Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Point.

#46901 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

talijan97 wrote: 29/10/2025 07:01
Point. wrote: 29/10/2025 06:38 Je li Neka pronašao obraz i podnio ostavku? Nije još?
Oni su misljenja da dok god se prica vrti oko procurenih sms prepiski iz tuzilastva od strane, po njima upitnog novinara onda nece.
Zar to nije sličan opus operandi Baketa, koji je optužip kameru što je snimala neki nemoral.
Haris.ba

#46903 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

Point. wrote: 29/10/2025 06:38 Je li Neka pronašao obraz i podnio ostavku? Nije još?
Taj tesko podnosi ostavku. I prosli put je jedva.
Last edited by Haris.ba on 29/10/2025 07:25, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#46904 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Danguba wrote: 28/10/2025 22:48
O zakonu o prebivalistu suvisno je govoriti i zato i dan danas sve mu spomenem kada moram vaditi ZK izvadak.
Jao strasno, moras pruziti dokaz da negdje stvarno zivis, ne mozes se prijaviti gdje ti puhne :D
Moze li se u Holandiji prijaviti da zivis na kraljevskom dvoru ili rezidenciji premijera?
U BiH je bio dvocifren broj ljudi prijavljen na adresu Predsjednistva.

Inace @dale cooper potpisujem svaku rijec.

Od Lagumzije i Silajdzica vecih stetocina ova drzava nije vidjela. To su ljudi koji su dali nadu da je alternativa moguca, a prodali su najveca muda pod bubrege sa 100% BiH i Drzavom za covjeka. Za Bakira smo znali ko je i sta je, od njega se nista nije ni ocekivalo...

Mada ruku na srce, Lagumzija je sad uradio dobrih stvari kao ambasador u UN, pa je malo popravio utisak.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#46905 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by izvrsni direktor »

jesi razocaran?
Billy The Pljuc

#46906 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Billy The Pljuc »

Jao jao jao jao, pa jel' moguće?

Hajde nepotizam i guranje nekoga ali Memsudin paša da gradi bilo kakvu karijeru sa lažnom diplomom vala govori sve o nama. Imao sam jednog takvog, bivšeg suborca pa kasnijeg kolegu, bivšeg prijatelja, uhinjio se i naravno da nisam ni ja znao. Puče bruka i završi negdje da niko za njega više ne zna, hajde barem je tu bio pošten pa se od sramote nije više nigdje ni pojavljivao.

Ne mogu da skontam mentalni sklop, u stvari mogu, tip seoskog varalice a kad napišem ili kažem isto onda mi je Fadil Novalić pred očima s tim da je on daleko dogurao bez obzira što odrađuje malu kaznu za svoja nedjela.
izvrsni direktor

#46907 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Haris.ba wrote: 28/10/2025 22:54 To je prije po strankama znalo biti raznih profesora, ostvarenih likova mimo politike.
poslijeratne godine, kad su izgradjeni ljudi imali veliki patriotizam i motivaciju da se angazuju na obnovi i stvaranju drzave, sda je to hrabro ujebala sve i ogadila javnu upravu i politiku svim tim uspjesnim i ostvarenim.

pored toga, tada je politika bila nacin da se zaradi pristojnija lova, sada vise ne.
dakle, pod broj jedan, posljedica izetbegovica je da javnost mrzi svakog politicara, pod broj dva, uspjesni ljudi ce daleko manje finansijski imati u politici sad nego u privatnom sektoru.

nasa stranka jedino jos uvijek nudi kadar u kojem su kvalitetni ljudi tu radi tih neki patriotskih/utopijskih razloga. nasa stranka potpuno odstupa od bh ucmalosti politike
Haris.ba

#46908 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

izvrsni direktor wrote: 29/10/2025 07:49 pored toga, tada je politika bila nacin da se zaradi pristojnija lova, sada vise ne.
dakle, pod broj jedan, posljedica izetbegovica je da javnost mrzi svakog politicara, pod broj dva, uspjesni ljudi ce daleko manje finansijski imati u politici sad nego u privatnom sektoru.
Pa i u politici ima fine love.
Billy The Pljuc

#46909 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Ima kad se krade.
Haris.ba

#46910 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

Billy The Pljuc wrote: 29/10/2025 07:52 Ima kad se krade.
Zavisi od pozicije. Ali, fine love ima.

Nema potrebe da se krade.

