Djelimo isto stajalište po tom pitanju ali naša domovina nam treba biti prioritet prioriteta. Možeš nemati stan ili kuću ali državu moraš imati, jer bez države si lopta za šutanje svakoj šuši pša valjda smo nešto naučili?Danguba wrote: ↑30/10/2025 18:44Ja trenutni Izrael vidim kao Njemačka '39 godineJovicSA wrote: ↑30/10/2025 18:28Druže, očuvanje države je prioritet. Palestini svakako ne možemo pomoći na način moralne podrške. Više bi mogli praktično pomoći da imamo aktivne odnose sa Izraelom i tu treba biti pragmatičan ne zato jer ih volimo ili ih trebamo voliti već radi interesa našeg. Ja bih sve da za očuvanje države, tu isključiti emocije i moral jer to je utopija. Bez države smo samo druga Palestina a ja to ne želim.Danguba wrote: ↑30/10/2025 18:14
Sad si me totalno razočarao.
Vjerujem da nisi mnoge na ovom forumu ali mene jesi.
Sutra da nas pitaju ako ste za Palestinu mi dižemo ruke od vas, odmah to uradite.
Mora se znati na kojoj si strani historije.
Ovo što su radili u Gazi ni brko nije radio.
Izrael u ovakvoj vlasti se ne može podržati.
Mnogi su poletjeli da ih prihvate
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
JovicSA
#47926 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
SaPnA
#47927 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Koji je taj? Ko mi? ,Mi’ bi diskutovali sto podrzavamo palestince i problem, a ,vi’ ne bi diskutovali sto bi se samozadovoljavali na israhell? Uostalom, politicki predstavnici bosnjaka su i izabrani da zastupaju interese onih koji su ih birali a ogromna vecina podrzava palestince.
-
Nisamsdaali
#47928 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Znaš i sam da nisu isti aršini, cilj S/H i jeste da B prihvati njihov modus operandi i BiH će se tako ozbiljno ugrozitiDanguba wrote: ↑30/10/2025 18:45Čuuuj
A ako se radi na rasturanje i blokadi onda si prihvatljiv
Last edited by Nisamsdaali on 30/10/2025 18:48, edited 1 time in total.
-
A_A_AKCIJA
#47929 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa to treba pitati one koji drame:_BataZiv_0809 wrote: ↑30/10/2025 15:52I ja se pitam?Chloe wrote: ↑30/10/2025 15:48Čemu onda drama? Ludilo nekih igrica i nadmudrivanja._BataZiv_0809 wrote: ↑30/10/2025 15:39Jeste ali ga nije Dino potpisao nego zastupnik Bosnian American AlianceSpoilerShow![]()
Advo pogriješio, evo dokaz, Ugovor Bosnian American Aliance i lobističke kuće se bez riječi objavi i završi s tim.
Avdo
Avaz
Kajganić
Amidžić
Vulić
Koja je njihova dodirna tačka i zajednički interes?
-
JovicSA
#47930 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Da je to tako Dodika bi trebali objesiti u Washintonu javno. Vrijeđao ih je kolektivno i privatno...šta im je sve nagovorio...pa njegovi su pjevali otvoreno stihove..
"predsjedniče reci kada, gorit će ambasada".
I nakon svega naši mazlumi to nisu znali unovčiti.
Znači može se. isplati se i onda te cijene.
-
Nisamsdaali
#47931 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Da se ne lažemo, imao je tu srecu jedan u milion da na čelo Amerike dodje čovjek koji posjeduje sve osobine klasičnog istočnjačkog despota. U iole normalnom univerzumu bi gazio sve dublje, a i jeste do prošle godine.JovicSA wrote: ↑30/10/2025 18:49Da je to tako Dodika bi trebali objesiti u Washintonu javno. Vrijeđao ih je kolektivno i privatno...šta im je sve nagovorio...pa njegovi su pjevali otvoreno stihove..
