Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
243
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 555

typeOnegative

#51576 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by typeOnegative »

vaučer wrote: 21/10/2025 19:57 Xbox može jednim potezom zakucati Sony - da na novu konzolu, koja je efektivno PC kao i svi ostali Xboxovi, uvali neki Steam loader. Odjednom bi im Gamepass više vrijedio, od igara ionako ne zarađuju, prodavali bi hardver ko ludi.
koliko sam vidio i planiraju to na novoj, pored game.pass bit ce još dodani navodno steam i epic.
ferratilis

#51577 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Time for a new run :izet:

Tito_i_Partija

#51578 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

ferratilis wrote: 22/10/2025 10:40 Konacno. Mada opis nije obecavajuci, ali modderi ce to popraviti.

Ovo nisam nikad igr'o, kakva je? Po slikama mi vuče na Vice City, što je odlična stvar.
glitch

#51579 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by glitch »

Nije lose samo ponovno osvajanje teritorije je poprilicno peglativno

btw na epicu je vec ima €26.99
Tito_i_Partija

#51580 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Zaboravih napisat', završio sam AC4: Black Flag. Zabavna igra, k'o što su meni generalno sve AC igre, mada mi je ovaj posebno lijep na oči jer stvarno volim sunce, plažu, i more. :lol:

Mislio sam da će mi ship combat brzo dosadit', al' posle par ship upgrade-a je išlo sve fino. Sea shanties su super, al' postanu malo repetitivne. Al' ono što mi je stvarno išlo na živce su tailing missions. Svaka glavna (i nekoliko sporednih) misija ima barem jedan dio gdje nekog moraš pratit' il' prisluškivat'. To mi nije baš bilo zabavno.

Al' eto, sve u svemu je dobra zabava. Počeo sam Ghost Recon Breakpoint sinoć.
geralt

#51581 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by geralt »

Tito_i_Partija wrote: 22/10/2025 16:00 Zaboravih napisat', završio sam AC4: Black Flag. Zabavna igra, k'o što su meni generalno sve AC igre, mada mi je ovaj posebno lijep na oči jer stvarno volim sunce, plažu, i more. :lol:
Setting puno utice na to koliko ce mi se neka AC igra svidjeti. Odiseja i Valhala su skoro ista igra, ali se radnja jedne odvija na suncanom Mediteranu a druge u britanskim mocvarama. Odiseju bih mogao opet odigrati dok mi za Valhalu ne pada na pamet.
ferratilis

#51582 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Tito_i_Partija wrote: 22/10/2025 15:44 Ovo nisam nikad igr'o, kakva je? Po slikama mi vuče na Vice City, što je odlična stvar.
Kao igra i nije nesto, ali je ipak Scarface: odlicna adaptacija price, glumac koji daje glas Montani je skinuo Pacina 100%, dobar soundtrack, atmosfera itd. Vrijedi odigrati barem jednom.

I jedan od najboljih intro cinematica ikad :D

I meni je uvijek plus kad je igra smjestena u tropskom settingu, sto je nazalost bila jedna od najvecih kritika za Pillars 2 online, na fazon "I wanted medieval forests, not tropical islands" sto mi nikako nije bilo jasno. Cak bi odigrao i osrednji naslov ako ima lijepe plaze i azurno more.
Tito_i_Partija

#51583 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Još jedan primjer je Dead Island. Igra k'o igra je okej, po gotov svemu mi je puno bolji njegov nasljednik Dying Light, al' jest' ljepota gledat' one plaže. :)

Moglo bi se isto reć' i za Far Cry 3, međutim, meni je recimo FC2 bio puno bolji. Niko nikad nije dočar'o tu posebnu atmosferu i magiju Afrike k'o ova igra. Stvarno sam uživ'o u njoj.
ferratilis

#51585 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Cak je i najgori Piranha Bytes RPG, Risen 2, igriv jer je smjesten u prelijepom okruzenju inspirisanim karipskim otocima, sa dodatkom izgubljenih mezoamerickih civilizacija, drevnih voodoo magija, lova na blago itd.
Image
Image

Bas me zanima da li ljudi koji zive na Karibima misle isto o europskim sumama i planinama. :D
Tito_i_Partija

