Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Prpa.ba

#47101 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

ljubijankic wrote: 29/10/2025 16:03 Necemo, evo ja prvi cestitam Ani na izboru za glavnog pregovaraca sa EU :bih:. U sridu sto bi se reklo
Shvatam da je tesko pomiriti se sa nestankom drzave dok ti stranacki puleni salju ceduljice koga uhljebiti za domara.

Opet kazem, ipak imaj pasos i licne dokumente s dobrim rokovima trajanja dok jos postoji tzv. iddeea.
Isner

#47102 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Isner »

vee-jay wrote: 29/10/2025 16:03
ibizza wrote: 29/10/2025 15:58 Od februara mi nemamo državu i tu je Prpa 100% u pravu.

Za samo 6 mjeseci, Mile je pokazao našim levatima kako se vodi politika.
mile je poklonio trump resurse drzave BiH koje je osvojio genocidom
nema tu ni p od politike i veoma je naivno razumjevanje trumpovog stila vodjenja u kontekstu politike
kada se prica o "nasim levatima" onda prst ubjedljivo najvise treba da ide prema onim koji su unistili drzavne firme i nijedne fabrike napravili nisu
Sve i da im je dao litijum u Loparama (mada je srozavanje i pomisliti da je Amerima stalo do litijuma u jebenim Loparama) zar to nije perfektna trgovina?

Evo Nikšić i Mijatović dali strancima sve rude Vareša i to za dž, besplatno...
JovicSA

#47103 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

Iceplayer wrote: 29/10/2025 16:12 Bom ovo miriše na rat, ako Ameri odu na stranu Dodika neće se oni zaustaviti tu...
Ako Ameri odu na stranu Dodika vrlo teško ti tu možeš nešto napraviti. Ne znam vidjet ćemo, vjerujem da ima tu još snage u Americi koja može to ublažiti.
ljubijankic

#47104 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

Prpa.ba wrote: 29/10/2025 16:12
ljubijankic wrote: 29/10/2025 16:03 Necemo, evo ja prvi cestitam Ani na izboru za glavnog pregovaraca sa EU :bih:. U sridu sto bi se reklo
Shvatam da je tesko pomiriti se sa nestankom drzave dok ti stranacki puleni salju ceduljice koga uhljebiti za domara.

Opet kazem, ipak imaj pasos i licne dokumente s dobrim rokovima trajanja dok jos postoji tzv. iddeea.
:lol: :lol: Evo dok se izljubim sa Anom. Nek je po redu samo :bih: Prvo da jedno prorocanstvo ispostujem pa onda drugu, trebe...
Iceplayer

#47105 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Iceplayer »

JovicSA wrote: 29/10/2025 16:13
Iceplayer wrote: 29/10/2025 16:12 Bom ovo miriše na rat, ako Ameri odu na stranu Dodika neće se oni zaustaviti tu...
Ako Ameri odu na stranu Dodika vrlo teško ti tu možeš nešto napraviti. Ne znam vidjet ćemo, vjerujem da ima tu još snage u Americi koja može to ublažiti.
Zato ti i kažem neće ostati na ovome ili ćemo dati državu bez ispaljenog metka ili ćemo postati palestinci u vlastitoj državi. Kako sada stvari stoje nije dobro...
dr_Evil

#47106 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Proglasam druga Dodika za dozivotnog predsjednika BIH bez ogranicenja trajanja mandata. Najveci igrac ovih prostora jos od vremena Marsala. Davno sam govorio, niti jedan mu nije do koljena.

Nista nije dao, mozda litij, i jos kakve projekte, ali ni centa vise BIH. Mastarije NATO, EU i slicno ostaviti za neke druge prilike.

Fantastican primjer kako se vodi projekt, mic po mic.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#47107 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

PreWiBa wrote: 29/10/2025 16:11
_BataZiv_0809 wrote: 29/10/2025 16:08
ljubijankic wrote: 29/10/2025 16:02

Pa ako je pokazao zasto nije predsjednik entiteta? Gdje je referendum koji je najavljivao? Jel ti stvarno mislis da je Mile ovo dobio na lijepe oci?
Da. Gdje su zakoni? Gdje je ukidanje drzavnih institucija u RS?

Ali tacno mi je jako zanimljivo (sa antropoloskog i socioloskog aspekta) posmatrati to divljenje i respekt prema Dodiku od strane ljudi koji su proBiH, da ne kazem Bosnjaka.

Hajde razumijem ono onanisanje nad nesposobnoscu drzave na forumu, jasno mi je da se to trebalo fakturisati politickom rivalu, ali ovakav respekt za Dodika ne mogu da shvatim.

Sutra da on promijeni plocu, sve bi mu se zaboravilo imam osjecaj.
Naravno, jer je jednostavno politički megacar i strateg.

