Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
TheMule wrote: ↑22/10/2025 22:25
Faco govori istinu o kriminalcima i korupciji u politici.
Nisam znao da se u BiH moze neko uhapsiti zbog psovanja. Mislio sam da je to sam manji prekrsaj (kazna), ali eto, kad govoris protiv Izetbegovica i Konakovica, moze.
Kao prvo lik ne govori istinu.
Kao drugo, mnogo toga što priča iz prvog lica uopšte nije ni vidio ni čuo lično, a kamoli doživio već prepričava tuđe priče.
Pogotovo iz rata.
Ne moze to tako "pitaj tuzilastvo", kao da zivis u Njemackoj. Daj snimak sa TikToka. Ja sam ga vidio i nije bilo prijetnji. Ako ima jos koji, da vidimo.
Evo sve trčim tebi traziti, šta je ovo Faco fun club jbt. Tebi je u redu sto kreten radi? Jesi pomislio kako utiče na svijest djece i adolescenata kojima je furka sto radi, koji ga gledaju, pa ce sutra raditi sta je i on radi(o). Je li ti to podržavaš sto on radi?
Pa trcis da oblatis neduznog covjeka, pa reko valjda ces malo potrcati da potkrijepis to nekim cinjenicama.
Nije mi u redu da psuje i galami, ali Bosna mora biti moderna drzava gdje se ljudi ne mogu hapsiti samo zato sto je neko napravio prijavu, a nema elemenata kriminala. Sloboda govora mora postojati.
Sloboda govora ima okvire, taj vaš Faćo je totalno van tih okvira,
Rabija imala dovoljno dokaza na osnovu kojih je podnijela krivičnu prijavu,
što je jedino i ispravno.
Ne moze to tako "pitaj tuzilastvo", kao da zivis u Njemackoj. Daj snimak sa TikToka. Ja sam ga vidio i nije bilo prijetnji. Ako ima jos koji, da vidimo.
Evo sve trčim tebi traziti, šta je ovo Faco fun club jbt. Tebi je u redu sto kreten radi? Jesi pomislio kako utiče na svijest djece i adolescenata kojima je furka sto radi, koji ga gledaju, pa ce sutra raditi sta je i on radi(o). Je li ti to podržavaš sto on radi?
Pa trcis da oblatis neduznog covjeka, pa reko valjda ces malo potrcati da potkrijepis to nekim cinjenicama.
Nije mi u redu da psuje i galami, ali Bosna mora biti moderna drzava gdje se ljudi ne mogu hapsiti samo zato sto je neko napravio prijavu, a nema elemenata kriminala. Sloboda govora mora postojati.
Mnogima je dovoljno što Rabija nosi hidžab, i vodi podcast na Stavu, da je i ovdje počastite uvredama i ismijavate,
pa me ne iznenađuje braniteljski stav prema Faćki.
Chloe wrote: ↑23/10/2025 10:35
Mnogima je dovoljno što Rabija nosi hidžab, i vodi podcast na Stavu, da je i ovdje počastite uvredama i ismijavate,
pa me ne iznenađuje braniteljski stav prema Faćki.
Dimu1927 wrote: ↑23/10/2025 09:21
Znaci dobit ce vise on zbog psovki nekakvoj kvazinovinarki koja sluzi za licnu promociju onog orangutana rame isala nego ona dvojica sto su pucali na njega u punoj basti hotela hahaha
Dobit ce vise nego hase tiric pedofil itd itd
Odlicno, dobro ovaj napisa od danas smo svica svi problemi nestali
Pouka price - ne snimaj se kako radis krivicna djela.
Dimu1927 wrote: ↑23/10/2025 11:26
Psovanje nije krivicno djelo
Pedofilija recimo jeste, ilegalni kamenolom koji ubije 20 ljudi jeste, pranje para od narkokartela isto tako itd
Psovanje ovim gore navedenim nije krivicno djelo
Eto, rijesio si slucaj. Mozes za Fackovog advokata.
Samo kazes - psovanje nije krivicno djelo. Ubjedices sud.
Za one koji misle da psovke ne mogu ciniti bice kd.
Član 181b
(Psihičko nasilje)
(1) Ko zlostavlja drugog ili prema njemu postupa na način kojim se vrijeđa ljudsko dostojanstvo i time naruši njegov psihički integritet, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.
(2) Ako je djelo iz stava (1) ovog člana učinjeno prema djetetu ili prema osobi posebno ranjivoj zbog teže tjelesne ili duševne smetnje ili iz mržnje ili putem informaciono - komunikacijske tehnologije, učinitelj će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.
Pedofilija recimo jeste, ilegalni kamenolom koji ubije 20 ljudi jeste, pranje para od narkokartela isto tako itd
Član 181b
(Psihičko nasilje)
(1) Ko zlostavlja drugog ili prema njemu postupa na način kojim se vrijeđa ljudsko dostojanstvo i time naruši njegov psihički integritet, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.
(2) Ako je djelo iz stava (1) ovog člana učinjeno prema djetetu ili prema osobi posebno ranjivoj zbog teže tjelesne ili duševne smetnje ili iz mržnje ili putem informaciono - komunikacijske tehnologije, učinitelj će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.
Lakše je dokazati da je 3I/ATLAS zapravo mothership, a ne interstelarni komet, e tako i sa ovim boldiranim.
splinter wrote: ↑23/10/2025 11:40
Lakše je dokazati da je 3I/ATLAS zapravo mothership, a ne interstelarni komet, e tako i sa ovim boldiranim.
Uzmes nalaz sudskog vjestaka i to je to.
Tuziteljica i sutkinja, i gotov si.
Lik se danonocno snima. Dokaza koliko hoces.
Stvar je volje zele li ga capnuti.
Član 181b
(Psihičko nasilje)
Onda bi zbog penzionera Vlada FBiH trebala biti kaznjena prema ovome boldiranom.