vee-jay wrote: ↑25/10/2025 22:29
dakle vlada dala razrijesene ruke sudstvu i policiji
to sve javno i transparentno komunicirala medijima i drustvu
i pored toga i sudstvo i policija nesto malo rade ali puno vise nista ne rade
pa onda vlada kaze -- ljudi radite svoj posao
i onda se dize galama -- korupcija
naravno da ta galama dolazi samo od SDFA ili veoma naivnih (da ne napisem pravu rijec) ljudi
Ako stvarno razmisljas ovako onda jedina logika u mojoj glavi jeste da je i tebe "neko" i negdje zaposlio.
Jedna stvar je kao premijer ili ministar dati podrsku sudstvu,tuzilastvu da rade svoj posao.
Sasvim drugo je raditi "spengovanje" gdje koristis svoj polozaj a sa druge strane spominje AvAv da direktor FUPa koji je V.D (vrsilac duznosti) dobije ugovor na tri mjeseca ili ga nece dobiti zavisi (isti se ovaj dovodi u vezi sa Titom iz Dubaija) istog ili slicnog "nagradis" sa slatkom zaposljavanjem bliskog clana porodice.
U isto vrijeme Grabovicu sacuvas od moguceg procesa,i omogucis da ne ide u FUP na razgovor jer je on znamo u kojoj stranci,ako se radi o autocestama dovoljno je vidjeti ko je bio ministar 8 godina i ako je pravda morao je snositi dio odgovornosti ali nema ga medju optuzenim jer znamo iz koje je stranke.
Ako hocemo bolje drustvo,sistem moramo biti protiv ovakvih stvari sa druge strane bivsi premijer Fadil Novalic ove stvari koliko ja znam nije podrzao u ostalome to kaze i njegov advokat (Pecanin).