Istina o Bogu

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2326 Re: Istina o Bogu

Post by bitanga_sa_otesa »

teodati wrote: 20/10/2025 18:52

Ne treba Bogovima epruveta da bi napravili oplodnju, nisu to materijalna bića da nešto materijalno trebaju, već su sami napravili sve materijalno, pa oplodnju mogu bilo gdje obaviti, bilo čime, atoma imaš koliko hoćeš, i bez epruvete, je tak, sunčece mu presvetlo! :-D
:lol: :lol: :lol: :lol:
ta religija je bas otrov za narod.... u kakvim vi zabludama zivite :run:
Last edited by bitanga_sa_otesa on 20/10/2025 19:03, edited 1 time in total.
teodati

#2327 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

Zehran82 wrote: 20/10/2025 08:35
HelaS wrote: 19/10/2025 00:38 Sve velike religije uče da je Bog jedan. Zašto je onda dozvolio toliko religija i njihovih različitosti, zašto je dozvolio religijske ratove i sl.

Ako zna da odgovori neko religiozan, ne Dozer i slični nevjernici :D
Zašto je onda dozvolio toliko religija i njihovih različitosti,
nije dozvolio, to sto ljudi rade i izmisljaju na svoju ruku nije dozovljeno od Boga...
zašto je dozvolio religijske ratove i sl.
nije ni to dozvolio, nego je dozvolio odbranbeni rat.
Ma nemoj, da Bog nije to sve dozvolio, onda se to ne bi događalo, nemaš pojma o Bibliji, ozbiljno.

Jahve kuša ljude i dobrim i zlim, od istoga sve dolazi, sve to piše u Bibliji koju ti navodno dobro poznaješ.

A ništa zapravo iz nje ne znaš, kak to ide skupa, jel? :)
teodati

#2328 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

bitanga_sa_otesa wrote: 20/10/2025 18:56
teodati wrote: 20/10/2025 18:52

Ne treba Bogovima epruveta da bi napravili oplodnju, nisu to materijalna bića da nešto materijalno trebaju, već su sami napravili sve materijalno, pa oplodnju mogu bilo gdje obaviti, bilo čime, atoma imaš koliko hoćeš, i bez epruvete, je tak, sunčece mu presvetlo! :-D
:lol: :lol: :lol: :lol:
ta religija je bas otrov za narod.... u kakvim vi zabudama zivite :run:
Zabluda je da bilo što može nastati samo od sebe ili slučajno, a nije zabluda ako postoje daleko starija i naprednija bića od nas ljudi, pa znaju napraviti materiju a mi nemamo pojma o tome, nego smo cijeli život ovisni o njoj, tako da se nećeš zadnji smijati, dapače! :nene:
teodati

#2329 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

Zehran82 wrote: 20/10/2025 08:42
Nowicki wrote: 19/10/2025 01:39 Ti teodati opet imaš dva različita boga. Ako ti je Otac neosobno biće, a druga dva osobno to znači da nisu isti u biti. Ako nisu isti u biti onada su različiti bogovi. Zato tojstvo naučava da su tri božanske osobe jednake u biti.

U Bibliji Otac nije opisan kao neosobno biće. Kad se Isus krsti rijeci Jordan Otac progovara da je to njegov sin ljubljeni. Kad bi bio neosobno biće ne bi ni govorio. Bio bi shvaćen kao neko neutralno počelo.

Osim toga imaš Isusove riječi da su on i Otac jedno, a ako su jedno onda su isti i u biti. Ne može jedan biti osoban a drugi ne. Kapiš?
Bez obzira kako zbunjivalo i kakvim se metaforama služilo da se pojasne odnosi drugačije ne može.
Osim toga imaš Isusove riječi da su on i Otac jedno, a ako su jedno onda su isti i u biti.
Isus je objasnio u Bibliji da to sto kaze Ja i Otac smo jedno ne znaci da su jedno u biti, sam to Isus objasnjava a krscani zmire na te dijelove ne citaju ih....i samo procitaju Ja i Otac smo, jedno ahaaaa evo ga, znaci Isus i Bog su isto....

a ne citaju na drugom dijelu gdje isus kaze apostolima, budite svi jedno kao sto smo ja i otac jedno, pa da i vi sa nama budete jedno....sto znaci jedno u svrhi i cilju...a ne jedno u biti.

