Malo lak, malo dugi nokti, malo jaka šminka, malo grudi sise, malo se guza utegla, malo čarape.
Joooj kombinacija.
Malo da napali kolegu ili šefa
Moderator: anex
Buraz, iz dana u dan si sve ofirniji i sve se više otkrivaš...
Ne mogu da se sjetim ko je i u kojoj situaciji, ali nesta smo se raspravljali pa neko spomenu da mozda smo isti lik pa se raspravljamo sami sa sobom.
So what?Haris.ba wrote: ↑18/10/2025 14:25Ne mogu da se sjetim ko je i u kojoj situaciji, ali nesta smo se raspravljali pa neko spomenu da mozda smo isti lik pa se raspravljamo sami sa sobom.
Mozda si ti Haris.ba. odmori malo od foruma. Godice ti.
Nekada kada ne znas sta bi napisao, bolje ti je ne da ne pišeš ništa.
Ali ti ljudi nisu bili kriminalci, već elita.Haris033 wrote: ↑18/10/2025 10:01Lako je pljuvati po Sarajevu iz fotelje i vaditi najgore primjere da bi se prikrila vlastita mržnja ili kompleks.PreWiBa wrote: ↑18/10/2025 06:36
Ne znam za današnji period, ali ako su sinovi i kćeri predratnog Sarajeva mogli biti Risto Đogo, Smiljko Šagolj, Vojislav Šešelj, Momčilo Krajišnik, ako su u njemu Karadžić i Plavšić činili najveću društvenu kremu, ovo današnje još mora pokazati da li će biti u stanju biti dosljedan nasljednik.
Ako ništa, od ovih današnjih lopina makar nikoga ništa i ne može iznenaditi.
Spomenuti Šešelja, Krajišnika ili Karadžića kao “proizvod” Sarajeva je isto kao da po jednom kriminalcu sudiš cijeloj državi.
Takvo izvlačenje najgorih pojedinaca samo pokazuje koliko ti smeta sve dobro što je Sarajevo predstavljalo.
Jer činjenice su jasne, Energoinvest, UNIS, FAMOS, IRIS, Bosnafilm, univerzitet, Olimpijada ’84, bolnice i vrhunski ljekari, bezbjednist i sigurnost, to je ono po čemu se Sarajevo pamti i prepoznaje.
Za svakog zločinca kojeg spominješ, ovaj grad je imao hiljade poštenih, obrazovanih i vrijednih ljudi koji su gradili, stvarali i spajali ljude.
Zato nemoj pokušavati blatiti ono što očigledno nikada nisi ni razumio. Sarajevo je bio grad duha, znanja i ponosa, a to se ne briše pljuvanjem po tastaturi.
Jbt, nekad gdje god da si otišao u exYi, cijenili su te čim čuju da si iz Sarajeva.
Žene iz Beograda, Zagreba, Splita padale na sarajevski akcenat i onu našu duhovitost, šarm i šmek koji niko nije mogao kopirati, a Sarajevo je nasmijavalo i zabavljalo kroz muziku i film cijeli taj prostor.
Danas ste i to uspjeli uništiti. Sarajevski akcenat je nestao i ne vole nas gdje god da se pojavimo.
Btw, nadam se da će stranka o kojoj priča g. Kljuić, biti stranka novih lica i da će konačno neko nešto dobro da utadi za ovu zemlju..
Ljubljana nikad nije bio ekonomski centar, nije ni danas. Sarajevo je i prije rata bio grad izuzetno značajan u Jugoslaviji, industrijom, kulturom i demokrafskim sastavom koji je značio...
Ne znaš ti ni za prethodni period, jer nijedna osoba od gore nabrojanih nisu bili "sinovi i kćeri" Sarajeva, niti su ikad bili neka krema. Svi su "došljaci" pred rat na nekih 20-30 godina, i sve njih je voda odnijela kroz kanalizaciju. Ne znam* zašto ih vadišNe znam za današnji period, ali ako su sinovi i kćeri predratnog Sarajeva mogli biti Risto Đogo, Smiljko Šagolj, Vojislav Šešelj, Momčilo Krajišnik, ako su u njemu Karadžić i Plavšić činili najveću društvenu kremu, ovo današnje još mora pokazati da li će biti u stanju biti dosljedan nasljednik.
