Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
CrveniKuk

#13176 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by CrveniKuk »

Juce na Klixu objavljeno, da je Njemačka donirala, 6139 000 KM za nabavku novih čizama i uniformi pripadnicima OS BiH. Da li će ovo biti dovoljno za opremanje svih aktivnih pripadnika ili samo za jedan dio?
Seawolf

#13177 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by Seawolf »

GOLDZEN wrote: 18/10/2025 18:28 Malo gledam registrovana vozila u OS BiH i zapade mi za oko to da nam je prošle godine isporučeno 50 poluprikolica za prijevoz čamaca. Random informacija ali eto..
Kako poluprikolica?

Valjda prikolica.
archi_a

#13178 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by archi_a »

CrazyDiablo wrote: 18/10/2025 17:51
archi_a wrote: 18/10/2025 17:09 Liče, nađi jedan snimak, jednu sliku gdje je transporter u pokretu preko poligona bez vode sa spuštenim trim-vane-om. Onda možemo postaviti pitanje: "koji k. onako vozi"?!? Razumiješ li ti da se sva rasprava vodi oko slike gdje transporter stoji u mjestu?!? :lol: wtf? Kakvi likovi
Pa ti fotografu ocite ne kontas sta ljude interesuje, prvo cim je zatvoren poklopac motora ono nema potrebu da stoji dignuto, drugo gdje ce on na manjaci testirat plovnost. Nemoj samo reci na poligonu jer vise nema tih poligona gore, ono jezero je preslo u privatne ruke.
Druže, ti očigledno imaš nekih problema.
Hajde źiv bio, nema više potrebe za ovom pričom. Evo, da pomognem nekako. Slikana fotografija nakon što je provjereno ulje, ali fotograf nije sačekao da se i "prednja oplata" podigne. Eto, može'l ova konstrukcija da ti smiri kafez. :lol:
archi_a

#13179 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by archi_a »

:lol:
Eklatantan primjer zašto sa nekim ljudima nema svrhe raspravljati.
Jeste, liče, vjerovatno je do fotografa. Nije do toga da ste se provalili da valja.
"Vozaju se po livadi a misle da su na vodi" i to zaključak sve iz jedne fotografije.
:pisnuo:
archi_a

#13180 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by archi_a »

Jesu, jašta su. :pisnuo:
Inače ljudi dolaze ovdje, ne da održavaju topic o OS BiH, nego da mene "provaljuju".
I ti vrlo često navratiš. Neki čudni kompleksi. Možda da razmisliš o terapiji. Provozaj se po livadi, majstore, zajedno sa onim što ga braniš. I ne zaboravite podići oplatu. :lol:
archi_a

#13181 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by archi_a »

Ovo jeste država a ti i takvi ga samo možete takozvano pofafati. Eno, gledaj sjednicu entitetića, pa vidi da.li ima.države i zakona. :wink: :bih:
archi_a

#13182 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by archi_a »

Ova vojska, i svi ti bošnjaci.... da su u gaćama bijelim, dovoljni su da ugase sve secesionističke snove. Uźivaj :wink:
archi_a

#13183 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by archi_a »

:thumbup:
Mislim da je sve jasno.
liyf

#13184 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by liyf »

Arci, ne volimo se ali nema potrebe za tako neumjesne uvrede poredjenja sa ludim dijablom koji se zbog provala i svojih budalastina ovdje htio tuci (i onda nije dosao kad se trebalo tuci??)

Ja OS ne volim, on mrzi sve sto nije bratskojedinstvena vojska.

Evo pitanje za nekog upucenijeg. Sta sprjecava OS da nadograde M60, M84, M113, HMMWV i ostala vozila? M113 je među najgorim transporterima po oklopu, sto se ne bi mogao staviti barem oklop na mitraljezu? Sto se na M60 ne bi mogle zamijeniti nocne i termalne optike, dodati ERA i sl, isto tako i za M84? Srbi su na svoje modele (preskupe prototipe koje vojska nece) stavili i APS, a nama M84 stoji u rezervi iako je nelos tenk. Ne bi bilo preskupo i moglo bi se uraditi u BiH, u KS cak ako se to blokira u RS.
archi_a

#13185 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by archi_a »

Šta ćeš ovdje svaki božiji dan ako ne voliš OS?!? Da nam po stoti put to kažeš?!? To prelazi u opsesiju. A malo je i dosadno, neozbiljno, a i bolesno, priznaj?!?
liyf