Krscani su u zabludi kao narod genrealno, nista ne znajku u religjii cak i Bog kaze o njima da su zalutao narod, luta mrakom ovoga svijeta.
Mnogi kršćani su u zabludi, osobito zbog dogme o Trojstvu, koju ni Isus a ni Apostoli nisu propovijedali, ali ti si u još većoj zabludi, jer ne shvaćaš' tko je zapravo glavni u cijelom našem svijetu, ali ćeš i te kako to saznati, garant, samo kažem.
teodati

#2330 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

Nowicki wrote: 20/10/2025 13:02
teodati wrote: 19/10/2025 12:46
Nowicki wrote: 19/10/2025 01:39 Ti teodati opet imaš dva različita boga. Ako ti je Otac neosobno biće, a druga dva osobno to znači da nisu isti u biti. Ako nisu isti u biti onada su različiti bogovi. Zato tojstvo naučava da su tri božanske osobe jednake u biti.

U Bibliji Otac nije opisan kao neosobno biće. Kad se Isus krsti rijeci Jordan Otac progovara da je to njegov sin ljubljeni. Kad bi bio neosobno biće ne bi ni govorio. Bio bi shvaćen kao neko neutralno počelo.

Osim toga imaš Isusove riječi da su on i Otac jedno, a ako su jedno onda su isti i u biti. Ne može jedan biti osoban a drugi ne. Kapiš?
Bez obzira kako zbunjivalo i kakvim se metaforama služilo da se pojasne odnosi drugačije ne može.
U krivu si, svi smo mi u biti Bog, svi smo jedno s Bogom, pa tako to i Isus može reći, jer ništa drugo i ne postoji, ali to jedno je istovremeno i različito, e tu se nalazi razlika između nekoga tko je oduvijek, i nekoga tko je rođen.

Otac je oduvijek, Sin nije jer je rođen od Oca, isto tako Duh Sveti nije oduvijek, jer izlazi od Oca i Sina, jedino Otac nije ni rođen, ni ne izlazi od nikoga, ali ljudi sve te tri sile zovu Bogom, zato i Isus dopušta da Ga se tako zove, čak i nas ljude naziva Bogovima.

A to da je Otac nešto progovorio na rijeci Jordanu, ne znači da je doslovno govorio, kaže se i da Božja ruka sve daje, a Bog nema ruke, metafora je u pitanju, tako i ovdje na krštenju, Biblija jasno tvrdi da Boga (Oca) nitko nikada nije vidio niti neće, a niti Ga se ne može čuti, jer nije osobno biće, a iz oblaka su progovorili Bogovi, u ime Svemogućega, isto tako Duh Sveti nije stvarno golub kao kod toga krštenja, već je samo uzeo taj materijalni oblik.

Možemo i najdetaljnije o tome ako hoćeš, ja sam već u sjemeništu to sam saznao da Isus a ni Apostoli nisu učili da su Bog neke tri osobe, već je to službeno od sabora u Niceji 325 godine, dakle ljudska nauka, koju su naredili svima vjerovati, zato na misi imamo nicejsko a ne apostolsko vjerovanje.