HelaS wrote: ↑18/10/2025 16:22Ljubljana nikad nije bio ekonomski centar, nije ni danas. Sarajevo je i prije rata bio grad izuzetno značajan u Jugoslaviji, industrijom, kulturom i demokrafskim sastavom koji je značio...Ne znaš ti ni za prethodni period, jer nijedna osoba od gore nabrojanih nisu bili "sinovi i kćeri" Sarajeva, niti su ikad bili neka krema. Svi su "došljaci" pred rat na nekih 20-30 godina, i sve njih je voda odnijela kroz kanalizaciju. Ne znaš zašto ih vadišNe znam za današnji period, ali ako su sinovi i kćeri predratnog Sarajeva mogli biti Risto Đogo, Smiljko Šagolj, Vojislav Šešelj, Momčilo Krajišnik, ako su u njemu Karadžić i Plavšić činili najveću društvenu kremu, ovo današnje još mora pokazati da li će biti u stanju biti dosljedan nasljednik.![]()
Ma da, svi su Vam iz Sarajeva kad treba oprati vlastite komplekse.PreWiBa wrote: ↑18/10/2025 16:05Ali ti ljudi nisu bili kriminalci, već elita.Haris033 wrote: ↑18/10/2025 10:01Lako je pljuvati po Sarajevu iz fotelje i vaditi najgore primjere da bi se prikrila vlastita mržnja ili kompleks.PreWiBa wrote: ↑18/10/2025 06:36
Ne znam za današnji period, ali ako su sinovi i kćeri predratnog Sarajeva mogli biti Risto Đogo, Smiljko Šagolj, Vojislav Šešelj, Momčilo Krajišnik, ako su u njemu Karadžić i Plavšić činili najveću društvenu kremu, ovo današnje još mora pokazati da li će biti u stanju biti dosljedan nasljednik.
Spomenuti Šešelja, Krajišnika ili Karadžića kao “proizvod” Sarajeva je isto kao da po jednom kriminalcu sudiš cijeloj državi.
Takvo izvlačenje najgorih pojedinaca samo pokazuje koliko ti smeta sve dobro što je Sarajevo predstavljalo.
Jer činjenice su jasne, Energoinvest, UNIS, FAMOS, IRIS, Bosnafilm, univerzitet, Olimpijada ’84, bolnice i vrhunski ljekari, bezbjednist i sigurnost, to je ono po čemu se Sarajevo pamti i prepoznaje.
Za svakog zločinca kojeg spominješ, ovaj grad je imao hiljade poštenih, obrazovanih i vrijednih ljudi koji su gradili, stvarali i spajali ljude.
Zato nemoj pokušavati blatiti ono što očigledno nikada nisi ni razumio. Sarajevo je bio grad duha, znanja i ponosa, a to se ne briše pljuvanjem po tastaturi.
Jbt, nekad gdje god da si otišao u exYi, cijenili su te čim čuju da si iz Sarajeva.
Žene iz Beograda, Zagreba, Splita padale na sarajevski akcenat i onu našu duhovitost, šarm i šmek koji niko nije mogao kopirati, a Sarajevo je nasmijavalo i zabavljalo kroz muziku i film cijeli taj prostor.
Danas ste i to uspjeli uništiti. Sarajevski akcenat je nestao i ne vole nas gdje god da se pojavimo.
Btw, nadam se da će stranka o kojoj priča g. Kljuić, biti stranka novih lica i da će konačno neko nešto dobro da utadi za ovu zemlju..
Pojedinci, nisu pojedinci palili Vijećnicu i gađali snajperom, već građani tog istog Sarajeva, prevođeni drugim građanima tog istog prijeratnog Sarajeva.
Ja sam svoje rekao, makar 30% grada je završila u tom taboru. Malo li je?
Ko je spadao na sarajevski akcenat, cijela Bosna bila poznata po šljakerima diljem Juge, Slovenci su tada već one naše hudnjake što su išli po raznoraznim Jesenicama, Novim Mestima jer im njihova zemlja nije obezbjedila dostojan život počeli nazivati "čefurjima".
A mozda si ti to napisao? Mozda pokusavas ispasti duhovit pa sam sebi pises neke dosjetke.
