Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

drug_profi

#45976 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Pa upravo zato treba hvaliti one koji rade svoj posao.
Zato što su u manjini.
I zato što realno, pođi od sebe, nećeš da se zamjeraš nekom jakom.
Koje pare trebaju da te motivišu da bi trpio prijetnje i stalno osvrtanje iza sebe, fizičku zaštitu, brigu za blisku familiju...?
Teško da tu pare mogu biti razlog.

Znači u pitanju je nešto više. Možda i iznad materijalnog.
ljubijankic

#45977 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

drug_profi wrote: 22/10/2025 10:01 Pa upravo zato treba hvaliti one koji rade svoj posao.
Zato što su u manjini.
Koje pare trebaju da te motivišu da bi trpio prijetnje i stalno osvrtanje iza sebe, fizičku zaštitu, brigu za blisku familiju...?

Vala ne mogu se sloziti da hvalim nekog ko radi svoj posao, to mi je nadrealno. Kuditi one koji ne rade svoj posao vec bi mogao, ali kasnimo s tim jedno 30 godina. Tako nam je kako, kudili ili hvalili isti nam je k....Mentaliltet i uhljebi se preko noci nece promjeniti.
dr_Evil

#45978 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Neko bi pomislio da ova tema treba na historiju, ali je zapravo politicko desavanje u BiH

https://mostarski.ba/historicar-mesud-h ... -kraljica/

Previse SDA kockastih glava u publici, nije im jasno sta slusaju :D
Vjecita_zavrzlama

#45979 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vjecita_zavrzlama »

dr_Evil wrote: 22/10/2025 10:06 Neko bi pomislio da ova tema treba na historiju, ali je zapravo politicko desavanje u BiH

Nije ni historicaru nista jasno, gori su od srba u tumacenju kako im pase

Mosh mislit dala kraljevinu Papi,mosh mislit nasi preci prije nisu voljeli islam… laz laz, oni su jedva cekalj da dodje sultan i molili boga da sto prije prigrle islam
kakabanja213

#45980 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

ljubijankic wrote: 22/10/2025 09:28
drug_profi wrote: 22/10/2025 09:26
ljubijankic wrote: 22/10/2025 09:21 I Seni je neko trebao dati zeleno svijetlo za ovo. Necemo praviti heroja od osobe koje 90% slucajeva radi po instrukcijama onoga ko ju je zaposlio.
Dala joj država.
Kao što je davala i drugima ranije, ali nisu imali muda.
Sudije sa su imale muda ovo bila druga drzava danas totalno. Svi radi po necijem nalogu pa tako i Sena. Hvaliti nekog zato sto je uradio svoj posao kako treba je suludo. Sudije i tuzioci su jedni od glavnih krivaca za stanje u drzavi jer oni treba da stite narod od politike i kriminala, a to godinama ne rade.
:thumbup:
Oduvijek sam govorio, medjunarodna zajednica, da su nam htjeli imalo pomoci, umjesto Visokog predstavnika, u Daytonu bi zapisali da u sljedecih 15tak godina nijednu poziciju, znaci od portira i cistaca pa do ministra pravosudja ne moze biti niko ko razumije ili zna ijednu rijec bosanskog ili ostalih jezika sa ovih prostora.
JovicSA

#45981 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

ljubijankic wrote: 22/10/2025 09:21 I Seni je neko trebao dati zeleno svijetlo za ovo. Necemo praviti heroja od osobe koje 90% slucajeva radi po instrukcijama onoga ko ju je zaposlio.
Dala joj država.
Sudije sa su imale muda ovo bila druga drzava danas totalno. Svi radi po necijem nalogu pa tako i Sena. Hvaliti nekog zato sto je uradio svoj posao kako treba je suludo. Sudije i tuzioci su jedni od glavnih krivaca za stanje u drzavi jer oni treba da stite narod od politike i kriminala, a to godinama ne rade.
Tebe je jarane izgleda pogodilo ovo što sam ja napisao za Dodika, na pamet mi nije palo da hvalim Senu već više kao podjebavanje velikosrpskih dahija :lol:
ljubijankic

#45982 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

JovicSA wrote: 22/10/2025 10:10

Dala joj država.
Tebe je jarane izgleda pogodilo ovo što sam ja napisao za Dodika, na pamet mi nije palo da hvalim Senu već više kao podjebavanje velikosrpskih dahija :lol:
Jeste, bas sam se mnogo nasikirao zbog Dodika :bih:
JovicSA

#45983 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

ljubijankic wrote: 22/10/2025 10:13

Pa šta si onda zapeo za Senu, žena radi to što radi. Niko je nije hvalio već sam je pomenuo u kontekstu "nanošenja štete srpskoj nejači". :lol:
dr_Evil

#45984 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Vjecita_zavrzlama wrote: 22/10/2025 10:09
dr_Evil wrote: 22/10/2025 10:06 Neko bi pomislio da ova tema treba na historiju, ali je zapravo politicko desavanje u BiH