"predsjedniče reci kada, gorit će ambasada".![]()
I nakon svega naši mazlumi to nisu znali unovčiti.
Znači može se. isplati se i onda te cijene.
U prvom mandatu je Trump maltene igrao po liniji stare garde republikanaca, osim tax cutova nije bilo nekih značajnih promjena u politici
Last edited by Nisamsdaali on 30/10/2025 18:53, edited 1 time in total.
-
JovicSA
#47932 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Je li ti misliš da Srbi vole Jevreje i Izrael? Je li misliš da Kosovari vole Izrael? je li misliš da Azeri vole Izrael?SaPnA wrote: ↑30/10/2025 18:47Koji je taj? Ko mi? ,Mi’ bi diskutovali sto podrzavamo palestince i problem, a ,vi’ ne bi diskutovali sto bi se samozadovoljavali na israhell? Uostalom, politicki predstavnici bosnjaka su i izabrani da zastupaju interese onih koji su ih birali a ogromna vecina podrzava palestince.
-
PM72
#47933 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Što si veće govno-teže te nagaze...stara kineska
-
A_A_AKCIJA
#47934 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ko kaže da se to ne radi?JovicSA wrote: ↑30/10/2025 16:35To sam ja napisao jutros slično. Do sada do 17h da imamo imalo muda već bi na desetine pisama otišlo na različite adrese i održalo se barem 5 sastanaka sa stranim ambasadama i ovim pajacom u US ambnasadi otpravnikom poslova makar da se pokaže da imamo stav i da nećemo čekati skrštenih ruku.palermo wrote: ↑30/10/2025 16:27 Ma.kako se ne bi Rusi petljali da smo.mi u NATO ? Pa citate li vi ovo sto se desava u Crnoj Gori.
Ono sto je.meni najveci utisak je da.smo mi puki objekat. Cekamo, mi na forumu cekamo, vlast ceka, cekanje kao nacin zivota.
Dodik sta je god dogovorrio, makar je ucestvovao u dogovorima. Mi cekali. Vec time je korak ispred nas.![]()
- Prpa.ba
#47935 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nema se vremena od slanja snaznih odgovora Hadzovicu na fb komentarima. 
-
SaPnA
#47936 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Boli me tuki sta srbi i siptari vole, cijena gubljenja podrske znaci nestanak ne samo palestine nego i palestinaca, ja licno nisam spreman da tako nesto potpisem, a isto ocekujem i od onog ko me predstavlja, ti ako si spreman na to, to je tvoj obraz, mada je upitno sta ostane od obraza kad se preko stotina hiljada leseva predje.JovicSA wrote: ↑30/10/2025 18:52Je li ti misliš da Srbi vole Jevreje i Izrael? Je li misliš da Kosovari vole Izrael? je li misliš da Azeri vole Izrael?SaPnA wrote: ↑30/10/2025 18:47Koji je taj? Ko mi? ,Mi’ bi diskutovali sto podrzavamo palestince i problem, a ,vi’ ne bi diskutovali sto bi se samozadovoljavali na israhell? Uostalom, politicki predstavnici bosnjaka su i izabrani da zastupaju interese onih koji su ih birali a ogromna vecina podrzava palestince.Dakle niko ne kaže da trebamo ljubiti i voliti Izrael ali neku pragmatičniju politiku sa manje emocija svakako trebamo.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#47937 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kljuc je u jednom od linkova koje si postavila:Chloe wrote: ↑30/10/2025 18:05Ovako inače čitam vijesti, istraživačkinisam sve pretražila ali izdvajam par linkova
1.4.25
https://www.klix.ba/vijesti/bih/otkriva ... /250401068
6.4. objava o zvanično angažiranju LK
https://www.klix.ba/vijesti/bih/bih-i-z ... /250406087
Onda ide
Klix vijest o problemima sa transakcijama novca za lobiranje 14.04.25
https://www.klix.ba/vijesti/bih/da-li-j ... /250414100
Kroz registar 1.05. proveden Ugovor između lobističke kuće i konzultanta, potpisan je 16.04. ( dva dana nakon vijesti na klixu o problemu sa transakcijom novca)
https://efile.fara.gov/docs/7545-Exhibi ... 0501-7.pdf
"Ne pričaju" datumi dobru priču.
