Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

dječak sa šibicama

#47501 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dječak sa šibicama »

Ako oni hoce kopati, oni ce kopati.

Rudnik u Varesu je uradjen, cesta prokopana preko planine dostojna magistrale, ulozili se milioni klepnuli milijarde, zakitili ko zna koga. Prosao i voz do Varesa, doticna cesta je uradjena mimo svih propisa a cijeli rudnik direktno krsenje zakona o drzavnoj imovini.

Ko te pita, kad su milijarde u pitanju, sve moze.
zavrzlama

#47502 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zavrzlama »

Ovdje neki ne razumiju neke stvari....

Dodik bi sad potpisao da mu sankcije ostanu do kraja zivota,a da Ameri aminuju sve ono sto je morala skupstina brloga da ponisti..kakve financijske koristi Ameri imaju od sankcija dodiku..nikakve...Ameri su Dali dodiku Ono sto mu ne treba I ne smeta,a dodik je dao ono sto je strateski I ideoloski cilj velikosrpske politike...

Mnogi govore o trecem entitetu..hmmm...mogli bi srbi biti gori protivnici trecem entitetu nego I sami bosnjaci...pametnim dosta 8)
Hakiz

#47503 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

neraaaa wrote: 29/10/2025 20:37
Hakiz wrote: 29/10/2025 20:11
neraaaa wrote: 29/10/2025 20:10

Ne lupaj.
Moram reagovati na tvoje gluposti.
Onda reaguj bez citiranja. Kad lupaš po temama ne zanima me, piši šta hoćeš, ali kada se nadovezujueš na moje postove floskulama iz Mehmeda Spahe i sa Poljina, onda ću ti uvijek tako napisati.
Da si bio pristojan, ne bi dobio reakciju na svoju reakciju.

Sam si kriv.
Danguba

#47504 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

I naravno Dzej wrote: 29/10/2025 22:52
Maliodmene wrote: 29/10/2025 22:33 Ljudi nisu normalni, ne gledaju uopste siru sliku, pa jel vi vidite rat koji se vodi na relaciji BG-BL? Ako je RS dobila nesto sto ih ovi napadaju toliko?
Dobro zapažanje. Dobio je Dodik, skinute sankcije porodici, biznis ide dalje. Ne kontam sta je RS dobila, a BiH izgubila ?
Ne kontam sta je RS izgubila a BiH dobila?

Sada se moze ponovo vratiti na formiranje Infiniti, Prointera i dr. firmi ali pod drugim imenima i izvlacenje para iz budzeta kroz razne tendere.
Jedna Amerika je to sprijecila a druga mu dozvolila.

Hebo litij, sutra nek ga kopa ali ce se druge stvari desiti, pogubnije za drzavu.
Danguba

#47505 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

dječak sa šibicama wrote: 29/10/2025 23:08 Sad slijede ostale stvari ali niko ne zna sta, jedino se nagadja oko tog litija sto je klimavo, iako Ameri su gladni minerala i Ugljevik odnosno RS im se nudi.

Takodje nagadja se oko OHR-a, neki kazu ukida se neki "seli se u Brisel" sto bi znacilo sta?

Nagadjanja, iako jucer procurila glasina da Smit odlazi naredne godine, pretpostavljam nakon novog nametanja izbornog zakona.
Ako bude izmjene izbornog, onda je to priprema za rekonstrukciju BiH. Navodno u Vasingtonu razmatraju tri entiteta odnosno autonomije ali samo u svrhu jacanja drzave to jest imas entitet ali zaboravi otcjepljenje. Pragmaticno bi mogli uraditi kao ovo sa Dodikom, on je na neki nacin namiren ali je u isto vrijeme udaren po prstima odnosno nema secesije i povlaci zakone.
Klasicna politika mrkve i stapa.
Iako meni to sve trenutno izgleda prilicno daleko i dosta tesko ostvarivo. Ali amerikanac ako kaze, bice tako.
Sve je spremno samo se pita Covic po kojoj liniji da ga iscrta.
Moze ali drva u naramku.