Jos u banci te gledaju ko abuzenze i mozes kredu podici.
Novak20

#46911 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

Billy The Pljuc wrote: 29/10/2025 07:43

Hajde nepotizam i guranje nekoga ali Memsudin paša da gradi bilo kakvu karijeru sa lažnom diplomom vala govori sve o nama. Imao sam jednog takvog, bivšeg suborca pa kasnijeg kolegu, bivšeg prijatelja, uhinjio se i naravno da nisam ni ja znao. Puče bruka i završi negdje da niko za njega više ne zna, hajde barem je tu bio pošten pa se od sramote nije više nigdje ni pojavljivao.

Ne mogu da skontam mentalni sklop, u stvari mogu, tip seoskog varalice a kad napišem ili kažem isto onda mi je Fadil Novalić pred očima s tim da je on daleko dogurao bez obzira što odrađuje malu kaznu za svoja nedjela.
Nažalost, ovo je moguće jer je u našem društvu odgovornost nepoznat pojam.

A odgovorni su navedeni u tekstu.
Kako nezvanično saznaju, provjerama je utvrđeno da štabni oficir, koji je imao pristup povjerljivim NATO dokumentima, nema završenu srednju školu.

– Iako se na papiru vodio kao osoba sa visokom stručnom spremom, provjere su pokazale da njegovo obrazovanje nije validno. U diplomatskim i bezbjednosnim krugovima već se sarkastično komentariše da su najopasniji oni sa fakultetom, ali bez srednje škole. To, naravno, nije bila prepreka da ga ministar odbrane BiH predloži, a da ga bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović imenuje na međunarodnu poziciju – kaže sagovornik Glasa.

Međutim, ni tu nije kraj skandalu.

– Pomenuti major Pamuk, prema pouzdanim izvorima, blizak je rođak bivšeg Bećirovićevog šefa kabineta, Gorana Behmena, što već dovoljno objašnjava i način i motivaciju iza ovog imenovanja. A da sve prođe bez buke i objašnjenja pobrinuo se sam Bećirović, koji je razrješenje istog čovjeka uvrstio na dnevni red Predsjedništva BiH ali, naravno, u svom stilu bez ijednog obrazloženja zašto – tvrdi izvor.

Sagovornici, koji su insistirali na anonimnosti, upozoravaju da će mjesto BiH u Monsu, ukoliko ne uspije da vrati izgubljeno povjerenje NATO, biti prepušteno nekoj drugoj partnerskoj zemlji.
izvrsni direktor

#46912 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Haris.ba wrote: 29/10/2025 07:51
izvrsni direktor wrote: 29/10/2025 07:49 pored toga, tada je politika bila nacin da se zaradi pristojnija lova, sada vise ne.
Pa i u politici ima fine love.
ma nema. mislim, ima, ali nema za uspjesne i izgradjene ljude o kojima pisemo ja i ti sad, jer ko zeli za manje ili iste pare trpiti da ti svaki dan avaz pise da si lopov, da ti narod na facebooku psuje sve itd. bilo koja bitnija pozicija ekonomiste vec ide daleko preko 2000KM neto, a to je od prilike i plata parlamentarca...

jedan primjer nevezan za striktno za politicke pozicije:
na jednom seminaru za ekonomiste je bio jedan ekonomista iz opcine (gradske uprave po novom), gdje je ispricao slucaj da je dotadasnji covjek za budzet otisao u penziju (dakle onaj koji je u poslijeratnim godinama dosao na tu poziciju), i da od tada ne mogu nikog da nadju ko ce to da radi, raspisivali konkurs dva puta, niko se nije prijavio (ko ispunjava uslove). plata koju nude, je u skladu sa sistematizacijom i kolektivnim ugovorom naravno i iznosila bi pocetna oko 1600KM
problem je sad da za planiranje i kontrolu budzeta ti treba ekonomista sa malo jacim znanjem, ne moze to neki pocetnik raditi. plata koju nude ocito nikome kvalitetnom nije atraktivna da napusti svoj posao i dodje raditi kao neki cimbenik politike u opcini.
Billy The Pljuc

#46913 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Haris.ba wrote: 29/10/2025 08:03
Billy The Pljuc wrote: 29/10/2025 07:52 Ima kad se krade.
Zavisi od pozicije. Ali, fine love ima.

Nema potrebe da se krade.

