Hebali majku sebi, pa zar nisu mogli najaviti..facebook, instagram, twiter, tik tok, neka pizda materina da ce se BCC hiper raditi do 18 h?!
BINGO trgovački lanac - sve o tome
Moderator: anex
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3801 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Kakva scena danas oko 18h u Bingu. Prvo, na parkingu guzve nemoguce, i u garazi, i vani...i onda nekako nakon 10 minuta trazenja parking mjesta, dodjes do hipera i doceka te red ljudi koji se raspravljaju sa securityjem, ovi blokirali ulaz kolicima, radno vrijeme do 18h,..zbog inventure
Hebali majku sebi, pa zar nisu mogli najaviti..facebook, instagram, twiter, tik tok, neka pizda materina da ce se BCC hiper raditi do 18 h?!
Ljudi jebu sve na kamaru ko faćo... 
- Edin H.
#3802 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
I poslije Faće Faćo
- konektovan
#3803 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
-
HelaS
#3804 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Jedna porodica, kad proizvode kupuje kolicima u tom BCC ili sličnom velikom BINGU, koliko može uštedjeti novca, ako kupuje takve proizvode u drugim velikim trgovinama, ili ako ih kupuje sukcesivno, svakodnevno. Šta, zapravo, ljude privlači toliko u te velike BINGO centre, naročito onaj na Stupu ili neki drugi koji je tek otvoren, itd?konektovan wrote: ↑25/10/2025 20:59 Kakva scena danas oko 18h u Bingu. Prvo, na parkingu guzve nemoguce, i u garazi, i vani...i onda nekako nakon 10 minuta trazenja parking mjesta, dodjes do hipera i doceka te red ljudi koji se raspravljaju sa securityjem, ovi blokirali ulaz kolicima, radno vrijeme do 18h,..zbog inventure![]()
![]()
Hebali majku sebi, pa zar nisu mogli najaviti..facebook, instagram, twiter, tik tok, neka pizda materina da ce se BCC hiper raditi do 18 h?!Ljudi jebu sve na kamaru ko faćo...
![]()
- Thorgerson
#3805 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Mislim da je raznovrsnost proizvoda. Konkretno, ja moram do veceg binga ili merkatora barem jednom mjesecno, da kupim neke stvari koje u manjem nemaju.HelaS wrote: ↑25/10/2025 23:08Jedna porodica, kad proizvode kupuje kolicima u tom BCC ili sličnom velikom BINGU, koliko može uštedjeti novca, ako kupuje takve proizvode u drugim velikim trgovinama, ili ako ih kupuje sukcesivno, svakodnevno. Šta, zapravo, ljude privlači toliko u te velike BINGO centre, naročito onaj na Stupu ili neki drugi koji je tek otvoren, itd?konektovan wrote: ↑25/10/2025 20:59 Kakva scena danas oko 18h u Bingu. Prvo, na parkingu guzve nemoguce, i u garazi, i vani...i onda nekako nakon 10 minuta trazenja parking mjesta, dodjes do hipera i doceka te red ljudi koji se raspravljaju sa securityjem, ovi blokirali ulaz kolicima, radno vrijeme do 18h,..zbog inventure![]()
![]()
Hebali majku sebi, pa zar nisu mogli najaviti..facebook, instagram, twiter, tik tok, neka pizda materina da ce se BCC hiper raditi do 18 h?!Ljudi jebu sve na kamaru ko faćo...
![]()
Stavise, desavalo mi se da neke proizvode koje koristim svakodnevno nemaju u manjem marketu. I onda tako fulis par puta i jbg, obidjem 3 manja marketa ne nadjem i opet moram u veliki. Pa radije odoh odmah u veliki market i cao.
-
HelaS
#3806 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Nisam mislio na "BINGO" velike trgovine i njihove manje, već na velike trgovačke centre, ROBOT, TROPIC, KORT, itd, po sjećanju, jer i druga područja u BiH imaju te takve trgovine. Možda je marketing BINGA najizraženiji, dominantan spram drugih, ne znam.Thorgerson wrote: ↑26/10/2025 02:06Mislim da je raznovrsnost proizvoda. Konkretno, ja moram do veceg binga ili merkatora barem jednom mjesecno, da kupim neke stvari koje u manjem nemaju.HelaS wrote: ↑25/10/2025 23:08Jedna porodica, kad proizvode kupuje kolicima u tom BCC ili sličnom velikom BINGU, koliko može uštedjeti novca, ako kupuje takve proizvode u drugim velikim trgovinama, ili ako ih kupuje sukcesivno, svakodnevno. Šta, zapravo, ljude privlači toliko u te velike BINGO centre, naročito onaj na Stupu ili neki drugi koji je tek otvoren, itd?konektovan wrote: ↑25/10/2025 20:59 Kakva scena danas oko 18h u Bingu. Prvo, na parkingu guzve nemoguce, i u garazi, i vani...i onda nekako nakon 10 minuta trazenja parking mjesta, dodjes do hipera i doceka te red ljudi koji se raspravljaju sa securityjem, ovi blokirali ulaz kolicima, radno vrijeme do 18h,..zbog inventure![]()
![]()
![]()
Stavise, desavalo mi se da neke proizvode koje koristim svakodnevno nemaju u manjem marketu. I onda tako fulis par puta i jbg, obidjem 3 manja marketa ne nadjem i opet moram u veliki. Pa radije odoh odmah u veliki market i cao.
