Rece Prpa da ce ona biti glavni pregovarac sa EU. Nije ovo tacna vijest
Politicko desavanje u RS vol 1
-
ljubijankic
#6301 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#6302 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
kako je tačno nekoga u federaciji skupo koštala donešena odluka? osim čavare i prpe?mishic wrote: ↑18/10/2025 21:46 Ovo "posipanje pepelom po glavi" NSRS kojim se ukidaju ranije donešene odluke skupo je koštalo svakog građanina BiH. Ove u vladajućim strukturama to ne zanima jer oni pored enormnih primanja kradu i šakom i kapom pa to mogu podnijeti.
A i građanima je ovo taman jer se drugačije neće i ne mogu opametiti. Dok ih totalna bijeda ne opameti i dalje će birati ove što desetine i stotine miliona troše i razbacuju kao da se radi tek o desecima KM.
- Prpa.ba
#6303 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Na forumu se poslije ovoga jos neko ima obraza kurciti nekakvom drzavom, jos se i pobjede proglasavaju.
Masovna hipnoza, nemam drugog objasnjenja.
-
ljubijankic
#6304 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Cestitke Ani na izboru za glavnog pregovaraca sa EU

- banjaluka078
- Moderator
-
kuli1961
#6306 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Naglas razmišljam, a pitam za druga:
Ako su, a jesu, usvojili te silne zakone o prestanku.. itd...
Ako su izabrali A.T.B. za "vršioca dužnosti poslova Predsjednika Republike"(ili tako nekako- a jesu...
Slijedi da je A.T.B. ovlaštena potpiše ukaz o proglašenju tih "poništavaućih" zakona.
Medjutim, Ustav Republike Srpske ne poznaje pojam "vršilac dužnosti Predsjednika RS".
Ukaz o proglašenju zakona može potpisati i druge poslove vršiti jedan od potpredsjednika ako mu je predsjednik prenio to ovlašćenje a zbog svoje privremene spriječenosti da to sam uradi (potpiše ukaz).
M.D. je to mogao uraditi, ukoliko je privremeno spriječen, najkasnije do 11.6.2025., jer je narednog dana presuda postala pravosnažna, i od tog dana on više nije mogao vršiti poslove Predsjednika Republike, time ni potpisati ovlašćenje o prenosu nadležnosti.
Prema tome, od 12.6.25 RS nema Predsjednika Republike, v.d. ne postoji, shodno sadržaju Ustava.
Ako bi A.T.B. ipak potpisala ukaz, da li je taj potpis ustavan (
),tj. da li tako proglašeni zakon uopšte može stupiti na pravnu snagu?
Da li je neko od forumaša možda vodio evidenciju da li je neki od pobrojanih, a sada poništenih zakona, Ustavni sud BiH proglasio nesaglasnim za Ustavom BiH?
Ako jeste, posljedica bi bila da tih/tog zakona nema u pravnom poretku. Tada, ako nečeg nema, nema se šta ni poništavati
.
Ako su izabrali A.T.B. za "vršioca dužnosti poslova Predsjednika Republike"(ili tako nekako- a jesu...
Slijedi da je A.T.B. ovlaštena potpiše ukaz o proglašenju tih "poništavaućih" zakona.
Medjutim, Ustav Republike Srpske ne poznaje pojam "vršilac dužnosti Predsjednika RS".
Ukaz o proglašenju zakona može potpisati i druge poslove vršiti jedan od potpredsjednika ako mu je predsjednik prenio to ovlašćenje a zbog svoje privremene spriječenosti da to sam uradi (potpiše ukaz).
M.D. je to mogao uraditi, ukoliko je privremeno spriječen, najkasnije do 11.6.2025., jer je narednog dana presuda postala pravosnažna, i od tog dana on više nije mogao vršiti poslove Predsjednika Republike, time ni potpisati ovlašćenje o prenosu nadležnosti.
Prema tome, od 12.6.25 RS nema Predsjednika Republike, v.d. ne postoji, shodno sadržaju Ustava.
Ako bi A.T.B. ipak potpisala ukaz, da li je taj potpis ustavan (
Da li je neko od forumaša možda vodio evidenciju da li je neki od pobrojanih, a sada poništenih zakona, Ustavni sud BiH proglasio nesaglasnim za Ustavom BiH?
