Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Capajebo

#88501 Re: Liverpool FC

Post by Capajebo »

Taman da se malo smiri situacija :thumbup:
vaučer

#88502 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Super je to bilo. Puno bolje i fin uvod u ovu sedmicu.
BHF_Manijak

#88503 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Odbrana, odbrana i samo odbrana + pressing. Koji kurac odstupas od onoga sto je dalo rezultat. Igraj i suti.

Cvrsta, dobra utakmica.

Salah je bio pod kritikom, treba sad i pohvalit. Podsjetio na stare dane. Potezi, lopta "ga hoce", odlicno.

Szoboszlai je motor. I dalje sam misljenja da nije bila potrebna 10-ka ovoj ekipi, vec jedan-dva veznjaka iza, ala Kante, Caicedo, koja ce biti uz Dominika, ali eto.
Wirtz ne moze igrati ovo sto Dom igra. Nikad.
MMM1977

#88504 Re: Liverpool FC

Post by MMM1977 »

BHF_Manijak wrote: 01/11/2025 23:08 Odbrana, odbrana i samo odbrana + pressing. Koji kurac odstupas od onoga sto je dalo rezultat. Igraj i suti.

Cvrsta, dobra utakmica.

Salah je bio pod kritikom, treba sad i pohvalit. Podsjetio na stare dane. Potezi, lopta "ga hoce", odlicno.

Szoboszlai je motor. I dalje sam misljenja da nije bila potrebna 10-ka ovoj ekipi, vec jedan-dva veznjaka iza, ala Kante, Caicedo, koja ce biti uz Dominika, ali eto.
Wirtz ne moze igrati ovo sto Dom igra. Nikad.
:thumbup:
no_sekirli

#88505 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Slobo+Graven frajerski.

Salah odlican osim kod one 2 kontre, usro je kbje.

Gakpo klasicno los.

Idemo dalje, konacno pobjeda.
convict

#88506 Re: Liverpool FC

Post by convict »

Odlicno veceras, prije svega za samopouzdanje pred naredne dvije. Sad je pitanje kako izvuci maksimum za Real i sacuvati dovoljno svjezine za City.

Nema bas previse opcija, vjerovatno Kerkez i Wirtz kao starteri, nadam se da ce i Chiesa dobiti bar pola sata.
AmiĐa_Idriz

#88507 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Malo presinga i odma bolje sve, ko bi rekao :zzzz:

Mada, nije ni Aston Villa sebi sinoc puno pomogla, tako da me ova pobjeda nije ni milimetra pomjerila, ali energija ekipe je kud i kamo bolja bila, vjerovatno i najbolja ove sezone. Vidjelo se od prve minute da im je stalo da pobjede.

Sto se tice individualaca, izdvojio bih Bradleya, napokon dobra partija.
AmiĐa_Idriz

#88508 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Slot kad skonta sistem u kojem će Hugo/Isak biti servisirani kao Haaland u Cityu sve će biti to druga priča.
Pandakonda

#88509 Re: Liverpool FC

Post by Pandakonda »

Koliko god to bilo tesko priznati mislim da je Wirtz jedan od glavnih problema zasto nismo igrali kako treba. Slot je očigledno gurao Wirtza da se opravda investicija ali nažalost nije išlo. Međutim kada smo se vratili na "tvorničke postavke" sa Gravenom, Maccom i Szobom u vezi to odma izgleda kao onaj stari Liverpool.

Ne želim grijesiti dusu prema Wirtzu ali nam ove egzibicije nikako nisu legle gdje je Dom igrao beka samo da bi Wirtz imao svoju poziciju 10ke. A i kad je imao nismo dobili željeni rezultat. Pitanje je gdje sada njega ubaciti da mu ne padne samopouzdanje i da ne propadne 150 milki
BHF_Manijak

#88510 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

AmiĐa_Idriz wrote: 02/11/2025 19:50 Slot kad skonta sistem u kojem će Hugo/Isak biti servisirani kao Haaland u Cityu sve će biti to druga priča.
I Wirtza uklopiti, jer se Dominik savrsenim pokazao tu. I ove i prosle sezone.
BHF_Manijak

#88511 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Pandakonda wrote: 02/11/2025 20:31 Koliko god to bilo tesko priznati mislim da je Wirtz jedan od glavnih problema zasto nismo igrali kako treba. Slot je očigledno gurao Wirtza da se opravda investicija ali nažalost nije išlo. Međutim kada smo se vratili na "tvorničke postavke" sa Gravenom, Maccom i Szobom u vezi to odma izgleda kao onaj stari Liverpool.

Ne želim grijesiti dusu prema Wirtzu ali nam ove egzibicije nikako nisu legle gdje je Dom igrao beka samo da bi Wirtz imao svoju poziciju 10ke. A i kad je imao nismo dobili željeni rezultat. Pitanje je gdje sada njega ubaciti da mu ne padne samopouzdanje i da ne propadne 150 milki
Jedino umjesto Gakpa lijevo pokusati, jer ovaj pressing sto Dom igra i generalno prostor koji pokriva, Florian ne moze za 3 zivota pokriti.