U BiH je 70-90% gotovo identična ponuda proizvoda, a i cijene su u nijansama različite. Da li postoji nečija matematika, istraživanje, odgovor na pitanje da li je ekonomičnija kupovina "fasunge na mjesec dana", ono - kupovina 1-2x puta mjesečno u velikim kolicima, ili sukcesivna kupovina, dnevna, po potrebi?
- konektovan
#3807 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Ja vise preferiram "dnevnu" kupovinu..
- Haris033
#3808 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Lijepa moja Wisa i Konzum.
Parkiram lijepo auto, kolica i uzivam u kupovini bez gužve, papaka, a i Konzum je uvijek dobro snadbijeven. Voće i povrće uvijek bolje od BiMga, meso odlično (iglavnom puretinu koristim), riba takođe, jaja…
Nekad odem i u CJ u Pofalićima. Isto milina kupovati.
Još kada se Lidl otvori.. Mada, vjerujem da će u Lidlu biti haos.
Parkiram lijepo auto, kolica i uzivam u kupovini bez gužve, papaka, a i Konzum je uvijek dobro snadbijeven. Voće i povrće uvijek bolje od BiMga, meso odlično (iglavnom puretinu koristim), riba takođe, jaja…
Nekad odem i u CJ u Pofalićima. Isto milina kupovati.
Još kada se Lidl otvori.. Mada, vjerujem da će u Lidlu biti haos.
Last edited by Haris033 on 26/10/2025 08:49, edited 1 time in total.
-
Naslovnica
#3809 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Kod mene je uglavnom pitanje izbora u "frižidera" kao i nedostatak asortimana u lokalnim manjim bimgetima, konzumovima i sl.HelaS wrote: ↑26/10/2025 08:37Nisam mislio na "BINGO" velike trgovine i njihove manje, već na velike trgovačke centre, ROBOT, TROPIC, KORT, itd, po sjećanju, jer i druga područja u BiH imaju te takve trgovine. Možda je marketing BINGA najizraženiji, dominantan spram drugih, ne znam.Thorgerson wrote: ↑26/10/2025 02:06Mislim da je raznovrsnost proizvoda. Konkretno, ja moram do veceg binga ili merkatora barem jednom mjesecno, da kupim neke stvari koje u manjem nemaju.HelaS wrote: ↑25/10/2025 23:08
Jedna porodica, kad proizvode kupuje kolicima u tom BCC ili sličnom velikom BINGU, koliko može uštedjeti novca, ako kupuje takve proizvode u drugim velikim trgovinama, ili ako ih kupuje sukcesivno, svakodnevno. Šta, zapravo, ljude privlači toliko u te velike BINGO centre, naročito onaj na Stupu ili neki drugi koji je tek otvoren, itd?
U BiH je 70-90% gotovo identična ponuda proizvoda, a i cijene su u nijansama različite. Da li postoji nečija matematika, istraživanje, odgovor na pitanje da li je ekonomičnija kupovina "fasunge na mjesec dana", ono - kupovina 1-2x puta mjesečno u velikim kolicima, ili sukcesivna kupovina, dnevna, po potrebi?
U ovim velikim postoji neuporedivo veći izbor sireva i podriguša nego u lokalnim.
Higijenska sredstva, kafa, konzerve.
Kod mene u B-fazi 2 konzuma 1 mercator, asortiman copy/paste, sve isto od kada su se otvorili.
Da mi se kupovina svodi na hljeb, mlijeko, pavlaku, voće i povrće, kabaš i šampon od žare, ne bih micao iz mahale.
Mi kombinujemo dnevnu kupovinu i, ono, fasungu u 15 dana.
Odem do Đurića, paket-dva mlijeka, tariguzi, vlažne maramice, deterdženti, safuni, suhomesnati proizvodi itd. Uštedi se, zasigurno, nego da kupujem dnevno.
- Thorgerson
#3810 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Dakle, ljudi koji ne mogu tokom sedmice otici u kupovinu, nego to moraju da rade samo subotom - obzirom da je nedjelja neradna, su papci.
Zanimljivo.
Ko ne zeli guzvu, neka se seli u manji grad.
Ima hvala bogu lijepih gradica i naselja sirom nase drzave gdje je deficit stanovnista. Odselis i rijesis sebi problem.
Fkt ne kontam ljude ovdje. Sarajevo je glavni grad. Normalno je da ce biti guzva. Jos ako se doda na to da ovdje ocito fali vecih shopping centara, infrastrukture, jos je i dobro kako sve funkcionise.
I ako neko misli da ne fali. Ja sam u jednom danu posjetio BBI, SCC, BCC i penny na mostarskom. Sve je bilo krcato! Parking isto tako, nadje se, ali guzve nenormalne.
Tako je svugdje u vecim gradovima. A Sarajevo za nas pojam jeste velik grad.
Zanimljivo.
Ko ne zeli guzvu, neka se seli u manji grad.
Fkt ne kontam ljude ovdje. Sarajevo je glavni grad. Normalno je da ce biti guzva. Jos ako se doda na to da ovdje ocito fali vecih shopping centara, infrastrukture, jos je i dobro kako sve funkcionise.
I ako neko misli da ne fali. Ja sam u jednom danu posjetio BBI, SCC, BCC i penny na mostarskom. Sve je bilo krcato! Parking isto tako, nadje se, ali guzve nenormalne.
- konektovan
#3811 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
kompleksaši druže Thorgersone....vona bi fgr, haris033 ti je pravi prototip...na tu temu.Thorgerson wrote: ↑26/10/2025 11:55 Dakle, ljudi koji ne mogu tokom sedmice otici u kupovinu, nego to moraju da rade samo subotom - obzirom da je nedjelja neradna, su papci.
Zanimljivo.
Ko ne zeli guzvu, neka se seli u manji grad.Ima hvala bogu lijepih gradica i naselja sirom nase drzave gdje je deficit stanovnista. Odselis i rijesis sebi problem.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#3812 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Nesto ovdje ne stima.konektovan wrote: ↑25/10/2025 20:59 Kakva scena danas oko 18h u Bingu. Prvo, na parkingu guzve nemoguce, i u garazi, i vani...i onda nekako nakon 10 minuta trazenja parking mjesta, dodjes do hipera i doceka te red ljudi koji se raspravljaju sa securityjem, ovi blokirali ulaz kolicima, radno vrijeme do 18h,..zbog inventure![]()
![]()
![]()
Pa opcepoznato je da se inventure rade nedjeljom. Na temi o neradnoj nedjwlji imamo svjedoke koji svake nedjelje vide inventuru u bingo radnjama
- konektovan
#3813 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Ne znam ko je to pisao...ali da se znaju raditi i nedeljom, znaju.izvrsni direktor wrote: ↑26/10/2025 12:38Nesto ovdje ne stima.konektovan wrote: ↑25/10/2025 20:59 Kakva scena danas oko 18h u Bingu. Prvo, na parkingu guzve nemoguce, i u garazi, i vani...i onda nekako nakon 10 minuta trazenja parking mjesta, dodjes do hipera i doceka te red ljudi koji se raspravljaju sa securityjem, ovi blokirali ulaz kolicima, radno vrijeme do 18h,..zbog inventure![]()
![]()
![]()
Pa opcepoznato je da se inventure rade nedjeljom. Na temi o neradnoj nedjwlji imamo svjedoke koji svake nedjelje vide inventuru u bingo radnjama
- Haris033
#3814 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Par puta sam otišao u BiMgo, i svaki put me dočekaju primitivci koji svojim tijelima “čuvaju” prazna parking mjesta kao da su njihova lična svojina. A čim im kažeš da to ne mogu raditi, odmah bi da se svađaju i tuku.
Od mene samo neki lokalni BiMgo i to kada je Stella Artois ili Heineken na akciji, a ovi njihovi “hipermarketi” što više liče na autopijacu i vašar.
Lijepi Konzum, Mercator i CM!
Od mene samo neki lokalni BiMgo i to kada je Stella Artois ili Heineken na akciji, a ovi njihovi “hipermarketi” što više liče na autopijacu i vašar.
Lijepi Konzum, Mercator i CM!
Last edited by Haris033 on 26/10/2025 12:48, edited 1 time in total.
- Edin H.
- Haris033
- pepeljara
#3817 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
MA cijene, kakav god da je jeftiniji je u svakom segmentu - ako nije jeftiniji onda je cijena ista.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#3818 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
ne idem više nikako zbog gužve, ali u mom slučaju - izbor je puno veći nego u ovom na Šipu
- nepass1
#3819 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Nije lose u halilovicima sa samousluznim kasama, ali i to ako imas kesu dvije, ako su kolica puna potrosis vremena kao cekajuci na kasi.
Ja u sub bio ujutro, cetiri kase radile, guzva a samousluzne jedini ja
Ja u sub bio ujutro, cetiri kase radile, guzva a samousluzne jedini ja
-
HelaS
- VladaFBiH
#3821 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
šta ti ne štima? počne se raditi subotom navečer i završi do ponedjeljka ili misliš da se inventura radi od 18 do 22 sata subotom do kada je radno vrijeme pa nastavi u ponedjeljak?izvrsni direktor wrote: ↑26/10/2025 12:38Nesto ovdje ne stima.konektovan wrote: ↑25/10/2025 20:59 Kakva scena danas oko 18h u Bingu. Prvo, na parkingu guzve nemoguce, i u garazi, i vani...i onda nekako nakon 10 minuta trazenja parking mjesta, dodjes do hipera i doceka te red ljudi koji se raspravljaju sa securityjem, ovi blokirali ulaz kolicima, radno vrijeme do 18h,..zbog inventure![]()
![]()
![]()
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
- konektovan
#3823 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
-
neki
#3824 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Bingo Otokakonektovan wrote: ↑28/10/2025 09:22Bingo Alipasin most bi bilo ispravno..![]()
- nepass1