#13186 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by liyf »

archi_a wrote: 18/10/2025 21:35 Šta ćeš ovdje svaki božiji dan ako ne voliš OS?!? Da nam po stoti put to kažeš?!? To prelazi u opsesiju. A malo je i dosadno, neozbiljno, a i bolesno, priznaj?!?
znas li citati ili si primljen sa dvije koverte? OS, Policija. Idi doktoru, svakako ni za fotografije vise nisi. Pusti se budzeta i beneficiranog staza zarad mladjih generacija patrijota, okaci donirani canon o klin.
archi_a

#13187 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by archi_a »

Pofino si ti bezobrazan dječak.
Znači ako iz naziva topica izbrišem policiju, možda ćemo te se riješiti? :)
Last edited by archi_a on 18/10/2025 21:38, edited 1 time in total.
liyf

#13188 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by liyf »

archi_a wrote: 18/10/2025 21:37 Pofino si ti bezobrazan dječak.
jesam, a ti si previse star za ovaj sport, sta cemo sad?
archi_a

#13189 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by archi_a »

liyf wrote: 18/10/2025 21:38
Ništa, pustit ću te da se i dalje provaljuješ i ispadaš glup. Neču izbacivati policiju. :wink:
liyf

#13190 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by liyf »

archi_a wrote: 18/10/2025 21:39
liyf wrote: 18/10/2025 21:38
Ništa, pustit ću te da se i dalje provaljuješ i ispadaš glup. Neču izbacivati policiju. :wink:
bas si sila jebote. Steta pa uglove i editovanje ne mozes dobiti preko stele, kameru jedino. Imas li stabilizator na njoj?
archi_a

#13191 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by archi_a »

Bozobrazni dječače, šta sam ja sve bio, po bolesnim konstrukcijama sličnih likova.... vojnik, oficir, pilot, uhljeb, policajac, kontraobavještajac, neko ko nije mogao biti vojnik, veliko bošnjak, ratni profiter, auslender, dijete sa džojstikom, političar, državni službenik, stranački čovjek, evo i fotograf........ pa evo, valjda da me pokušaš uvrijediti, loš fotograf :lol: A topic se održao, unatoč.
Forum svašta trpi, a i svakakve likove. Samo uživaj. Ne znam ti facu ali mogu procijeniti količinu intelekta na osnovu obraćanja forumašima i pisanja na forumu. Pa, Boga mi, hm...... :wink:
Last edited by archi_a on 18/10/2025 21:55, edited 1 time in total.
liyf

#13192 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by liyf »

archi_a wrote: 18/10/2025 21:47 Bozobrazni dječače, šta sam ja sve bio, po bolesnim konstrukcijama sličnih likova.... vojnik, oficir, pilot, uhljeb, policajac, kontraobavještajac, neko ko nije mogao biti vojnik, veliko bošnjak, ratni profiter, auslender, dijete sa džojstikom, političar, državni službenik, stranački čovjek, evo i fotograf........ :lol: A topic se održao, unatoč.
Forum svašta trpi, a i svakakve likove. Samo uživaj. Ne znam ti facu ali mogu procijeniti količinu intelekta na osnovu obraćanja forumašima i pisanja na forumu. Pa, Boga mi, hm...... :wink:
ne shvataš jednu stvar. Ti nisi ovaj topic, ti nisi policija, ti nisi OSBiH, niti si ti Bosna i Hercegovina. Nikada nisi bio, niti ćeš, postojanje ove države od Kraljevine do raznih okupatora pa do danas je historija koja nije vezana niti za jednog insana na ovom svijetu, a ako bi bila vezana, za tebe bi se zadnjeg vezala. Apsolutno može bez tebe, bez tvoje "službe", bez tvojih kriminalnih uglova i bez tvog filozofiranja. Baš si se umislio da si ti Bosna, totalna kontra od onoga čime odlikuje jedan Bošnjak i patriota. Šta, treba svaki doktor, policajac, vatrogasac, profesor, komunalac, hodža i pop da misli da je Bog jer je on eto na tako moralnoj i neizostavnoj poziciji za postojanje ove zemlje.