Ovo sto @AmiĐa_Idriz govori, pa jucer je jedna sansa/lopta bila za Ekitikea. Jedna! Isto je i kad Isak igra.
Ekipa im ne isporucuje dovoljno i dalje je fokus na krilnim napadacima.
no_sekirli

#88512 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Hugo je dobro i zabio golova koliko je imao sansi.

Sto se Wirtza tice, jebeno je i timu, jebeno je i njemu, nikako da ga krene.
AmiĐa_Idriz

#88513 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

BHF_Manijak wrote: 02/11/2025 20:35
Pandakonda wrote: 02/11/2025 20:31 Koliko god to bilo tesko priznati mislim da je Wirtz jedan od glavnih problema zasto nismo igrali kako treba. Slot je očigledno gurao Wirtza da se opravda investicija ali nažalost nije išlo. Međutim kada smo se vratili na "tvorničke postavke" sa Gravenom, Maccom i Szobom u vezi to odma izgleda kao onaj stari Liverpool.

Jedino umjesto Gakpa lijevo pokusati, jer ovaj pressing sto Dom igra i generalno prostor koji pokriva, Florian ne moze za 3 zivota pokriti.

Ovo sto @AmiĐa_Idriz govori, pa jucer je jedna sansa/lopta bila za Ekitikea. Jedna! Isto je i kad Isak igra.
Ekipa im ne isporucuje dovoljno i dalje je fokus na krilnim napadacima.
100%, ja kad vidim kritike na Isakovu igru ono zarolam očima da mi ispadnu na pod.
vaučer

#88514 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Neam pojma, imamo mi i većih problema trenutno. Dakle devetke nek čekaju svoj red. A to će mislim biti AFCON. Glavni problem je što je Gakpo bezveze krilo, pa ne zna stvoriti ni prostor, ni pas za devetku. Mo ih solidno traži, veznjaci koliko mogu - fale lopte bekova i da igra netko tko nije Gakpo.
ismar2215

#88515 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

Gakpo je bolesno jednodimenzionalan igrač. Konstantni pokusaji prelomi u sredinu na desnu i opuca, fuj koliko je iritantan i jednolican. Covjek od jedne funkcije, ko dugme za podizanje rampe. Nadam se da ce Slot konacno dokuciti da tu treba gurnuti Wirtza.
Mustang1

#88516 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Eeee a kako je Darwin fulao onolike sanse? Izborio se za njih! :D Ovi ne mogu ni fulati :D
vaučer

#88517 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Mustang1 wrote: 03/11/2025 12:11 Eeee a kako je Darwin fulao onolike sanse? Izborio se za njih! :D Ovi ne mogu ni fulati :D
Darwin pod Slotom - da, imao je brdo prilika, pod Slotom lani - ne baš. Nije ovo bug sa Slotom nego feature, devetke nisu glavni centralni realizatori. Što dodatno zbunuje jer smo potrošili ogromne par upravo na klasične devetke, dakle valjda ima neki kurčev plan da isti i zabijaju golove.
AmiĐa_Idriz

#88518 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

vaučer wrote: 02/11/2025 21:33 Neam pojma, imamo mi i većih problema trenutno. Dakle devetke nek čekaju svoj red. A to će mislim biti AFCON. Glavni problem je što je Gakpo bezveze krilo, pa ne zna stvoriti ni prostor, ni pas za devetku. Mo ih solidno traži, veznjaci koliko mogu - fale lopte bekova i da igra netko tko nije Gakpo.
Gandalf

#88519 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Reklo bi se igra gluhih telefona na relaciji gakpo- bilo koji lijevi bek. Još kad se salah na drugoj strani osili pa ne da nikome lopte, jebada.
BHF_Manijak

#88520 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ma retardiran frajer i dosad mu je trebalo jedno 16 puta samarcinu zveknuti za ovo!
Jos Slot na press konferenciji ovo apostrofira kao problem i ovaj debil nastavi uredno ignorisati bekove, pa da ti jebem milu majku!

Stare mi da je on dao golova k´o Robben, pa bih ja rekao ima kuraza frajer, ima statistiku, nego dao 3 gola u zivotu na ovaj nacin, ali nastavlja uredno da siluje.

