BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

Najbolju uslugu daje ... ?

BHTelekom
163
30%
Telemach
308
57%
Logosoft
56
10%
TXTV
14
3%

Total votes: 541

Ajdinn4

#1701 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by Ajdinn4 »

kakaljin wrote: 21/05/2025 19:07
Ajdinn4 wrote: 21/05/2025 16:23 N1 navija da država preuzme Telemach u BIH, dok im istovremeno smeta što je država preuzela većinu operatera u Srbiji :lol:
Ma ja i BiH i srbija su iste drzave i isto se postupa prema gradjanima i dozvoljava se da se drugacije misli :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Govori se u potpuno drugom kontekstu
MTV

#1702 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by MTV »

Nije prvi put da N1 navija za nesto kad im odgovara i da kuka kad im ne odgovara.
BurekSamo_

#1703 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by BurekSamo_ »

MTV wrote: 22/05/2025 12:34 Nije prvi put da N1 navija za nesto kad im odgovara i da kuka kad im ne odgovara.
Jedva docekali da se telemach nacionalizira, a ovi misle da ce ga stvarno uspjeti preuzeti
HelaS

#1704 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by HelaS »

Slaven Raguž upozorava da preuzimanje Telemacha od strane BH Telecoma vodi stvaranju monopola i gubitku Eroneta kao hrvatskog operatora u BiH.

"Preuzimanjem Telemacha, BH Telecom bi tako, makar i neformalno kontrolirao gotovo 60 posto tržišta fiksnog interneta u Federaciji, te najveću bazu korisnika u distribuciji TV sadržaja (pay-TV)", napisao je Raguž.
https://bljesak.info/vijesti/flash/eron ... ata/537820
escobar__

#1705 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by escobar__ »

Opet ugrozba? :roll:
neraaaa

#1706 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by neraaaa »

Nekspoje Eronet sa Telekomom i nema problema.

Svakako su oba u vlasnistvu FBIH.
Dzontra_Volta

#1707 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by Dzontra_Volta »

neraaaa wrote: 27/10/2025 17:42 Nekspoje Eronet sa Telekomom i nema problema.

Svakako su oba u vlasnistvu FBIH.
Sad pročitaj onaj tekst sa portala bljesak.info, pa ćeš vidjeti da je kupovina Telemacha od strane BHT ugrožavanje najmalobrojnijeg konstitutivnog naroda, a zamisli tek da se uradi to ujedinjenje.
ing-ecc

#1708 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by ing-ecc »

HelaS wrote: 27/10/2025 09:14
Slaven Raguž upozorava da preuzimanje Telemacha od strane BH Telecoma vodi stvaranju monopola i gubitku Eroneta kao hrvatskog operatora u BiH.

"Preuzimanjem Telemacha, BH Telecom bi tako, makar i neformalno kontrolirao gotovo 60 posto tržišta fiksnog interneta u Federaciji, te najveću bazu korisnika u distribuciji TV sadržaja (pay-TV)", napisao je Raguž.
Eronet se prvi zalio konkurencijskom vijecu. Njihova je prva zalba bila tema zbog hercegovine.
neraaaa

#1709 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by neraaaa »

ing-ecc wrote: 27/10/2025 19:02

Eronet se prvi zalio konkurencijskom vijecu. Njihova je prva zalba bila tema zbog hercegovine.
Nemaju se oni šta žaliti. BH Telecom i Eronet su jedno te isto. Na istoj teritoriji posluju, isti im je većinski vlasnik, u istu kasu dobit uplaćuju.

Ne treba to ni pitati. Ako neće ovako, nek vlada donese odluku o spajanju, mogu preglasati HDZ i u vladi i u parlamentu.

Nije normalno da dva operatera koja imaju istog vlasnika posluju na istoj teritoriji i jedan drugome konkurencija.

Isto važi i za EPBIH i EPHZHB.

