Svaki komentar jadniji od prethodnog. Najbolje se poklopiti i prestati lupati gluposti pod krinkom brige za druge. Sutra da restorane zatvore nedjeljom pricali biste isto za konobare i sl. Budite barem iskreni i recite da je vas komfor narusen, potrebe nezadovoljene, izadjite na proteste, uradite nesto, al dosta ovih jadnih komentara na forumu.Cherry-Cherry wrote: ↑27/10/2025 10:26 Kako je prošao tradicionalni, bošnjački ručak u nedelju?
Je li mama kasirka napravila ili je naručila preko Glovo? Radnici na dostavi nemaju porodice.
Ili ste išli na planinu, da vas tamo u restoranu uslužuje konobar, čija oorodica nije zajedno nedeljom, jer su oni manje vrijedni od porodice kasirke?
Neradna nedjelja u FBiH
Moderator: anex
-
intro
#10676 Re: Neradna nedjelja u FBiH
-
peca777
-
kakaljin
#10678 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Pa samo se trazi ono radi cega je i uvedena nedelj da se bude sa porodicom da ima i sotalih ljudi koji zele da budu sa porodicom kao sto ima ljudi koji zele da rade nedeljom. Ova prica se potencira jer je ona glavna bila radi cega se uvodi zabrana nedeljom pa mora se ponavljati jer su oni koji su je potencirali zaboravi da su je potencirali kao argument da se ne radi nedeljom.intro wrote: ↑27/10/2025 13:00Svaki komentar jadniji od prethodnog. Najbolje se poklopiti i prestati lupati gluposti pod krinkom brige za druge. Sutra da restorane zatvore nedjeljom pricali biste isto za konobare i sl. Budite barem iskreni i recite da je vas komfor narusen, potrebe nezadovoljene, izadjite na proteste, uradite nesto, al dosta ovih jadnih komentara na forumu.Cherry-Cherry wrote: ↑27/10/2025 10:26 Kako je prošao tradicionalni, bošnjački ručak u nedelju?
Je li mama kasirka napravila ili je naručila preko Glovo? Radnici na dostavi nemaju porodice.
Ili ste išli na planinu, da vas tamo u restoranu uslužuje konobar, čija oorodica nije zajedno nedeljom, jer su oni manje vrijedni od porodice kasirke?
- Cherry-Cherry
#10679 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Porodica je na prvom mestu, rekoše tako forumski stručnjaci. Ali gle, neke porodice nisu bitne. Imamo jednake i jednakije.kakaljin wrote: ↑27/10/2025 13:49Pa samo se trazi ono radi cega je i uvedena nedelj da se bude sa porodicom da ima i sotalih ljudi koji zele da budu sa porodicom kao sto ima ljudi koji zele da rade nedeljom. Ova prica se potencira jer je ona glavna bila radi cega se uvodi zabrana nedeljom pa mora se ponavljati jer su oni koji su je potencirali zaboravi da su je potencirali kao argument da se ne radi nedeljom.intro wrote: ↑27/10/2025 13:00Svaki komentar jadniji od prethodnog. Najbolje se poklopiti i prestati lupati gluposti pod krinkom brige za druge. Sutra da restorane zatvore nedjeljom pricali biste isto za konobare i sl. Budite barem iskreni i recite da je vas komfor narusen, potrebe nezadovoljene, izadjite na proteste, uradite nesto, al dosta ovih jadnih komentara na forumu.Cherry-Cherry wrote: ↑27/10/2025 10:26 Kako je prošao tradicionalni, bošnjački ručak u nedelju?
- Martin Rigs
#10680 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ali ali ja ne mogu u nedjelju u Bingooo
Pogledaj nivo koji se koristi u prici a sve jer se mora planirat zivot a sto je bilo puno lakse kad se bacis u Bingo i glumis zivot.
Naravno da se treba pokusatzi izboriti za sektor ugostiteljstva gdje god je moguce.
Jer sisaci budzetske sise u svojoj nemoci i neznanju ne prezaju od ismijavanja ljudi i porodica a mozak ne koriste da malo razmisle.