To ne znači da se dijele njegovi stavovi.
I prema Kini svako na zapadu ima respekt, iako je rijetko ko voli...
Upravo si dokazao moju poentu
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#47108 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

Sanjarko wrote: 29/10/2025 16:05
Better Man wrote: 29/10/2025 16:00 Nisu oni njemu tek tako skinuli sankcije
Debelo je on nešto njima obećao.
Rudarenje litijuma i još nečega jer u jadaritu ima još nešto.

Ide rudarenje prvo u "RS" pa poslije i u Srbiji.
to je na istom području...samo ih granica dijeli...ovaj dio kod nas Zeleni Jadar...pun masovnih grobnica
Vjecita_zavrzlama

#47109 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vjecita_zavrzlama »

dr_Evil wrote: 29/10/2025 16:15 Proglasam druga Dodika za dozivotnog predsjednika BIH bez ogranicenja trajanja mandata. Najveci igrac ovih prostora jos od vremena Marsala. Davno sam govorio, niti jedan mu nije do koljena.

Nista nije dao, mozda litij, i jos kakve projekte, ali ni centa vise BIH. Mastarije NATO, EU i slicno ostaviti za neke druge prilike.

Fantastican primjer kako se vodi projekt, mic po mic.
Apsolutno si u pravu :D
Prpa.ba

#47110 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

ljubijankic wrote: 29/10/2025 16:14 :lol: :lol: Evo dok se izljubim sa Anom. Nek je po redu samo :bih: Prvo da jedno prorocanstvo ispostujem pa onda drugu, trebe...
Smijehom strah pokrivaj, ali ljudski ti kazem, bez obzira na neslaganja, obezbijedi se za turbulentan period.
dr_Evil

#47111 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

ibizza wrote: 29/10/2025 15:58 Od februara mi nemamo državu i tu je Prpa 100% u pravu.

Za samo 6 mjeseci, Mile je pokazao našim levatima kako se vodi politika.
Pa ako je pokazao zasto nije predsjednik entiteta? Gdje je referendum koji je najavljivao? Jel ti stvarno mislis da je Mile ovo dobio na lijepe oci?

Ali tacno mi je jako zanimljivo (sa antropoloskog i socioloskog aspekta) posmatrati to divljenje i respekt prema Dodiku od strane ljudi koji su proBiH, da ne kazem Bosnjaka.

Hajde razumijem ono onanisanje nad nesposobnoscu drzave na forumu, jasno mi je da se to trebalo fakturisati politickom rivalu, ali ovakav respekt za Dodika ne mogu da shvatim.

Vec sam vise puta naveo, to je klasicna dodikova igra, ide sa maksimalistickim zahtjevima, dovede do stanja rata skoro, onda pregovara i uzme ono sta mu treba, i sta je mislio. Svaki put pomice granicu.

Mozemo reci, otisao Dodo, zadrzao pare, ko gospodin, mice se sa scene. Ali Dodo je citav svoj sistem oslobodio, sve svoje ljude, financije, i samo neko drugi preuzima projekt, a on odlazi kao pobjednik i bogatas.
SmokingMan

#47112 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SmokingMan »

Korupcija je korijen neuspjeha svakog neuređenog drutšva, tu svaki pojedinac sa malo izraženijim narcisoidnim profilom može uspjeti.
ljubijankic

#47113 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

Prpa.ba wrote: 29/10/2025 16:18
ljubijankic wrote: 29/10/2025 16:14 :lol: :lol: Evo dok se izljubim sa Anom. Nek je po redu samo :bih: Prvo da jedno prorocanstvo ispostujem pa onda drugu, trebe...
Smijehom strah pokrivaj, ali ljudski ti kazem, bez obzira na neslaganja, obezbijedi se za turbulentan period.
Ama čekaj covječe, rekao sam ti da idem po redu. Svi si pogodio, ne sumnjam ja da ce se i ovo desili, ali hajmo redom
JovicSA

#47114 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

Dobro i sada recimo hipotetički da Bošnjaci krenu Dodikovim stopama i kažu jebe nam se za vašu posranu fašističku i rasističku administraciju Amerike, ovog vašeg otpravnika poslova pošaljite kući jer smrdi. :mrgreen: Šta onda, eto mi nećemo to što vi namećete pa makar izgorilo sve?
ibizza

#47115 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ibizza »

dr_Evil wrote: 29/10/2025 16:18
Vec sam vise puta naveo, to je klasicna dodikova igra, ide sa maksimalistickim zahtjevima, dovede do stanja rata skoro, onda pregovara i uzme ono sta mu treba, i sta je mislio. Svaki put pomice granicu.

