Tačno tako. BravoThorgerson wrote: ↑19/10/2025 01:45 Sda na ilidzi imala vizijukakva je bila vizija?
Kafana nad kafanom. Pustanje bilo kome da gradi bilo sta. Pa tako usred autobuske stanice, mjesto da se siri, oni dopustili izgradnju sara centra, ono pored bosna garqza hotel restoran koji je vec qrac, preko puta onu grdosiju od garaze gdje pijaca, ne znam sta je sad ondje
...ali eto velikodusno su ostavili citave, heeej citave dvije trake da 30m busevi svako 5-10 minuta, mogu ulaziti i izlaziti sa stanice. Kruzni i onaj krkanluk da ne govorim. Jednostavno, onaj dio bi sevap bio sravniti sa zemljom i ponovo sve izgraditi... uzas na sta lici.
Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
-
HelaS
#176 Re: Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
-
neraaaa
#177 Re: Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
made_in_sarajevo wrote: ↑12/10/2025 07:49 Mene zanima jel stigla pruga ikako, vracaju ovu staru koju su skinuli, ukro steta pare na nabavci zajedno sa ebrd, ja sam cuo da sljunak kradu iz zeljeznice, sta kazu sve je laz?
Jebiga morao sam
Pa neki to i govore, mislim da su iz eko akcije ili tako nekako, kao radove treba obustaviti, zabraniti i trenutno vratiti u prvobitno stanje na teret kantona jer tramvaj nije ekološko rjesenje, već komunistička zaostavština i pošto ne radi Famos, dovoljno je par električnih autobusa.Thorgerson wrote: ↑16/10/2025 08:48 Nas narod je fkt zasluzio sda i bagru. Citam vijest o zaduzenju 10 mil za ovu prugu, to pljuste komentari krezube bagre.
Ne znam postoji li ijedan grad na svijetu koji infrastrukturu radi iz svog dzepa.
Zasto bi? Zasto bi davao svoj novac kada mozes tudji, jos ako imas dobru kamatu.
Ovaj narod je fkt za izucavanja. Boje se kredita ko kakve azdahe. Nije isto dici kredit jbt da kupis sebi stan na 30 godina sa kamatom 3 ili ranije sto je bilo 6-7 ili polovnog audija i dobiti kredit sa nekakvim grejs periodima, cudima sa smijesnim kamatama za jedan projekat kakva je pruga. Koja ce tu biti 100.godina za jos 5 generacija.
Al jok. Sdo nije nikad dizala kredite. Jok ba. Oni sve iz svog dzepa. Zato jbt nakon 30 godina nemamo nista. I treba da se vrate. Nek prodaju tramvaje. Zabetoniraju pruge i posade nam vocke.
To govore u SDA i njihovim satelit udruženjima.
Tako ti je to kad Zabrđe, Skoplje, oba potoka i Obad određuju šta je potrebno Dobrinji a šta ne. Nabrojana naselja i biraju ovu radikalnu seljačinu za načelnika.trambusek88 wrote: ↑18/10/2025 16:07 Pa dobro. Htio je Senaid tramvaj, ali da ne ide zelenimm pojasom gdje su mu bile voćke, nego pored ceste i preko njegove zemlje.
Što se tiče Efendića. Upropastio je nešto što je bilo planirano i ostavljeno dok on nije bio u ćaćinim mudima.
Hajde to, nego je još zatvorio Bulevar Branilaca Dobrinje za saobraćaj od 17-06 i vikendom a na bulevaru 200 parking mjesta.
Ne znam zašto to nije uradio dok su parkinzi na Dobrinji bili poluprazni nego sad kad u prosjeku svaki stan ima auto. Naveče ne možeš naći mjesta na parkingu kod Merkatora i preko puta gimnazije. Od parkinga uz Bulevar Mimar Sinana nekad se samo na onom iza Škole Skender Kulenović može naći mjesto.
- Thorgerson
#178 Re: Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
Tramvaj i dalje moze proci bulevarom, mada dobro bi bilo provesti neku anketu, javnu raspravu ili nesto sl. Bulevar je postao setaliste, ljeti vrvi od djece. Nisam siguran koliko bi i imalo smisla provuci sad tu tramvaj.tramvajtrojka wrote: ↑18/10/2025 15:24Pa efendic je namjerno unistio tramvajski pojas na dobrinjskom bulevaru, i to mu je bio najveći izgovor kad je hladno vladi rekao ja sredio bulevar tramvaj za njegovog zivota nece tu procHaris.ba wrote: ↑18/10/2025 15:21To jesu uradili oko pondera.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑18/10/2025 15:17 PS znaju to i zeleni u KS, pa su svom gradu uskratili ponder i svojoj djeci umanjili budzet. Sve da zaustave trojku da odigra ovu infrastrukturnu (i socijalnu) karti kako su naumili. To SDA nit je htjela nit je znala.