Zanimljivo, svi mogu pricati o secesiji, referendumu, otcjepljenju, trecem entitetu...samo niko ne smije pricati o ukidanju entiteta i kantona.
Ma neeeee, to je Dejtonska kategorija.
Hakiz

#47506 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

video wrote: 29/10/2025 20:36
Hakiz wrote: 29/10/2025 20:30 Za sve one koji kažu da je ovo dobro za državu, da je Dodik ukidanje sankcija platio potezima koji jačaju državu, izjava lika koji je ukidanje sankcija izlobirao:
Rod Blagojević o ukidanju sankcija Dodiku: Srpski i hrvatski kršćani mogu se nadati istinskoj autonomiji
A ovo tebi nesta novo.
Pa sto stozernik i plenki ne daju medjeda sve vrijeme.
Ne budali Hakize, rat nije ni presta samo se ne puca.
A to sto se babi snilo.... :izet:
Mada, kod sekinog malog je sve moguce jer je na fonu toga i poDapisao zvanicno legitimno predstavljanje.
Taman eto da to i postigne kad zajase 26'
Samo sta ce Zeljko na to reci/uraditi :?
Jedno je ideja, šta pišu likovi koji i sami znaju da nema od toga ništa.

Drugo je kada to napiše neko ko je upravo pikazao da može materijalizovati svoj rad, dovesti do konkretnog, materijalno ostvarenog rezultata.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#47507 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sime_cipol »

Ja jedino primjetim da su ovi sto broje eure, krune, dolare zabrinutiji od nas sto brojimo marke. :D
dječak sa šibicama

#47508 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Dobio je promjenu kursa zapada, prvo je Interpol rekao "necemo ga hapsiti" pa su neki sa zapada rekli mislim bas Interpol "to je politicki progon" a sad je i najveca svjetska sila prvi put nakon Dejtona, prakticno rekla Dodik je pozeljan partner za dogovore i pregovore.

A prvi put je i on klepnuo usima na nesto sa zapada. Sta je u igri, ko zna saznacemo.

Evidentno se EU usutila, Amerika vodi sve i ovo je krupna igra u zaledjini. Ne kazem da je nesto krupno dogovoreno moze se samo nagadjati, ali je jasno ko dan da su sa Zeljkom dogovorili nesto oko Dodika. Mozda se mirno povuce iz politicke igre, on, a sa druge strane njegovi ljudi ili partija dobili podrsku Amerike.

I ne znam sto nekoga to cudi, covjek placa silne pare na lobiranje, sastanci sa Izraelom, ima jarane u uzem krugu Trumpovih saradnika. Dok neko indirektno podrzava Hamas, neko pametno suruje sa direktorima svemira. Tu je tek Covic u prednosti, ima Kabirija i super odnose sa Jeruzalemom.
Ne kontam zasto neki misle da to nije vazno, kako nije vazno ljudi imaju podrsku Amerike sta god urade, mogu pobiti milion palestinaca nece nikakve sankcije dobiti. I to nemaju samo podrsku republikanaca, Klinton rece nedavno "Izrael se samo brani".
Danguba

#47509 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

dječak sa šibicama wrote: 29/10/2025 23:47 Dobio je promjenu kursa zapada, prvo je Interpol rekao "necemo ga hapsiti" pa su neki sa zapada rekli mislim bas Interpol "to je politicki progon" a sad je i najveca svjetska sila prvi put nakon Dejtona, prakticno rekla Dodik je pozeljan partner za dogovore i pregovore.

A prvi put je i on klepnuo usima na nesto sa zapada. Sta je u igri, ko zna saznacemo.

Evidentno se EU usutila, Amerika vodi sve i ovo je krupna igra u zaledjini. Ne kazem da je nesto krupno dogovoreno moze se samo nagadjati, ali je jasno ko dan da su sa Zeljkom dogovorili nesto oko Dodika. Mozda se mirno povuce iz politicke igre, on, a sa druge strane njegovi ljudi ili partija dobili podrsku Amerike.