Nije ni historicaru nista jasno, gori su od srba u tumacenju kako im pase

Mosh mislit dala kraljevinu Papi,mosh mislit nasi preci prije nisu voljeli islam… laz laz, oni su jedva cekalj da dodje sultan i molili boga da sto prije prigrle islam

Da, znao sam da ces se ti upalit :) cak sam mislio i da te oznacim :D
ljubijankic

#45985 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

JovicSA wrote: 22/10/2025 10:15
ljubijankic wrote: 22/10/2025 10:13

Pa šta si onda zapeo za Senu, žena radi to što radi. Niko je nije hvalio već sam je pomenuo u kontekstu "nanošenja štete srpskoj nejači". :lol:
Samo sam rekao da radi kako joj neko drugi kaze. Da nije dobila zeleno svijetko predmet protiv Dodika bi bio u nekoj ladici do isteka roka. Cinjenica jeste da je uradila svoj posao odlicno u ovom slucaju.
Chloe
Photo mod

#45986 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chloe »

Možeš li mi preporučiti neko svoje historijsko-istraživačko djelo koje si napisao/izdao
da vidim šta "tvoja historija" govori? Naravno, ako budem kadar razumjeti šta čitam? :oops:
drug_profi

#45987 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Vezano za ovo što Hero govori o agendi vezanoj za Kosaču.
Meni je nejasno, valjda mi je softver takav, kakve veze ima nečija vjera sa nacijom?
Znači ako su nekad bili katolici moji preci, šta to znači?
Da nisam Bosanac?
Nego?
Talijan?
Ili ako su bili muslimani, šta to znači? Da nisam zapravo Bosanac već šta? Turčin?
kakve gluposti izlaze iz glava na ovom Balkanu i što je najgore imaju publiku koja ih prihvata.
Uzmimo i da je Kosača zaista kraljica i katolkinja. Niej bila hrvatska Kraljica već bosanska.
I ako je u amanet državu ostavila Papi, kakve to ima političke posljedice na bilo šta danas? Ni prva ni zadnja koja je ostavila nekom nešto što i nije bilo zapravo njeno. Jer ljudi ne mogu biti nečija imovina, a za zemlju nema ZK izvadak.
dr_Evil

#45988 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Chloe wrote: 22/10/2025 10:29

Možeš li mi preporučiti neko svoje historijsko-istraživačko djelo koje si napisao/izdao
da vidim šta "tvoja historija" govori? Naravno, ako budem kadar razumjeti šta čitam? :oops:
Heh, nista ja protiv Here nemam, niti njegovog istrazivanja, niti sam izrazio neko neslaganje i ne znam zasto takav komentar. Doduse upitna je definicija Kraljice, Kraljice Majke, ili zene od kralja, ali to vec ni historicari izmedju sebe nisu nacisto. Sam Emir Filipovic je protiv takve kampanje.

Moj komentar je bio vise na publiku, pogotovo prvi saf. Od ovog su nastavnici fizickog napravili politicku promociju, kao kontra kampanju koju radi HDZ.
dr_Evil

#45989 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

drug_profi wrote: 22/10/2025 10:29

Vezano za ovo što Hero govori o agendi vezanoj za Kosaču.
Meni je nejasno, valjda mi je softver takav, kakve veze ima nečija vjera sa nacijom?
Znači ako su nekad bili katolici moji preci, šta to znači?
Da nisam Bosanac?
Nego?
Talijan?
Ili ako su bili muslimani, šta to znači? Da nisam zapravo Bosanac već šta? Turčin?
kakve gluposti izlaze iz glava na ovom Balkanu i što je najgore imaju publiku koja ih prihvata.
Uzmimo i da je Kosača zaista kraljica i katolkinja. Niej bila hrvatska Kraljica već bosanska.
I ako je u amanet državu ostavila Papi, kakve to ima političke posljedice na bilo šta danas? Ni prva ni zadnja koja je ostavila nekom nešto što i nije bilo zapravo njeno. Jer ljudi ne mogu biti nečija imovina, a za zemlju nema ZK izvadak.
Danas je to sve dnevna politika. Pocevsi od Katarine kojoj se iskljucivo pripisuje to sto je bila katolkinja, a ne spominje da je morala provjerit vjeru da bi se udala za kralja, pa do toga da se gura da je poljednja kraljica, sto svakako nije. Nakon nekog vremena mozes poceti ocekivati ovakve stvari da se pocnu govoriti javno. Ali se onda ulazi u neke druge mitove bez osnova.

Eh sad, isto mozemo poceti pricato o tetovazama zena srednje Bosne. Dosli smo do teorije koja se sad gura da je tetoviranje kriza bila zastita od mrskih islamskih silovatelja. Odbacena je teorija da je to ostalo od Ilira, ili teorija da je to zapravo kriz kojim su se zene oznacavale nakon sto su presle na katolicanstvo sa krstjanstva - trajni zig, koji im je garantovato sigurnost u onim teskim vremenima papinskih progona.