#51586 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Baš pođoh da spomenem i Risen 2. :thumbup:

Štimung je potpuno drugačiji od prvog dijela, k'o da je došla iz skroz druge franšize, al' baš je odlično urađena ta karibska atmosfera za onakav jank-fest kakav je bio Risen 2. :D
Tito_i_Partija

#51587 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Interesantan članak u PC Gameru u vezi ove Scarface igre:
The year is 2025, and there's no better indication that we live in an increasingly meaningless and absurdist hellscape than the fact I read the news "They're re-releasing a 2006 videogame based on a 1984 movie, but with upscaled graphics, but also they might have just bundled mods into it without anyone's permission" and thought anything other than "Sure, why not, pile it on".

In fairness, Scarface: The World is Yours achieved some solid commercial and critical success—it was developed by Radical Entertainment, the auteurs behind The Simpsons: Hit & Run three years prior and, later on, the Prototype games. There were even plans for a sequel, though that got canned in 2009.

EC Digital, a publisher I could find nothing about (more on that in a moment), accidentally pushed the game to the Epic Store early. This is confirmed by its Steam page, where you can find a news post that reads:

"Due to a technical issue during backend configuration, the game was unintentionally pushed live on a different platform earlier than planned. We want to clarify that our intended long-term release platform includes Steam, and we're now accelerating our efforts to finalize this version."

But there might be a hanging asterisk over this whole thing. As noted by Wario64 on Bluesky, "According to the Scarface EGS release that's already up, it includes a silent patch and fusion fix". In other words, mods that Scarface: The World is Yours fans added to the game to make it playable.

The creator of SilentPatch, Silent, writes: "This release reportedly ships SilentPatch and Fusion Fix, and none of us were contacted about this in advance (which isn't necessary as per the license, but would be nice)."

There's also the point, partially made by Silent in that post, that getting this game out of licensing hell would be a Herculean task. You've got movie licences and soundtrack licences to wrestle with, but there's also the fact that no-one involved with the original game is actually around anymore.

Vivendi Games merged with Activision in 2008, closing Sierra Entertainment in the process. As a development studio? Radical Entertainment became a support studio back in 2012, and as of 2022 had a whopping six developers from the original squad remaining.

So here we have a purported remake from a completely unheard-of publisher, which may or may not be using mods without permission, featuring a tangled mess of licensing issues, originally created by studios that don't exist anymore, accidentally releasing an Epic Games store version of a beloved PS2 tie-in with zero warning? I dunno if the boss is gonna like this.

Here's where I'd usually say "I've reached out to EC Digital and I'll update this article in case I receive a response", but I can't find any contact information, and the publisher's website is blocked here in the UK. Instead, I've reached out to Steam and Epic to see if we've got the genuine article on our hands.
Ovo sve baš malo sumnjivo zvuči. :-?

Uzmi zaboravljenu igru od prije 20 godina na koju niko nema 100% zaštićena prava, ubaci par modova i pusti je na Steam pod nekim fake publisherskim imenom. Mog'o bi ovo bit' dobar biznis. :D
Tabakmalac

#51588 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

I da je uklone sutradan na Steam-u, narodna verzija postoji još od izlaska (čitaj: 2006), svejedno šta god bilo na kraju.
ferratilis

#51589 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Tabakmalac wrote: 22/10/2025 19:52 I da je uklone sutradan na Steam-u, narodna verzija postoji još od izlaska (čitaj: 2006), svejedno šta god bilo na kraju.
Ima i to sto kazes. Ja sam jedino i igrao narodnu verziju sa SilentPatch + Fusion Fix, jer druge opcije nije bilo.
Tabakmalac

#51590 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

To ti je upravo ovaj release na Steamu. Ubacili SilentPatch (nisu Silent-a, kreatora patcha, navodno ni kontaktirali o ovome, kako kaže on na Tviteru) i FusionFix, ubacili AI upscaling za neke teksture i to je to.
Na Epicu $30 kažu, što je suludo dati na igru staru gotovo dvije decenije.
Peacean

#51592 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Peacean »

Izgleda da se Outer Worlds 2 pokazao dosta boljim od prvog dijela.
Tito_i_Partija

#51593 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Da, ocjene su obećavajuće.

Drago mi je ne samo zato što je Obsidian, već što generalno navijam za što više dobrih RPGa na tržištu. U svijetu preplavljenom sa roguelikesovima, simulatorima, i bejzbilderima (sorry Čmoljane :-D ), svaki solidan RPG je važan za budućnost žanra.
ferratilis

#51594 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Par screenova iz Forza foldera.

Image
Image
Image
Image
Image
ferratilis

#51595 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Henry has come to see us!
Zadnji DLC, nakon ovoga ce igra biti kompletna.

Bosnian Dragon1

#51596 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Bosnian Dragon1 »

House wrote: 23/10/2025 14:55 Image
Image
Image
Image
Alan Wake ?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#51597 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by JoseMujica »

izašao demo Football Managera 26 :gunjastajl:
House

#51598 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

Bosnian Dragon1 wrote: 23/10/2025 22:08
Image
Image
Image
Alan Wake ?
aha. remastered
Bosnian Dragon1

#51599 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Bosnian Dragon1 »

House wrote: 24/10/2025 01:52
Bosnian Dragon1 wrote: 23/10/2025 22:08
Image
Image
Image
Alan Wake ?
aha. remastered
Kad je izasao remaster
SmokingMan

#51600 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SmokingMan »

Malo o novom Division 2 Helloween eventu

Image

The Houndsman

Houndsman je agent u okviru Hunter Programa. O njemu se ne zna baš mnogo, osim činjenice da Mini-Warhoundi, na koje su agenti Divizije nailazili širom Washingtona D.C., djeluju pod njegovom komandom. On je zasebno imenovani neprijatelj i meta sa potjernice tokom Halloween eventa 2025. godine.

Gmaeplay / Sposobnosti

Lovac se ne pojavljuje normalno u otvorenom svijetu, već se sa njim može suočiti samo kroz posebnu potjernicu za koju postoji šansa da se pojavi nakon eliminacije Mini-Warhounda u otvorenom svijetu. Šansa za dobijanje potjernice povećava se svaki put kada agent uništi Mini-Warhounda, a da se ne pojavi obavještenje „Bounty Added“ (Potjernica dodana).

Tokom borbe protiv Boss.a Houndsman je jedinstveni Hunter naoružan taktičkim AUG A3P mitraljezom, ACS-12 sačmaricom, SHD Oxidizer Chem Launcherom, SHD Jammer Pulseom i Rikers Nail Bomb granatama. Osim toga, on je potpuno imun na sve vrste statusnih efekata, te je ranjiv isključivo na štetu načinjenu od oružja.

Njega čuva grupa posebno imenovanih Mini-Warhounda sa posebnom odbrambenim sposobnostima:

"Hugo" ima povećani Health;

"Harrison" može ispaljivati male eksplozije ljubičastog plamena, ostavljajući trag na tlu koji nanosi veliku štetu;

"Heather" može postaviti dimnu zavjesu i postati nevidljiva na kratko vrijeme;

"Harvey" ima povećanu brzinu kretanja;

"Heidi" može privremeno postati imuna na svu štetu aktiviranjem elektronskog štita sličnog onome koji koristi Chimera.

Nagrade

Pošto je The Houndsman dio Halloween događaja 2025. godine, završetak potjernice u prvoj sedmici nagrađuje igrača sa Houndsman Cache i Event Cache sanducima. U drugoj sedmici, nagrade su Halloween 25 Cache i Event Cache.

Houndsman Cache donosi sljedeće nagrade:

Komplet odjeće Houndsman Outfit Set

Trofej ranca "Houndsman Hound"

"Bat" VFX mod za drona

Quickstep – imenovani taktički pištolj M1911

"Bat" VFX mod za drona ima nasumičnu šansu zadobijanjem, tako da može biti potrebno više puta farmati Houndsman Cache. Ako se ne želiš oslanjati na faktor sreće (RNG), bolja opcija je sačekati drugu sedmicu i farmati Halloween 25 Cache, gdje postoje veće šanse za kompletiranje nagrada.

Što se tiče kompleta odjeće, svaki Houndsman Cache sadrži sljedeće dijelove:

Masku

Rukavice

Ranac

Uniformu
Post Reply