Narod i Pravda (Konakovic)

tramvajtrojka

#40476 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tramvajtrojka »

Prpa.ba wrote: 31/10/2025 18:43
Styling wrote: 31/10/2025 18:24 Davno je ovo trebalo uraditi.
Eto, da se i mi konacno slozimo. Vrijeme za napustiti stranku je bilo onda kada je hrabro srce i britka sablja osvestao beogradskog emisara i prisao gacanima, napustajuci sve za sta se NIP od osnivanja zalagao.

Sramota je jedino u tome sto je samo desetak ljudi to i prepoznalo, a ostatak vas se sveo na uski Konakovicev fan klub i gacansku mrezu koja ce vas pripojiti SBiH-u.

Uzivajte. :kiss:
E jbg od kongresa si pisao kako kifla nema hrabrosti da ukloni ademovica i da su mu oni preuzeli stranku, da je oni vode, da je ademovic junior prejak imaju postovi ba sve sto si pisao, i kada se desi obrnuto tvome pisanju sad ga spinujes na drugu stranu :lol: :lol:

Neki bi rekli po prpinom običaju :oops: :mrgreen:
Prpa.ba

#40477 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

U opisu radnog mjesta ti je da iskopas te postove, prioni. :kiss:
Styling

#40478 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

tramvajtrojka wrote: 31/10/2025 18:52
Prpa.ba wrote: 31/10/2025 18:43
Styling wrote: 31/10/2025 18:24 Davno je ovo trebalo uraditi.
Eto, da se i mi konacno slozimo. Vrijeme za napustiti stranku je bilo onda kada je hrabro srce i britka sablja osvestao beogradskog emisara i prisao gacanima, napustajuci sve za sta se NIP od osnivanja zalagao.

Sramota je jedino u tome sto je samo desetak ljudi to i prepoznalo, a ostatak vas se sveo na uski Konakovicev fan klub i gacansku mrezu koja ce vas pripojiti SBiH-u.

Uzivajte. :kiss:
E jbg od kongresa si pisao kako kifla nema hrabrosti da ukloni ademovica i da su mu oni preuzeli ;-) stranku, da je oni vode, da je ademovic junior prejak imaju postovi ba sve sto si pisao, i kada se desi obrnuto tvome pisanju sad ga spinujes na drugu stranu :lol: :lol:

Neki bi rekli po prpinom običaju :oops: :mrgreen:
Ne zna ni on đe goni ;-)
Škobo Habu

#40479 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Škobo Habu »

Styling wrote: 29/10/2025 11:59

Nidje veze. Kakvog populistickog lobiranja, ubili ga Ameri k'o mraz paprike. Vidis da ga skroz satrase, skinuce ga i sa cela SNSD-a. Ameri izdali ferman da se "stanje normalizuje i vrati na pocetne postavke". I budali je jasno da Dodo spinuje i pokusava to prikazati kao pozitivno kretanje za njega ali, avaj, izbrisan je gumicom. I sa Srbijom je zakuhao. Rusi traze nove igrace u RS. Pisi propalo.
Wow! Iz čega ti crpiš svoj optimizam da mi je znati?

Skidanjem sankcija je politika SNSD-a rehabiltovana i data joj je druga šansa. Ameri su, barem po ovom izvještaju sa generalne sjednice UN-a, stavili do znanja da njima Dayton više nije imperativ. Rekli su šta očekuju.

S obzirom da je za Dodika&co. lobirala osoba koja je jedna od najvećih Trumpovih donatora - onda to nije bezazlena stvar.
Dodik se probio do "izraelskog lobija", a u paketu, zajedno sa njegovim interesom, je i Čovićev.

Ko će to za Bošnjake lobirati? Kralj Fahd? Erdogan? Sam Allah, možda?

Ono što je još vrlo upitno i tiče se srpske politke u BiH, jesu interesi EU po tom pitanju. Ako se Ameri i EU počnu udaljavati oko NATO-a i Ukrajine, možda, u tom slučaju, dođe do značajnog mimoilaženja između EU i Amerike. Pa da, u tom slučaju, pritisak EU bude više na strani srpske politike, jer ona, a to je Dodik i Vučić, skupa uz Orbana i Ficioom, ide diretno protiv interesima EU na prostoru Balkana.