Nisam znao da dekani prirodno-matematičkog i političkih nauka nisu smatrani kremom nekog društva?HelaS wrote: ↑18/10/2025 16:22Ljubljana nikad nije bio ekonomski centar, nije ni danas. Sarajevo je i prije rata bio grad izuzetno značajan u Jugoslaviji, industrijom, kulturom i demokrafskim sastavom koji je značio...Ne znaš ti ni za prethodni period, jer nijedna osoba od gore nabrojanih nisu bili "sinovi i kćeri" Sarajeva, niti su ikad bili neka krema. Svi su "došljaci" pred rat na nekih 20-30 godina, i sve njih je voda odnijela kroz kanalizaciju. Ne znam* zašto ih vadišNe znam za današnji period, ali ako su sinovi i kćeri predratnog Sarajeva mogli biti Risto Đogo, Smiljko Šagolj, Vojislav Šešelj, Momčilo Krajišnik, ako su u njemu Karadžić i Plavšić činili najveću društvenu kremu, ovo današnje još mora pokazati da li će biti u stanju biti dosljedan nasljednik.![]()
Neugodne istine.PreWiBa wrote: ↑18/10/2025 17:11 Nisam znao da dekani prirodno-matematičkog i političkih nauka nisu smatrani kremom nekog društva?
Momčilo Krajišnik, Nenad Kecmanović, "Nemanja" Kusturica, Nele Karajlić, Vojislav Šešelj, oni su svi rođene Sarajlije. Porodica Riste Đoge je došla u Sarajevo kada je imao dvije godine, tu je završio osnovnu, gimnaziju i fakultet.
Ne "vadim" ih, te ljude nije voda nigdje odnijela. Drugo je što neko voli da prešuti da su i takvi rezultat prijeratnog Sarajeva.
Ljubljana je ekonomski centar. Privređivao je toliko da je, iako duplo manji, čak i u apsolutnim brojkama imao više privredne aktivnosti od Sarajeva.
Ne znaš ni danas. Tvoje pisanje na ovoj temi je provokativno i tendenciozno, smrdi... Da, jeste, te tvoje "ljude" odnijela je voda kroz kanalizacijuPreWiBa wrote: ↑18/10/2025 17:11Nisam znao da dekani prirodno-matematičkog i političkih nauka nisu smatrani kremom nekog društva?HelaS wrote: ↑18/10/2025 16:22Ljubljana nikad nije bio ekonomski centar, nije ni danas. Sarajevo je i prije rata bio grad izuzetno značajan u Jugoslaviji, industrijom, kulturom i demokrafskim sastavom koji je značio...Ne znaš ti ni za prethodni period, jer nijedna osoba od gore nabrojanih nisu bili "sinovi i kćeri" Sarajeva, niti su ikad bili neka krema. Svi su "došljaci" pred rat na nekih 20-30 godina, i sve njih je voda odnijela kroz kanalizaciju. Ne znam* zašto ih vadišNe znam za današnji period, ali ako su sinovi i kćeri predratnog Sarajeva mogli biti Risto Đogo, Smiljko Šagolj, Vojislav Šešelj, Momčilo Krajišnik, ako su u njemu Karadžić i Plavšić činili najveću društvenu kremu, ovo današnje još mora pokazati da li će biti u stanju biti dosljedan nasljednik.![]()
Momčilo Krajišnik, Nenad Kecmanović, "Nemanja" Kusturica, Nele Karajlić, Vojislav Šešelj, oni su svi rođene Sarajlije. Porodica Riste Đoge je došla u Sarajevo kada je imao dvije godine, tu je završio osnovnu, gimnaziju i fakultet.
Ne "vadim" ih, te ljude nije voda nigdje odnijela. Drugo je što neko voli da prešuti da su i takvi rezultat prijeratnog Sarajeva.
Ljubljana je ekonomski centar. Privređivao je toliko da je, iako duplo manji, čak i u apsolutnim brojkama imao više privredne aktivnosti od Sarajeva.
Po toj logici bi svaka država trebala da se stidi jer je neko od njenih građana skrenuo s puta.PreWiBa wrote: ↑18/10/2025 17:11Nisam znao da dekani prirodno-matematičkog i političkih nauka nisu smatrani kremom nekog društva?HelaS wrote: ↑18/10/2025 16:22Ljubljana nikad nije bio ekonomski centar, nije ni danas. Sarajevo je i prije rata bio grad izuzetno značajan u Jugoslaviji, industrijom, kulturom i demokrafskim sastavom koji je značio...Ne znaš ti ni za prethodni period, jer nijedna osoba od gore nabrojanih nisu bili "sinovi i kćeri" Sarajeva, niti su ikad bili neka krema. Svi su "došljaci" pred rat na nekih 20-30 godina, i sve njih je voda odnijela kroz kanalizaciju. Ne znam* zašto ih vadišNe znam za današnji period, ali ako su sinovi i kćeri predratnog Sarajeva mogli biti Risto Đogo, Smiljko Šagolj, