Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

no_sekirli

#46301 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

Definitivno treba nesto mijenjati u pravosudju, pa ako je prvi korak taj direktan izbor glavnog, neka bude.

Ali duboka je korupcija u tom cijelom sistemu, kao i u svim porama drustva. Samo, da bi se krenulo to sustavno rjesavati, sudstvo mora biti pocetak.

Nezamislivo je da direktni zlocinci iz rata hodaju drzavom, a Faco za psovke dobije mjesec dana istrage.
dr_Evil

#46302 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Vjecita_zavrzlama wrote: 25/10/2025 08:46
sumirprimus wrote: 24/10/2025 22:32
Vjecita_zavrzlama wrote: 24/10/2025 22:28

Pa na tih 50k ima 450k

Ne znam ti zivis i mozda bolje vidis neke stvari.Ako mene pitas zasicenje se desilo sto se tice sirenja te ideologije.Vidjet cemo opet
U crvenoj Tuzli i ne vjerujem. :skoljka:
to je politicka orijentacija postala, rodica mi se uclanila u SDA Tuzla, i odmah se pokrila , i vidim bas aktivna postala :-) ali nema ih vise od 10% a to je mozda jedina muslimanska zemlja gdje brojka pokrivenih toliko niska :D
Ko ce drugi o ovome nego vas dvojica :D
Vjecita_zavrzlama

#46303 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vjecita_zavrzlama »

dr_Evil wrote: 25/10/2025 08:59
sumirprimus wrote: 24/10/2025 22:32
U crvenoj Tuzli i ne vjerujem. :skoljka:
to je politicka orijentacija postala, rodica mi se uclanila u SDA Tuzla, i odmah se pokrila , i vidim bas aktivna postala :-) ali nema ih vise od 10% a to je mozda jedina muslimanska zemlja gdje brojka pokrivenih toliko niska :D
Imal u Mostaru puno pokrivenih?
Styling

#46304 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

no_sekirli wrote: 25/10/2025 08:49 Definitivno treba nesto mijenjati u pravosudju, pa ako je prvi korak taj direktan izbor glavnog, neka bude.

Ali duboka je korupcija u tom cijelom sistemu, kao i u svim porama drustva. Samo, da bi se krenulo to sustavno rjesavati, sudstvo mora biti pocetak.

Nezamislivo je da direktni zlocinci iz rata hodaju drzavom, a Faco za psovke dobije mjesec dana istrage.
Nisu u pitanju samo psovke. On ima ogroman broj pratilaca i hiljade ljudi prati njegov live svaki put. Svojim psovkama i uvredama praktično stavlja ljudima metu na čelo (na stranu šta ja lično mislim o nekim likovima koje proziva) i posljedica može biti da neka budala među tim hiljadama uzme stvar u svoje ruke i zaista nanese štetu nekome od prozvanih.
Nije to baš sve tako bezazleno kako se čini. Psovke su tu najmanji problem.
dr_Evil

#46305 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Vjecita_zavrzlama wrote: 25/10/2025 09:00
dr_Evil wrote: 25/10/2025 08:59

Imal u Mostaru puno pokrivenih?
A zasto nas zanima stil oblacenja neke osobe? Nisam zeMsko da gledam koju modu ko nosi.
klaki

#46306 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by klaki »

Styling wrote: 25/10/2025 09:04
no_sekirli wrote: 25/10/2025 08:49 Definitivno treba nesto mijenjati u pravosudju, pa ako je prvi korak taj direktan izbor glavnog, neka bude.