U konretnom slučaju, Dodik je uspio da kod Amera obezbjedi bolju poziciju. Veliko je pitanje šta će moći njegova politika uraditi unutar EU-a.
nota1969

#40480 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by nota1969 »

Škobo Habu wrote: 31/10/2025 18:58

Nidje veze. Kakvog populistickog lobiranja, ubili ga Ameri k'o mraz paprike. Vidis da ga skroz satrase, skinuce ga i sa cela SNSD-a. Ameri izdali ferman da se "stanje normalizuje i vrati na pocetne postavke". I budali je jasno da Dodo spinuje i pokusava to prikazati kao pozitivno kretanje za njega ali, avaj, izbrisan je gumicom. I sa Srbijom je zakuhao. Rusi traze nove igrace u RS. Pisi propalo.

Skidanjem sankcija je politika SNSD-a rehabiltovana i data joj je druga šansa. Ameri su, barem po ovom izvještaju sa generalne sjednice UN-a, stavili do znanja da njima Dayton više nije imperativ. Rekli su šta očekuju.

S obzirom da je za Dodika&co. lobirala osoba koja je jedna od najvećih Trumpovih donatora - onda to nije bezazlena stvar.
Dodik se probio do "izraelskog lobija", a u paketu, zajedno sa njegovim interesom, je i Čovićev.

Ono što je još vrlo upitno i tiče se srpske politke u BiH, jesu interesi EU po tom pitanju. Ako se Ameri i EU počnu udaljavati oko NATO-a i Ukrajine, možda, u tom slučaju, dođe do značajnog mimoilaženja između EU i Amerike. Pa da, u tom slučaju, pritisak EU bude više na strani srpske politike, jer ona, a to je Dodik i Vučić, skupa uz Orbana i Ficioom, ide diretno protiv interesima EU na prostoru Balkana.

U konretnom slučaju, Dodik je uspio da kod Amera obezbjedi bolju poziciju. Veliko je pitanje šta će moći njegova politika uraditi unutar EU-a.
ona dvojica servisera sa floride
tramvajtrojka

#40481 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tramvajtrojka »

Prpa.ba wrote: 31/10/2025 18:54 U opisu radnog mjesta ti je da iskopas te postove, prioni. :kiss:
ne treba sve je na serverima :mrgreen: :mrgreen: , svi znamo sta si pisao ne treba se sada vaditi :zjev: priznaj nekad nesto nemoj spinovati na drugu stranu
Vjecita_zavrzlama

#40482 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Vjecita_zavrzlama »

Nisamsdaali wrote: 31/10/2025 18:30
Styling wrote: 31/10/2025 18:24
upitan wrote: 31/10/2025 17:55 Pocetak kraja ili nesto drugo...
Nije da nisu ovo bitni likovi,u znaku osmice....

https://www.klix.ba/vijesti/bih/zemljot ... /251031180
Konačno se čisti. Prepali se da će ih Muzur rastjerati, pa bježe ranije. Davno je ovo trebalo uraditi.
+1

Stranku napušta smeće, taldžije i radikali. Ideološki nisam na istom fonu kao oni, ali od mene dobijaju sve veći respekt
:bih:
mali_balon

#40483 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mali_balon »

Škobo Habu wrote: 31/10/2025 18:58

Skidanjem sankcija je politika SNSD-a rehabiltovana i data joj je druga šansa.
Ameri su, barem po ovom izvještaju sa generalne sjednice UN-a, stavili do znanja da njima Dayton više nije imperativ. Rekli su šta očekuju.

Ako je to sve ovako kako pises a sto su onda povukli sve odluke NS donesene u zadnjih pola godine...da ne pitam zasto dodik nije vise preCednik i sto nema referenduma I sto su raspisani izbori za predsjednika RS
neraaaa

#40484 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by neraaaa »

Dođe mu Memija glave, a i priče o kartelu, posebno Europol shema.

Umjesto da je pametno odigrao, on se upecao i povlačio katastrofalne poteze. Ulijetalo je iz skandala u skandal i ovo danas što se dešava sa NIP-om je bilo neminovno.

