SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
kakavdanakneiskustvu
#98626 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
sa FB stranice "Očigledna ubleha"
Ma koliko teško bilo, uspjeli smo sa Faćom da dotaknemo novo dno.
Logično bi bilo: Neko vam pošalje ili vam algoritam ponudi nekakav Faćin video, krenete gledati, dođete do dijela gdje psuje djecu i mrtve, zaustavite video, nikad više ništa ne pogledate od ovog polučovjeka išta, ovog što vam je to preporučio prekrižite, osim ako je mislio da vam pokaže kako jedan naš potpuno lud krimos izgleda kad mu se jezik razveže.
U bošnjačkoj realnosti: Moroni se informišu preko njegovih videa, jer on kao član podzemlja objavi neke stvari koje većina običnog svijeta ne zna, a onda ga prate iz ludosti u ludost, gotovo svaki put slušaju nanovo te morbidne ispade bijesa koji su nivo 10 godina i niže. Prave od njega nekog junaka, nekog borca protiv političara, sistema. Umjesto da na prvu prekriže očiglednog ludaka, oni mu traže olakšavajuće okolnosti, objašnjavaju ga, normalizuju, rade bukvalno sa njim na tom njegovom projektu.
I haj, prate ga djeca, prate ga budale, vide u tom potpunom ludilu nešto, nisko smo bili, nisko ostali, a onda odjednom, počnu i javne ličnosti, uglavnom "alternativne", tipa pukovnik Huso Salihović (ko ne zna, veliki kritičar SDA iz Srebrenice) se slikaju sa njim, pričaju o njemu u svojim videima kao o pozitivnoj pojavi. Huso je to uradio prvi, ima mjesec-dva.
Tada sam ga blokirao misleći naivno da je to to, jedan ludak je pokazao baš pravo lice, idamo dalje.
A onda kad su Faću uhapsili, redom se javljaju, da ih ne nabrajam, od Skelića do Garaplije, genijalci koji nam objašnjavaju kako je Faćo glas običnog ogorčenog čovjeka, pa još gore, kako Faćo govori istinu "samo" je poganog jezika.
Znao sam da smo nisko, međutim, da budem pošten, ovo što se dešava oko fenomena Faćo, koji treba ispratiti do detalja, mene koji sam jako kritičan prema nama, ostavlja bez teksta. Da ovakve ličnosti postavljaju svoja leđa za ovog, pa ok, vjerujem da rade iz dubokog uvjerenja, da tu nema ikakve kalkulacije, tako da to je to što se mene tiče. Navikao sam na svašta, ipak, ovo proglašavam novim dnom. Očekivao bih nešto tako od političara, SDA, Nikšić, Ogrešević, ne znam, Efendić, ona Pezić, kako već, neke nove lude nade, Isaci, Šmrk, a ovo da očekujem od "alternative", to stvarno nisam.
Haj nepismeni, neinteligentni i djeca, a kako sad da cijela bošnjačka alternativa je stala da brani ovog polučovjeka?
Kako je on postao glas običnog napaćenog čovjeka?
Kako su najgore psovke u kojim "jebe djecu" nekog s kim se ne slaže, postale "prljav jezik"?
Bome nešto ovde ne štima gadno... ili sam ja potpuno lud i nemam pojma šta obični mali ogorčeni čovjek misli, te kako je nekadašnje "jebem ti majku", bilo "pogan jezik", a ne ovo iživljavanje po hiljadu puta nad djecom i mrtvim, ženama i slično, što je ustvari taj njegov glavni sadržaj koji hipnotiše.
Bijeda teška... bošnjačka, od vrha do dna, od desničara do alternativaca, smiju nam se Zeleni.
Sramota me što sam tu promovisao Skelića, čije psovanje reisa apsolutno podržavam, međutim, da Faću, ludaka sa dna kace, prihvatim jer je po njima istinoljubiv, pa i da ne psuje, što je daleko od jedinog njegovog problema, ne dolazi u obzir, kamoli dok divlja na načine kako to radi. Koristim psovke u svojim tekstovima, ne smatram to ničim posebnim, shvatam potpuno one kojima i to smeta, te mi je ok da me radi toga ignorišu. Ovo nije taj film, ovo je Jagomir na nuklearni pogon.
Tako da, svaka konjina koja bude tu promovisala Faću, biće blokirana, strpana u isti koš sa desničarima i ljubiteljima narodnjaka, pa i svim onim čija je potpuna ludost očigledna na bilo koju temu, a bilo ih je.