Ovim bi se oslobodila treća GSM licenca za nekog stranog igrača.
probook

#1710 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by probook »

Kmee kmee - pa hajde neka daju npr 1TB neta paket za 40 KM, neka daju odlicne pakete ovako mob neta, ubace neke akcije gdje imaju iptv pa ces viditi kako br korisnika raste! Otvoris im stranicu i sada imaju adsl pakete 5mbps brzina 🤣
Mogu napraviti i tv i net preko 4g mreze. Imaju stotine opcija, a oni nista posebno ne rade!
neraaaa

#1711 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by neraaaa »

probook wrote: 27/10/2025 22:58

Kmee kmee - pa hajde neka daju npr 1TB neta paket za 40 KM, neka daju odlicne pakete ovako mob neta, ubace neke akcije gdje imaju iptv pa ces viditi kako br korisnika raste! Otvoris im stranicu i sada imaju adsl pakete 5mbps brzina 🤣
Mogu napraviti i tv i net preko 4g mreze. Imaju stotine opcija, a oni nista posebno ne rade!
Po kvaliteti mreže, Eronet je uvjerljivo broj 1, pa tri prazna mjesta, pa mtel i na kraju telekom. I Ookla je potvrdila da imaju najbržu mrežu u BIH.

Imaju i najbolje vendore (Ericsson).

Međutim, nacionalizam uprave ih guši. Imaju najslabiju pokrivenost jer su se bazirali na Hercegovinu. Ostali dijelovi ih i ne zanimaju mnogo.

Cijene i sadržaj paketa su prosječni. Možda malo odstupa onaj SmartSurf zbog količine interneta, ali ništa posebno.

Ako će neko nekoga ukopati, onda će to oni uraditi sami sebi. Idu onom logikom da se ljudi u Hercegovini identifikuju sa 063 više i češće nego sa ličnom / osobnom iskaznicom šta god da oni ponude i šta god da urade. Kratkoročno to jeste tako, ali dugoročno ne.

Međutim, ako krenu u širenje mreže, teško se mogu upošljavati podobni pred izbore i trenutno drže ovo što imaju, pa dokle ide. Na kraju će se prodati za marku kao Aluminij.

Jedini u BIH još nisu implementirali VoLTE jer to košta, a i što bi kad imaju bazu korisnika koji bi ih koristili taman da nikako nemaju govorne usluge.
doff

#1712 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by doff »

U prvoj rečenici ih nahvalio za najbolji kvalitet mreže, a onda ih popljuvao za pokrivenosti, VoLTE...

Kvalitet mreže čini više faktora, a ne samo jedan.

Eronet sam koristio do prošle godine, u gradovima je ok signal ali internet poslab, ali van naseljenih mjesta...

Ko je statičan, ok je da koristi Eronet, ali za one koji su više u pokretu, jok.
neraaaa

#1713 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by neraaaa »

doff wrote: 28/10/2025 18:16 U prvoj rečenici ih nahvalio za najbolji kvalitet mreže, a onda ih popljuvao za pokrivenosti, VoLTE...

Kvalitet mreže čini više faktora, a ne samo jedan.

Eronet sam koristio do prošle godine, u gradovima je ok signal ali internet poslab, ali van naseljenih mjesta...

Ko je statičan, ok je da koristi Eronet, ali za one koji su više u pokretu, jok.
Kvalitet je jedno, pokrivenost drugo.

BHT ima najbolju pokrivenost, ali najlošiji kvalitet. Veza puca, brzina 2-3, 10 u najboljem slučaju. Kod Eroneta je mreža stabilna ko beton, brzina vrhunska (100-300), ali pokrivenost losa, kao i dodatni servisi koji nemaju veze sa kvalitetom mreže.
doff

#1714 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by doff »

Za 13 godina korištenja Eroenta, odgovorno tvrdim da je veza izuzetno loša, nije rijetka situacija da poziv pukne. Kvalitet poziva cesto bude kao iu bureta.

To se ne može zvati kvalitetom. Brzine interneta na speedtesu nije toliko relevantna, koliko je odziv bitan. Cesto se znalo desiti da je brzina ok, ali ne može učitati stranice, naročito gdje su slike.