Rekao sam ja odmah Boga mi cim su Diaza prodali, da ce jebat jeza u ledja sa Gakpom kao jedinim lijevim krilom, raja mene ubjedjivala ima kaze Wirtz.
Ima kurcina, valja ovog debila gledati cijelu sezonu, a Rio je fizicki nejak.
Pandakonda

#88521 Re: Liverpool FC

Post by Pandakonda »

Dobar presjek situacije o kojoj sam govorio stranicu prije:

Slot je pokusavao nekako uklopiti Wirtza ali izgleda nije uspio da ubode kombinaciju da to sve funkcionise. Cim smo se vratili na staru formaciju odma ide sve po starom. Isak se po mom misljenju moze dosta lakse uklopiti u flow nego Wirtz koji ima specificnu ulogu. Situacija je jos komplikovanija jer je Wirtz dosao u Liverpool da bude 10ka i dugorocno se vidi u toj roli a ne kao lijevo krilo umjesto Gakpa. Ironicno u Bayernu su mu nudili da bude lijevo krilo, prije nego su krenuli po Diaza, jer Musiala drzi desetku i to je bio jedan od glavnih razloga zasto ih je odbio. Teska situacija za obe strane.

Ljudi su imali ocekivanja da će Wirtz vrlo lako zamijeniti Trentovu kreativnost i da će naša krila postati ona tradicionalna krila koja ganjaju devetku da zabije. Međutim ocigledno to ne ide tako lako. Istu stvar sam rekao kada je bila diskusija zašto Darwin nije "uspio" u Liverpool-u. Imao je i on svojih bisera, fulao je svasta, ali je fundamentalni problem uvijek bio da mi od dolaska Kloppa nismo igrali sa klasičnom devetkom, nego sa nekom vrstom "lažne devetke" koja hrani i proigrava krila (Mane i Salah). Darwin se jednostavno tu pogubio jer on nije fokus napada isto kao što sad Isak treba da bude. Sad na te iste ljude (Gakpo i Salah) pokušavaš da uklopiš Wirtza koji ima ulogu na koju naša krila jednostavno nisu navikla. Gakpo i Salah cim se dokopaju lopte idu na neke solo akcije jer su tako naučeni od dolaska u klub i onda naravno od Isaka ne mozes nista ni ocekivati kad do covjeka uopste ne dolazi lopta.

Ili mjenjaj komplet krila sa novim igračima koji razumiju sta hoces od njih, ili priznaj da ces tesko uklopiti Wirtza i Isaka u ekipu i da ce oni ispastati jer ocigledno rezultati dolaze samo sa starom formacijom
Capajebo

#88522 Re: Liverpool FC

Post by Capajebo »

To je igra dok je Salah tu, sto ne vjerujem da ce biti jos dugo.
Cim ode Salah, mislim da se mijenja princip i stil igre gdje ce da se ide preko 10ke na spica lopta.
Stvarno bih volio da vidim Wirtza na lijevom krilu umjesto Gakpa, mislim da bi ekipa jos bolje funkcionisala.
vaučer

#88523 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Problem s Wirtzom na krilu je da nije dovoljno dobar u nošenju lopte, a bome nije ni neki 1 na 1 dribler od kojeg možeš očekivati da slomi beka i stvori priliku. Mogli bi profitirati u fluidnosti i protoku, možda više iskoristiti bekove u toj kompoziciji - ali bi izgubili na brzini, snazi i prodoru. Wirtz ako igdje uhvati poziciju u prvom timu - to bi morala biti McAlisterova pozicija. Nema gdje drugo zasad, dok je tu Mo i dok u 'starom' šablonu jedino igramo donekle dobro. Da bi uzeo Mcalisterovo mjesto mora biti pametniji na lopti, dakle manje srljati, kontrolirati tempo i naravno mora biti korisniji nego šta je sad u defanzivi.
Capajebo

#88524 Re: Liverpool FC

Post by Capajebo »

Statisticki gledano u zadnjih godinu dana Wirtz bolji, i to poprilicno, u obje te kategorije od Gakpa :D
Uz pas igru to mu jedna od glavnih vrlina :D

Iskreno, ne bih bas rekao da ste gledali Leverkusen proslih sezona. On je sve ono sto Gakpo nije i obratno. Sve vise vjerujem da ce on cak i morati igrati krilo da bi se iskoristili napadaci u ekipi. Jer ocekivati od napadaca nesto dok je ovo trenutno Salah-Gakpo na terenu je suludo. Pa i od bekova, prvenstveno lijevog beka.

U ovu trenutnu postavu na terenu stavi Haalanda u spic, dobit ces Renana Oliveiru.

Gakpo samo ima "srece" pa ima neku statistiku ove sezone, igra mu je za qrac obicni.
vaučer

#88525 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Ne znam šta njegove igre u Leverkusenu imaju s tim. Bundesliga nije isto kao PL, kao ni igranje u ekipi koja doslovno sve podređuje tvom talentu. Kod nas je Mo glavni dok je ovdje i to je glavni problem, kako uklopiti obojicu. Samog Wirtza možemo nositi na bilo kojoj poziciji, lijevo, centralno, desno - samo stavi na suprotnu stranu agresivno i radišno krilo i iza njega vezni red. Ali obojicu ne možemo. Najbliže gdje bi mogli je po meni McAlisterova pozicija - ali treba još pure pojesti Wirtz da iznese defanzivne zadatke veznog reda u PL-u.
Post Reply