Ali, konkretno je sda na Ilidzi gurala tramvaj prema Hrasnici. To je bio lokalpatriotizam.
Pa reci da svi u sda nisu htjeli taj projekat ne odgovara istini.
Nekih 15 godina je trajao otkup parcela i izgradnja ceste kojom je pripremljena trasa za tramvaj.
Steta sto i druge lokalne zajednice nisu imale ovakvu viziju.
Da je recimo Efendic isto radio za trasu na Dobrinji, vjerovatno bi se u isto vrijeme zavrsavao tramvaj i prema Dobrinji ko i ovaj prema Ilidzi.
I takav lik bi da vodi čitav kantonkoji je htio pocupati sve šine u gradu
Mislim, planovi su tu da se revidiraju i prilagodjavaju. Ono na Dobrinji ranije nije bilo setaliste. Bila je cesta. Po dvije trake i logicno izmedju planiran tramvaj. Medjutim, vremenom je postao pravi bulevar. Cesta jedna skroz zatvorena i pretvorena u setaliste, a druga ostavljeno pola. Efendic je napravio raznih sranja, ali meni se bulevar iskreno dopada. Siroko. Navecer kad setas, bas je lijepo. Nema auta, buke.
Takodjer, ako bi tramvaj tu prosao, Dobrinja 3 je opet odsjecena. Dobrinja 1 isto tako, C5, Aerodromsko ponovo nigdje na mapi. Meni zbog toga ima smisla da tramvaj "kruzi". Zasto da ne?
Mislim, volio bih da cujem razlog zasto eto tramvaj mora ici bulevarom i prvobitnom trasom pored avaza? Meni iskreno se vise dopada ovo novo rjesenje.
Meni nema nikakve logike to da tramvaj ide gdje prvobitno planiran pored doma penzionera i kroz naselje gdje su kuce i gdje nema toliko populacije. Zar nije logicnije X trans, gdje imas s jedne strane Alipasino polje, a s druge Vojnicko i gdje zivi barem 20 do 30k ljudi. Na prvobitnoj trasi ne zivi ni 5k ljudi. Niti postoji potencijal trenutno da zivi vise. Kuce se poredane i to je to. Tu i tamo nikne neka manja zgrada, ali opet ni blizu koliko ljudi zivi oko X trans.
Mislim ok, neko zacrtao tako prvobitno. Mozda je imalo smisla, jer se vjerovatno Dobrinja trebala dalje siriti prema Stupu. Ali to je nemoguce.
Plus, na kraju najbitnije. Je li izvodivo da se gradi prvobitnom trasom? Na X nema nikakvih troskova eksproprijacije. A ovaj drugi dio, moze se polemisati, ali garantujem ti 9 od 10 gradjana Dobrinje ce ti reci da je bolje ovo novo rjesenje nego tramvaj kroz bulevar. Uostalom, i ministar zivi na Dobrinji.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#179 Re: Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
Apsolutno ne mora. Postoji nesto sto se zove javni interes, on je jaci od ekonomske opravdanosti.
Memorijalni centri, parkovi, stepenista imaju li ona ekonomsku opravdanost?
-
El_comadante
#180 Re: Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
Alipašino i Vojničko imaju, relativno blizu, trolejbus, tramvaj i autobus dok ovaj potez gdje su kuće nemaju trenutno nikakav gradski saobračaj.Thorgerson wrote: ↑21/10/2025 23:21Tramvaj i dalje moze proci bulevarom, mada dobro bi bilo provesti neku anketu, javnu raspravu ili nesto sl. Bulevar je postao setaliste, ljeti vrvi od djece. Nisam siguran koliko bi i imalo smisla provuci sad tu tramvaj.tramvajtrojka wrote: ↑18/10/2025 15:24Pa efendic je namjerno unistio tramvajski pojas na dobrinjskom bulevaru, i to mu je bio najveći izgovor kad je hladno vladi rekao ja sredio bulevar tramvaj za njegovog zivota nece tu procHaris.ba wrote: ↑18/10/2025 15:21
To jesu uradili oko pondera.
Ali, konkretno je sda na Ilidzi gurala tramvaj prema Hrasnici. To je bio lokalpatriotizam.