Ali na stranu to, uzet ćemo da se Dino požurio pohvalitii dobrim poslom.
Međutim, nešto ne valja u cijelom postupku, Ugovoru sa konsultantom, dok je novac vraćen samo lobiranje je otišlo pod znak upitnika.
Što znači, u tom poslu Ministarstvo VP jeste nešto zabrljalo, da li Dino, da li pravnik ... Ali niko nije kriv sa strane, niti je minirao ili šta se već prebacuje drugima.
Previše samopouzdanja, želje da se dokaže, to sve protkano njegovom brzopletosti košta ga, a s njim i nas.
Pa se vi ljutite koliko god hoćete.
... Ako idemo teorijom zavjere
da nije Dino ( preko NN posrednika) proslijedio Avdi Ugovor sa konsultantom, od toga se napravi drama. On žrtva Avde i naravno SDA, i oni krivi za propalo lobiranje ...
![]()
![]()
To su Mirza Pilaković i Almas Šehić s kojima smo imali priliku razgovarati o ovoj temi. Oni su i oficijelno potpisali ugovor, kao savjetnici ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića, sa američkom lobističkom kućom.
Problem sa parama ne moze imati veze sa ugovorom izmedju MVP i njih jer ni ispostava NLB banke u Kalesiji nece prihvatiti besplatan ugovor kao pokrice za transakciju, a kamoli americke banke. Onaj ko je uplatio pare i dostavio banki pro bono ugovor je ili lud ili glup, a hajmo kao pretpostavku ipak uzeti da se tim stvarima bave ljudi sa elementarnim poznavanjem stvari.
Vjerovatnija je opcija da su njima su bh privrednici uplatili pare po osnovu zasebnih ugovora sa BAA (ovo je moja pretpostavka utemeljena na logickom razmisljanju i preko decenije radnog staza u privredi) i vjerovatno je bio problem sa nekim od tih ugovora.
-
neon-x
#47938 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ok je imati kicmu, ali za sta? Evo i ovdje na forumu se tek pozvalo na uspravljanje kicme pa makar i nestali i mi i Bosna kad se doslo do prijedloga kompromisnog prihvatanja cionizma. Dakle, jasno je gdje su nase opcenarodne crvene linije i da smo prioritete cudno poredali.Billy The Pljuc wrote: ↑30/10/2025 18:21U moru neznamkakobiihnazvao komentara konačno nešto s kičmom. Vala sam istog mišljenja makar nas sutra nestalo, nek' si jebu mater cionisti i iz tzv. Izraela a i USA sa komplet im administracijom na čelu sa narančastim. Ovdje se kukavica razvila zbog skinutih sankcija isto da se desilo ne znam ti šta a ne znam ko je gori, svijetla dijaspora ili domaći koji su već dosta toga preturili preko glave. Karaktera i dostojanstva ni na vidiku, krivi ovi krivi oni, sad će ovo sad će ono, treba ovo treba ono, propast svijeta jbte. Jeb'o vas defetizam da vas jeb'o i analiza političkih dešavanja kako kod nas tako i u svijetu, sve znate a blage veze nemate. Treba se saginjati da nam meću raznorazne ublehe ili se uvlačiti u šupak istima, nigdje i nikad, imali smo jednog koji jeste pa sad zahvaljujući njemu živimo to što živimo.