Ako jeste, posljedica bi bila da tih/tog zakona nema u pravnom poretku. Tada, ako nečeg nema, nema se šta ni poništavati
- Chmoljo
#6307 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
priča o hipnozi lik koji je šokiran ovim slikama nakon 30 godina.
ne moramo sad svi ispaštati što si ti sletio na zemlju.
- problemnatravunu
#6308 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
ma kako nije koštalo, pa mi svi kompletno stojimo u mjestu (a morebit i idemo unazad) radi tih nebuloznih igrarija psihopate iz laktaša i njegove kamarileChmoljo wrote: ↑18/10/2025 21:53kako je tačno nekoga u federaciji skupo koštala donešena odluka? osim čavare i prpe?mishic wrote: ↑18/10/2025 21:46 Ovo "posipanje pepelom po glavi" NSRS kojim se ukidaju ranije donešene odluke skupo je koštalo svakog građanina BiH. Ove u vladajućim strukturama to ne zanima jer oni pored enormnih primanja kradu i šakom i kapom pa to mogu podnijeti.
A i građanima je ovo taman jer se drugačije neće i ne mogu opametiti. Dok ih totalna bijeda ne opameti i dalje će birati ove što desetine i stotine miliona troše i razbacuju kao da se radi tek o desecima KM.
- mayab
#6309 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
To i ja kažem, ti nazovi zakoni ne postoje već odavno jer ih je poništio Ustavni sud ,kuli1961 wrote: ↑18/10/2025 22:30 Naglas razmišljam, a pitam za druga:
Ako bi A.T.B. ipak potpisala ukaz, da li je taj potpis ustavan (),tj. da li tako proglašeni zakon uopšte može stupiti na pravnu snagu?
Ako jeste, posljedica bi bila da tih/tog zakona nema u pravnom poretku. Tada, ako nečeg nema, nema se šta ni poništavati![]()
![]()
.
tako da je ovo jučer bilo samo to ,
da je krmak bio natjeran (od strane Amerike, valjda) da javno pred svima pojede govna koja je on sam izasrao

Javna koprofagija
-
Koprofagija ili gutanje izmeta povezana je s medicinskim poremećajima poput napadaja, cerebralne atrofije i tumora te s psihijatrijskim poremećajima poput mentalne retardacije, alkoholizma, depresije, opsesivno-kompulzivnog poremećaja, shizofrenije, shizoafektivne...
- Prpa.ba
#6310 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Meni je bilo sokantno vidjeti smrt dejtonskog sporazuma i kraj bivse drzave.
To sto vi u horu sokolackih srednjoskolaca to ne mozete prepoznati od ekstaze sto vam je dalo upravljati rezervatom, nije do mene, zaista.
- Chmoljo
#6311 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Ma hajde, nije te sokirala poslijeratna pljacka. Bilesi je to bio dokaz postojanja drzave. Ili povratnicki jadi. Ili nikad prestalo otvoreno cetnikovanje.
Jok. Tebe dva lika s fasciklama sokirala i skontao si da je to kraj.
Pateticno. Jos za kraj, krkanska zamjena teza. Sta bi od onako rjecitog forumasa. Propo ko reuf bajrovic.
-
geoxx
#6312 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Al ne ide mu sarkazam, al nikako.
Usput, imam osjecaj da dva sata smislja ove pretenciozne postove od tri recenice sa nekim fensi rijecima.
Uzmi chat gpt brt da se ne patis.
Usput, imam osjecaj da dva sata smislja ove pretenciozne postove od tri recenice sa nekim fensi rijecima.
Uzmi chat gpt brt da se ne patis.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6313 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Ovo kupuje vrijeme dok veceras Avdo ne objavi poruke Nermina Niksica 
- Prpa.ba
#6314 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Krkanska zamjena teza, mislis na poistovjecivanje uspjesne oruzane pobune sa poslijeratnom tranzicijom?Chmoljo wrote: ↑19/10/2025 10:26 Ma hajde, nije te sokirala poslijeratna pljacka. Bilesi je to bio dokaz postojanja drzave. Ili povratnicki jadi. Ili nikad prestalo otvoreno cetnikovanje.
Pateticno. Jos za kraj, krkanska zamjena teza. Sta bi od onako rjecitog forumasa. Propo ko reuf bajrovic.