Pa reci da svi u sda nisu htjeli taj projekat ne odgovara istini.
Nekih 15 godina je trajao otkup parcela i izgradnja ceste kojom je pripremljena trasa za tramvaj.
Steta sto i druge lokalne zajednice nisu imale ovakvu viziju.
Da je recimo Efendic isto radio za trasu na Dobrinji, vjerovatno bi se u isto vrijeme zavrsavao tramvaj i prema Dobrinji ko i ovaj prema Ilidzi.
I takav lik bi da vodi čitav kantonkoji je htio pocupati sve šine u gradu
Mislim, planovi su tu da se revidiraju i prilagodjavaju. Ono na Dobrinji ranije nije bilo setaliste. Bila je cesta. Po dvije trake i logicno izmedju planiran tramvaj. Medjutim, vremenom je postao pravi bulevar. Cesta jedna skroz zatvorena i pretvorena u setaliste, a druga ostavljeno pola. Efendic je napravio raznih sranja, ali meni se bulevar iskreno dopada. Siroko. Navecer kad setas, bas je lijepo. Nema auta, buke.
Takodjer, ako bi tramvaj tu prosao, Dobrinja 3 je opet odsjecena. Dobrinja 1 isto tako, C5, Aerodromsko ponovo nigdje na mapi. Meni zbog toga ima smisla da tramvaj "kruzi". Zasto da ne?
Mislim, volio bih da cujem razlog zasto eto tramvaj mora ici bulevarom i prvobitnom trasom pored avaza? Meni iskreno se vise dopada ovo novo rjesenje.
Meni nema nikakve logike to da tramvaj ide gdje prvobitno planiran pored doma penzionera i kroz naselje gdje su kuce i gdje nema toliko populacije. Zar nije logicnije X trans, gdje imas s jedne strane Alipasino polje, a s druge Vojnicko i gdje zivi barem 20 do 30k ljudi. Na prvobitnoj trasi ne zivi ni 5k ljudi. Niti postoji potencijal trenutno da zivi vise. Kuce se poredane i to je to. Tu i tamo nikne neka manja zgrada, ali opet ni blizu koliko ljudi zivi oko X trans.
Mislim ok, neko zacrtao tako prvobitno. Mozda je imalo smisla, jer se vjerovatno Dobrinja trebala dalje siriti prema Stupu. Ali to je nemoguce.
Plus, na kraju najbitnije. Je li izvodivo da se gradi prvobitnom trasom? Na X nema nikakvih troskova eksproprijacije. A ovaj drugi dio, moze se polemisati, ali garantujem ti 9 od 10 gradjana Dobrinje ce ti reci da je bolje ovo novo rjesenje nego tramvaj kroz bulevar. Uostalom, i ministar zivi na Dobrinji.![]()
- Haris.ba
#181 Re: Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
Vidis kako je naselje i citav taj dio (bio) planiran. Sa dvije strane da imas trolu, a u sredini tramvaj.Thorgerson wrote: ↑21/10/2025 23:21 Mislim, volio bih da cujem razlog zasto eto tramvaj mora ici bulevarom i prvobitnom trasom pored avaza? Meni iskreno se vise dopada ovo novo rjesenje.
Tramvaj prema Ilidzi je prolazio trasom gdje si 2 kuce imao. Danas pogledaj trasu prema Hrasnici. Isto kuce.Thorgerson wrote: ↑21/10/2025 23:21 Meni nema nikakve logike to da tramvaj ide gdje prvobitno planiran pored doma penzionera i kroz naselje gdje su kuce i gdje nema toliko populacije.
Radi se o planu koji i sada trenutno se pokusava donekle sprovesti.Thorgerson wrote: ↑21/10/2025 23:21 Mislim ok, neko zacrtao tako prvobitno. Mozda je imalo smisla, jer se vjerovatno Dobrinja trebala dalje siriti prema Stupu. Ali to je nemoguce.
Radi se o stvaranju dodatne osi razvoja. Isto ko sto imas uz Miljacku prugu, ovdje bi imao prugu koja bi isla ne do Nedzarica, vec dalje prema (prije) Rajlovcu, sada na drugu stranu prema Azicima.
Sada je plan da se pruga prema Azicima pravi od Bulevara. Meni je zao sto su napustili dio kod Nedzarica, jer jos postoji mogucnost da se napravi da izadje na Miljacku pa da ide nizvodno.
Nemoj gledati stvari samo kako su sada. Vec, kako napraviti temelje za sutra.