Ovdje se pucalo na americku ambasadu, duge brade i al kaide se dobro zakopitile bile, u prime time terminu na TV onaj rahmetli dusevni bolesnik Maric petkom prao mozak ionako bolesnom gledateljstvu antisemitistickim, antiamerickim, antizapadnim teorijama zavjera koje i da su istinite se ne pustaju na TV gdje se nagnusnije govori o predsjedniku drzave koja ti kroji sudbinu. Za koga, za sta, u ciju korist? Dobro i nas i Bosne jos i ima kakva inteligencija njome upravlja.
Ni sam nikada ne bih pozivao na ulizivanje izraelskom rezimu ne samo sto nije moralno vec to ne bismo vise bili mi, ali moramo sebi priznati da smo dobro lobotomizirani oko nekih tema na koje niti uticemo niti nas se pita o njima, a strastvenije im pristupamo nego kada govorimo o buducnosti BiH.
Ruzno je mozda i izgovoriti ali garantujem da je za dobar dio Bosnjaka stradanje u Gazi strastvenija tema od stradanja u Bosni. Djeca bosnjacka po dijaspori znaju vise o Gazi nego o ratu u BiH. To su momenti kad suosjecanje i altruizam postaju vrsta dijagnoze jednog naroda.
Jos jedna blasfemicna stvar za izgovoriti je da su Bosnjacima i mudrijem dijelu jevrejske dijaspore interesi o dominantnim narativima uredjenja svijeta jednaki. Globalizam, ljudska prava i ostali supljaci koje tradicionalni Bosnjo prezire su jedini spas i nama i Jevrejima koji ih guraju i podmecu krscanskom svijetu da bi komotno opstajali u njemu i mogli biti na vrhu piramida odlucivanja.
Znaju oni da ne bi samo muslimani stradali vec bi oni bili sljedeci na listi i da imamo pameti barem ne bismo zazirali od tog dijela jevrejske zajednice koji dijele iste strahove.
Dakle, niko ne trazi niti treba se svrstavati uz zlocince jer mi sustinski jesmo za pravdu jer smo sami takvi i u nasem interesu je da pravda svijetom vlada. Medjutim moramo shvatiti da su godine komunizma i islamizma ostavile traga na nasu percepciju o svijetu i da se treba lijeciti ako hocemo da budemo drzavotvoran narod.
-
palermo
#47939 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nista ja tebe nisam shvatio ? Sta bi mi to trebali drugacije raditi kada je u pitanju Izrael I Palestina ?neon-x wrote: ↑30/10/2025 19:18Ok je imati kicmu, ali za sta? Evo i ovdje na forumu se tek pozvalo na uspravljanje kicme pa makar i nestali i mi i Bosna kad se doslo do prijedloga kompromisnog prihvatanja cionizma. Dakle, jasno je gdje su nase opcenarodne crvene linije i da smo prioritete cudno poredali.Billy The Pljuc wrote: ↑30/10/2025 18:21U moru neznamkakobiihnazvao komentara konačno nešto s kičmom. Vala sam istog mišljenja makar nas sutra nestalo, nek' si jebu mater cionisti i iz tzv. Izraela a i USA sa komplet im administracijom na čelu sa narančastim. Ovdje se kukavica razvila zbog skinutih sankcija isto da se desilo ne znam ti šta a ne znam ko je gori, svijetla dijaspora ili domaći koji su već dosta toga preturili preko glave. Karaktera i dostojanstva ni na vidiku, krivi ovi krivi oni, sad će ovo sad će ono, treba ovo treba ono, propast svijeta jbte. Jeb'o vas defetizam da vas jeb'o i analiza političkih dešavanja kako kod nas tako i u svijetu, sve znate a blage veze nemate. Treba se saginjati da nam meću raznorazne ublehe ili se uvlačiti u šupak istima, nigdje i nikad, imali smo jednog koji jeste pa sad zahvaljujući njemu živimo to što živimo.