Mozda hotel ne moze gostima reci danas nema rucka jer je nedjelja ili veceras spavate vani jer je nedjelja..
Brza hrana,kafici msm da bi se to dalo odraditi ali zaboga onda mozemo ocekivat emigriranje iz BiH ove vladajuce budzetske klase..jer sluge im ne rade nedjeljom...uh,klinac,nece oni nigdje migrirati jer jedino ovdje sisa kapa mlijeko i za nerad..
Kuknjava se nastavlja,prozeta nekom zlobom,meni neobjasnjivom..nikad nisam ni pomislio na fakat da budzetski paraziti i opcenito uposleni u drzavnim firmama listom ne rade ni subotu ni nedjelju..ali zaista to bi trebalo mijenjati. Nedjelja im je i vise nego dovoljna jer ionako nista ne rade
Ono kad smo vec toksicni
Pogledaj nivo koji se koristi u prici a sve jer se mora planirat zivot a sto je bilo puno lakse kad se bacis u Bingo i glumis zivot.
Naravno da se treba pokusatzi izboriti za sektor ugostiteljstva gdje god je moguce.
Jer sisaci budzetske sise u svojoj nemoci i neznanju ne prezaju od ismijavanja ljudi i porodica a mozak ne koriste da malo razmisle.
Mozda hotel ne moze gostima reci danas nema rucka jer je nedjelja ili veceras spavate vani jer je nedjelja..
Brza hrana,kafici msm da bi se to dalo odraditi ali zaboga onda mozemo ocekivat emigriranje iz BiH ove vladajuce budzetske klase..jer sluge im ne rade nedjeljom...uh,klinac,nece oni nigdje migrirati jer jedino ovdje sisa kapa mlijeko i za nerad..
Kuknjava se nastavlja,prozeta nekom zlobom,meni neobjasnjivom..nikad nisam ni pomislio na fakat da budzetski paraziti i opcenito uposleni u drzavnim firmama listom ne rade ni subotu ni nedjelju..ali zaista to bi trebalo mijenjati. Nedjelja im je i vise nego dovoljna jer ionako nista ne rade
Ono kad smo vec toksicni
-
peca777
#10681 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Sjo brate, ni ti ni ja ne mozemo, ali radnici mogu, jer hej, njima je samo zabrnajeno da prodaju, a ne i da rade
-
palermo
#10682 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Objektivno, kad sagledas veliconu problema, jedino pravo rjesenje je da se nekim.dekretom, ukazom cime vec, nedelja proglasi za kucni dan I da se narodu preporuci da taj dan ne izlazi iz kuce nego ga provede spavajuci, gledaju Nedeljom popodne na tv i eventualno pranjem vesa.Martin Rigs wrote: ↑27/10/2025 16:59 Ali ali ja ne mogu u nedjelju u Bingooo![]()
Ono kad smo vec toksicni![]()
Narod ce se naspavati, odmoriti, okupati (povratak tradicionalnom kupanju nedeljom) I svi ce biti zadovoljni.
- Martin Rigs
#10683 Re: Neradna nedjelja u FBiH
- Martin Rigs
#10684 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Objektivno,problema nema.palermo wrote: ↑27/10/2025 17:08Objektivno, kad sagledas veliconu problema, jedino pravo rjesenje je da se nekim.dekretom, ukazom cime vec, nedelja proglasi za kucni dan I da se narodu preporuci da taj dan ne izlazi iz kuce nego ga provede spavajuci, gledaju Nedeljom popodne na tv i eventualno pranjem vesa.Martin Rigs wrote: ↑27/10/2025 16:59 Ali ali ja ne mogu u nedjelju u Bingooo![]()
Ono kad smo vec toksicni![]()
Narod ce se naspavati, odmoriti, okupati (povratak tradicionalnom kupanju nedeljom) I svi ce biti zadovoljni.
Imaju ih samo oni koji ne znaju zivjeti bez trznih centara.
To je jedina istina..
