Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Došlo vrijeme da se mijenja lanac na X1 N47 1.8d.
Molim da odgovorite koji lanac ste koristili prilikom velikog servisa i koliko ste do sad s njim prešli, kratko vaša iskustva.
Dakle volio bih da se ne javljaju ljudi koji nemaju odgovor na pitanje. Ova/ona marka smeće, ova/ona je najbolja bez pokrića, dokaza nisu korisni i poželjni komentari. Hvala svima za koristan savjet.
Kupi orginalni lanac ako neces da razmisljas o tome sta si kupio. Jednom sam gledao cijene lanaca i nije velika razlika u cijeni izmedju OEM i zamjenskog. Mislim da je Swag OEM lanac i da je set oko 400 eura.
lavic wrote: ↑18/10/2025 23:36
Kupi orginalni lanac ako neces da razmisljas o tome sta si kupio. Jednom sam gledao cijene lanaca i nije velika razlika u cijeni izmedju OEM i zamjenskog. Mislim da je Swag OEM lanac i da je set oko 400 eura.
Hvala ta savjet ali nista ja vise ne vjerujem tek tako, na vlastitom iskustvu znam. Ljudi kazu kupi original, zna se da si miran, a original iz fabrike im nije valjao. Da su znali napraviti OEM nebi ga ljudi izbacali masovno. Dakle nisam bezveze pitao zanimaju me iskustva konkretna, sta ste stavljali, sta se pokazalo kao dobro na vlastitom iskustvu, ili iskustvu ljudi koje poznajete, koliko kilometara se preslo bez problema itd.
pa napravljena je revizija i poboljsanje, nikakav je kvalitet zamjenakih dijelova, ako zelis stedit na razvodu ventila samo izvoli, kajat ces se kasnije..
Evolution_IV wrote: ↑19/10/2025 08:54
pa napravljena je revizija i poboljsanje, nikakav je kvalitet zamjenakih dijelova, ako zelis stedit na razvodu ventila samo izvoli, kajat ces se kasnije..
Sve ok ali navedi mi primjer, ti ili neko tvoj koristio? Koliko kilometara? Koja marka i koliko km?
sime_cipol wrote: ↑19/10/2025 09:45
Spremas se izvaliti 2500 za popravku auta i onda gledas u 50€ koji ces set lanca uzeti
Ti si strucnjak veliki vidim. Pa valjda nije niko toliki panj da gleda u 50eur. Nisi shvatio pitanje, pitam koja marka i koliko kilometara ste presli. Cijena me ne interesuje, ako vidis da sam negdje pitao za cijenu javi mi.
kabal1337 wrote: ↑19/10/2025 10:10
sve to pravi iwis, iwis je prva ugradnja.
Na svakoj kajli ima logo
Sve su prilike da će i biti iwis. Bar do sad nisam nikog cuo da kaze nesto lose, niti ga hvale...valjda po logici ako valja samo vozi i suti.
Spominje dosta ljudi i HEPU kao dostojan kvalitet, par ljudi radilo zamjenu sve ok, ali da bi znao covjek je li zaista ok moras voziti 50-60k, svi su dobri u pocetku.
Na svakoj kajli ima logo
Sve su prilike da će i biti iwis. Bar do sad nisam nikog cuo da kaze nesto lose, niti ga hvale...valjda po logici ako valja samo vozi i suti.
Spominje dosta ljudi i HEPU kao dostojan kvalitet, par ljudi radilo zamjenu sve ok, ali da bi znao covjek je li zaista ok moras voziti 50-60k, svi su dobri u pocetku.
sve je to iwis, treba samo obratiti paznju da ti ne uvale kopiju. ako vidis na cijelom lancu samo jedan logo iwisa to je lose.
Na svakoj kajli ima logo
sve je to iwis, treba samo obratiti paznju da ti ne uvale kopiju. ako vidis na cijelom lancu samo jedan logo iwisa to je lose.
Cuj zar ima i kopija. Vidim SWAG i Febi imaju setove sa svim zupcanik, klizac, natezac itd. Pakuju IWIS lance, ima cak i neka poboljsana Tritan verzija, neki zavrsni premaz pa vidjet cemo ima li to ikakve veze ili nema.