Ja sam sto posto siguran da su tada u Niceji debelo pogriješili, i da su napravili najveću bajku o Bogu u cijeloj povijesti, garant.
Dakle po tebi postoje tri različita boga, koja ne dijele istu suštinu. Među ta tri boga postoji hijerarhija u kojoj je Otac nadređen, jer ova druga dvojica slijeduju iz njega, dakle božanstva nižeg reda. Ok. Još da te pitam ko je u hijerarhiji viši, Sin ili Duh sveti? To je ostalo nerazjašnjeno. U kakvom su oni odnosu po tebi? I još jedno pitanje, smatraš li sebe politeistim? Ako ne zašto?
Ne postoje tri Boga, nego tri različite sile koje su svemir i nas ljude napravile, i nisu te sile isto, već sasvim različite, ali mi ljudi sve tri nazivamo Bogom, u tome je problem.

Pitamo se, tko je stvorio prostor i vrijeme, kažemo Bog (koji, po Bibliji to je Otac koji oduvijek postoji i nije osobno biće).

Pitamo se, tko je stvorio, rodio svijest, inteligenciju, kažemo Bog (koji, po Bibliji je to Sin, jer je omogućio rađanje svih ostali svjesnih bića, jer je prvi rođen).

Pitamo se tko je stvorio, bolje reći napravio svemir, život na Zemlji, kažemo Bog (koji, po Bibliji to je Duh Sveti, radi se o mnoštvu prvih bića koja su rođena poslije prvoga, a imala su dovoljno vremena da naprave materiju, i cijeli svemir, a imali su i te kako i alata i elemenata da to naprave).

Iako je sve što postoji zapravo Bog (Otac), ali pošto je Bog i jedno i mnoštvo, zato postoje i razlike u tome mnoštvo, recimo Otac ne stvara svemir niti to može napraviti, to može jedino mnoštvo bića (Duh Sveti), isto tako Duh Sveti ne može sam sebe napraviti, već je rođen po Sinu, koji mu je kao prvo biće to omogućio, ista stvar, Sin i Duh Sveti ne mogu stvoriti prostor i vrijeme kada su nastali u tome prostoru i vremenu i to u samom središtu, to samo Otac, koji nije osobno biće može, isto tako Otac kao neosobno biće ne može uzeti ljudski oblik kao što je to Sin učinio, jer jeste osobno biće, isto kao što Sin nije sam sebi tijelo napravio nego je to učinilo mnoštvo prvih bića, Duh Sveti, koji je svuda i u onome najmanjemu, i u onome najvećemu što postoji u svemiru.

I tak dalje, mogao bi još godinama pričati u čemu je razlika između te tri sile, a bez kojih ni svemira a ni nas ne bilo, e da! 8-)
PixelDrifter

#2331 Re: Istina o Bogu

Post by PixelDrifter »

Image
teodati

#2332 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

PixelDrifter wrote: 20/10/2025 19:32 Image
Pametnije je vjerovati da je sve slučajno, i samo od sebe nastalo, jel? :zid:

Kao što to ateisti vjeruju, nemojte više vrijeđati ljudski mozak, pardon, da ne vrijeđamo kokoši, htio sam reći ljudski um.

Treba ipak jednom doći k pameti, što prije to bolje, e da. :thumbup:
Dozer

#2333 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

Pa kad ces...? I hoces li ikad...?
teodati

#2334 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

Istina o Bogu samo je jedna, kršćanstvo ima samo dio istine, isto kao i sve druge religije, ali se zapravo u svima isto tvrdi, da ovaj svijet nije slučajno nastao, da postoji uzrok svega, da postoji inteligencija koja je svemir i život na Zemlji napravila, da poslije ovoga života postoji i dalje život, i to ne bilo kakav nego onaj pravi život bez smrti i boli za sve ljude.

Zato postojimo, da uživamo u vječnom životu, a ovaj život je samo škola, put koji moramo proći da bi tamo došli. Ljudski um si ne može ni zamisliti kakve će sve stvari doživjeti u vječnom životu, to se ne da riječima opisati, to treba ne samo vidjeti, nego i doživjeti.