Ovdje se pucalo na americku ambasadu, duge brade i al kaide se dobro zakopitile bile, u prime time terminu na TV onaj rahmetli dusevni bolesnik Maric petkom prao mozak ionako bolesnom gledateljstvu antisemitistickim, antiamerickim, antizapadnim teorijama zavjera koje i da su istinite se ne pustaju na TV gdje se nagnusnije govori o predsjedniku drzave koja ti kroji sudbinu. Za koga, za sta, u ciju korist? Dobro i nas i Bosne jos i ima kakva inteligencija njome upravlja.
Ni sam nikada ne bih pozivao na ulizivanje izraelskom rezimu ne samo sto nije moralno vec to ne bismo vise bili mi, ali moramo sebi priznati da smo dobro lobotomizirani oko nekih tema na koje niti uticemo niti nas se pita o njima, a strastvenije im pristupamo nego kada govorimo o buducnosti BiH.
Ruzno je mozda i izgovoriti ali garantujem da je za dobar dio Bosnjaka stradanje u Gazi strastvenija tema od stradanja u Bosni. Djeca bosnjacka po dijaspori znaju vise o Gazi nego o ratu u BiH. To su momenti kad suosjecanje i altruizam postaju vrsta dijagnoze jednog naroda.
Jos jedna blasfemicna stvar za izgovoriti je da su Bosnjacima i mudrijem dijelu jevrejske dijaspore interesi o dominantnim narativima uredjenja svijeta jednaki. Globalizam, ljudska prava i ostali supljaci koje tradicionalni Bosnjo prezire su jedini spas i nama i Jevrejima koji ih guraju i podmecu krscanskom svijetu da bi komotno opstajali u njemu i mogli biti na vrhu piramida odlucivanja.
Znaju oni da ne bi samo muslimani stradali vec bi oni bili sljedeci na listi i da imamo pameti barem ne bismo zazirali od tog dijela jevrejske zajednice koji dijele iste strahove.
Dakle, niko ne trazi niti treba se svrstavati uz zlocince jer mi sustinski jesmo za pravdu jer smo sami takvi i u nasem interesu je da pravda svijetom vlada. Medjutim moramo shvatiti da su godine komunizma i islamizma ostavile traga na nasu percepciju o svijetu i da se treba lijeciti ako hocemo da budemo drzavotvoran narod.
Ono, sta mi zapravo uopste radimo.
Kada citas neke komentare.ovdje, reklo bi se je ovdje regrutni Hamasov centar
-
JovicSA
#47940 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
neon-x wrote: ↑30/10/2025 19:18Ok je imati kicmu, ali za sta? Evo i ovdje na forumu se tek pozvalo na uspravljanje kicme pa makar i nestali i mi i Bosna kad se doslo do prijedloga kompromisnog prihvatanja cionizma. Dakle, jasno je gdje su nase opcenarodne crvene linije i da smo prioritete cudno poredali.Billy The Pljuc wrote: ↑30/10/2025 18:21U moru neznamkakobiihnazvao komentara konačno nešto s kičmom. Vala sam istog mišljenja makar nas sutra nestalo, nek' si jebu mater cionisti i iz tzv. Izraela a i USA sa komplet im administracijom na čelu sa narančastim. Ovdje se kukavica razvila zbog skinutih sankcija isto da se desilo ne znam ti šta a ne znam ko je gori, svijetla dijaspora ili domaći koji su već dosta toga preturili preko glave. Karaktera i dostojanstva ni na vidiku, krivi ovi krivi oni, sad će ovo sad će ono, treba ovo treba ono, propast svijeta jbte. Jeb'o vas defetizam da vas jeb'o i analiza političkih dešavanja kako kod nas tako i u svijetu, sve znate a blage veze nemate. Treba se saginjati da nam meću raznorazne ublehe ili se uvlačiti u šupak istima, nigdje i nikad, imali smo jednog koji jeste pa sad zahvaljujući njemu živimo to što živimo.
Puno ih ne zna da u prošlom ratu u Americi presudnu ulogu je imala jevrejska zajednica da dobijemo podršku.