To je neki minimum koji ova jako skromna i neposjećena stranica duguje normalnom običnom ogorčenom čovjeku koji je bar na osnovnom nivou, a kakvih ima.
Izvinjavam im se što ne mogu da stignem da obrišem šta ovaj Faćin polusvijet navalja, izvinjavam se i jer sam dio toga stavio na slike ispod, jednostavno drugačije ne može.
Nije Faćo nikakav problem, takvih imbecila na svakom koraku po svijetu, problem je u nama.
Ma koliko teško bilo, uspjeli smo sa Faćom da dotaknemo novo dno.
Logično bi bilo: Neko vam pošalje ili vam algoritam ponudi nekakav Faćin video, krenete gledati, dođete do dijela gdje psuje djecu i mrtve, zaustavite video, nikad više ništa ne pogledate od ovog polučovjeka išta, ovog što vam je to preporučio prekrižite, osim ako je mislio da vam pokaže kako jedan naš potpuno lud krimos izgleda kad mu se jezik razveže.
U bošnjačkoj realnosti: Moroni se informišu preko njegovih videa, jer on kao član podzemlja objavi neke stvari koje većina običnog svijeta ne zna, a onda ga prate iz ludosti u ludost, gotovo svaki put slušaju nanovo te morbidne ispade bijesa koji su nivo 10 godina i niže. Prave od njega nekog junaka, nekog borca protiv političara, sistema. Umjesto da na prvu prekriže očiglednog ludaka, oni mu traže olakšavajuće okolnosti, objašnjavaju ga, normalizuju, rade bukvalno sa njim na tom njegovom projektu.
I haj, prate ga djeca, prate ga budale, vide u tom potpunom ludilu nešto, nisko smo bili, nisko ostali, a onda odjednom, počnu i javne ličnosti, uglavnom "alternativne", tipa pukovnik Huso Salihović (ko ne zna, veliki kritičar SDA iz Srebrenice) se slikaju sa njim, pričaju o njemu u svojim videima kao o pozitivnoj pojavi. Huso je to uradio prvi, ima mjesec-dva.
Tada sam ga blokirao misleći naivno da je to to, jedan ludak je pokazao baš pravo lice, idamo dalje.
A onda kad su Faću uhapsili, redom se javljaju, da ih ne nabrajam, od Skelića do Garaplije, genijalci koji nam objašnjavaju kako je Faćo glas običnog ogorčenog čovjeka, pa još gore, kako Faćo govori istinu "samo" je poganog jezika.
Znao sam da smo nisko, međutim, da budem pošten, ovo što se dešava oko fenomena Faćo, koji treba ispratiti do detalja, mene koji sam jako kritičan prema nama, ostavlja bez teksta. Da ovakve ličnosti postavljaju svoja leđa za ovog, pa ok, vjerujem da rade iz dubokog uvjerenja, da tu nema ikakve kalkulacije, tako da to je to što se mene tiče. Navikao sam na svašta, ipak, ovo proglašavam novim dnom. Očekivao bih nešto tako od političara, SDA, Nikšić, Ogrešević, ne znam, Efendić, ona Pezić, kako već, neke nove lude nade, Isaci, Šmrk, a ovo da očekujem od "alternative", to stvarno nisam.
Haj nepismeni, neinteligentni i djeca, a kako sad da cijela bošnjačka alternativa je stala da brani ovog polučovjeka?
Kako je on postao glas običnog napaćenog čovjeka?
Kako su najgore psovke u kojim "jebe djecu" nekog s kim se ne slaže, postale "prljav jezik"?
Bome nešto ovde ne štima gadno... ili sam ja potpuno lud i nemam pojma šta obični mali ogorčeni čovjek misli, te kako je nekadašnje "jebem ti majku", bilo "pogan jezik", a ne ovo iživljavanje po hiljadu puta nad djecom i mrtvim, ženama i slično, što je ustvari taj njegov glavni sadržaj koji hipnotiše.
Bijeda teška... bošnjačka, od vrha do dna, od desničara do alternativaca, smiju nam se Zeleni.
Sramota me što sam tu promovisao Skelića, čije psovanje reisa apsolutno podržavam, međutim, da Faću, ludaka sa dna kace, prihvatim jer je po njima istinoljubiv, pa i da ne psuje, što je daleko od jedinog njegovog problema, ne dolazi u obzir, kamoli dok divlja na načine kako to radi. Koristim psovke u svojim tekstovima, ne smatram to ničim posebnim, shvatam potpuno one kojima i to smeta, te mi je ok da me radi toga ignorišu. Ovo nije taj film, ovo je Jagomir na nuklearni pogon.