1 Korinćanima 2,9 "Što oko nije vidjelo, ni uho nije čulo, ni u srce čovječje nije unišlo, to je pripravio Bog onima, koji ga ljube"

Evo recimo, tko želi putovati svemirom, može dobiti daleko brži i tehnološki napredniji svemirski brod nego je to bio Enterprise, prikazan u SF filmovima i serijama, tko kaže da to već sada nije moguće, jako se vara, Prva bića, Prva Civilizacija već je davno nego smo mi ljudi nastali, imala mnogo bolje svemirske brodove, za putovanja i razgledavanje cijelog svemira, a ne samo neke galaksije, informacije iz prve ruke, samo kažem.

I zato ćemo i mi ljudi uskoro zbilja moći reći: ENGAGE! :thumbup:
Zehran82

#2335 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

teodati wrote: 21/10/2025 19:27 Istina o Bogu samo je jedna, kršćanstvo ima samo dio istine, isto kao i sve druge religije, ali se zapravo u svima isto tvrdi, da ovaj svijet nije slučajno nastao, da postoji uzrok svega, da postoji inteligencija koja je svemir i život na Zemlji napravila, da poslije ovoga života postoji i dalje život, i to ne bilo kakav nego onaj pravi život bez smrti i boli za sve ljude.

Zato postojimo, da uživamo u vječnom životu, a ovaj život je samo škola, put koji moramo proći da bi tamo došli. Ljudski um si ne može ni zamisliti kakve će sve stvari doživjeti u vječnom životu, to se ne da riječima opisati, to treba ne samo vidjeti, nego i doživjeti.

1 Korinćanima 2,9 "Što oko nije vidjelo, ni uho nije čulo, ni u srce čovječje nije unišlo, to je pripravio Bog onima, koji ga ljube"

Evo recimo, tko želi putovati svemirom, može dobiti daleko brži i tehnološki napredniji svemirski brod nego je to bio Enterprise, prikazan u SF filmovima i serijama, tko kaže da to već sada nije moguće, jako se vara, Prva bića, Prva Civilizacija već je davno nego smo mi ljudi nastali, imala mnogo bolje svemirske brodove, za putovanja i razgledavanje cijelog svemira, a ne samo neke galaksije, informacije iz prve ruke, samo kažem.

ali ti ne znas jednostavno Biblijsku stvar a to je:

Ponovljeni zakon (Deuteronomium) 6:4
„Čuj, Izraele! Gospod, Bog naš, jedan je Gospod.”

Izaija 45:5
„Ja sam Gospod, i nema drugoga; osim mene nema Boga.”

Marko 12:29–32
„Isus odgovori: ‘Prva je: Čuj, Izraele! Gospod, Bog naš, jedan je Gospod.

dodje teodati i kaze, ma sta ti znas Isuse, pustite da ja vama kazem koliko bogova ima, ima ih puno :lol: :-)
teodati

#2336 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

Zehran82 wrote: 22/10/2025 10:05
teodati wrote: 21/10/2025 19:27 Istina o Bogu samo je jedna, kršćanstvo ima samo dio istine, isto kao i sve druge religije, ali se zapravo u svima isto tvrdi, da ovaj svijet nije slučajno nastao, da postoji uzrok svega, da postoji inteligencija koja je svemir i život na Zemlji napravila, da poslije ovoga života postoji i dalje život, i to ne bilo kakav nego onaj pravi život bez smrti i boli za sve ljude.

ali ti ne znas jednostavno Biblijsku stvar a to je:

Ponovljeni zakon (Deuteronomium) 6:4
„Čuj, Izraele! Gospod, Bog naš, jedan je Gospod.”

Izaija 45:5
„Ja sam Gospod, i nema drugoga; osim mene nema Boga.”

