PreWiBa wrote: ↑29/10/2025 16:20
dr_Evil wrote: ↑29/10/2025 16:18
_BataZiv_0809 wrote: ↑29/10/2025 16:08
Da. Gdje su zakoni? Gdje je ukidanje drzavnih institucija u RS?
Ali tacno mi je jako zanimljivo (sa antropoloskog i socioloskog aspekta) posmatrati to divljenje i respekt prema Dodiku od strane ljudi koji su proBiH, da ne kazem Bosnjaka.
Hajde razumijem ono onanisanje nad nesposobnoscu drzave na forumu, jasno mi je da se to trebalo fakturisati politickom rivalu, ali ovakav respekt za Dodika ne mogu da shvatim.
Sutra da on promijeni plocu, sve bi mu se zaboravilo imam osjecaj.
Vec sam vise puta naveo, to je klasicna dodikova igra, ide sa maksimalistickim zahtjevima, dovede do stanja rata skoro, onda pregovara i uzme ono sta mu treba, i sta je mislio. Svaki put pomice granicu.
Mozemo reci, otisao Dodo, zadrzao pare, ko gospodin, mice se sa scene. Ali Dodo je citav svoj sistem oslobodio, sve svoje ljude, financije, i samo neko drugi preuzima projekt, a on odlazi kao pobjednik i bogatas.
Evile, daj reci nam svoje mišljenje o budućim dešavanjaima
Koliko vidim, i ti si na fonu da će Dodik ipak morati otići
Vjerujem, a mozda grijesim, da Dodik kao licnost odlazi, da je to neki dogovor. Mislim presuda je tu, niko je ne dovodi u pitanje. Ali sistem ostaje, a Dodik ce vjerovatno biti tu jos kao istureni igrac neki period dok se karte ne posloze. Bilo bi zanimljivo vidjeti kako ce neko presudu izmijeniti, ne vjerujem da se trgovalo sa ustavnim sudom - ali ne znaci da nece u nekoj drugoj rokadi.
Ne moze biti SNSD dobar bez Dodika - imali smo sansu da ga iscipelarimo, i njega i SNSD, ali mi smo se bavili vlascu, podmetanjima, tipicnim begovskim spletkama, vjerujem da je to zapad prepoznao i rekao "vidi lova je tu, ove svakkao ne zanima drzava niti da ga sklone, uzmi lovu i pusti ih, samo nek ne puca".
Moze SNSD, ne moze Dodik - sustina svega sta je doslo iz nase politike. Novac ostaje - gledamo nastavak, isti akteri jedan period, onda dolazi neki drugi Halid umjesto Halida.