Radi se o tome da se mora napustiti paradigma citav grad ide u Centar. To se najlakse radi tako sto se napravi alternativa razvoja.
Meni je svejedno kuda ce tramvaj pruziti po Dobrinji.
To sto je bulevar sada pjesacka, i narod mozda hoce da tako ostane je meni ok. Ja vise pricam o tome da se nije alternativa pripremala. Ok, necemo bulevarom, idemo neko drugo rjesenje.
- Thorgerson
#182 Re: Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
Nije isto tramvaj prema Ilidzi i ovo.
Ovaj dio gdje je planiran prvobitno ka Dobrinji je nakrcan kucama. Te kuce ne idu nigdje.
Prema Ilidzi je bila prazna livada godinama. Cak i poslije rata. Stupa nije bilo. Bio restoran una i par kuca.
Znaci ni za 100 godina se nece broj stanovnika povecati u onom dijelu. Jer nema mjesta. Ostaje jedino da ruse kuce i prave zgrade. To se desava ponegdje. Srusi se kuca i napravi mala zgrada sa 4-5 stanova.
Nema bas nikakve logike tu provlaciti tramvaj. Ako se zna da i u buducnosti tu nece biti vece gradnje. Za Ilidzu se znalo.
Ovaj dio gdje je planiran prvobitno ka Dobrinji je nakrcan kucama. Te kuce ne idu nigdje.
Prema Ilidzi je bila prazna livada godinama. Cak i poslije rata. Stupa nije bilo. Bio restoran una i par kuca.
Znaci ni za 100 godina se nece broj stanovnika povecati u onom dijelu. Jer nema mjesta. Ostaje jedino da ruse kuce i prave zgrade. To se desava ponegdje. Srusi se kuca i napravi mala zgrada sa 4-5 stanova.
Nema bas nikakve logike tu provlaciti tramvaj. Ako se zna da i u buducnosti tu nece biti vece gradnje. Za Ilidzu se znalo.
- Haris.ba
#183 Re: Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
Ti gledas sada kako je. I to je to. Ne mozes ocito nikako shvatiti da se stvari mijenjaju.Thorgerson wrote: ↑22/10/2025 09:38 Nije isto tramvaj prema Ilidzi i ovo.
Kada prodje tramvaj, rusice se kuce i pravice se zgrade. Isto ce se desiti sa vremenom i npr.u Sokolovic Koloniji kuda tramvaj ce proci.
Ali, to je nebitno.
Nije poenta u tramvaju da dodje do Nedzarica. Poenta je da imas tramvaj potencijalno skroz do naselja Osjek od Dobrinje.
- Thorgerson
#184 Re: Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
Ti kako pricas isto kao da su ondje prazne livade. Kako mislis rusit ce se kuce? Ko ce ih rusiti? Investitori? Kako? Koliko je takvih projekata uradjeno poslije rata? Dupli trosak, a dolazis u probleme kad usred takvog naselja pravis zgradu.Haris.ba wrote: ↑22/10/2025 09:44Ti gledas sada kako je. I to je to. Ne mozes ocito nikako shvatiti da se stvari mijenjaju.Thorgerson wrote: ↑22/10/2025 09:38 Nije isto tramvaj prema Ilidzi i ovo.
Kada prodje tramvaj, rusice se kuce i pravice se zgrade. Isto ce se desiti sa vremenom i npr.u Sokolovic Koloniji kuda tramvaj ce proci.
Ali, to je nebitno.
Nije poenta u tramvaju da dodje do Nedzarica. Poenta je da imas tramvaj potencijalno skroz do naselja Osjek od Dobrinje.
Pa bolan sad ljudi daju zlato da kupe kuce i nece niko. Koliko ti treba kuca da kupis da oformis parcelu? Da ti se iole isplati? Dogovoris dvije, treci nece. Pa regulacioni plan. Komsija pored ti moze osporiti gradnju. Pa nisu ni ivestitori tolike budale da se s tim peglaju da na kraju napravi zgradu od 2 sprata. Sta ce zaraditi na njoj? Kako ce isplatiti tolike investicije?
Znam ljude koji su u tome i nema tu gradnje. Pogledaj jos jednom mapu. Pogledaj koliko kuca ima na toj trasi?
To ce naselje ostati takvo. Ne moraju sve biti zgrade. I kazem opet, eksproprijacija bi tu kostala suho zlato. Zasto bacati tolike pare, ako tramvaj mozes provuci "besplatno" po "svojoj" zemlji?