Marko 12:29–32
„Isus odgovori: ‘Prva je: Čuj, Izraele! Gospod, Bog naš, jedan je Gospod.

dodje teodati i kaze, ma sta ti znas Isuse, pustite da ja vama kazem koliko bogova ima, ima ih puno :lol: :-)
Pa dobro Isus govori, jer je Jahve i Sin i Duh Sveti, dakle jedno, ali ne i Otac, ali preteška je to teologija za amatera početnika iz Biblije kao što si ti, drži se ti Kurana, kojega vidim isto tako ne razumiješ do kraja, samo kažem, bez zamere, seveda. :)
teodati

#2337 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

Bog Otac nije osobno biće.

Isus je prvo rođeno biće u našem prostor-vremenu, dakle je rođen od Oca, ne postoji oduvijek, nije stvoren jer Otac nije osobno biće.

U nicejskom vjerovanju jasno piše da je Duh Sveti životvorac, dakle da je stvorio život, ne piše to ni za Oca a ni za Sina, s razlogom, objasnio sam u jednom postu prije tko što točno radi, da ne ponavljam, i da je Sin kao prvo rođeno biće omogućio rađanje ostalih prvih bića, dakle Životvorca, Duha Svetoga, zato se u tom kontekstu kaže da je sve kroz Sina stvoreno.

Duh Sveti je stvarao čovjeka i to je u množini:

Postanak 1,26:Tada reče Bog: "Načinimo čovjeka na sliku i priliku svoju! Neka on vlada nad ribama morskim, nad pticama nebeskim, nad stokom, nad svim zvijerima zemaljskim i nad svim, što gmiže po zemlji!"

Isto tako Duh Sveti je stvorio i tijelo Isusovo, radio sva čudesa, jedan od tih bića je i anđeo Gabrijel, koji je pohodio Mariju i najavio joj da će zatrudnjeti i roditi Mesiju, dakle Marija je začela po Duhu Svetom.

Ivan 5,26:Jer kao što Otac ima život u sebi, tako dade i Sinu, da ima život u sebi.

Ivan 5,27:On mu dade i vlast, da drži sud, jer je Sin čovječji.

]Ivan 5,28:Ne čudite se tomu! Dolazi čas, kad će svi u grobovima čuti glas njegov.

Ivan 5,29:Tada će oni, koji su činili dobro, izaći na uskrsnuće života, a koji su činili zlo, na uskrsnuće suda.

Ivan 5,30:Ja ne mogu ništa činiti sam od sebe.

Eto, Isus sam ne može ništa učiniti bez Duh Svetoga, a da je i Duh Sveti samo jedna osoba kao što je to Sin, ne bi mogao istovremeno biti svugdje u svemiru, ali mnoštvo bića, njih mirijade, koliko ih Biblija spominje, ne samo da su svugdje u svemiru, nego i izvan svemira gdje god postoji inteligentni život, eto ukratko.
Dozer

#2338 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

Kako se zove taj prostor izvan svemira? Vansvemir? :D

Mozes li nam, s obzirom da sve znas, protumaciti ovo, nadjeno u Rozvelu (USA) 2004.?

Image

Sta predstavlja sve ovo, ukljucujuci i magnetna svojstva kamena...?

Da ti "olaksam", postojao je identican krug u zitu 1996, u Britaniji, s vrlo slicnim magnetnim svojstvima..

Image
Zehran82

#2339 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

teodati wrote: 22/10/2025 19:57 ---
Pa dobro Isus govori, jer je Jahve i Sin i Duh Sveti, dakle jedno, ali ne i Otac, ali preteška je to teologija za amatera početnika iz Biblije kao što si ti, drži se ti Kurana, kojega vidim isto tako ne razumiješ do kraja, samo kažem, bez zamere, seveda. :)
Pa dobro Isus govori, jer je Jahve i Sin i Duh Sveti, dakle jedno, ali ne i Otac,
gdje to Isus kaze da su jedno ? :) ne baljezgaj meni gluposti nego iznesi fino dokaze iz Biblije, jasno i cisto da svi procitamo
Zehran82

#2340 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

teodati wrote: 22/10/2025 19:59 Bog Otac nije osobno biće.
----
4. stoljeće – Nicejski sabor (325. g.) i nakon toga

Nicejski sabor (325) i kasnije sabor u Carigradu (381) dogmatski su definirali da su Otac, Sin i Sveti Duh tri osobe (prosōpa / hypostaseis), ali jedna suština (ousia).