Mozemo reci, otisao Dodo, zadrzao pare, ko gospodin, mice se sa scene. Ali Dodo je citav svoj sistem oslobodio, sve svoje ljude, financije, i samo neko drugi preuzima projekt, a on odlazi kao pobjednik i bogatas.
Upravo tako. Nasi izadju sa ciljem da se formira VM i usvoji budzet :lol:
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#47116 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

Evile, daj reci nam svoje mišljenje o budućim dešavanjaima :mrgreen:

Koliko vidim, i ti si na fonu da će Dodik ipak morati otići
JovicSA

#47117 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

Ja čak mislim da on ne ide nigjde već da ostaje tu gdje jeste i da je i to dio dogovora. :oops:
geoxx

#47118 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by geoxx »

Nema tu nikakvh dogovora oko Natoa i imovine. Trumpu je bitno da se ne puca. Ovo doprinosi tome, kako on razmislja. Da se ukinu zakoni i situacija deeskalira, a Dodik sa ukidanjem sankcija primiri.

I to je sve.
relativno84

#47119 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by relativno84 »

House wrote: 14/10/2025 14:24
_BataZiv_0809 wrote: 14/10/2025 14:01 Image

@House
mudra odluka. :bih:
:oops: :D :run:
Prpa.ba

#47120 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Nakon što je Ministarstvo finansija SAD (OFAC) ukinulo sankcije za zvaničnike RS, brojna pravna i fizička lica, oglasio se i Milorad Dodik.

On se zahvalio predsjedniku SAD Donaldu Trumpu i njegovim saradnicima što su 'ispravili veliku nepravdu nanesenu Republici Srpskoj, njenim predstavnicima i njihovim porodicama - nepravdu koju su stvorile Obamina i Bidenova administracija'.

"Odluka o ukidanju sankcija nije samo pravna, već moralna rehabilitacija istine o Republici Srpskoj i svima koji joj časno služe. Još jednom se pokazalo da je sve ono što je izgovoreno protiv nas bila laž i propaganda, na kojima je izgrađen veliki nered koji je stvorio Christian Schmidt - nered koji se sada mora počistiti", naveo je Dodik.
Predsjednik susjedne Republike Srpske odlicno upucen, sprem'te se za Vijece sigurnosti, ide i udar na OHR. Dajte secera "trojkasima". 8)
dječak sa šibicama

#47121 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dječak sa šibicama »

Dodik je dakle vjesto istrgovao, "dao je" nesto sto nije ni imao odnosno te neke izglasane zakone po skupstini RS koji su mrtvo slovo na papiru od prvog dana izglasavanja, dobio skidanje sankcija i ko zna sta jos.

Ja mislim da ovo i nije toliko trgovina, koliko cinjenica da Trumpova administracija nema problem sa Dodikom, od cega su mnogi bjezali unatoc cinjenici da ambasadora - nema.

Trumpova Amerika ima drugi kurs. Sad cekamo da vidimo sta ce mu jos dati.

Ostaje nada da ce EU biti jaca od USA, sto je onako, realno :D
JovicSA

#47122 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

Predsjednik NSRS
Stevandić likuje nakon što su mu ukinute sankcije: Ovo su nove političke okolnosti, sve smo jači
"Tako da je ovo na neki način dobra poruka za sve ostale koji su mislili da se blokiranjem funkcionera ili predstavnika institucija Republike Srpske mogu postići neki, da kažemo, politički ciljevi", istakao je Stevandić.
Ćudić o ukidanju sankcija Dodiku: Tri primarna cilja američkih pregovora su postignuta

Vjerujem da osnove i razlozi za sankcije, kako one SAD-a, tako pojedinih zemalja Evropske unije - nisu u potpunosti eliminisane, iako su tri primarna cilja američkih pregovora postignuta: povlačenje Milorada Dodika, priznavanje odluka organa države Bosne i Hercegovine o njegovom statusu, te priznavanje odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine kroz donošenje odluka Narodne Skupštine RS-a", navela je.
Vjecita_zavrzlama

#47123 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vjecita_zavrzlama »

geoxx wrote: 29/10/2025 16:22 Nema tu nikakvh dogovora oko Natoa i imovine. Trumpu je bitno da se ne puca. Ovo doprinosi tome, kako on razmislja.

I to je sve.
Evo trump je u toku za sve zivo i bukvalno sjedi i cita i odlucuje sam, ovo je americka administracija koja se ne mjenja kako vjetar puse
talijan97

#47124 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by talijan97 »

geoxx wrote: 29/10/2025 16:22 Nema tu nikakvh dogovora oko Natoa i imovine. Trumpu je bitno da se ne puca. Ovo doprinosi tome, kako on razmislja. Da se ukinu zakoni i situacija deeskalira, a Dodik sa ukidanjem sankcija primiri.

I to je sve.
Trumpovci se ponasaju kao gengsteri, moralo je tu biti i nekog novcanog dila u vidu ovih rudnika
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#47125 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

JovicSA wrote: 29/10/2025 16:21

Ja čak mislim da on ne ide nigjde već da ostaje tu gdje jeste i da je i to dio dogovora. :oops:
Vidjet ćemo 4. 11.
I ja mišljenja da je to (nažalost) realniji scenarij.
Post Reply