Tako da, svaka konjina koja bude tu promovisala Faću, biće blokirana, strpana u isti koš sa desničarima i ljubiteljima narodnjaka, pa i svim onim čija je potpuna ludost očigledna na bilo koju temu, a bilo ih je.
To je neki minimum koji ova jako skromna i neposjećena stranica duguje normalnom običnom ogorčenom čovjeku koji je bar na osnovnom nivou, a kakvih ima.
Izvinjavam im se što ne mogu da stignem da obrišem šta ovaj Faćin polusvijet navalja, izvinjavam se i jer sam dio toga stavio na slike ispod, jednostavno drugačije ne može.
Nije Faćo nikakav problem, takvih imbecila na svakom koraku po svijetu, problem je u nama.
-
LSD
#98627 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovome nesretiku zivim u glavi 24/7Sid the sloth wrote: ↑24/10/2025 18:58![]()
jel LSD organizovao.
-
PM72
#98628 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nemoj ga uzdizat ko borca i ratnika...meni nije "stari pričao" nego sam odrastao s njim u istom naselju.Upucao ga komandir čete...
-
Sid the sloth
#98629 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Joj da nam se kao drustvo kako rijesiti Facinih i Pantera pa da prodisemoLSD wrote: ↑24/10/2025 19:12Ovome nesretiku zivim u glavi 24/7strasno kakve komplekse sam mu nabio, lik me sanja
![]()
-
LSD
#98630 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Porucio ti RedHell da ti jos nije oprostio, da se prestanes ofirati i po forumima cviliti da ti prihvati izvinjenjeSid the sloth wrote: ↑24/10/2025 19:34Joj da nam se kao drustvo kako rijesiti Facinih i Pantera pa da prodisemo![]()
-
kakavdanakneiskustvu
#98631 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
fakat neko protestovali protiv hapšenja protiv ovog budalaša
sunce ti hebem gdje mi zivimo
sunce ti hebem gdje mi zivimo
-
moimoi
#98632 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zasto i vi jos uvijek o njemu pisete?
-
LSD
#98633 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne uzdizem ga, yebat ga... samo pisem istinu, onako kako je bilo.PM72 wrote: ↑24/10/2025 19:29Nemoj ga uzdizat ko borca i ratnika...meni nije "stari pričao" nego sam odrastao s njim u istom naselju.Upucao ga komandir čete...
Tebe ta istina iz neko razloga uznemirava, odmah se uzjebes, iako nema nikakve veze sa tobom
Sta ako je branio ovaj grad i bio ranjavan ? sta te to toliko uznemirava ?...pa nije jedini koji je to radio...al nemoj mu oduzimati to, ako ga ne volis ili kao je prostak koji psuje majke i djecu drugima.
-
PM72
#98634 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
LSD wrote: ↑24/10/2025 20:02Ne uzdizem ga, yebat ga... samo pisem istinu, onako kako je bilo.
Tebe ta istina iz neko razloga uznemirava, odmah se uzjebes, iako nema nikakve veze sa tobom
Sta ako je branio ovaj grad i bio ranjavan ? sta te to toliko uznemirava ?...pa nije jedini koji je to radio...al nemoj mu oduzimati to, ako ga ne volis ili kao je prostak koji psuje majke i djecu drugima.
-
sumirprimus
#98635 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
kakavdanakneiskustvu
#98636 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ako je prostak koji psuje majke i djecu drugima???LSD wrote: ↑24/10/2025 20:02Ne uzdizem ga, yebat ga... samo pisem istinu, onako kako je bilo.
pa zar nije prostak koji psuje mrtve i djecu?
-
PM72
#98637 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Prelaziš granice...u familiju se ne dira nit se ismijava.
-
LSD
#98638 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sumir je tuzlanski alkoholizirani krkan... nemoj mu zamjeriti na nedostatku odgoja i kulture.
Last edited by LSD on 24/10/2025 20:13, edited 1 time in total.
-
TheMule
#98639 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kolko ljudi podrzava hapsenje i krsenje slobode govora, to je strahoba.
-
kakavdanakneiskustvu
#98640 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
znaci prijetnje spadaju u slobodu govora, ok
-
TheMule
#98641 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne mozemo mi nista. Na sledecim izborima imamo izbor izmedju Bakira i Konakovica, i to jet to.Chloe wrote: ↑23/10/2025 17:32Stanje u društvu, državi mi trebamo mijenjati, a ne Faćko i njemu slični. Njegov kanal bi u svakoj normalnoj državi davno bio blokiran.TheMule wrote: ↑23/10/2025 16:43DaysleepeR wrote: ↑23/10/2025 09:24
Kao prvo lik ne govori istinu.