Nisu u pitanju samo psovke. On ima ogroman broj pratilaca i hiljade ljudi prati njegov live svaki put. Svojim psovkama i uvredama praktično stavlja ljudima metu na čelo (na stranu šta ja lično mislim o nekim likovima koje proziva) i posljedica može biti da neka budala među tim hiljadama uzme stvar u svoje ruke i zaista nanese štetu nekome od prozvanih.
Kakvo stavljanje mete na celo?
I ja sam sinoc pogledao par klipova doticnog i skontao da lik apsolutno nigdje ne prijeti (znaci nije lud koliko se cini) nego samo psuje kao kocijas i proziva raju za orahe u dzepovima.
Znaci opet ponavljam uvode verbalni delikt i ovo je poraz demokratije. Nigdje u EU ne postoji ovo. Ima samo zakon za narusavanje ugleda i lupanje optuzenog po dzepu ali je privatna tuzba uvijek

i usput: Ja osobama koje su ovaj zakon izglasale i koje ovaj zakon i proces podrzavaju zelim sve isto sto je i doticni zelio :)
Last edited by klaki on 25/10/2025 10:01, edited 1 time in total.
Styling

#46307 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

klaki wrote: 25/10/2025 09:57

I ja sam sinoc pogledao par klipova doticnog i skontao da lik apsolutno nigdje ne prijeti (znaci nije lud koliko se cini) nego samo psuje kao kocijas i proziva raju za orahe u dzepovima.
Znaci opet ponavljam uvode verbalni delikt i ovo je poraz demokratije
Ne prijeti on direktno, nije budala, ali njegova retorika i prozivke i način na koji to radi je nekoj budali dovoljan šlagvort da napravi belaj.
no_sekirli

#46308 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

Sve je to sbbkbb.

Licemjerno je hapsiti, ne Facu, nego mene ili tebe sto *eremo po Tiktoku, dok neki drugi izabrani duznosnik radi to isto i na mrezama i na televizijama i ne desi se nista. Ljudi nose majice sa osudjenim zlocincima, daju se imena ulica i trgova po govnima, i to sve prolazi.

Naravno da nisam za vulgarni jezik, vrijedjanja bilo kakve vrste, ali da se za to ide u zatvor, to je stvarno previse, cak i za drzavu kakva je nasa.
klaki

#46309 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by klaki »

Styling wrote: 25/10/2025 10:00

Ne prijeti on direktno, nije budala, ali njegova retorika i prozivke i način na koji to radi je nekoj budali dovoljan šlagvort da napravi belaj.
Kako se dokazuje to da necije neprijecenje moze izazvati to?
Zar npr nije Seselj oslobodjen nekih optuzbi jer je govorio da nije direktno na ista pozivao nego sugerirao "trebalo bi etnicki ocistiti x mjesto"
Danguba

#46312 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Kada je Munja na redu???
Pitam za jarana.
mayab

#46313 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mayab »

PM72

#46314 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PM72 »

Styling wrote: 25/10/2025 10:00

"Biti budala je uglavnom svjesna odluka inteligentnih ljudi da u sujetnom svijetu, saopštavaju sa oslobadjajućom lakoćom teške istine bez posljedica. Rizik naravno postoji, ali šta zna budala. Nikako ne brkati budale sa idiotima, što je već odlika neinteligentnih ljudi."
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#46315 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pici »

Lider stranke Lista za pravdu i red Nebojša Vukanović tvrdi da je sinoć, nakon svečane akademije povodom 34 godine Narodne skupštine Republike Srpske, u Banskom dvoru došlo do oštre rasprave između Milorada Dodika i Miloša Vučevića, predsjednika SNS-a i izaslanika Aleksandra Vučića.
"Atmosfera u Banskom dvoru bila je veoma neprijatna za vrhušku režima. Težak razgovor i varnice između Dodika i Miloša Vučevića. Dodik se povišenim tonom obraćao Vučeviću, očito nezadovoljan njegovim obraćanjem i porukama iz Srbije, ali i reakcijama Beograda na njegove poteze", tvrdi Vukanović.

Prema njegovim riječima, Vučević, iako smireniji, jasno je stavio do znanja Dodiku šta Vučić i Beograd misle o potezima režima.

Vukanović dodaje da su iz Srbije bili šokirani činjenicom da ih Dodik nije obavijestio o imenovanju Ane Trišić Babić za vršioca dužnosti predsjednika Republike Srpske, niti o povlačenju zakona i drugim odlukama koje on opisuje kao "kapitulaciju pred Amerikancima".

