Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
drug_profi wrote: ↑24/10/2025 11:12
Kineze mi stariji pamtimo ko sirotinju i proizvođače loših papuča i nekvalitetne plastike.
Davno je to bilo.
Vjerovatno su tehnološki danas najrazvijenija nacija, što uz nevjerovatne resurse koje kontorlišu, od njih čini mega silu na svakom polju.
Ako kinesko auto nije danas možda u rangu evropskog ili japanskog, onda će sigurno biti u sljedećoj verziji.
Oni izvrsno detektuju svoje greške, traže za njih rješenje i unapređuju svoj proizvod.
Ako nešto nije na najvišem nivou, to je samo zato što ga nisu htjeli dići na taj nivo jer im se ili ne isplati, ili to smatraju nevažnim.
Ma ok rugamo se mi svima, slazem se da su najrazvijenija nacija. Ljudi koji su isli u kinu kad pricaju kontam je li me loze ili je fakat tako. Isto drugi svijet.
Ako budu radili kako treba vjerovatno ce pokoriti eu i svijet, ako budu kako su navikli fuseriti nista od njih
Nije Kina samo Peking, Sangaj, Shenzen......Wuhan.
Pola Kine je bjeda teska.
njih ce i za 100 godina biti vise nego polovine drzava na svijetu al to je sasvim nebitno
oni ce za 20 godina vjerovatno biti sila broj 1 u svemu
ameri ce tu negdje biti a mozda i ispod zahvaljujuci trampu i sl
Velkoski wrote: ↑24/10/2025 12:09
imaju, isto tako postoji trilion ljudi koji već to sve znaju u dušu i solidan dio rezervnih dijelova
dakle, kupovina bez previše smisla, o ostalim stvarima tipa ćejfa ne treba ni pričati. Postoji i javni prevoz
pa i ovdje ima rezervnih dijelova i znaju u dusu
ono sus motor ima oko 10000 dijelova dok elektricni ima 500
ps. veci mi je ceif u elektricnom nego u sus
evo ja te zovem da provozas pa da vidis sta ej voznja u elektricnom i da kazes iz prve ruke kako je
Ja sam vozio 2 EL auta, i samo mi dolaze u obzir ako ce ih neko drugi kupit i odrzavat.
Cak mi ni osjecaj voznje nije ugodan, smuci mi se nakon voznje u EL autu.
A sasvim druga je stvar tezina koja se osjeti kad malo agilnije se pocne vozit.
Meni NE, hvala.
Ti si samo vozio ili posjedovao?
Ok nije problem da nekome se ne svidja sto je sasvim razumno
Mene nervira prica onih koji nisu ni sjeli u ev a pricaju kakvi su i sta su
pa i ovdje ima rezervnih dijelova i znaju u dusu
ono sus motor ima oko 10000 dijelova dok elektricni ima 500
ps. veci mi je ceif u elektricnom nego u sus
evo ja te zovem da provozas pa da vidis sta ej voznja u elektricnom i da kazes iz prve ruke kako je
Ja sam vozio 2 EL auta, i samo mi dolaze u obzir ako ce ih neko drugi kupit i odrzavat.
Meni NE, hvala.
Meni NE, hvala.
Vozio vise puta, sluzbeno.....
kad posjedujes drugacije je to nego kad vozis samo
al ok prihvatam da je to tvoje pravo dozivljaj ili sta vec svejedno
opet da ponovim ko nema uticnicu za njega ev nije jos uvijek
Planiram kupiti prvog benzinca u životu pa sam u dilemi koji odabrati. Razmisljam uglavnom o VW grupaciji 2013-1015. Ne vozim cesto neke duze relacije, uglavnom gradska voznja uz odlazak na odmore 2-3 puta godišnje i preko glave su mi problemi sa DPF i EGR. Pouzdanost, jeftinije održavanje i solidne performase su mi u fokusu. Poređenja radi do sada sam uglavnom vozio 1.6 tdi 66-77kw.
Planiram kupiti prvog benzinca u životu pa sam u dilemi koji odabrati. Razmisljam uglavnom o VW grupaciji 2013-1015. Ne vozim cesto neke duze relacije, uglavnom gradska voznja uz odlazak na odmore 2-3 puta godišnje i preko glave su mi problemi sa DPF i EGR. Pouzdanost, jeftinije održavanje i solidne performase su mi u fokusu. Poređenja radi do sada sam uglavnom vozio 1.6 tdi 66-77kw.
Ako zelis pouzdanosr i gledas VW benzinca onda nemoj.
Pouzdanije od euro 5 VW dizelasa, kad mu ostranis kancere a to jos uvijek fala Bogu mozes, tesko da ces naci.
(Ne racunam neke atmo japance isl).
Dok mozete, cupajte govna i uzivajte u pouzdanosti, snazi, i maloj potrosnji (vecina 2.0 dizelasa se uklapa u ovo danas).
grandcherokee wrote: ↑25/10/2025 09:09
Pozdrav, iz Sarajeva sam i kupujem auto iz RS. Registrovano je, pa me zanima hocu li mijenjati tablice ili mi ostaju ove sto su na autu vec. Hvala.
Većina osiguranja radi kupoprodajne ugovore, oni sve to znaju.
grandcherokee wrote: ↑25/10/2025 09:09
Pozdrav, iz Sarajeva sam i kupujem auto iz RS. Registrovano je, pa me zanima hocu li mijenjati tablice ili mi ostaju ove sto su na autu vec. Hvala.
preludezalude wrote: ↑25/10/2025 11:30
Ovisi od prodavca kako zeli da odjavi auto.
Kako treba odjaviti da bi ostale tablice?
Odjava radi prodaje. Mnogi prodavci izbjegavaju takvu odjavu jer onda ne mogu odmah pokrenuti povrat polise vec moraju cekati da novi kupac registruje auto i posalje prodavcu kopiju nove polise
a sta u slucaju da je registracija pred istek i ne zelim traziti povrat osiguranja, samo odjava radi prodaje... mogu li u tom slucaju svoj bonus prebaciti na novo auto ili moram cekati da kupac registruje moje staro auto?