A stupsko brdo i okolo opskrbiti minibusevima, autobuskim linijama.
- Thorgerson
#185 Re: Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
Mislim, da se mene pita, iako mi ovaj tramvaj prema Dobrinji dgovara, jer prolazi kroz moje naselje, ja bih radije radio na trasi prema Rajlovcu, Otesu i sl. Tu se slazem.
Ali vjerovatno to jeste veca investicija. I meni bi to vise imalo smisla. Jer taj dio nema nikakav prevoz. I taj dio ima potencijal za sirenje.
Mada, mozda bi bilo lakse prosiriti postojecu zeljeznicku prugu i vozove brze napraviti linije prema Rajlovcu, a ovamo prugu po gradu uvezati busevima ili tramvajem.
Ali vjerovatno to jeste veca investicija. I meni bi to vise imalo smisla. Jer taj dio nema nikakav prevoz. I taj dio ima potencijal za sirenje.
Mada, mozda bi bilo lakse prosiriti postojecu zeljeznicku prugu i vozove brze napraviti linije prema Rajlovcu, a ovamo prugu po gradu uvezati busevima ili tramvajem.
- Haris.ba
#186 Re: Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
Prosirenje zeljeznicke pruge je federalni posao. I voznja tom prugom je takva da imas udaljenije stanice i duze termine.Thorgerson wrote: ↑22/10/2025 10:29
To se vec sada desava npr.u Pejtonu i Luzanima donekle.Thorgerson wrote: ↑22/10/2025 10:20 Ti kako pricas isto kao da su ondje prazne livade. Kako mislis rusit ce se kuce? Ko ce ih rusiti? Investitori? Kako? Koliko je takvih projekata uradjeno poslije rata? Dupli trosak, a dolazis u probleme kad usred takvog naselja pravis zgradu.
Ne sekiraj se ti za investitore.
- Thorgerson
#187 Re: Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
Ne sekiram se, nego ti kazem iz prve ruke da su ljudi vec pokusali da kupe kuce po tim dijelovima grada i ne ide. Ne zeli niko da proda tek tako. Ili traze smijesne cifre gdje investiror moze samo sanjati da vrati ulozeno. Trenutno je tako. Da li ce i kada biti drugacije, ne znam.
Uostalom, dzaba raspravljamo. Vec je prakticno odluceno da pruga ide X trans, tako da mlatimo u prazno
Uostalom, dzaba raspravljamo. Vec je prakticno odluceno da pruga ide X trans, tako da mlatimo u prazno
- shbc
#188 Re: Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
Jebem mu, mora li se bas svuda zgradurina napraviti? Moze li se kako negdje ubaciti naselje gdje ce se planski kuce, ala predgradja po Americi ili Z Evropi?
Doduse i ja pitam gluposti. Zivim u drzavi gdje i privatne kuce idu na 4 sprata.
Doduse i ja pitam gluposti. Zivim u drzavi gdje i privatne kuce idu na 4 sprata.
- Optimist
#189 Re: Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
Zamrla tema.
Gradi li se, ima li slika?
Vidi li se kraj?
Gradi li se, ima li slika?
Vidi li se kraj?
- trambusek88
#190 Re: Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
Gradi se možda je malo usporio tempo zbog vremena. Kažu biće do proljeća, ali ja računam da tramvaj prođe do početka naredne školske godine.

- tramvajtrojka
-
ReymondReddington
#192 Re: Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
Nspreduju malo morgen. Koja je poenta uopce definisati neke rokove ako ih se nece pridrzavati. Napisi na tabli kad budi bice.tramvajtrojka wrote: ↑20/12/2025 10:07
Napreduju radovi veoma dobro kada se stavi to da su mijenjani i glavni kanalizacioni kolektori i novo asfaltiranje ulica
Prvo je rok bio do aprila 2025.
Pa onda ko raja 2025.
Pa sad do priljeca 2026.
Tad ce biti do skolske godine 2026.
A onda ce biti do izbora 2026.
A razlog ovome svemu je garant nesposobnost drzavnih firmi da rade svoj posao.
Realno smjesno kad pogledas. I svaki nam je projekat ovako. I sa sda i sa trojkom.