"I iz Dodikovog govora moglo se osjetiti da krči na vezama sa Beogradom. Narušene odnose potvrdio je i bivši ministar u Vladi Srbije Ratko Dmitrović, koji je napisao da je Dodik pristao da BiH uđe u NATO i da se sva imovina registruje u Centralni registar i katastar države BiH", tvrdi Vukanović.

On navodi i reakciju Gorice Dodik, koja je, prema Dmitroviću, pokušala osporiti informacije, ali je Dmitrović poručio da su njegovi izvori "iz Banje Luke i Sarajeva i do sada nisu omanuli".

Vukanović ističe i poruku senatora Aleksandra Vulina, "glavnog trbuhozborca Beograda", kao dokaz da "razdor između Vučića i Dodika postaje sve veći, iako ih i dalje vežu interesi".

"Do sada smo često svjedočili krizama u odnosima koje su kulminirale kroz medijske napade, a ostaje da se vidi hoće li Informer, Tanjug i drugi pod kontrolom Beograda u narednim danima nastaviti s kampanjom protiv Dodika zbog antiruskih poteza i kapitulacije pred Amerikancima", tvrdi Vukanović.

Koliko se puta mora trubiti, najveci neprijatelji BiH i njenih gradjana su oni iz beograda i zagreba. Dok god oni se macehinski odnose prema BiH, ovdje ce biti razdora, podjela, kletvi itd.

Necu da prejudìciram al po ovome ako se mile dogovorio sa amerima a 99% da jest, onda je po BiH najbolje i da ostane. Bolje je i za same srbe jer ovim ih izvlaci iz vjecitog konfikta sa bosnjacima pa i hrvatima a pogotovo proBiH gradjanima i ulazak u EU i NATO sto samim tim osigurava i opstojnost srba na ovim prostorima i prosperitet za djecu i mlade.
Čekat da se kockice slože na svjetskoj sceni pa uci u neizvjesnost "velike srbije"... mislim da se sa tim sve manje i manje kocka. tVump kakav god bio, nece skretati americku strategiju sa balkana i dozvoliti stvaranje jake ruske guberije u srcu europe. Budala yest al glup nije.
Haris033

#46316 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris033 »

Nego, kada će ćiriličar, gnjida Dragan Čović, konačno doći na red (nadam se što prije) za sankcije od strane SAD-a, odnosno kada će ga ukloniti s političke scene?
S obzirom na to da je on najveći kočničar projekta plinovoda Južna interkonekcija (koji bi trebao povezati Hrvatsku i BiH), kao i očiti proruski igrač, koji možda čak i više usporava BiH na putu ka EU i NATO integracijama?
Point.

#46317 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

Haris033 wrote: 26/10/2025 10:43 Nego, kada će ćiriličar, gnjida Dragan Čović, konačno doći na red (nadam se što prije) za sankcije od strane SAD-a, odnosno kada će ga ukloniti s političke scene?
S obzirom na to da je on najveći kočničar projekta plinovoda Južna interkonekcija (koji bi trebao povezati Hrvatsku i BiH), kao i očiti proruski igrač, koji možda čak i više usporava BiH na putu ka EU i NATO integracijama?
Živim za taj dan da vidim tu bjelokosu ojebinu pod sankcijama. On i ona kučka Krišto su ih davno zaslužili.
Hakiz

#46318 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

Da rezimiramo:

Osudi Sud BiH Dodika, ukine mu funkcije. To znači da za NATO itd, Dodik se više ne pita.

Naravno, to se vidi kao uspjeh trojke jer je pravosuđe nezavisno.

Onda se Dodik okrene Americi.

Sljedeće je da će trojka opet sarađivati sa Dodikom jer će on ponovo biti faktor, Amerika ga rehabilituje.

Samo da me podsjetite, je li Dodik osuđen ili je faktor?

Trojka, šta će sada biti?

Doduše, u trojci je SDP, a znajući slučaj "Lagumdžija i Alžirska grupa" znamo da ljudi iz SDP imaju tradiciju ignorisanja sudskih odluka.

Možemo pretpostaviti, ma biti sigurni, da će (ovaj put na kvadrat reformisani) Dodik biti još poželjniji partner trojci.