I ne znam sto nekoga to cudi, covjek placa silne pare na lobiranje, sastanci sa Izraelom, ima jarane u uzem krugu Trumpovih saradnika. Dok neko indirektno podrzava Hamas, neko pametno suruje sa direktorima svemira. Tu je tek Covic u prednosti, ima Kabirija i super odnose sa Jeruzalemom.
Ne kontam zasto neki misle da to nije vazno, kako nije vazno ljudi imaju podrsku Amerike sta god urade, mogu pobiti milion palestinaca nece nikakve sankcije dobiti. I to nemaju samo podrsku republikanaca, Klinton rece nedavno "Izrael se samo brani".
kada cete rjesavati ovu nasu Palestinu?
Ispunili ste sve uslove.
skupljac_zeljeza

#47510 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skupljac_zeljeza »

JovicSA wrote: 29/10/2025 22:34 Evo možda i prvih odgovora...
Ivica Puljić: Otkriva zašto su SAD ukinule sankcije Dodiku i novu politiku Washingtona prema BiH
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... bih/611747
Interes Washingtona
"Amerikanci su posebno zainteresirani za rijetke minerale, poput litija, koje Dodik predstavlja kao svoje vlasništvo. Istovremeno, Moskva, Beograd i Banja Luka sve više koriste narativ da predstavljaju sebe kao branitelje kršćanstva od islama, što očito rezonira i kod trenutne američke administracije. U Europi se Washington okreće saveznicima poput Viktora Orbana, koji forsira slične stavove i djeluje kao podrška Dodiku."

Puljić također objašnjava nastavak događaja: "Već u petak mogli bismo svjedočiti službenim promjenama američke politike, kada predstavnici SAD-a budu izlagali na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a, na kojoj će se raspravljati situacija u BiH i produženje mandata EUFOR-a.“

"Rusi će tražiti zatvaranje OHR-a i smjenu Christiana Schmidta, čemu su se zapadni saveznici protivili. Sada će se vidjeti hoće li SAD zadržati svoje stavove ili ih promijeniti. Nisu svi američki zakonodavci složni sa skidanjem sankcija, a reakcije će se nastaviti u narednim danima. Dalji razvoj situacije ovisi o bosansko-hercegovačkim vlastima i diplomatiji", zaključuje Puljić.
Ovo sam napisao gore da do petka ništa nećemo znati i da je još sve u sferi nagađanja ako šta provjereno ne iscuri. Zato sam i rekao da do petka bosanska diplomatija mora ići agresivno (kako i Puljić napominje) ovo par dana da ne dođe do radikalne promjene kursa Amerike. A očito je sada da će promjena biti koje nam se neće dopasti.
dječak sa šibicama

#47511 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Heritage je prododikovski orjentisana, srecom oni nista ne odlucuju ali su kljucni savjetnici Trumpovih ljudi.
Mislim, Dodik je njima nebitan mali igrac nego je on dobar jaran sa Orbanom a oni su na toj politickoj liniji.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#47512 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sime_cipol »

Zanimljivo je da Amerika stavlja sankcije NIS, a skida Dodiku. :D
drug_profi

#47513 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

sime_cipol wrote: 30/10/2025 00:08 Zanimljivo je da Amerika stavlja sankcije NIS, a skida Dodiku. :D
Ma ima tu svašta izgleda.
Svakako da ima ljudi u vlsti koji znaju više od javnosti.
Ja ne vjerujem u nekog novog Dodika.
Ali vjerujem da je pragmatični oportunista koji će odigrati što treba da ostane živ, slobodan i bogat.
E sad...
Danguba

#47514 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

skupljac_zeljeza wrote: 29/10/2025 23:57
Ovo sam napisao gore da do petka ništa nećemo znati i da je još sve u sferi nagađanja ako šta provjereno ne iscuri. Zato sam i rekao da do petka bosanska diplomatija mora ići agresivno (kako i Puljić napominje) ovo par dana da ne dođe do radikalne promjene kursa Amerike. A očito je sada da će promjena biti koje nam se neće dopasti.
Po danasnjim reakcijama ''selo gori a baba se ceslja''. :roll:
skupljac_zeljeza

#47515 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Cvijanovićka mijenjanjem teza pravi predizbornu. Ne znam da li se stvarno oni tamo prime na ovo?