Jos u banci te gledaju ko abuzenze i mozes kredu podici.
Ja na to gledam malo drugačije, s obzirom na činjenicu da kod nas u politici uglavnom završavaju takvi kakvi već i završavaju, njima koliko god da daš malo je. To kreditiranje neko negdje već nedavno spomenu, kakve su to banke da daju osobama ovisnim o mandatu nekakve sulude iznose i iz istog izvlačim zaključak da su ti krediti samo dio kriminala i paravana krađe koja je ili će se tek odigrati. Tu se često pojavljuju, ako nisu ranije pokrenute, registrovane firme ili udjeli u istima za koje znamo već kako posluju. Malo koji političar jeste pošten pogotovo kad mu pokušaš opravdati nekakav kredit, na kraju kad mu sabereš primanja po domaćinstvu i rashode uključujući i ratu nekog kredita, dođeš do spoznaje da isti nemaju od čega da žive. Takvih primjera je do sada barem nekoliko isplivalo u javnost i niko nikada nije odgovarao za isto pa se sa pravom postavlja pitanje adekvatnog zakona o porijeklu imovine koji neće vjerovatno nikad zaživjeti na teritoriju BiH. Nekakav modifikovan jeste uveden na području RS-a ali i kao takav predstavlja uglavnom mrtvo slovo na papiru.

Da su to normalni a ne nezajažljivi likovi i likuše ja bih se složio s tobom, u zavisnosti od pozicije primanja su im više nego dobra i uglavnom ispraćena povišicama kao odgovorom na sva moguća poskupljenja i "rast standarda".
jusuf maskovic

#46914 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by jusuf maskovic »

Haris.ba wrote: 28/10/2025 23:22
neon-x wrote: 28/10/2025 23:18
Danguba wrote: 28/10/2025 22:52

:lol: :lol:

sta sve necemo procitati na ovom forumu. :run:
Evo procitaj jos malo: "Na osnovu podataka za 2024. godinu, Turska je izvezla u BiH robu u vrednosti od 806.21 miliona američkih dolara, dok je BiH izvezla u Tursku robu u vrednosti od 176.17 miliona američkih dolara".

Nama ne trebaju drugi dusmani, ovo samo mi sebi mozemo raditi i jos ponositi se slobodnom trgovinom sa ovakvim partnerom dok visestruko bogatije zemlje strateski stite svoje trziste. Nije u pitanju samo Turska, ona je samo primjer totalne nebrige o drzavi i ekonomskoj politici dok se o svemu drugom bulazni po medijima kao velikim nacionalnim temama.
De nam sada napisi kakva nam je razmjena sa EU zemljama.

Hocemo i to suspendovati?

de neko napiši kakva je bilansa sa komšilukom CG, RS, RH
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#46915 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

kakvi su ovo bolidi majko draga :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ps

kad se spomene ime najpoštenijeg i najtransparentijeg primata u nas Esse a.s. treba ustat i ispoštovat giganta minutom šutnje ili Fatihom
banjaluka078

#46916 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by banjaluka078 »

Ovi da su nastavili s provjerom, pola zaposlenih bi ostalo bez pozicija.

https://www.bhrt.ba/zaustavljena-provje ... u-sarajevo
Billy The Pljuc

#46917 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Novak20 wrote: 29/10/2025 08:07

Kako nezvanično saznaju, provjerama je utvrđeno da štabni oficir, koji je imao pristup povjerljivim NATO dokumentima, nema završenu srednju školu.

– Iako se na papiru vodio kao osoba sa visokom stručnom spremom, provjere su pokazale da njegovo obrazovanje nije validno. U diplomatskim i bezbjednosnim krugovima već se sarkastično komentariše da su najopasniji oni sa fakultetom, ali bez srednje škole. To, naravno, nije bila prepreka da ga ministar odbrane BiH predloži, a da ga bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović imenuje na međunarodnu poziciju – kaže sagovornik Glasa.

– Pomenuti major Pamuk, prema pouzdanim izvorima, blizak je rođak bivšeg Bećirovićevog šefa kabineta, Gorana Behmena, što već dovoljno objašnjava i način i motivaciju iza ovog imenovanja. A da sve prođe bez buke i objašnjenja pobrinuo se sam Bećirović, koji je razrješenje istog čovjeka uvrstio na dnevni red Predsjedništva BiH ali, naravno, u svom stilu bez ijednog obrazloženja zašto – tvrdi izvor.