To je stvar koja mi kod tebe najviše smeta, a ima ih koliko i Drine
Jebo tog oficira koji tvoj ego nije korigovao.
CrazyDiablo

#13193 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by CrazyDiablo »

liyf wrote: 18/10/2025 21:31 Arci, ne volimo se ali nema potrebe za tako neumjesne uvrede poredjenja sa ludim dijablom koji se zbog provala i svojih budalastina ovdje htio tuci (i onda nije dosao kad se trebalo tuci??)

Evo pitanje za nekog upucenijeg. Sta sprjecava OS da nadograde M60, M84, M113, HMMWV i ostala vozila? M113 je među najgorim transporterima po oklopu, sto se ne bi mogao staviti barem oklop na mitraljezu? Sto se na M60 ne bi mogle zamijeniti nocne i termalne optike, dodati ERA i sl, isto tako i za M84? Srbi su na svoje modele (preskupe prototipe koje vojska nece) stavili i APS, a nama M84 stoji u rezervi iako je nelos tenk. Ne bi bilo preskupo i moglo bi se uraditi u BiH, u KS cak ako se to blokira u RS.
A kad se to trebalo tuci gejmeru. Ako ti sta nije jasno ja ti dam u privatnoj poruci broj telefona i da to rijesimo vcs.
archi_a

#13194 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by archi_a »

:lol:
Trebalo.je vremena da napišeš. Baš si se potrudio. Bravo, 5 +
Naravno da nisam, ali veoma.volim državu Bosnu i Hercegovinu, volim OS BiH, volim bh policiju i volim sve probosanski nastrojene ljude. Nikad neću ići protiv toga, a pogotovo neću trošiti svaki dan da iznesem negativne konstatacije, da obesmislim, da umanjim vrijednost, da bacim ljagu, da ismijem. Jeeste, imam ponos, imam gard, imam držanje bosanskih patriota i ne dam ljigavcima da se prave pametni. Bujrum na topic, nije ni zamišljen, kad sam ga otvarao, da bude moj. Ja imam dovoljno i informacija i dokumentacije i poznanstava i iskustva i svoj posao. Ovo mi je hobi, razbibriga, nazovi kako hoćeš. Ne treba mi forum da se informišem. Ovaj topic je zamišljen da ljudima kojji žele bude olakšano.i vidljivo šta se u ovim agencijama radi. Kroz slike, ako ne kroz crteže. Nije zamišljen da google majstori naprđuju o opremi koji su izgooglali, i prave se pametni. Pogotovo kad vidiš da i posle ovoliko vremena ne znaju odgovor zašto se OS BiH ne razvijaju dovoljno brzo. :lol:

Generalno.ti je teza u posljednjem tekstu dobra, ono o ljudima koji su ufurani da su nezamjenljivi, samo, bezobrazni dječače, probaj je primjeniti na sebi. Jer, u svakom trenutku, ja svoje znanje mogu iskoristiti da šiljim kurac na tebi, ali nije mi to.ji zanimljivo niti mi je to.namjera. :wink:
Last edited by archi_a on 18/10/2025 22:08, edited 2 times in total.
tramvajtrojka

#13195 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by tramvajtrojka »

liyf wrote: 18/10/2025 21:55
archi_a wrote: 18/10/2025 21:47 Bozobrazni dječače, šta sam ja sve bio, po bolesnim konstrukcijama sličnih likova.... vojnik, oficir, pilot, uhljeb, policajac, kontraobavještajac, neko ko nije mogao biti vojnik, veliko bošnjak, ratni profiter, auslender, dijete sa džojstikom, političar, državni službenik, stranački čovjek, evo i fotograf........ :lol: A topic se održao, unatoč.
ne shvataš jednu stvar. Ti nisi ovaj topic, ti nisi policija, ti nisi OSBiH, niti si ti Bosna i Hercegovina. Nikada nisi bio, niti ćeš, postojanje ove države od Kraljevine do raznih okupatora pa do danas je historija koja nije vezana niti za jednog insana na ovom svijetu, a ako bi bila vezana, za tebe bi se zadnjeg vezala. Apsolutno može bez tebe, bez tvoje "službe", bez tvojih kriminalnih uglova i bez tvog filozofiranja. Baš si se umislio da si ti Bosna, totalna kontra od onoga čime odlikuje jedan Bošnjak i patriota. Šta, treba svaki doktor, policajac, vatrogasac, profesor, komunalac, hodža i pop da misli da je Bog jer je on eto na tako moralnoj i neizostavnoj poziciji za postojanje ove zemlje.