Ova formula je postala osnova klasične doktrine Trojstva.

Nakon toga, crkveni oci kao Atanazije, Bazilije Veliki, Grigorije Nazijanski i Grigorije Niski govorili su:

Tri osobe — Otac, Sin i Duh — nisu tri boga, već tri različite osobe u jednoj božanskoj biti.
Zehran82

#2341 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

Dozer wrote: 23/10/2025 10:32 Kako se zove taj prostor izvan svemira? Vansvemir? :D

Mozes li nam, s obzirom da sve znas, protumaciti ovo, nadjeno u Rozvelu (USA) 2004.?

Image

Da ti "olaksam", postojao je identican krug u zitu 1996, u Britaniji, s vrlo slicnim magnetnim svojstvima..

Image
Kako se zove taj prostor izvan svemira? Vansvemir? :D
nevazno pitanje, i nebitno.....

evo da se zove ZNJ dimenzija....sta ti ti ipet znaci ,nista, ama bas nista nam ne znaci kako se zove ta dimenzija.

svaka vanzemaljska aktivnost i tehnologija je u sustsinski dio dzinskog demonskog svijeta, koji udje u nasu dimenziju , i predje iz svoje dimenzije.
Dozer

#2342 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

Pravo djecije tumacenje... Eto babaroge.
sumirprimus

#2343 Re: Istina o Bogu

Post by sumirprimus »

Dozer wrote: 23/10/2025 10:32 Kako se zove taj prostor izvan svemira? Vansvemir? :D

Image

Image
ovo prvi put vidim, mozes malo sire pojasniti al bez enigmatike?
Dozer

#2344 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

sumirprimus wrote: 23/10/2025 13:56

Image

Image
ovo prvi put vidim, mozes malo sire pojasniti al bez enigmatike?
Naravno.
Radi se o tzv. Rozvelskom kamenu koji je pronadjen 2004. blizu mjestu poznatog pada NLO-a 1947.
Kamen, pored onoga sto ima na sebi, ima i vrlo specificna magnetna svojstva, ali - nema nikakvog metala u sebi.

Crtez na livadi je tzv. krug u zitu koji je osvanuo na polju u Britaniji 1996., a imao je skoro identicna izmjerena magnetna svojstva kao i kamen.

Ko, sta, kad, kako, i sta sve to uopste znaci - nemamo pojma.
teodati

#2345 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

Zehran82 wrote: 23/10/2025 13:18
teodati wrote: 22/10/2025 19:59 Bog Otac nije osobno biće.
----
4. stoljeće – Nicejski sabor (325. g.) i nakon toga

Nicejski sabor (325) i kasnije sabor u Carigradu (381) dogmatski su definirali da su Otac, Sin i Sveti Duh tri osobe (prosōpa / hypostaseis), ali jedna suština (ousia).

Ova formula je postala osnova klasične doktrine Trojstva.

Nakon toga, crkveni oci kao Atanazije, Bazilije Veliki, Grigorije Nazijanski i Grigorije Niski govorili su:

Tri osobe — Otac, Sin i Duh — nisu tri boga, već tri različite osobe u jednoj božanskoj biti.
Naravno da je to bajka o Bogu koju ni Isus a ni Apostoli, nikada nisu propovijedali, kratko i jasno.
teodati

#2346 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

Zehran82 wrote: 23/10/2025 13:16
teodati wrote: 22/10/2025 19:57 ---
Pa dobro Isus govori, jer je Jahve i Sin i Duh Sveti, dakle jedno, ali ne i Otac,
gdje to Isus kaze da su jedno ? :) ne baljezgaj meni gluposti nego iznesi fino dokaze iz Biblije, jasno i cisto da svi procitamo
Ivan 10,30 Ja i Otac jedno smo." :)
teodati

#2347 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

Image

Image
Ako postoje Vansvemirci onda postoji i prostor van svemira gdje žive, što tu nije jasno, ono, logično i razumno, bilo bi čudno da je drugačije.

