Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Hoćel’ udariti na Venecuelu? Da nisu džaba promijenili ime u “Department of War”…ja mislio ići u Dominiku krajem novembra, ali možda i nije najbolja ideja.
Venecuela je pretpostavljam u kineskoj ili ruskoj interesnoj zoni. Znam da imaju veze sa tako tom rajom, mozda i Irancima. Tako da sumnjam da ce oni to gledati skrstenih ruku, osim ako ih ne pute niz vodu.
U svakom slucaju ne ocekujem nista vise od kojekakvih zracnih udara, blokade, i slicno. Nesto ne vjerujem da bi se Trump upustao u nesto vise.
(Famous last words. )
jeza u ledja wrote: ↑26/10/2025 03:58
Venecuela je pretpostavljam u kineskoj ili ruskoj interesnoj zoni. Znam da imaju veze sa tako tom rajom, mozda i Irancima. Tako da sumnjam da ce oni to gledati skrstenih ruku, osim ako ih ne pute niz vodu.
U svakom slucaju ne ocekujem nista vise od kojekakvih zracnih udara, blokade, i slicno. Nesto ne vjerujem da bi se Trump upustao u nesto vise.
(Famous last words. )
Pa vec je vatnik, zapadni Tajvanci i iranci pobjegao iz Venezuele. A zućo do kraja godine se iskrcava previse se nalozio na te pobjede, mir fazone da sada odustane.
Od sve silne pomoci od irana, zapadnog Tajvana i vatnika je dobio biserine hurme i neke pozdrave na tiktok. Jos je bila neka vjezba za debele sa kalasima.
jeza u ledja wrote: ↑26/10/2025 03:58
(Famous last words. )
Ne znam sta mogu Kinezi i Rusi uraditi? Jedino otvoriti sukob negdje na drugom kraju svijeta.
jeza u ledja wrote: ↑26/10/2025 14:11
Pa sta ja znam, mogu parkirati svoje brodove ispred Venecuele na primjer. Reci kme, ugrozavate nase brodove i osoblje napadima na Venecuelu.
Naravno da ultimativno nista Amere ne moze sprijeciti ako se bas nakane.
Ma kakvi, pa za Iran nisu nista uradili, koji je i na visem mjestu u toj nekoj nomenklaturi neformalnih saveznika, a i geografski je na mjestu gdje bi trebali imati puno vise utjecaja.
sto da ne. uzme par milijardica i IL76 za moskvu u istu zgradu sa asadom.
ako vidi da su ovi fakat spremni da rokaju. nema drugog izbora, vidi sudbnine i crscih diktatora kad im se ovi na vrat zakace.
bolje da bjezi dok moze. mislim da su ga rusi prodali ko asada i da se peglaju geopoliticke linije interesa.