BHT nisam koristio od 2011, bili su ok, ali cijenom su bili preskupi. Trenutno sam na mobitelu, za klasu su bolji od Eroenta.
neraaaa

#1715 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by neraaaa »

doff wrote: 28/10/2025 18:59 Trenutno sam na mobitelu, za klasu su bolji od Eroenta.
Pa na čemu si onda ranije koristio Eronet? :?
doff

#1716 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by doff »

neraaaa wrote: 28/10/2025 19:03
doff wrote: 28/10/2025 18:59 Trenutno sam na mobitelu, za klasu su bolji od Eroenta.
Autocorrect, napisao sam Novotel a ispravilo je mobitel :)
neraaaa

#1717 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by neraaaa »

doff wrote: 28/10/2025 19:52
neraaaa wrote: 28/10/2025 19:03
Autocorrect, napisao sam Novotel a ispravilo je mobitel :)
:thumbup:

Dobro je. To zna biti nezgodno pravo, pogotovo ako ispravi na način da na kraju ispadne pravo perverzno. Nije mi se jednom desilo :lol:
escobar__

#1718 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by escobar__ »

Moja su iskustva s Eronetom isto jako dobra, i dan-danas imam jedan prepaid broj kojeg koristim u Bosni i Internet i na njemu bolje radi nego kod žene na Telekomovoj SIM kartici.

S pokrivenošću isto nisam imao toliko problema, tu i tamo ima rupa i mjesta gdje je maksimum EDGE ali sve u svemu zadovoljan.
Sanjarko

#1719 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by Sanjarko »

Haloo je Eronet virtualni telekom operater i ima i on korisnika prilično, a odnedavno imaju i VoLTE ali nisam u to 100% siguran.
neraaaa

#1720 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by neraaaa »

Sanjarko wrote: 29/10/2025 12:06 Haloo je Eronet virtualni telekom operater i ima i on korisnika prilično, a odnedavno imaju i VoLTE ali nisam u to 100% siguran.
Nije Haloo viruelni operater, to je samo brend Eroneta, nešto kao što je Ultra kod Telekoma.

Sve je to Eronet, samo za te pakete dali drugačiji naziv.

Novotel je virtualni operater jer je poseban pravni subjekt i vlasnici nemaju veze sa Mtelom.

A Haloo, tj. Eronet nema VoLTE niti uposlenici znaju šta je to. Kad ih nazoveš i pitaš, oni ti govore da podesiš APN. Veze nemaju ni šta je to.
Sanjarko

#1721 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by Sanjarko »

neraaaa wrote: 29/10/2025 17:47
Sanjarko wrote: 29/10/2025 12:06 Haloo je Eronet virtualni telekom operater i ima i on korisnika prilično, a odnedavno imaju i VoLTE ali nisam u to 100% siguran.
Nije Haloo viruelni operater, to je samo brend Eroneta, nešto kao što je Ultra kod Telekoma.

Novotel je virtualni operater jer je poseban pravni subjekt i vlasnici nemaju veze sa Mtelom.

A Haloo, tj. Eronet nema VoLTE niti uposlenici znaju šta je to. Kad ih nazoveš i pitaš, oni ti govore da podesiš APN. Veze nemaju ni šta je to.
Ne znam, znam što je spominjano ovdje nekad davno od nekoga. Meni se na Haloo uključilo VoLTE ne znam kako, sada da li radi ne bi znao reći.
neraaaa

#1722 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by neraaaa »

Sanjarko wrote: 29/10/2025 17:57

Ne znam, znam što je spominjano ovdje nekad davno od nekoga. Meni se na Haloo uključilo VoLTE ne znam kako, sada da li radi ne bi znao reći.
Jel imaš ikonicu VoLTE u status baru pored statusa jačine mreže?
Sanjarko

#1723 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by Sanjarko »

neraaaa wrote: 29/10/2025 18:10
Sanjarko wrote: 29/10/2025 17:57

Jel imaš ikonicu VoLTE u status baru pored statusa jačine mreže?
Dual SIM je sad je aktivna BH telecom kartica, a ova druga ne, ne znam kako ni izgleda VoLTE ta sličica. Za mjesec ću vidjeti, a pročešljam Google u vezi toga.
Sanjarko

#1724 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by Sanjarko »

Nije ni na BH telecom ove sličice bilo, nikad do sada, a ni na Haloo, možda moj Smartphone to ne podržava jer je obični od low end smartphone neki od Samsunga.
MTV

#1725 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by MTV »

Ikonica VOLTE One UI 8

Post Reply