A sva svojstva materije izmislili su Bogovi Vansvemirci, ne treba nas ništa čuditi, pošto su toliko stariji i napredniji, što god ikada nađemo u svemiru, pa i ta magnetna svojstva kamena, ili bilo što drugo.

I opet pričaš gluposti, gdje sam ja napisao da sve znam, ne postoji nijedno svjesno biće koje sve zna, čak nitko od Bogova, koliko god stariji bili od nas ljudi, ne može sve znati, ne znam kineski, pa što, kakve to veze ima sa time kako je sve nastalo, nikakve, brkaš neke stvari.
teodati

#2348 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

Pošto mi ljudi nazivamo Bogom i uzrok svega ali i silu koja je svemir napravila, a to nije isto, eto redoslijeda tko je stariji a tko mlađi u hijerarhiji:

NIŠTA (Otac, nije osobno biće, postoji oduvijek i zauvijek).

Isus Krist (Sin, Prvo Vansvemirsko, rođeno biće u našem prostor-vremenu, koje je omogućilo rađanje svih inteligentnih bića, koja će ikada postojati).

Mnoštvo Prvih Vansvemirskih bića, njih mirijade, rođenih poslije Prvoga bića (Duh Sveti, koji je napravio svemir i sav život na Zemlji).

Eto da se ne kaže da nisam to javno rekao, i prije nego dobijemo dokaze o tome, e da. 8-)
Dozer

#2349 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

teodati wrote: 23/10/2025 18:14

Image

Image
Ako postoje Vansvemirci onda postoji i prostor van svemira gdje žive, što tu nije jasno, ono, logično i razumno, bilo bi čudno da je drugačije.

A sva svojstva materije izmislili su Bogovi Vansvemirci, ne treba nas ništa čuditi, pošto su toliko stariji i napredniji, što god ikada nađemo u svemiru, pa i ta magnetna svojstva kamena, ili bilo što drugo.

I opet pričaš gluposti, gdje sam ja napisao da sve znam, ne postoji nijedno svjesno biće koje sve zna, čak nitko od Bogova, koliko god stariji bili od nas ljudi, ne može sve znati, ne znam kineski, pa što, kakve to veze ima sa time kako je sve nastalo, nikakve, brkaš neke stvari.
Znaci, svw ti je pod "ako", i ti u stvari nemas pojma ni o cemu, ne znas nista 100% iako stalno tvrdis da znas...

Btw,.nisi nista napisao o kamenu i krugu, sto znaci - nemas pojma.

S kakvim sve mentolima.ovdje pricam jbt...
teodati

#2350 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

Dozer wrote: 23/10/2025 21:18
teodati wrote: 23/10/2025 18:14

Image

Image

Znaci, svw ti je pod "ako", i ti u stvari nemas pojma ni o cemu, ne znas nista 100% iako stalno tvrdis da znas...

Btw,.nisi nista napisao o kamenu i krugu, sto znaci - nemas pojma.

S kakvim sve mentolima.ovdje pricam jbt...
A s kakvim ja tek nelogičarima pričam, zbilja, koji sami osnovne stvari ne znaju povezati, i ne zanimaju me Vanzemaljci, oni su napredniji od nas ljudi ali isto ovise o materiji, dakle su stvoreni kao i mi ljudi, i samo su pijuni u igri a ne glavni, Vansvemirci su glavni o kojima ti pojma nemaš, i jedini su pravi Bogovi u našem prostor-vremenu, koji su napravili i svemir i život na Zemlji, i život svakog čovjeka jedino o Njima ovisi, kraj priče. 8-)
Post Reply