Lijepo ja kazem, uzbudjena sokolacka srednja skola uhvatila fursat, a suma "promice".
- Chmoljo
#6315 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
tranzicijom zoveš period obnove, velikih donacija, istovremeno traženje masovnih grobnica, dokumentovanje zločina i prirode rata.
jes, u pet deka sa češkom baršunastom revolucijom. to je to, falio nam samo Havel.
tranzicija...
-
zilog
#6316 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
De, javi Miletu, da mu je pobuna (oruzana cak), bila uspjesna i da se nije morao micati sa mjesta preCjednika...Prpa.ba wrote: ↑19/10/2025 10:40Krkanska zamjena teza, mislis na poistovjecivanje uspjesne oruzane pobune sa poslijeratnom tranzicijom?Chmoljo wrote: ↑19/10/2025 10:26 Ma hajde, nije te sokirala poslijeratna pljacka. Bilesi je to bio dokaz postojanja drzave. Ili povratnicki jadi. Ili nikad prestalo otvoreno cetnikovanje.
Lijepo ja kazem, uzbudjena sokolacka srednja skola uhvatila fursat, a suma "promice".
- Prpa.ba
#6317 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
psSta bi od onako rjecitog forumasa. Propo
De ovog malog ziloga ili geoxxa, isti su mi, pohvali ili da mu batica udari "jak brate", satra se momcilo a niko nista.
- Chmoljo
#6318 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Nemoj, polako, pozlice ti.
-
zilog
#6319 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Izgleda sokolacka vecernja dobila inspiraciju...
Kada prigradski papak zalegne na forum, kao ispred seoske birtije, pa raspali mudrovati...
- Prpa.ba
#6320 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Samo neka si ti meni relaksiran zbog ovih silnih pobjeda, pa kud puklo da puklo.
I da u miru i samozadovoljstvu docekujes uspjesne oruzane pobune, i uspostavu konstruktivnih odnosa SAD-a i Republike Srpske.
ps
Nisam ovo pisao ovom nizerazrednom diskutantu iznad koji se bori za paznju forumskih poglavnika. Kad vec nece oni, evo ti od mene jedan
I da u miru i samozadovoljstvu docekujes uspjesne oruzane pobune, i uspostavu konstruktivnih odnosa SAD-a i Republike Srpske.
ps
Nisam ovo pisao ovom nizerazrednom diskutantu iznad koji se bori za paznju forumskih poglavnika. Kad vec nece oni, evo ti od mene jedan
-
zilog
#6321 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Je li ovo, samog sebe prozvalo forumskim poglavnikom?

- Prpa.ba
#6322 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Ponistice ti i tu sokolacku srednju skolu, nisi savladao ni citanje, a pisao bi. 
- Altsa
#6323 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Potpuni fijasko dodikove politike 
-
zilog
#6324 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Zna li neko, zasto je levatu, sokolacka srednja skola - omiljena diskvalifikacija?
Kao da je, tokom boravka na Sokocu, samo za tu ustanovu cuo, a sramota ga spominjati onu drugu, u koju je bio smjesten...
Kao da je, tokom boravka na Sokocu, samo za tu ustanovu cuo, a sramota ga spominjati onu drugu, u koju je bio smjesten...
-
zavrzlama
#6325 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Sta se desava u brlogu...
Velikosrpskih stab u beogradu je odlucio ovaj put da podjelu BIH pokusa umjesto rusije sa amerima..
Posto je zapadu zapao za oko litijum u srbiji I brlogu,oni ce jos dugo odrzavati vucica I dodika na vlasti dok ne ostvare svoje ciljeve...strategija obmavljivanja zapada je pocela isturanjem dojucerasnjeg NATO simpatizera Ane Trisic- Babic,kao trojanskog konja u zapadni stab...
Velikosrpskih stab u beogradu je odlucio ovaj put da podjelu BIH pokusa umjesto rusije sa amerima..
Posto je zapadu zapao za oko litijum u srbiji I brlogu,oni ce jos dugo odrzavati vucica I dodika na vlasti dok ne ostvare svoje ciljeve...strategija obmavljivanja zapada je pocela isturanjem dojucerasnjeg NATO simpatizera Ane Trisic- Babic,kao trojanskog konja u zapadni stab...