-
NediM17
#10685 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Juce mesnica Mujanic na Stupu inventura, dskle, radi se.
-
peca777
#10686 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Heheh, ti vjerujes rahmanu? Reci mi, je li NERADNA nedjelja, ili je ZABRANA PRODAJE NEDJELJOM? Koji je zakon, kako glasi?Martin Rigs wrote: ↑27/10/2025 17:14To je jedna od najvecih lazi ovdje u prici.
Nema tog radnika ili radnice iz trznih koji rade nedjeljom..
Zasto potencirate laz to je meni misterija.
- Pandakonda
#10687 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Radi se itekako, licno sam od uvođenja ovog zakona barem 10 puta vidio da se radi. Zadnji primjer koji sam lično vidio je Swisslion slatka kuća u envera sehovica na malti. Sad ova nedjelja radnici unutra slazu police i upisuju nesto na papirimaMartin Rigs wrote: ↑27/10/2025 17:14To je jedna od najvecih lazi ovdje u prici.
Zakon vrlo jasno kaze da se radnik moze prebaciti na drugu vrstu poslova. Zato se i zove zabrana rada trgovinama a ne komplet zabrana rada. Drugacije nisu mogli prošvercati a trebali su preko zakona o radu
-
zippoo87
#10688 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Jos nema slika,evo godina prosla???
Kod nas van Sarajeva se ne radi nedjeljom,ni trzni centri,ni radnici.
Kod nas van Sarajeva se ne radi nedjeljom,ni trzni centri,ni radnici.
-
tokio25
#10689 Re: Neradna nedjelja u FBiH
jedva cekaju inventuru da kazu e vidite da rade
a kad se radilo nedjeljom inventura se radila subota od 6 pa do ujutro 3-4 zavisi kad zavrse
sad problem sto jednom mozda u 6 mjeseci odrade pola dana dan nedjeljom
a kad se radilo nedjeljom inventura se radila subota od 6 pa do ujutro 3-4 zavisi kad zavrse
sad problem sto jednom mozda u 6 mjeseci odrade pola dana dan nedjeljom
-
zippoo87
#10690 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ali inventura u mesnici?? 

To jos nisam u zivotu cuo a ni vidio
Prije ove neradne nedjelje,inventure su se radile jednom,do dva puta godisnje.
Kako je neradna nedjelja,inventure se rade svake nedjelje

Ko je radio ikada inventuru u zivotu,zna da na inventuri rade SVI uposleni,jer je to najveci moguci posao.
Ako svi rade i nedjelju,kada onda odmaraju???
To jos nisam u zivotu cuo a ni vidio
Prije ove neradne nedjelje,inventure su se radile jednom,do dva puta godisnje.
Kako je neradna nedjelja,inventure se rade svake nedjelje
Ko je radio ikada inventuru u zivotu,zna da na inventuri rade SVI uposleni,jer je to najveci moguci posao.
Ako svi rade i nedjelju,kada onda odmaraju???
Last edited by zippoo87 on 27/10/2025 18:45, edited 2 times in total.
-
HelaS
#10691 Re: Neradna nedjelja u FBiH
U nekim mjestima u BiH, većim-manjim, svejedno, u kojima Katolička crkva ima dominantnu ulogu među staovništvom, nedjelja je apsolutno neradni dan. Odatle je i nastala ova Hasičevićeva lakrdija i sramota s "neradnom nedjeljom"
-
zippoo87
#10692 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Otkud Hasiceviceva??
Zar nisu radnici u trgovinama godinama trazili neradnu nedjelju?? I izborili se?
Hasicevic je 3 godine u stolici a ovo se trazi deceniju...
- Martin Rigs
#10693 Re: Neradna nedjelja u FBiH
A citao sam ovdje svasta..od onog eksperta za ekonomiju koji rece manji entitet pliva u novcu zahvaljujuci tome sto se u federaciji ne radi nedjeljom,preko raznih zabrinutih i onih kojima fali saraf a nemaju gdje kupit nedjeljom do ovih koji zive vani i pricaju bajke o tome kako ovdje treba
Neradna nedjelja uvedena kroz zakon o unutrasnjoj trgovini je najbolji potez prema radnicima u Bosni i Hercegovini od nezavisnosti do danas.