-
JovicSA
#47941 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa to ti komšije i susjedi plaćaju da tako prikažu i da tako bude da bi imali pravi razlog za svoja sranja. Pa je li Hrvatska lobirala sa onim nekim iz Tuzle da podmetne oružije u džamiju kako bi se našlo i tako prikazalo kao neki regurtni centar. E moj narode.palermo wrote: ↑30/10/2025 19:24Nista ja tebe nisam shvatio ? Sta bi mi to trebali drugacije raditi kada je u pitanju Izrael I Palestina ?neon-x wrote: ↑30/10/2025 19:18Ok je imati kicmu, ali za sta? Evo i ovdje na forumu se tek pozvalo na uspravljanje kicme pa makar i nestali i mi i Bosna kad se doslo do prijedloga kompromisnog prihvatanja cionizma. Dakle, jasno je gdje su nase opcenarodne crvene linije i da smo prioritete cudno poredali.Billy The Pljuc wrote: ↑30/10/2025 18:21
U moru neznamkakobiihnazvao komentara konačno nešto s kičmom. Vala sam istog mišljenja makar nas sutra nestalo, nek' si jebu mater cionisti i iz tzv. Izraela a i USA sa komplet im administracijom na čelu sa narančastim. Ovdje se kukavica razvila zbog skinutih sankcija isto da se desilo ne znam ti šta a ne znam ko je gori, svijetla dijaspora ili domaći koji su već dosta toga preturili preko glave. Karaktera i dostojanstva ni na vidiku, krivi ovi krivi oni, sad će ovo sad će ono, treba ovo treba ono, propast svijeta jbte. Jeb'o vas defetizam da vas jeb'o i analiza političkih dešavanja kako kod nas tako i u svijetu, sve znate a blage veze nemate. Treba se saginjati da nam meću raznorazne ublehe ili se uvlačiti u šupak istima, nigdje i nikad, imali smo jednog koji jeste pa sad zahvaljujući njemu živimo to što živimo.
-
Vjecita_zavrzlama
#47942 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bošnjaci često vode tuđe bitke, zarobljeni u emocijama i ideologijama, i da moraju naučiti misliti politički, racionalno i u skladu sa svojim interesima,a ne impulsivno i sentimentalno.palermo wrote: ↑30/10/2025 19:24Nista ja tebe nisam shvatio ? Sta bi mi to trebali drugacije raditi kada je u pitanju Izrael I Palestina ?neon-x wrote: ↑30/10/2025 19:18Ok je imati kicmu, ali za sta? Evo i ovdje na forumu se tek pozvalo na uspravljanje kicme pa makar i nestali i mi i Bosna kad se doslo do prijedloga kompromisnog prihvatanja cionizma. Dakle, jasno je gdje su nase opcenarodne crvene linije i da smo prioritete cudno poredali.Billy The Pljuc wrote: ↑30/10/2025 18:21
U moru neznamkakobiihnazvao komentara konačno nešto s kičmom. Vala sam istog mišljenja makar nas sutra nestalo, nek' si jebu mater cionisti i iz tzv. Izraela a i USA sa komplet im administracijom na čelu sa narančastim. Ovdje se kukavica razvila zbog skinutih sankcija isto da se desilo ne znam ti šta a ne znam ko je gori, svijetla dijaspora ili domaći koji su već dosta toga preturili preko glave. Karaktera i dostojanstva ni na vidiku, krivi ovi krivi oni, sad će ovo sad će ono, treba ovo treba ono, propast svijeta jbte. Jeb'o vas defetizam da vas jeb'o i analiza političkih dešavanja kako kod nas tako i u svijetu, sve znate a blage veze nemate. Treba se saginjati da nam meću raznorazne ublehe ili se uvlačiti u šupak istima, nigdje i nikad, imali smo jednog koji jeste pa sad zahvaljujući njemu živimo to što živimo.