Jebiga Dino, sam si zasro stvar da valja.
ins

#40485 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ins »

Mislim da je slom frakcije Okerić-Ademović jedna od boljih vijesti iz BiH stranačkog života zadnjih 10 godina...
jasko_ba

#40486 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by jasko_ba »

upitan wrote: 31/10/2025 17:55 Pocetak kraja ili nesto drugo...
Nije da nisu ovo bitni likovi,u znaku osmice....

https://www.klix.ba/vijesti/bih/zemljot ... /251031180
Dosta govana manje odjednom, sdfa kadar. Ne brinem da ce brzo zavrsiti na tim listama. :bih:
Danguba

#40487 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Danguba »

axe22 wrote: 31/10/2025 18:37
Nisamsdaali wrote: 31/10/2025 18:34
axe22 wrote: 31/10/2025 18:32
Takvi isti su napustili SDA prije nekoliko godina i osnovali novu stranku, moram li ime pisati stranke?
E jebga druze ako su Kifla, Zvidzić, Čampara (iako ga ne mirišem) smeće u odnosu na Zahiragića, Devića, Kapidžića, Aide Obuće…
Isti su nivo, ne treba Zahiragica, Devica i ostale isticati preko STELE u odnosu na Kiflu, Camparu i ostale. Isto je to smece samo kod nekih Zelena kesa a ovi drugi,jbg ne znam boju kese.
+1
Styling

#40488 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

neraaaa wrote: 31/10/2025 19:27 Dođe mu Memija glave, a i priče o kartelu, posebno Europol shema.

Umjesto da je pametno odigrao, on se upecao i povlačio katastrofalne poteze. Ulijetalo je iz skandala u skandal i ovo danas što se dešava sa NIP-om je bilo neminovno.

Dino nema nikakvih skandala, sve izmišljaju i pumpaju sdfa i fahrina ekipa. Nikada nije bilo ni osnovane sumnje a kamoli da je procesuiran. Prema tome, ne izmišljaj.
A_A_AKCIJA

#40489 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Styling wrote: 31/10/2025 22:17
neraaaa wrote: 31/10/2025 19:27 Dođe mu Memija glave, a i priče o kartelu, posebno Europol shema.

Dino nema nikakvih skandala, sve izmišljaju i pumpaju sdfa i fahrina ekipa. Nikada nije bilo ni osnovane sumnje a kamoli da je procesuiran. Prema tome, ne izmišljaj.
Vlažni snovi

Sanjaju, pa se pomiješa san i java, jadni ne znaju da razluče :D

Kada se pogleda period od izbora do danas, jedini zaključak je

NiP ko kuća!

Nema afera, nema skandala.

Jedina stranka koja smjenjuje svoje direktore i izbacuje članove.

A ovo što pokušaju da pakuju i spletkare, zajednički rade SDA i SNSD zajedno. I to rade na nivou obavještajnih službi, ogroman novac pumpaju i opet bez rezultata.

Izdaće, prodaće, pa ništa.

Treći entitet, izborni zakon, pa ništa

Dali sve Dodiku, pa Dodik bi presuđen.

Sve spletke pukle ko balon od sapunice.

Dovoljno da ne sumnjam sekunde kome dajem podršku.
MMM1977

#40490 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MMM1977 »

Vidim ovdje se stalno napada NIP, za koji me uzgred zaboli hašim, od strane SDA-ovaca i pravi se priča da će SDA riješiti sve probleme, pa bih molio da mi neko nabroji makar 5 kadrova iz SDA na državnom ili federalnom nivou koji:
- Imaju kompetencije
- Nisu ogrezli u kriminalu

Naša politička scena je nekada i imala nekih imena za koje bi mogli reći da su kvalitetna i koji su, makar do neke mjere, držali do sebe. Ovo danas od zla oca i od gore matere.
Danguba

#40491 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Danguba »

MMM1977 wrote: 31/10/2025 22:35 Vidim ovdje se stalno napada NIP, za koji me uzgred zaboli hašim, od strane SDA-ovaca i pravi se priča da će SDA riješiti sve probleme, pa bih molio da mi neko nabroji makar 5 kadrova iz SDA na državnom ili federalnom nivou koji:
- Imaju kompetencije