-
HelaS
#193 Re: Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
Kakvi su rokovi za izgradnju, jesu li probijeni. Hoće li neko odgovarati za kršenje ugovora, ako je slučajno prekršen?trambusek88 wrote: ↑20/12/2025 10:03 Gradi se možda je malo usporio tempo zbog vremena. Kažu biće do proljeća, ali ja računam da tramvaj prođe do početka naredne školske godine.SpoilerShow
-
F&N
#194 Re: Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
Ma vidi ovo se razlaci da bude ored izbore. To je 100%ReymondReddington wrote: ↑20/12/2025 13:50Nspreduju malo morgen. Koja je poenta uopce definisati neke rokove ako ih se nece pridrzavati. Napisi na tabli kad budi bice.tramvajtrojka wrote: ↑20/12/2025 10:07
Napreduju radovi veoma dobro kada se stavi to da su mijenjani i glavni kanalizacioni kolektori i novo asfaltiranje ulica
Pa onda ko raja 2025.
Pa sad do priljeca 2026.
Realno smjesno kad pogledas. I svaki nam je projekat ovako. I sa sda i sa trojkom.
Jer nas narod ima pamcenje 6 mjeseci max...
Ovi neki "neutralni" su vec zaboravili sve sta je trojka uradila za ovaj grad i sve sta SDA nije uradila i sve sta je unistila.
Tako da treba sve nariktati pred izbore da se otvori.
Ako otvore prugu prije augusta debili su.
-
neki
#195 Re: Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
Pruga će biti zvanično otvorena u ponedjeljak 28.09.2026. godine, polaskom prvog tramvaja sa terminusa famos Hrasnica u 10:00 sati.
Svećanost će otpočeti u 09:30h svečanim presijecanjem vrpce od strane preuzvišenog ministra g. Štete
Svećanost će otpočeti u 09:30h svečanim presijecanjem vrpce od strane preuzvišenog ministra g. Štete
- moon_walker_90
#196 Re: Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
Da su bogdo svi ko Steta bilo bi svima puno bolje.
-
tuitamo
#197 Re: Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
Da ja barem još nekoliko njih bilo kao Šteta za vrijeme vladavine seosko-progresivne za kriminal i korupciju pogodne SDA. Ne mogu biti svi kao Adnan.
Nadam se da će uskoro na red doći brzi voz u kantonu Sarajevo da poveže udaljene općine sa željezničkom stanicom u taktu od 15min. Kakav bi to zamah bio za saobraćaj. Par novih stanica itd.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#198 Re: Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
Ja im radare ne halalim to sam zapamtio za zivotaF&N wrote: ↑20/12/2025 18:15Ma vidi ovo se razlaci da bude ored izbore. To je 100%ReymondReddington wrote: ↑20/12/2025 13:50Nspreduju malo morgen. Koja je poenta uopce definisati neke rokove ako ih se nece pridrzavati. Napisi na tabli kad budi bice.tramvajtrojka wrote: ↑20/12/2025 10:07
Pa onda ko raja 2025.
Pa sad do priljeca 2026.
Jer nas narod ima pamcenje 6 mjeseci max...
Ovi neki "neutralni" su vec zaboravili sve sta je trojka uradila za ovaj grad i sve sta SDA nije uradila i sve sta je unistila.
Tako da treba sve nariktati pred izbore da se otvori.
Ako otvore prugu prije augusta debili su.
-
F&N
#199 Re: Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
Voz koji trenutno saobraca na relaciji Hadzici - Z. Stanica je pun pogodak. Ljetos sam se silom prilika morao tim vozom vracati u 5 popodne iz Hadzica u grad. Za vrijeme najvece spice dosli smo za 20 min na zeljeznicku.tuitamo wrote: ↑22/12/2025 21:23Da ja barem još nekoliko njih bilo kao Šteta za vrijeme vladavine seosko-progresivne za kriminal i korupciju pogodne SDA. Ne mogu biti svi kao Adnan.
Nadam se da će uskoro na red doći brzi voz u kantonu Sarajevo da poveže udaljene općine sa željezničkom stanicom u taktu od 15min. Kakav bi to zamah bio za saobraćaj. Par novih stanica itd.
Voz je bio pun. Tako je u oba smjera i ujutro i popodne. Kada bi se na ovoj relaciji napravilo vise stanica i dupli kolosjek da moze saobracati vise vozova i kada bi se uvezalo to uvezalo da isto ima i Visoko i Kakanj guzve na ulazu u grad bi se prepolovile garantujem.
Gotovo sve moje kolege s posla koje zive u Hadzicima i okolnim mjestima dolaze vozom. Oni koji zive dalje od pruge dodju autom do Hadzica i pnda sjednu na voz.
Odlicam zaista potez Stete.
- Qler
#200 Re: Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
Al bi neki pametnjakovići željezničku stanicu u Rajlovac.... Debili...