Sagovornici, koji su insistirali na anonimnosti, upozoravaju da će mjesto BiH u Monsu, ukoliko ne uspije da vrati izgubljeno povjerenje NATO, biti prepušteno nekoj drugoj partnerskoj zemlji.
Iskreno ne vjerujem ja ni da su dotični znali za isto, problem seže mnogo ranije, još na prvim stepenicama "karijere" prepoštenog Memse a kako sam kroz život bio svjedokom nekoliko takvih slučajeva jasno mi je da postoji mogućnost da se provukao tada. Ameri su svojevremeno imali proces koji se zvao security clearance i koji je bio dio radnji koji je morao biti kompletiran prije nego osoba uopšte pristupi nekoj instituciji i poslu koji treba da obavlja. Mada vjerujem da je isto dobrano ugroženo i bivšom i sadašnjom Trumpovom administracijom na primjeru prepoštenog Memse vidimo da u NATO-u isto još uvijek funkcioniše, zbog istog je dotični vjerovatno i "pao".

Ima preko 15-ak godina kako sam uputio upit našim institucijama jer mi je traženo isto od strane američke kompanije zbog eventualnog posla i dobio sam odgovor da se isto izdaje samo pripadnicima vojske ili policije koji su dijelom međunarodnih misija. Kako mi je već rađen clearance ranije zbog posla u američkoj ambasadi imao sam određena saznanja o samom procesu. Helem, papir koji ministar ili zamjenik potpiše bi trebao imati podlogu u stvarnom tzv. background check-u određenog kandidata. Kod nas vjerovatno to nije slučaj, ne postoji tim ljudi (nazovi inspektora) koji stvarno provjeravaju sve navode iz CV-ja kandidata i obilaze sve relevantne adrese a što košta i zna potrajati mjesecima u zavisnosti od obaveza istih. Postoji tu i još level-izacija istog itd.itd.

Da ova dva mazluma jesu odgovorna (Behmen i Bećirović) nema sumnje ali je problem daleko dublji jer se kod nas vjerujem ni dan danas kandidati adekvatno ne provjeravaju za bilo koje pozicije i poslove u institucijama i gdje bi te realno bilo kakva mrlja ili čak i mrljica udaljila od istog.
Billy The Pljuc

#46918 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

banjaluka078 wrote: 29/10/2025 09:09

Ovi da su nastavili s provjerom, pola zaposlenih bi ostalo bez pozicija.

https://www.bhrt.ba/zaustavljena-provje ... u-sarajevo
A upravo se osvrnuh na isto u svom prethodnom postu, do nas je definitivno, mi smo takav narod, volimo lagati, varati i samo da nam je preko štele i mukte nešto.
banjaluka078

#46919 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by banjaluka078 »

Billy The Pljuc wrote: 29/10/2025 09:17

A upravo se osvrnuh na isto u svom prethodnom postu, do nas je definitivno, mi smo takav narod, volimo lagati, varati i samo da nam je preko štele i mukte nešto.
Još se obratimo Agenciji za zaštitu ličnih podataka, jer šta imaju oni istraživati da smo kupili diplome dok smo svratili na ćevape u nekom gradu.
Novak20

#46920 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

Billy The Pljuc wrote: 29/10/2025 09:13
Novak20 wrote: 29/10/2025 08:07

Iskreno ne vjerujem ja ni da su dotični znali za isto, problem seže mnogo ranije, još na prvim stepenicama "karijere" prepoštenog Memse a kako sam kroz život bio svjedokom nekoliko takvih slučajeva jasno mi je da postoji mogućnost da se provukao tada. Ameri su svojevremeno imali proces koji se zvao security clearance i koji je bio dio radnji koji je morao biti kompletiran prije nego osoba uopšte pristupi nekoj instituciji i poslu koji treba da obavlja. Mada vjerujem da je isto dobrano ugroženo i bivšom i sadašnjom Trumpovom administracijom na primjeru prepoštenog Memse vidimo da u NATO-u isto još uvijek funkcioniše, zbog istog je dotični vjerovatno i "pao".

Ima preko 15-ak godina kako sam uputio upit našim institucijama jer mi je traženo isto od strane američke kompanije zbog eventualnog posla i dobio sam odgovor da se isto izdaje samo pripadnicima vojske ili policije koji su dijelom međunarodnih misija. Kako mi je već rađen clearance ranije zbog posla u američkoj ambasadi imao sam određena saznanja o samom procesu. Helem, papir koji ministar ili zamjenik potpiše bi trebao imati podlogu u stvarnom tzv. background check-u određenog kandidata. Kod nas vjerovatno to nije slučaj, ne postoji tim ljudi (nazovi inspektora) koji stvarno provjeravaju sve navode iz CV-ja kandidata i obilaze sve relevantne adrese a što košta i zna potrajati mjesecima u zavisnosti od obaveza istih. Postoji tu i još level-izacija istog itd.itd.