Iskljucivo politika. I zato se skida kapa historicarima poput E.Filipovica koji pokusvaju biti van ovakvih procesa. Ali rekao bih da odgovarati na mit historijskom istinom ne ide bas, zato imamo i historicare poput Here ili Imamovica koji to ipak postave mitski - a narod voli. Mit na mit reklo bi se.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#45990 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

ja volim poslušati i šta Kamberović ima za reći. umjeren čovjek i ne podliježe dnevnoj politici. bar ja nisam primjetio.
dr_Evil

#45991 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Chmoljo wrote: 22/10/2025 10:55 ja volim poslušati i šta Kamberović ima za reći. umjeren čovjek i ne podliježe dnevnoj politici. bar ja nisam primjetio.
Dobar je Husnija, ima dobar podcast o Bosnjacima kod Klasnica.
Spoiler
Show
A samo zbog naslova moram da oznacim @PreWiBa
Tvrtko II Kotromanić

#45992 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Chmoljo wrote: 22/10/2025 10:55 ja volim poslušati i šta Kamberović ima za reći. umjeren čovjek i ne podliježe dnevnoj politici. bar ja nisam primjetio.
profesor tj akademik je top
i kao historicar i kao covjek :thumbup:
Tvrtko II Kotromanić

#45993 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

https://www.klix.ba/vijesti/bih/becirov ... /251022027

ovo sam dugo cekao, jos otkako je ovaj saziv predsjednistva stupio na funkciju
zna li neko moze li se odluka ove vrste usvojiti preglasavanjem (2:1) ili treba konsenzus sva tri clana?
Vjecita_zavrzlama

#45994 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vjecita_zavrzlama »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 22/10/2025 11:13 https://www.klix.ba/vijesti/bih/becirov ... /251022027

zna li neko moze li se odluka ove vrste usvojiti preglasavanjem (2:1) ili treba konsenzus sva tri clana?
Ja mislim da sama IZ ne zeli da to prodje
DonieBrasco

#45995 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-df- ... /251022051

Uvijek se sjetim kad se Islamska zajednica uplitala kad god je pravni sistem "dirao" divne i prepostene bosnje, jos vece muslimane, ranjavane u ratu iz redova Sdfa i satelta, kada je ista bila branik istih u raznim situacijma.
Tvrtko II Kotromanić

#45996 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Vjecita_zavrzlama wrote: 22/10/2025 11:21
Tvrtko II Kotromanić wrote: 22/10/2025 11:13 https://www.klix.ba/vijesti/bih/becirov ... /251022027

ti kao musliman i clan IZ pretpostavljam imas uvid u unutrasnja kretanja, misli i zelje IZ?
Chmoljo

#45997 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

dr_Evil wrote: 22/10/2025 10:58
Dobar je Husnija, ima dobar podcast o Bosnjacima kod Klasnica.
Spoiler
Show
A samo zbog naslova moram da oznacim @PreWiBa
uvijek ga je lijepo poslušati.
Tvrtko II Kotromanić wrote: 22/10/2025 10:59
profesor tj akademik je top
i kao historicar i kao covjek :thumbup:
e to mi je strašno drago čuti, jer zaista ostavlja dojam finog čovjeka. :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#45998 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

On i Hrvoje Klasic odlicni
Chmoljo

#45999 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 22/10/2025 11:25
Vjecita_zavrzlama wrote: 22/10/2025 11:21

ti kao musliman i clan IZ pretpostavljam imas uvid u unutrasnja kretanja, misli i zelje IZ?
:lol:

čuo hodžu kako priča o ovome prije nego što će tutnuti 50 kruna za sergiju.
palermo

#46000 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

ljubijankic wrote: 22/10/2025 10:05
drug_profi wrote: 22/10/2025 10:01 Pa upravo zato treba hvaliti one koji rade svoj posao.
Zato što su u manjini.

Vala ne mogu se sloziti da hvalim nekog ko radi svoj posao, to mi je nadrealno. Kuditi one koji ne rade svoj posao vec bi mogao, ali kasnimo s tim jedno 30 godina. Tako nam je kako, kudili ili hvalili isti nam je k....Mentaliltet i uhljebi se preko noci nece promjeniti.
Nevezano za Senu, ali kako bolan neces hvaliti one koji dobro rade svoj posao. Mislim, kao da.je to lako, trebas htjeti,trebas znati, imati energiju, entuzijazam, nekad.i hrabrost.....inace, ova ustaljena praksa kojom se rukovodimo je, kritikom.i napadom.do boljeg rada, je ,barem za.mene prilicno promasena. Pohvala I priznanje radu I rezultatima je najveci motivacioni faktor. I knjige kazu tako, bogami. A I zivotna praksa.
Post Reply