Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Quaresma wrote: ↑14/10/2025 12:32
Ja sam mislio da su senzori standardna oprema u autima proizvedenim od 2010te. Kolega uzeo Octaviju 2019 godiste, 1.5 tsi motor, al nema senzora, ili mozda nema ovih naprijed. Ja se iznenadio. Ipak pricamo o Octaviji koja bi trebala biti za ove neke standarde visa klasa. Da je Fabija pa hajd i rekao bi treba doplatiti.
slabo ces prednje senzore dobit u standardnoj opremi
moja mazda3 je II paket opreme i ona ima naprijed i nazad, I osnovni paket nema..
Quaresma wrote: ↑14/10/2025 12:32
Ja sam mislio da su senzori standardna oprema u autima proizvedenim od 2010te. Kolega uzeo Octaviju 2019 godiste, 1.5 tsi motor, al nema senzora, ili mozda nema ovih naprijed. Ja se iznenadio. Ipak pricamo o Octaviji koja bi trebala biti za ove neke standarde visa klasa. Da je Fabija pa hajd i rekao bi treba doplatiti.
slabo ces prednje senzore dobit u standardnoj opremi
moja mazda3 je II paket opreme i ona ima naprijed i nazad, I osnovni paket nema..
skoda ne moze bit visa klasa
Ide sad novi CX-5 sa prednjim, zadnjim i kamerom nazad u osnovnoj opremi.
Optimus09 wrote: ↑13/10/2025 23:19
Dizel je dizel.Pitam mehanicara,koji motor na golfu treba gledati,kaze 2.0 tdi
A benzinci,ne znam kaze
Nedavno vidjeh uvezenog Golfa sedmicu kod limara kad sam radio neke sitnice na svojoj Mazdi, udubljenja.
I kaže uvoznik im dopelja auta da ih malo poprave, već korozije ima, da se golf jako pokvario po pitanju limarije, al Bošnjo samo hoće golfa dizla. 2015to godište.
Ozimician wrote: ↑14/10/2025 21:37
Jel duplo staklo na vratima kao u ovih njemačkih opcionalno ili ga nema u ponudi?
Prednja sajba i vozaceva/suvozaceva stakla su serijski dupla, zadnja vrata i gepek su obicna, s tim da su na zadnjim vratima nesto deblja nego na gepeku.
kravamuzara wrote: ↑09/08/2025 13:51
Na tempomatu 130km/h i dobroj podlozi ugodnih 66-67dB, prelaz na vrlo pohabani asfalt vec neugodnih 71-72dB (na 110km/h oko 69dB).
Na 60km/h i dobroj podlozi 61dB, i onda prelazak na totalno pohabanu betonsku podlogu (prakticno najgore sto sam mogao naci) 71dB
Danas je i druga skula (CX-5 mk1 fejslift) isla na iste testove, na 130 i dobroj podlozi 1,5-2dB vise od sestice, a na losoj 2-2,5dB manje.
Na 60 vrlo slicni rezulati.
Znaci nevjerovatno koliku razliku prave gume na 130, na jednom autu razlika medju podlogama 2dB a na drugom i po 6dB.
Danas mi se upalila lampica za pritisak u gumama. Provjerio na pumpe i sve ok, u svim gumama pritisak 2.3 kao sto bi trebalo biti, ali se i dalje lampica ne gasi. Da li desavalo nekom nesto slicno?
ljubijankic wrote: ↑19/10/2025 20:24
Danas mi se upalila lampica za pritisak u gumama. Provjerio na pumpe i sve ok, u svim gumama pritisak 2.3 kao sto bi trebalo biti, ali se i dalje lampica ne gasi. Da li desavalo nekom nesto slicno?
desava se meni redovno na novoj 3ci, jede govna kad su velike promjene u temperaturi
desava se meni redovno na novoj 3ci, jede govna kad su velike promjene u temperaturi
izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑19/10/2025 20:36
Nekad je dosta samo resetovati indikatore, bas zbog ovih varijacija temperature.
Pa ako uprkos tome opet izadje upozorenje, dopuhati odmah ujutru s minimalno voznje, resetovati ih pa vidjeti.
Ako i dalje nastavi, provjeriti da nema neki ekser u gumi
he
nema ova moja, pise da se samo prilagodjava prema temperaturi, to je ok kad nema velike razlike ali kad je ujutru 4 a preko dana 25 onda se struni i kaze ne valja iako je po ocitanju pritiska sve u redu
@ljubijankic ne znam koje ti je auto, ali obicno ta opcija bude u postavkama auta - veliki ekran desno, ako nema tamo onda potrazi u ekran(cic)u u kokpitu.
Na engleskom ce se opcija zvati Tyre pressure indicator ili nesto na taj fol, kad to nadjes bit ce negdje i opcija da se resetuje ili sacuva novi pritisak. Ili potrazi na Youtubeu
izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑20/10/2025 08:09
@ljubijankic ne znam koje ti je auto, ali obicno ta opcija bude u postavkama auta - veliki ekran desno, ako nema tamo onda potrazi u ekran(cic)u u kokpitu.
Na engleskom ce se opcija zvati Tyre pressure indicator ili nesto na taj fol, kad to nadjes bit ce negdje i opcija da se resetuje ili sacuva novi pritisak. Ili potrazi na Youtubeu
CX3 2018, pogledat cu to danas
Lijevo od volana gdje je i dugme za gasenje start/stopa, nacrtana guma sa uzvicnikom, drzis malo duze dok se ne ugasi lampica.
CX3 2018, pogledat cu to danas
Lijevo od volana gdje je i dugme za gasenje start/stopa, nacrtana guma sa uzvicnikom, drzis malo duze dok se ne ugasi lampica.