-
JovicSA
#47943 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa jes...samo opet druga strana...A_A_AKCIJA wrote: ↑30/10/2025 18:52Ko kaže da se to ne radi?JovicSA wrote: ↑30/10/2025 16:35To sam ja napisao jutros slično. Do sada do 17h da imamo imalo muda već bi na desetine pisama otišlo na različite adrese i održalo se barem 5 sastanaka sa stranim ambasadama i ovim pajacom u US ambnasadi otpravnikom poslova makar da se pokaže da imamo stav i da nećemo čekati skrštenih ruku.palermo wrote: ↑30/10/2025 16:27 Ma.kako se ne bi Rusi petljali da smo.mi u NATO ? Pa citate li vi ovo sto se desava u Crnoj Gori.
Ono sto je.meni najveci utisak je da.smo mi puki objekat. Cekamo, mi na forumu cekamo, vlast ceka, cekanje kao nacin zivota.
Dodik sta je god dogovorrio, makar je ucestvovao u dogovorima. Mi cekali. Vec time je korak ispred nas.![]()
https://www.klix.ba/vijesti/bih/stanivu ... /251030206
Znači Dodik i Trump (njegovi kršćanski ekstremisti) će ti mjeriti šta je u skladu sa suštinskim Dejtonom a šta ne i to je de fakto povratak na ono što on zove izvorni Dejton.Lider pokreta "Sigurna Srpska" Draško Stanivuković sastao se sa otpravnikom poslova Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH Johnom Ginkelom.
"Razgovarali smo o jačanju odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama, kao i unapređenju saradnje u brojnim oblastima. Tema razgovora bila je i aktuelna politička situacija u Republici Srpskoj i BiH, te izazovi sa kojima se susreću naše institucije", naveo je Stanivuković.
Naglasio je kako je bilo važno čuti jasnu poruku da je Dejtonski mirovni sporazum temelj mira i stabilnosti, te da svi budući događaji i koraci moraju biti u punom skladu sa njegovim odredbama.
"Otvoren i konstruktivan dijalog ostaje najbolji način za očuvanje stabilnosti, razvoja i bolje budućnosti svih naših građana."
Last edited by JovicSA on 30/10/2025 19:37, edited 2 times in total.
-
JovicSA
#47944 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bitno je i narodu to objasniti, običnom puku. Ako se neko sastane sa nekim iz Izraela ili da retoričku podršku da to ne znači da se odričemo Palestine već da prvo brinemo za vlastite interese preko kojih onda možemo suštinski i praktično pomoći i Palestini.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑30/10/2025 19:34
Bošnjaci često vode tuđe bitke, zarobljeni u emocijama i ideologijama, i da moraju naučiti misliti politički, racionalno i u skladu sa svojim interesima,a ne impulsivno i sentimentalno.
-
Vjecita_zavrzlama
#47945 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A sta mislis sta bi IZ reis sda ,sda botovi napravili da se Konakovic ovako slika kao Kurti, dzaba sto bi nam to bilo u interesu( cak bi i njima da dokazi svijetu kako ne mrze sve muslimane, profit samo profit a ne emocije)Pandakonda wrote: ↑30/10/2025 17:32Samo budala nije mogla očekivati da će Dodik iskoristiti svaki lapsus koji je pro bih strana uradila i to iskoristiti protiv njih. Od zabrane vijećnice, protjerivanja rabina, pisanje gluposti od strane Delića, Benjaminino tužakanje Kabirija, svađanja sa Izraelskom ambasadoricom itd. Covjek je samo cekao kanal preko kojeg moze to sve prezentovati relevantnim ljudima. A ako je dosao do Laure Loomer pitanje je samo kada će doći do ostale MAGA bratije koja je bliska sa Trumpom. Ala Charlie Kirk, Nick Fuentes itd. Dok Konakovic i Cudic mlate praznu slamu sa nebitnim demokratskim senatorima i nikako da skontaju na koji nacin se sada najlakse moze pribliziti Trumpovoj administraciji.JovicSA wrote: ↑30/10/2025 17:03Sve je sada jasno, Izrealska linija je presudila i presuđivat će od sada a naši neka se derinjaju još jače "Free Palestine" to će nam pomoći.Pandakonda wrote: ↑30/10/2025 17:00 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/sank ... /251030080