Negirati to pravo a za koje se sindikat borio skoro pa deset godina mogu samo bascutni likovi koji imaju visak slobodnog vremena pa im se povraca od primisli na to da u nedjelju popodne ne mogu u Bingo ili koji vec trzni. Grdna rano.
Ekonomski nikakav uticaj neradna nedjelja nema i nece imati.
Ovo sto siroti Cavalic a ne znam po cijem nalogu vazda ponavlja veze sa realnim stanjem nema.
Sta ima veze ..ima uredba o povecanju minimalca a nesmanjivanju obaveza,ponavljam nesmanjivanju obaveza da ne bi neko zarezao da sam protiv povecanja minimalne place,nisam..ali jesam za drasticno smanjenje obaveza na istu .
A vezati probleme koje su ekonomiji stvorili ovi koji su donijeli uredbu sa neradnom nedjeljom je lazni pokusaj.
U svakom slucaju idemo dalje,ovi sto ne mogu zivjeti bez waikikija nedjeljom ce nastaviti da bljuju vatru i zaista se spustaju nisko kad pricaju o uposlenima u sektoru trgovine..ali to vise govori o njima nego bilo sta drugo..
Neradna nedjelja uvedena kroz zakon o unutrasnjoj trgovini je najbolji potez prema radnicima u Bosni i Hercegovini od nezavisnosti do danas.
Negirati to pravo a za koje se sindikat borio skoro pa deset godina mogu samo bascutni likovi koji imaju visak slobodnog vremena pa im se povraca od primisli na to da u nedjelju popodne ne mogu u Bingo ili koji vec trzni. Grdna rano.
Ekonomski nikakav uticaj neradna nedjelja nema i nece imati.
Ovo sto siroti Cavalic a ne znam po cijem nalogu vazda ponavlja veze sa realnim stanjem nema.
Sta ima veze ..ima uredba o povecanju minimalca a nesmanjivanju obaveza,ponavljam nesmanjivanju obaveza da ne bi neko zarezao da sam protiv povecanja minimalne place,nisam..ali jesam za drasticno smanjenje obaveza na istu .
A vezati probleme koje su ekonomiji stvorili ovi koji su donijeli uredbu sa neradnom nedjeljom je lazni pokusaj.
U svakom slucaju idemo dalje,ovi sto ne mogu zivjeti bez waikikija nedjeljom ce nastaviti da bljuju vatru i zaista se spustaju nisko kad pricaju o uposlenima u sektoru trgovine..ali to vise govori o njima nego bilo sta drugo..
-
zippoo87
#10694 Re: Neradna nedjelja u FBiH
E sto se Cavalica tice...jutros je ublehas bio na BHTu u jutarnjem programu. Bio je nekih 20-30 minuta u emisiji i bukvalno nije dao NIJEDNU konkretnu mjeru koja bi ekonomski pomogla. NIJEDNU.
U principu je ponovio da sve vlade u svijetu pribjegavaju nekim kratkorocnijim mjerama a ne dugorocnim. Cak je spomenuo i nestasicu jaja u Americi i kako ni Biden ni Trump nisu mogli rijesiti ni taj problem sa jajima.

Nadjite emisiju na stranici BHTa i pogledajte.
Ja slusam i ne vjerujem...znaci nijedne mjere nije spomenuo protiv inflacije. Samo je rekao ono sto svi znamo,da mi skoro sve uvozimo izvana i da je nasa inflacija uvezena. Samo mi nije jasno sto stalno laje po portalima SDFA,kada je lik jutros priznao da nema rjesenja protiv ove inflacije??
U principu je ponovio da sve vlade u svijetu pribjegavaju nekim kratkorocnijim mjerama a ne dugorocnim. Cak je spomenuo i nestasicu jaja u Americi i kako ni Biden ni Trump nisu mogli rijesiti ni taj problem sa jajima.