Image
Danguba wrote: 30/10/2025 00:22
skupljac_zeljeza wrote: 29/10/2025 23:57
Po danasnjim reakcijama ''selo gori a baba se ceslja''. :roll:
Čak su me i napali. Kao...kakva ba frka, nije ovo ništa. A dva puta sam jučer postavio video na šta je u utorak Puljić upozoravao i šta je sve podabrao, a većina od toga nije prijatno.
QSuzi

#47516 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by QSuzi »

geoxx wrote: 29/10/2025 15:40 Pa nema nista veze osim cinjenica da je Dodik radikalni desnicar, bijelac, konzervativac, hriscanin, te ne voli garave, crnce i muslimane.

Nadjite jednog politicara sa slicnim karakteristikama, a da ga Trumpova administracija jednostavno ne obozava.

Kad si takav, onda je lako lobirati.

To mozes kompenzirati jedino ako seres pare ko Arapi.
Evo ukratko ,;)
GandalfSivi

#47517 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by GandalfSivi »

dječak sa šibicama wrote: 30/10/2025 00:01 Heritage je prododikovski orjentisana, srecom oni nista ne odlucuju ali su kljucni savjetnici Trumpovih ljudi.
Mislim, Dodik je njima nebitan mali igrac nego je on dobar jaran sa Orbanom a oni su na toj politickoj liniji.
Heritage SVE odlucuje…
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#47518 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Velkoski »

Prpa.ba

#47519 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

skupljac_zeljeza wrote: 30/10/2025 00:22 Cvijanovićka mijenjanjem teza pravi predizbornu. Ne znam da li se stvarno oni tamo prime na ovo?
Danguba wrote: 30/10/2025 00:22 Po danasnjim reakcijama ''selo gori a baba se ceslja''. :roll:
Čak su me i napali. Kao...kakva ba frka, nije ovo ništa. A dva puta sam jučer postavio video na šta je u utorak Puljić upozoravao i šta je sve podabrao, a većina od toga nije prijatno.
Puljic SDA bot alert. :mrgreen:

Mene je njegovo izlaganje uznemirilo iako takav rasplet ocekujem vec godinama a Puljica posebno ne mirisem, a da ne spominjem koliko je uznemirujuce vidjeti koliko ljudi i dalje zivi u paralelnom svijetu.
Danguba

#47520 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

skupljac_zeljeza wrote: 30/10/2025 00:22
Skupljac, znamo se dugo. Korektan si forumas i patriota ali shvati da trenutno na ovome forumu egzistira vise onih koji ne vole drzavu BiH ni ovakvu kakva jeste a kamo li bolje uredjenom.
Ja sam bio iznenadjen i tada sam shvatio ovo sto ti pisem kada se pojavila ona anketa ''Ko su nam najbolji prijatelji''.
Last edited by Danguba on 30/10/2025 01:05, edited 1 time in total.
skupljac_zeljeza

#47521 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

GandalfSivi wrote: 30/10/2025 00:55
dječak sa šibicama wrote: 30/10/2025 00:01 Heritage je prododikovski orjentisana, srecom oni nista ne odlucuju ali su kljucni savjetnici Trumpovih ljudi.
Heritage SVE odlucuje…
HDZ mudro šuti, a mislim da će oni tu nešto pokušati najprije.
QSuzi

#47522 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by QSuzi »

GandalfSivi wrote: 30/10/2025 00:55
Heritage SVE odlucuje…
A ja mislila mi u qrcu
da živim tamo odselila BiH se bilo gdje
Još se qrčite kako je to zemlja za sve
i onda vas Carlin pobije u par minuta
QSuzi

#47523 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by QSuzi »

Tema na kojoj obitava 90% dijaspore
Danguba

#47524 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

QSuzi wrote: 30/10/2025 01:06 Tema na kojoj obitava 90% dijaspore
Da, otisao davne '79.god. :zzzz:
Imas nesto protiv?
Sanjarko

#47525 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Sanjarko »

QSuzi wrote: 30/10/2025 01:06 Tema na kojoj obitava 90% dijaspore
Pa šta? Dijaspora ima naše papire, donosi nam svašta nešto itd.

Imaju pravo na to. Što se to neprogovori Srbiji i njihovoj dijaspori i Hrvatskoj i njihovoj itd.

Znači sve se dijaspore drugih naroda i država mogu petljati, pomagati itd, u njihove unutarnje stvari, a samo naša ne.
Post Reply