:thumbup: :bih:
PM72

#46319 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PM72 »

Point. wrote: 26/10/2025 11:32
Haris033 wrote: 26/10/2025 10:43 Nego, kada će ćiriličar, gnjida Dragan Čović, konačno doći na red (nadam se što prije) za sankcije od strane SAD-a, odnosno kada će ga ukloniti s političke scene?
Živim za taj dan da vidim tu bjelokosu ojebinu pod sankcijama. On i ona kučka Krišto su ih davno zaslužili.
Prije ćeš ti nazad u Bosnu...
neraaaa

#46320 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by neraaaa »

Point. wrote: 26/10/2025 11:32
Polako, uskoro.

Zbog rata je Trump uveo sankcije svom prijatelju Putinu, a da ne uvede bjeloglavom zbog opstruiranja njegovog projekta?

Samo se čeka izvještaj kriznog ambasadora i bjeloglavi je završio svoju karijeru.

Kako je biti na crnoj listi, neka mu njegov Čavara lijepo objasni i na praktičnom primjeru pokaže.

Nakon toga još ostaje SDA. Kad god ih insan potopi, oni nekako izmigolje i to glasovima nepismenih. Zabraniti im politicko djelovanje ne bi bilo uopste loše.

Dodik nam je vjerovatno završio NATO i imovinu, još ove dvije stranke da se riješe trajno i eto nas na pravom putu.
PM72

#46321 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PM72 »

Previše se uzdate u Trampa...on je kao nenavođena raketa,ne znaš nikad gdje će opalit...može sutra budali naumpast da nas počisti i napravi odlagalište nuklearnog otpada.
Maliodmene

#46322 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Maliodmene »

PM72 wrote: 26/10/2025 13:40 Previše se uzdate u Trampa...on je kao nenavođena raketa,ne znaš nikad gdje će opalit...može sutra budali naumpast da nas počisti i napravi odlagalište nuklearnog otpada.
Kakav Trump kakvi bakraci, nema on pojma gdje je Bosna. Rubio je covjek u koga treba gledati.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#46323 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pici »

Strategija amerike je decidno jasna. Europa je njezina interesna zona i tu ni tVump ni rubio ni bog otac ne moze izmjeniti. Zasto da se kauboji odreknu krave muzare tj europe. Ovo sve sto se trenutno desava je americko pokazivanje mišića i tVump je majstor svog zanata, rodjeni shoumen i djeljenja lekcija po principu batine i mrkve.

Sve dok u beogradu i zagrebu se okrecu ko suncokreti prema rusiji, za BiH nema problema. Veci problem bi bio da se okrenu kaubojima skroz i da lobiraju da je bolja opcija podjela BiH i nestanak muslimana iz nje.

Ja da sam srbski ili hrvackije šovinista-nacionalista, igrao bi na tu kartu. Medjutim, djavolov najomiljeniji porok je sujeta a nacionalisti su rodjeni za taj porok. :mrgreen:
PM72

#46324 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PM72 »

Maliodmene wrote: 26/10/2025 13:52
PM72 wrote: 26/10/2025 13:40 Previše se uzdate u Trampa...on je kao nenavođena raketa,ne znaš nikad gdje će opalit...može sutra budali naumpast da nas počisti i napravi odlagalište nuklearnog otpada.
Kakav Trump kakvi bakraci, nema on pojma gdje je Bosna. Rubio je covjek u koga treba gledati.
Nismo ni nesvrstani,da na tu foru pokušamo...ono...Tito -Kastro.Doduše,njegove je Fidel proćero...
Nemamo nikakve slamke da se uhvatimo
Sanjarko

#46325 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Sanjarko »

Europa je donja. S 750 i nešto miliona treba da padne na oko 600 i nešto.

Rusija 20 da izgubi, EU oko 100, a ovo između EU to jest Zapadne Europe i Rusije će da skoro opusti.

Amerika treba da sa 340 ide na oko 400 i nešto.

Anglo države će većinom da populacijski da rastu.
Post Reply