Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- drug_profi
#45976 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa upravo zato treba hvaliti one koji rade svoj posao.
Zato što su u manjini.
I zato što realno, pođi od sebe, nećeš da se zamjeraš nekom jakom.
Koje pare trebaju da te motivišu da bi trpio prijetnje i stalno osvrtanje iza sebe, fizičku zaštitu, brigu za blisku familiju...?
Teško da tu pare mogu biti razlog.
Znači u pitanju je nešto više. Možda i iznad materijalnog.
Zato što su u manjini.
Koje pare trebaju da te motivišu da bi trpio prijetnje i stalno osvrtanje iza sebe, fizičku zaštitu, brigu za blisku familiju...?
-
ljubijankic
#45977 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vala ne mogu se sloziti da hvalim nekog ko radi svoj posao, to mi je nadrealno. Kuditi one koji ne rade svoj posao vec bi mogao, ali kasnimo s tim jedno 30 godina. Tako nam je kako, kudili ili hvalili isti nam je k....Mentaliltet i uhljebi se preko noci nece promjeniti.drug_profi wrote: ↑22/10/2025 10:01 Pa upravo zato treba hvaliti one koji rade svoj posao.
Zato što su u manjini.
- dr_Evil
#45978 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Neko bi pomislio da ova tema treba na historiju, ali je zapravo politicko desavanje u BiH
https://mostarski.ba/historicar-mesud-h ... -kraljica/
Previse SDA kockastih glava u publici, nije im jasno sta slusaju
Previse SDA kockastih glava u publici, nije im jasno sta slusaju
-
Vjecita_zavrzlama
#45979 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nije ni historicaru nista jasno, gori su od srba u tumacenju kako im pasedr_Evil wrote: ↑22/10/2025 10:06 Neko bi pomislio da ova tema treba na historiju, ali je zapravo politicko desavanje u BiH
Previse SDA kockastih glava u publici, nije im jasno sta slusaju![]()
Mosh mislit dala kraljevinu Papi,mosh mislit nasi preci prije nisu voljeli islam… laz laz, oni su jedva cekalj da dodje sultan i molili boga da sto prije prigrle islam
-
kakabanja213
#45980 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ljubijankic wrote: ↑22/10/2025 09:28Sudije sa su imale muda ovo bila druga drzava danas totalno. Svi radi po necijem nalogu pa tako i Sena. Hvaliti nekog zato sto je uradio svoj posao kako treba je suludo. Sudije i tuzioci su jedni od glavnih krivaca za stanje u drzavi jer oni treba da stite narod od politike i kriminala, a to godinama ne rade.drug_profi wrote: ↑22/10/2025 09:26Dala joj država.ljubijankic wrote: ↑22/10/2025 09:21 I Seni je neko trebao dati zeleno svijetlo za ovo. Necemo praviti heroja od osobe koje 90% slucajeva radi po instrukcijama onoga ko ju je zaposlio.
Kao što je davala i drugima ranije, ali nisu imali muda.
Oduvijek sam govorio, medjunarodna zajednica, da su nam htjeli imalo pomoci, umjesto Visokog predstavnika, u Daytonu bi zapisali da u sljedecih 15tak godina nijednu poziciju, znaci od portira i cistaca pa do ministra pravosudja ne moze biti niko ko razumije ili zna ijednu rijec bosanskog ili ostalih jezika sa ovih prostora.
-
JovicSA
#45981 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tebe je jarane izgleda pogodilo ovo što sam ja napisao za Dodika, na pamet mi nije palo da hvalim Senu već više kao podjebavanje velikosrpskih dahijaljubijankic wrote: ↑22/10/2025 09:28Sudije sa su imale muda ovo bila druga drzava danas totalno. Svi radi po necijem nalogu pa tako i Sena. Hvaliti nekog zato sto je uradio svoj posao kako treba je suludo. Sudije i tuzioci su jedni od glavnih krivaca za stanje u drzavi jer oni treba da stite narod od politike i kriminala, a to godinama ne rade.drug_profi wrote: ↑22/10/2025 09:26Dala joj država.ljubijankic wrote: ↑22/10/2025 09:21 I Seni je neko trebao dati zeleno svijetlo za ovo. Necemo praviti heroja od osobe koje 90% slucajeva radi po instrukcijama onoga ko ju je zaposlio.