Nadjite emisiju na stranici BHTa i pogledajte.
Ja slusam i ne vjerujem...znaci nijedne mjere nije spomenuo protiv inflacije. Samo je rekao ono sto svi znamo,da mi skoro sve uvozimo izvana i da je nasa inflacija uvezena. Samo mi nije jasno sto stalno laje po portalima SDFA,kada je lik jutros priznao da nema rjesenja protiv ove inflacije??
- Haris.ba
#10695 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Pa kome ce pricati?
Otvoris knjigu i pogledas kako se "boriti" sa inflacijom. Nijednu od tih mjera ni vlade ni narod nije spreman ne sprovoditi, vec uzeti u razmatranje.
Izrazi zabrinutost, kukaj, konstatuj...plata ide.
Ko ce izaci i reci da centralna banka poveca bankovne rezerve? Ko ce izaci i reci da treba da se ide na povecanje kamatnih stopa u bankama? Ko zeli da to uradi? Niko
P.S.
A, posto je inflacija uvozna, uvescemo i rjesenje kada je u EU rijese.
-
zippoo87
#10696 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Nazalost,inflacija nece stati sve dok je rata u Evropi, Ukrajini.Haris.ba wrote: ↑27/10/2025 19:19Pa kome ce pricati?
Otvoris knjigu i pogledas kako se "boriti" sa inflacijom. Nijednu od tih mjera ni vlade ni narod nije spreman ne sprovoditi, vec uzeti u razmatranje.
Izrazi zabrinutost, kukaj, konstatuj...plata ide.
Ko ce izaci i reci da centralna banka poveca bankovne rezerve? Ko ce izaci i reci da treba da se ide na povecanje kamatnih stopa u bankama? Ko zeli da to uradi? Niko
P.S.
A, posto je inflacija uvozna, uvescemo i rjesenje kada je u EU rijese.![]()
A sto je najgore,veca je sansa da ce Putin zaratiti jos sa nekim,nego sto ce zaustaviti ovaj besmisleni rat. Svi su ratovi besmisleni ali ovaj je u top 3 definitivno,najbesmislenijih.
A sto se Cavalica tice,pa eto da je barem to naveo ili da je spomenuo robne rezerve ili nesto,nego lik bas nijedan jedini primjer nije spomenuo. Prosto nevjerovatno.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#10697 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Martin Rigs wrote: ↑27/10/2025 17:14To je jedna od najvecih lazi ovdje u prici.
Kakav si ti diletant..
-
HelaS
#10698 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ali, čitao je on svašta ovdjekonektovan wrote: ↑27/10/2025 20:37Martin Rigs wrote: ↑27/10/2025 17:14To je jedna od najvecih lazi ovdje u prici.
Zasto potencirate laz to je meni misterija.![]()
Kakav si ti diletant..
a ovaj drugi proglašava ublehašem doktora ekonomskih nauka, a sam jedva završio 3 razreda srednje škole
i za forum, previše je primitivno
-
zippoo87
#10699 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Hocemo li se mjeriti ljakse ????HelaS wrote: ↑27/10/2025 20:45Ali, čitao je on svašta ovdjekonektovan wrote: ↑27/10/2025 20:37Martin Rigs wrote: ↑27/10/2025 17:14
To je jedna od najvecih lazi ovdje u prici.
Zasto potencirate laz to je meni misterija.![]()
Kakav si ti diletant..![]()
![]()
![]()
a ovaj drugi proglašava ublehašem doktora ekonomskih nauka, a sam jedva završio 3 razreda srednje škole
i za forum, previše je primitivno![]()
Argumenti kolega,argumenti...sto bi rekao "Nenad"
Bolje bi ti bilo da odes pogledati gostovanje "doktora ekonomskih nauka",nego sto vrijedjas sve redom ovdje a ustvari samo pokazujes svoje pravo lice
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#10700 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Bilo mi je neobicno prosle sedmice, nedjelja, beograd ušće, 21h, sve radi do doksa, krcat centar