Samire po prstima ga sve, zabrani mu opet ulaz u vijecnicu jer izgleda nije ovaj cuo dobro. I de ako ikako moze Delic jos jedan status da napise nije izgleda bio upecatljiv prosli put. A mozda i Benjaminina tuzba upali
A oni anamo nek projektuju po kosaci i palaci zastavu izrahela ovde ga nece zaklanjat![]()
50 puta sam to rekao i 50 puta cu to ponoviti. Bosnjaci ne moraju gledati previse daleko da vide kako treba voditi drzavu i brinuti se o interesu naroda. Dovoljno je pogledati Albance na Kosovu i samo pratiti šta oni rade. E sada neka neko uporedi Kurtijeve izjave i šta on radi, a šta rade ovi naši ovdje i kakve su sve izjave davali od 7og oktobra 2024
- Rothmans
#47946 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ako nista Celik ce opet u prvu ligu , doduse Trokutistana , al prva liga je prva liga 
-
JovicSA
#47947 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ganjali bi ga po Sarajevu, ne bi mogao nosa promoliti. 
-
SaPnA
#47948 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
mi svakako ne mozemo utjecati na situaciju osim deklarativno stati na ispravnu stranu, pokoji glas za raznorazne rezolucije koje ne piju vode, pokoje okupljanje gradjana koje NE mozes zabraniti nikome i koji kamion humanitarne pomoci. Traziti da se i minimum svede na nista samo da bi nas MOZDA neko pomilovao na geopolitickoj sceni je glupost. Ako je to razlog za pokusaje destabilizacije drzave ili nesto gore, bring it on, bar ne bi ispali dvolicne pi*kurine, a po svemu sudeci citajuci forum nije da ih fali.
Last edited by SaPnA on 30/10/2025 19:43, edited 2 times in total.
-
Vjecita_zavrzlama
#47949 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A ko da objasni? Kad nemamo ni kulturne ni nikakve institucije mimo IZ cija je mantra majka turska braca muslimaniJovicSA wrote: ↑30/10/2025 19:36Bitno je i narodu to objasniti, običnom puku. Ako se neko sastane sa nekim iz Izraela ili da retoričku podršku da to ne znači da se odričemo Palestine već da prvo brinemo za vlastite interese preko kojih onda možemo suštinski i praktično pomoći i Palestini.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑30/10/2025 19:34
Bošnjaci često vode tuđe bitke, zarobljeni u emocijama i ideologijama, i da moraju naučiti misliti politički, racionalno i u skladu sa svojim interesima,a ne impulsivno i sentimentalno.
- Haris033
#47950 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kabiri, Plenković, Čović, Orban, Dodik..
Tramp ukida sankcije primitivnoj mafiji iz genicidne tvorevine..
Naoružavanje Hr i Sr…
Bošnjama iz svih strankama najbitnije ko je kome iz protivničke stranke ostavio komentar ili like na društvenim mrežama..
Trebaju li se Bošnjaci zabrinuti?
Imaju li Bošnjaci i jednog bitnog i jakog saveznika u svijetu?!
Kakva je, zaista, budućnost BiH i Bošnjaka u njoj?
Tramp ukida sankcije primitivnoj mafiji iz genicidne tvorevine..
Naoružavanje Hr i Sr…
Bošnjama iz svih strankama najbitnije ko je kome iz protivničke stranke ostavio komentar ili like na društvenim mrežama..
Trebaju li se Bošnjaci zabrinuti?
Imaju li Bošnjaci i jednog bitnog i jakog saveznika u svijetu?!
Kakva je, zaista, budućnost BiH i Bošnjaka u njoj?