid od oca se spoji sa jajnom celijom iz majke i nastane covjek. Na taj nacin se prenese genetski materjial oba roditelja. Taj novi covjek ima dva seta istih gena i onda u ovisnosti od okruzenja aktivira se il majcin il ocev gen. Otac i majka su dobili svoje gene od svojih roditelja a oni od svojih. U toku zivota, svaki od tih roditelja bude izlozen raznim uticajima iz okruzenja sto cini da se njihov genetski materijal mijenja pomalo. Iako otac posalje set svojih gena na dijete ono ne posalje u potpunosti isti gen na svoje dijete. Zivot nikoga ne mazi i koliko god se masinerija u celijama trudila da vrati gene u svoj prvobitni oblik, promjene ostaju. I onda se tako prenesu na potomstvo. I uzmi sad period od par miliona godina gdje uvidis da se nakupilo dosta tih promjena. Danasnje cimpanze i mi imamo 99% isti genetski materjal a mi ljudi izmedju sebe 99,9%. Sa neandertalcima imamo 99,7% isti genetski materijal.belfy wrote: ↑30/10/2025 23:29ne znas ni ti, ali se volis praviti da znas. i to bez ikakvih dokaza osim licnog misljenja koje vrijedi koliko i guzica (da se na trenutak spustim na tvoj nivo da bi me bolje razumio) jer misljenje i guzicu ima svako...
nego, kako je ljubav nastala? ako si propustio pitanje prvi put...
Na osnovu ovih razlika u genima mozemo zakljuciti da sa ostalim ljudima dijelimo zajedickog pretka prije 70.000 godina, sa neandertalcima dijelimo zajednickog pretka prije nekih 500.000 godina a sa cimpanzama prije 6.000.000 godina. I tako je nastao covjek. Ne treba ti nikakva magija ni budi, i ono bude. Ima bezbroj dokaza za ovo iznad.
Jedino sto ne znamo, jeste kako je prvi zivot poceo. Sve nakon toga... znamo. I tu nema mjesta bogu koliko god se neko koprcao i zelio da ima.
zasto uopste ovo uzimas kad i evolucijski sajtovi te osporavaju i nije to bas tako kako bi ti ovdje poturio neukima....Danasnje cimpanze i mi imamo 99% isti genetski materjal a mi ljudi izmedju sebe 99,9%. Sa neandertalcima imamo 99,7% isti genetski materijal.
a evo pogledaj svoju zabludu ovdje od kanala koji promovira evoluciju i ovdje ti kaze da si u zabludi kao inace...
ne znas ni to a video gore je dokaz koliko trkeljas glupostio ovdje o evoluciji...Jedino sto ne znamo, jeste kako je prvi zivot poceo. Sve nakon toga... znamo.
I tu nema mjesta bogu koliko god se neko koprcao i zelio da ima.
ima ima, itekako da ima....a video gore pokaziva koliko se ti fakticki koprcas u zabludi kada poturas gluposti ovdje na forumu
kamen spoticaja preko kojeg ne moze preci je da ti slijepe i nerazumne slucajnosti stvaraju bolje nego danasnji naucnici....to je srze sve vase nelogike u tom dijelu nabijeno....