Kao što je davala i drugima ranije, ali nisu imali muda.
-
ljubijankic
#45982 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jeste, bas sam se mnogo nasikirao zbog DodikaJovicSA wrote: ↑22/10/2025 10:10Tebe je jarane izgleda pogodilo ovo što sam ja napisao za Dodika, na pamet mi nije palo da hvalim Senu već više kao podjebavanje velikosrpskih dahijaljubijankic wrote: ↑22/10/2025 09:28Sudije sa su imale muda ovo bila druga drzava danas totalno. Svi radi po necijem nalogu pa tako i Sena. Hvaliti nekog zato sto je uradio svoj posao kako treba je suludo. Sudije i tuzioci su jedni od glavnih krivaca za stanje u drzavi jer oni treba da stite narod od politike i kriminala, a to godinama ne rade.drug_profi wrote: ↑22/10/2025 09:26
Dala joj država.
Kao što je davala i drugima ranije, ali nisu imali muda.![]()
-
JovicSA
#45983 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa šta si onda zapeo za Senu, žena radi to što radi. Niko je nije hvalio već sam je pomenuo u kontekstu "nanošenja štete srpskoj nejači".ljubijankic wrote: ↑22/10/2025 10:13Jeste, bas sam se mnogo nasikirao zbog DodikaJovicSA wrote: ↑22/10/2025 10:10Tebe je jarane izgleda pogodilo ovo što sam ja napisao za Dodika, na pamet mi nije palo da hvalim Senu već više kao podjebavanje velikosrpskih dahijaljubijankic wrote: ↑22/10/2025 09:28
Sudije sa su imale muda ovo bila druga drzava danas totalno. Svi radi po necijem nalogu pa tako i Sena. Hvaliti nekog zato sto je uradio svoj posao kako treba je suludo. Sudije i tuzioci su jedni od glavnih krivaca za stanje u drzavi jer oni treba da stite narod od politike i kriminala, a to godinama ne rade.![]()
![]()
- dr_Evil
#45984 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vjecita_zavrzlama wrote: ↑22/10/2025 10:09Nije ni historicaru nista jasno, gori su od srba u tumacenju kako im pasedr_Evil wrote: ↑22/10/2025 10:06 Neko bi pomislio da ova tema treba na historiju, ali je zapravo politicko desavanje u BiH
Mosh mislit dala kraljevinu Papi,mosh mislit nasi preci prije nisu voljeli islam… laz laz, oni su jedva cekalj da dodje sultan i molili boga da sto prije prigrle islam
Da, znao sam da ces se ti upalit
-
ljubijankic
#45985 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Samo sam rekao da radi kako joj neko drugi kaze. Da nije dobila zeleno svijetko predmet protiv Dodika bi bio u nekoj ladici do isteka roka. Cinjenica jeste da je uradila svoj posao odlicno u ovom slucaju.JovicSA wrote: ↑22/10/2025 10:15Pa šta si onda zapeo za Senu, žena radi to što radi. Niko je nije hvalio već sam je pomenuo u kontekstu "nanošenja štete srpskoj nejači".![]()
- Chloe
- Photo mod
#45986 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Možeš li mi preporučiti neko svoje historijsko-istraživačko djelo koje si napisao/izdaodr_Evil wrote: ↑22/10/2025 10:06 Neko bi pomislio da ova tema treba na historiju, ali je zapravo politicko desavanje u BiH
da vidim šta "tvoja historija" govori? Naravno, ako budem kadar razumjeti šta čitam?
- drug_profi
#45987 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vezano za ovo što Hero govori o agendi vezanoj za Kosaču.dr_Evil wrote: ↑22/10/2025 10:06 Neko bi pomislio da ova tema treba na historiju, ali je zapravo politicko desavanje u BiH
Meni je nejasno, valjda mi je softver takav, kakve veze ima nečija vjera sa nacijom?