Kao drugo, mnogo toga što priča iz prvog lica uopšte nije ni vidio ni čuo lično, a kamoli doživio već prepričava tuđe priče.
Pogotovo iz rata.
Ne zelim da ga branim za druge marifetluke, a ima oraha u dzepu iz proslosti sigurno. Psovanje mi se ne svidja, ali...
Vi morate odluciti kakvu drzavu hocete da imate, Srbiju/Kolumbiju/Mexico, ili Njemacku/Austriju/Ameriku. Ako necete braniti covjeka samo zato sto vam se ne svidja i vjerujete u ono sto vam tuzitelji kazu, onda mozda i zasluzujete da imate to sto imate? Ja se mogu ne slagati sa DAysleeperom u 99% stvari, ali ako ga vlast odluciti "skloniti" i meni je to sumljivo, onda cu nesto i reci protiv toga, a ne ko ovca vjerovati sta je Klix napiso.
A budimo iskreni, ima dosta stvari u kojima je u pravu, pa cak i da prepricava sta je cuo. Sta je sa Sky aplikacijom i Dinom? Kad je Americka DEA involvirana u to, onda tu nesto ima. Vrh IZ krade pare -dokazano. Slobodni mediji su ugrozeni, Fatmir Alispahic ne smije da izadje iz kuce, napadaju mu djecu, Facu hapse. Onom iz RS-a pale auto, tamo niko ne smije da pisne odavno, a Federacija je haman na istom nivou.
Meni smeta ocit pokusaj da se skloni jos jedan covjek koji prica protiv mafijasko-etnicke-vjerske alijanse.
Borba protiv svih negativni pojava u društvu kreću prvo od nas samih, a ne držeći svoje dupe zaštićeno i bodreći raznorazne Faćke po društvenim mrežama dok iznose istine i "ratuju" sa kriminalcima, svoje živote ugrožavajući, i očekivati da će se nešto promjeniti.
Jaaah, hoće, samo što nije.![]()
-
sumirprimus
#98642 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Au pazi alkohol, kultura i lsd
I sta velis, za facu stari ti prico.
Al zauzima drug stav ko da je u prvom redu nema ovo veze sa familjom nego sa autenticnosti
-
TheMule
#98643 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Otkrivo afere, jeste, psovo, jeste, ali prijetio nije.
Ovaj citat Miokovica je porazavajuci. Idiot misli da ono sto je Faco govorio ima veze sa zakonom koji je sproveo. Stari dinosaurus
-
kakavdanakneiskustvu
#98644 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
kriminalac na tik toku otkrivao afere psujući djecu???
sunce ti drago gdje mi zivimo
-
TheMule
#98645 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovo je previse komplikovano za tebe
- drug_profi
#98646 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ali pazi traži poštovanje za njegove ratne rane, a meni koji sam također borac ARBiH, veteran, se usudi reći da sam nešta...vako nako. Ko biva zločinac ja nekakav, dušman šta li...sumirprimus wrote: ↑24/10/2025 20:24Au pazi alkohol, kultura i lsd![]()
I sta velis, za facu stari ti prico.![]()
Al zauzima drug stav ko da je u prvom redu nema ovo veze sa familjom nego sa autenticnosti
-
LSD
#98647 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To je to - moj stari je lazov, to zelis reci drugim rijecima.sumirprimus wrote: ↑24/10/2025 20:24Au pazi alkohol, kultura i lsd![]()
-
TheMule
#98648 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma vjeruj ti svom starom. PM zna dosta toga, ali ponekad misli da je uspio pohvatati sva dogadjanja tog burnog perioda....LSD wrote: ↑24/10/2025 20:44To je to - moj stari je lazov, to zelis reci drugim rijecima.sumirprimus wrote: ↑24/10/2025 20:24Au pazi alkohol, kultura i lsd![]()
Al zauzima drug stav ko da je u prvom redu nema ovo veze sa familjom nego sa autenticnostia onda se ko biva cudis sto te raja ismijava kao krkana bez manira.
- drug_profi
#98649 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
The Mule, ti si dobar sa Faćom izgleda pravo...
-
HelaS
#98650 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Better Man wrote: ↑23/10/2025 08:35 Faću mogu braniti samo oni koji su isti ako on, a to je ološ i kriminalci.
kakavdanakneiskustvu wrote: ↑24/10/2025 20:30 kriminalac na tik toku otkrivao afere psujući djecu???