Da ova dva mazluma jesu odgovorna (Behmen i Bećirović) nema sumnje ali je problem daleko dublji jer se kod nas vjerujem ni dan danas kandidati adekvatno ne provjeravaju za bilo koje pozicije i poslove u institucijama i gdje bi te realno bilo kakva mrlja ili čak i mrljica udaljila od istog.
Imam dojam da su upravo ovi sa mrljama u biografiji savršeni kandidati političara i obavještajnih službi za funkcije. Mrlja te vrste u biografiji garantira poslušnost po cijenu da subjekt krši zakon po želji onog koji ga je imenovao ili pomogao u "karijeri".

Problem je što se ponekad sve otkrije na nečije inzistiranje o čemu mogu posvjedočiti Debevc i Mehmedagić. :D
dr_Evil

#46921 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Novak20 wrote: 29/10/2025 09:26
Imam dojam da su upravo ovi sa mrljama u biografiji savršeni kandidati političara i obavještajnih službi za funkcije. Mrlja te vrste u biografiji garantira poslušnost po cijenu da subjekt krši zakon po želji onog koji ga je imenovao ili pomogao u "karijeri".

Problem je što se ponekad sve otkrije na nečije inzistiranje o čemu mogu posvjedočiti Debevc i Mehmedagić. :D
E zato si ti moj najdrazi forumski HDZ-ovac, svaku informaciju 3 puta sazvaces prije nego je obradis, a onda jos 3 puta prije nego nesto kazes. :thumbup: :thumbup:
Novak20

#46922 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

dr_Evil wrote: 29/10/2025 09:32

E zato si ti moj najdrazi forumski HDZ-ovac, svaku informaciju 3 puta sazvaces prije nego je obradis, a onda jos 3 puta prije nego nesto kazes. :thumbup: :thumbup:
:lol:

Nisam hadezeovac ali ne mogu spriječiti da mi likovi poput tebe lijepe etikete bilo koje vrste.

Nego, imaš li što pametno reći o ovoj vijesti ili ćeš opet koju o meni i povijesti. :D
Billy The Pljuc

#46923 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Nekada davno napisah, navodeći već neku zemlju gdje isto postoji a koje se trenutno nemrem sjetiti, da nama treba nezavisno korektivno tijelo/organ/institucija a koje bi se borilo protiv svih ovih stvari. Nešto što obuhvata ulogu i policije i tužioca i sudije, sa svim mogućim ovlastima i u kojem bi zaista radili ljudi koji nemaju veze sa političkim strankama, takvih poštenih ova zemlja još uvijek ima. Isto nećemo doživjeti a da smo ogrezli u kriminalu, korupciji, nepotizmu i svemu onome što koči bilo kakav napredak svima nam je jasno. Isto je jasno da bi velika većina onih po institucijama ili završila na robiji ili u najblažem slučaju ostala bez posla a nevezano za nacionalni predznak jer u suštini sistem je napravljen da se svi podjednako "podmiruju". Nema tu ni minimalne razlike između bilo koje stranke ili pojedinca pa ni pozicije koja se obnaša ili drži, od čistačice do najviše instance u nekoj instituciji. Sve dosadašnje afere i aferice su dokazale ovo o čemu pišem.
Point.

#46924 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

izvrsni direktor wrote: 29/10/2025 07:41
jesi razocaran?
Pa jesam, ti nisi?
Last edited by Point. on 29/10/2025 09:52, edited 1 time in total.
dr_Evil

#46925 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Novak20 wrote: 29/10/2025 09:44
dr_Evil wrote: 29/10/2025 09:32

:lol:

Nisam hadezeovac ali ne mogu spriječiti da mi likovi poput tebe lijepe etikete bilo koje vrste.

Nego, imaš li što pametno reći o ovoj vijesti ili ćeš opet koju o meni i povijesti. :D
Ni o tebi, ni o vijesti. Slazem se, zato te i pohvalih, nista dodati ni oduzeti :D

Danas cudan vakat, ne znaju ljudi primit kompliment :D
Post Reply