Znači ako su nekad bili katolici moji preci, šta to znači?
Da nisam Bosanac?
Nego?
Talijan?
Ili ako su bili muslimani, šta to znači? Da nisam zapravo Bosanac već šta? Turčin?
kakve gluposti izlaze iz glava na ovom Balkanu i što je najgore imaju publiku koja ih prihvata.
Uzmimo i da je Kosača zaista kraljica i katolkinja. Niej bila hrvatska Kraljica već bosanska.
I ako je u amanet državu ostavila Papi, kakve to ima političke posljedice na bilo šta danas? Ni prva ni zadnja koja je ostavila nekom nešto što i nije bilo zapravo njeno. Jer ljudi ne mogu biti nečija imovina, a za zemlju nema ZK izvadak.
- dr_Evil
#45988 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Heh, nista ja protiv Here nemam, niti njegovog istrazivanja, niti sam izrazio neko neslaganje i ne znam zasto takav komentar. Doduse upitna je definicija Kraljice, Kraljice Majke, ili zene od kralja, ali to vec ni historicari izmedju sebe nisu nacisto. Sam Emir Filipovic je protiv takve kampanje.Chloe wrote: ↑22/10/2025 10:29Možeš li mi preporučiti neko svoje historijsko-istraživačko djelo koje si napisao/izdaodr_Evil wrote: ↑22/10/2025 10:06 Neko bi pomislio da ova tema treba na historiju, ali je zapravo politicko desavanje u BiH
da vidim šta "tvoja historija" govori? Naravno, ako budem kadar razumjeti šta čitam?![]()
Moj komentar je bio vise na publiku, pogotovo prvi saf. Od ovog su nastavnici fizickog napravili politicku promociju, kao kontra kampanju koju radi HDZ.
- dr_Evil
#45989 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Danas je to sve dnevna politika. Pocevsi od Katarine kojoj se iskljucivo pripisuje to sto je bila katolkinja, a ne spominje da je morala provjerit vjeru da bi se udala za kralja, pa do toga da se gura da je poljednja kraljica, sto svakako nije. Nakon nekog vremena mozes poceti ocekivati ovakve stvari da se pocnu govoriti javno. Ali se onda ulazi u neke druge mitove bez osnova.drug_profi wrote: ↑22/10/2025 10:29Vezano za ovo što Hero govori o agendi vezanoj za Kosaču.dr_Evil wrote: ↑22/10/2025 10:06 Neko bi pomislio da ova tema treba na historiju, ali je zapravo politicko desavanje u BiH
Meni je nejasno, valjda mi je softver takav, kakve veze ima nečija vjera sa nacijom?
Znači ako su nekad bili katolici moji preci, šta to znači?
Da nisam Bosanac?
Nego?
Talijan?
Ili ako su bili muslimani, šta to znači? Da nisam zapravo Bosanac već šta? Turčin?
kakve gluposti izlaze iz glava na ovom Balkanu i što je najgore imaju publiku koja ih prihvata.
Uzmimo i da je Kosača zaista kraljica i katolkinja. Niej bila hrvatska Kraljica već bosanska.
I ako je u amanet državu ostavila Papi, kakve to ima političke posljedice na bilo šta danas? Ni prva ni zadnja koja je ostavila nekom nešto što i nije bilo zapravo njeno. Jer ljudi ne mogu biti nečija imovina, a za zemlju nema ZK izvadak.
Eh sad, isto mozemo poceti pricato o tetovazama zena srednje Bosne. Dosli smo do teorije koja se sad gura da je tetoviranje kriza bila zastita od mrskih islamskih silovatelja. Odbacena je teorija da je to ostalo od Ilira, ili teorija da je to zapravo kriz kojim su se zene oznacavale nakon sto su presle na katolicanstvo sa krstjanstva - trajni zig, koji im je garantovato sigurnost u onim teskim vremenima papinskih progona.
