Kinezi su sada postali takvi da mogu da ispune norme koje im postavis. Pa ako hoces kvalitet - mogu i napraviti kvalitetno, ali po visoj cijeni, koja je opet niza nego neki poznati proizvodjaci. Odavno oni nisu oni stari Kinezi koji naprave smece i kada se maksimalno potrude; to su prevazisli.zdruzdjo wrote: ↑28/10/2025 11:26
E sad pitanje. Da li su kinezi postali toliko dobri u kopiranju kvalitete originalnih dijelova, ili su evropski dobavljaci poceli kupovati njihove proizvode pa preprodavati po daleko vecim cijenama. Ugradio sam intercars-ov. Ovaj ostavio na polici pa nek stoji. Ili cu ga "duhnuti" na olx-u po vecoj cijeni
Da je laksa ugradnja, tacno bih ugradio ovaj samo da ga probam.
Juce mi izleti na temu. Crijevo za kocinice. Cijena 20-ak km za nekakve "premium" na temu. Ima ih i jeftinije.
Pogledam online cijene, 45-60 eura. Hmmmmm
A moze i "zlj" kvalitet za male pare. Sada je pitanje na sta si ti naletio i koliko ce ti stator potrajati. Mozda solidno posluzi, a mozda i krepa. To ces vidjeti sa vremenom.
Sto se tice kocionih crijeva, sa tim se vec ne bi zezao sa Temu... Radije potrosi vise i kupi nesto provjereno, tipa pancirna od Goodridge-a i sl. Kocnice su kocnice i ne igraj se sa tim vaznim dijelovima na motoru.
Znam sa lika koji je pao i dobro se skrsio zbog kineskih oslonaca za noge - pukao mu oslonac dok je bio u punom nagibu... Ima cak i video negdje na Youtube