To je stvar koja mi kod tebe najviše smeta, a ima ih koliko i Drine
Jebo tog oficira koji tvoj ego nije korigovao.
Image
Image

Ove dvije slike govore sav obim sramote u Osbih, glavni paradirajuci nosi sljem austrijskih oruzanih snaga koji je dobio na poklon, dok mu u vrsti stoje vojnici sa sedam različitih vrsta sljemova, prsluka i svakakvih cudesa iz vremena JNA, HVO, i ostalih vojski od prije 30ak

I to sve dok predaje raport generalcicima koje boli ona stvar za osbih kako izgledaju i kakvu opremu obican vojnik ima, al zato je tu najnovija facelift oktavija za generale :lol: :lol: troc je ipak star bio samo pet godina :mrgreen:

Vojska najbolja za oficice i generale nikakve brige i pameti jezi hljebe da te jedem a što obicni vojnici ispastaju i u nekim jedinicama nisu metka ispucali tri godine to nikom ništa :roll:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#13196 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by Bobi »

ne kontam oko cega se prepirete, ego..šta li?
CrazyDiablo

#13197 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by CrazyDiablo »

Bobi wrote: 18/10/2025 22:05 ne kontam oko cega se prepirete, ego..šta li?
Prepirka je jer ovaj fotograf i gejmer samo mlate ovdje. Nadam se da si vidio sto sam postavio slike oko strukture SPJ, i kad ih ispravis pocnu s vrijedanjem i slicnim.
archi_a

#13198 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by archi_a »

Čovjek ti izbrisao pola postova i ti se kao.javljaš. :lol:
Prepirka je, liče, zato što postoji vas par takvih kojima je samo do prepirke. zato i dođete. Svrbi vas topic
Last edited by archi_a on 18/10/2025 22:11, edited 1 time in total.
liyf

#13199 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by liyf »

CrazyDiablo wrote: 18/10/2025 22:04
liyf wrote: 18/10/2025 21:31 Arci, ne volimo se ali nema potrebe za tako neumjesne uvrede poredjenja sa ludim dijablom koji se zbog provala i svojih budalastina ovdje htio tuci (i onda nije dosao kad se trebalo tuci??)

A kad se to trebalo tuci gejmeru. Ako ti sta nije jasno ja ti dam u privatnoj poruci broj telefona i da to rijesimo vcs.
druze ja ti prije pola godine pisao, kad si rekao da bi me prebio da sam tvoj, od tebe ni glasa ni traga :p
liyf

#13200 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by liyf »

archi_a wrote: 18/10/2025 22:05 :lol:
Trebalo.je vremena da napišeš. Baš si se potrudio. Bravo, 5 +
Naravno da nisam, ali veoma.volim državu Bosnu i Hercegovinu, volim OS BiH, volim bh policiju i volim sve probosanski nastrojene ljude. Nikad neću ići protiv toga, a pogotovo neću trošiti svaki dan da iznesem negativne konstatacije, da obesmislim, da umanjim vrijednost, da bacim ljagu, da ismijem. Jeeste, imam ponos, imam gard, imam držanje bosanskih patriota i ne dam ljigavcima da se prave pametni. Bujrum na topic, nije ni zamišljen, kad sam ga otvarao, da bude moj. Ja imam dovoljno i informacija i dokumentacije i poznanstava i iskustva i svoj posao. Ovo mi je hobi, razbibriga, nazovi kako hoćeš. Ne treba mi forum da se informišem. Ovaj topic je zamišljen da ljudima kojji žele bude olakšano.i vidljivo šta se u ovim agencijama radi. Kroz slike, ako ne kroz crteže. Nije zamišljen da google majstori naprđuju o opremi koji su izgooglali, i prave se pametni. Pogotovo kad vidiš da i posle ovoliko vremena ne znaju odgovor zašto se OS BiH ne razvijaju dovoljno brzo. :lol:

Generalno.ti je teza u posljednjem tekstu dobra, ono o ljudima koji su ufurani da su nezamjenljivi, samo, bezobrazni dječače, probaj je primjeniti na sebi. Jer, u svakom trenutku, ja svoje znanje mogu iskoristiti da šiljim kurac na tebi, ali nije mi to.ji zanimljivo niti mi je to.namjera. :wink:
opet citav odgovor centriran oko tebe.

Puna vas je Bosna, zato i jeste u ovolikim govnima.
Post Reply