Naša politička scena je nekada i imala nekih imena za koje bi mogli reći da su kvalitetna i koji su, makar do neke mjere, držali do sebe. Ovo danas od zla oca i od gore matere.
-Konakovic
-Zvizdic
-Campara
-Ademovic
-....ima ih i previse :D
A_A_AKCIJA

#40492 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

MMM1977 wrote: 31/10/2025 22:35 Vidim ovdje se stalno napada NIP, za koji me uzgred zaboli hašim, od strane SDA-ovaca i pravi se priča da će SDA riješiti sve probleme, pa bih molio da mi neko nabroji makar 5 kadrova iz SDA na državnom ili federalnom nivou koji:
- Imaju kompetencije

Ovih dana sam čuo tezu koja objašnjava zašto je prije bilo zvučnijih imena u politici.

Pa jer živjelo i ostvarivalo kroz politiku.
Državna služba je bila san.
Opozicija bila u NVO.

Danas se to dosta promijenilo u korist realnog sektora i većina uspješnih ljudi je tamo i ne žele da ulaze u politiku za sitne pare da ih neko razvlači po blatu.
MMM1977

#40493 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MMM1977 »

A_A_AKCIJA wrote: 31/10/2025 22:43
- Imaju kompetencije

Ovih dana sam čuo tezu koja objašnjava zašto je prije bilo zvučnijih imena u politici.

Opozicija bila u NVO.

Danas se to dosta promijenilo u korist realnog sektora i većina uspješnih ljudi je tamo i ne žele da ulaze u politiku za sitne pare da ih neko razvlači po blatu.
Svi ozbiljniji političari su ujedno i u realnom sektoru, ne na svoje ime naravno. Oni kroz uticaj završavaju poslove i beru dobit, ne budi naivan. A sitni beru ostatke koji su i dalje sasvim pristojni
HelaS

#40494 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by HelaS »

MMM1977 wrote: 31/10/2025 22:35 ...Naša politička scena je nekada i imala nekih imena za koje bi mogli reći da su kvalitetna i koji su, makar do neke mjere, držali do sebe. Ovo danas od zla oca i od gore matere.

Opozicija bila u NVO.

Kako definiraš političare "zvučnih imena", i ko su takvi?
A_A_AKCIJA

#40495 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

HelaS wrote: 31/10/2025 22:48
MMM1977 wrote: 31/10/2025 22:35 ...Naša politička scena je nekada i imala nekih imena za koje bi mogli reći da su kvalitetna i koji su, makar do neke mjere, držali do sebe. Ovo danas od zla oca i od gore matere.

Opozicija bila u NVO.

Professori, kulturni radnici, naučnici, svi koji nemaju direktan motiv da budu političari, ali im je život bio lakši uz politiku.
A_A_AKCIJA

#40496 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

MMM1977 wrote: 31/10/2025 22:47 Svi ozbiljniji političari su ujedno i u realnom sektoru, ne na svoje ime naravno. Oni kroz uticaj završavaju poslove i beru dobit, ne budi naivan. A sitni beru ostatke koji su i dalje sasvim pristojni
Svi nisu.

A pogotovo sve stranke nemaju isti pristup tome.

Prije je toga bilo dosta više, svakako.
HelaS

#40497 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by HelaS »

A_A_AKCIJA wrote: 31/10/2025 22:50
HelaS wrote: 31/10/2025 22:48

Opozicija bila u NVO.

Professori, kulturni radnici, naučnici, svi koji nemaju direktan motiv da budu političari, ali im je život bio lakši uz politiku.
Razumijem, ok. Mislio sam da si ti mislio na političare drugih profila
MMM1977

#40498 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MMM1977 »

A_A_AKCIJA wrote: 31/10/2025 22:52
MMM1977 wrote: 31/10/2025 22:47 Svi ozbiljniji političari su ujedno i u realnom sektoru, ne na svoje ime naravno. Oni kroz uticaj završavaju poslove i beru dobit, ne budi naivan. A sitni beru ostatke koji su i dalje sasvim pristojni
Svi nisu.

A pogotovo sve stranke nemaju isti pristup tome.

Prije je toga bilo dosta više, svakako.
NIP je tu frišak, nije imao dovoljno vremena za
to, SDA i SDP su tu majstori igre.
basicm

#40500 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by basicm »

Ode genetski predodredjeni. Kako je to moguce?
Post Reply