Iskljucivo politika. I zato se skida kapa historicarima poput E.Filipovica koji pokusvaju biti van ovakvih procesa. Ali rekao bih da odgovarati na mit historijskom istinom ne ide bas, zato imamo i historicare poput Here ili Imamovica koji to ipak postave mitski - a narod voli. Mit na mit reklo bi se.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#45990 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ja volim poslušati i šta Kamberović ima za reći. umjeren čovjek i ne podliježe dnevnoj politici. bar ja nisam primjetio.
- dr_Evil
- Tvrtko II Kotromanić
- Tvrtko II Kotromanić
#45993 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://www.klix.ba/vijesti/bih/becirov ... /251022027
ovo sam dugo cekao, jos otkako je ovaj saziv predsjednistva stupio na funkciju
zna li neko moze li se odluka ove vrste usvojiti preglasavanjem (2:1) ili treba konsenzus sva tri clana?
zna li neko moze li se odluka ove vrste usvojiti preglasavanjem (2:1) ili treba konsenzus sva tri clana?
-
Vjecita_zavrzlama
#45994 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja mislim da sama IZ ne zeli da to prodjeTvrtko II Kotromanić wrote: ↑22/10/2025 11:13 https://www.klix.ba/vijesti/bih/becirov ... /251022027
-
DonieBrasco
#45995 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-df- ... /251022051
Uvijek se sjetim kad se Islamska zajednica uplitala kad god je pravni sistem "dirao" divne i prepostene bosnje, jos vece muslimane, ranjavane u ratu iz redova Sdfa i satelta, kada je ista bila branik istih u raznim situacijma.
Uvijek se sjetim kad se Islamska zajednica uplitala kad god je pravni sistem "dirao" divne i prepostene bosnje, jos vece muslimane, ranjavane u ratu iz redova Sdfa i satelta, kada je ista bila branik istih u raznim situacijma.
- Tvrtko II Kotromanić
#45996 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ti kao musliman i clan IZ pretpostavljam imas uvid u unutrasnja kretanja, misli i zelje IZ?Vjecita_zavrzlama wrote: ↑22/10/2025 11:21Ja mislim da sama IZ ne zeli da to prodjeTvrtko II Kotromanić wrote: ↑22/10/2025 11:13 https://www.klix.ba/vijesti/bih/becirov ... /251022027
- Chmoljo
#45997 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
uvijek ga je lijepo poslušati.
e to mi je strašno drago čuti, jer zaista ostavlja dojam finog čovjeka.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑22/10/2025 10:59profesor tj akademik je top
i kao historicar i kao covjek![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- Chmoljo
#45999 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑22/10/2025 11:25ti kao musliman i clan IZ pretpostavljam imas uvid u unutrasnja kretanja, misli i zelje IZ?Vjecita_zavrzlama wrote: ↑22/10/2025 11:21Ja mislim da sama IZ ne zeli da to prodjeTvrtko II Kotromanić wrote: ↑22/10/2025 11:13 https://www.klix.ba/vijesti/bih/becirov ... /251022027
čuo hodžu kako priča o ovome prije nego što će tutnuti 50 kruna za sergiju.
-
palermo
#46000 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nevezano za Senu, ali kako bolan neces hvaliti one koji dobro rade svoj posao. Mislim, kao da.je to lako, trebas htjeti,trebas znati, imati energiju, entuzijazam, nekad.i hrabrost.....inace, ova ustaljena praksa kojom se rukovodimo je, kritikom.i napadom.do boljeg rada, je ,barem za.mene prilicno promasena. Pohvala I priznanje radu I rezultatima je najveci motivacioni faktor. I knjige kazu tako, bogami. A I zivotna praksa.ljubijankic wrote: ↑22/10/2025 10:05Vala ne mogu se sloziti da hvalim nekog ko radi svoj posao, to mi je nadrealno. Kuditi one koji ne rade svoj posao vec bi mogao, ali kasnimo s tim jedno 30 godina. Tako nam je kako, kudili ili hvalili isti nam je k....Mentaliltet i uhljebi se preko noci nece promjeniti.drug_profi wrote: ↑22/10/2025 10:01 Pa upravo zato treba hvaliti one koji rade svoj posao.
Zato što su u manjini.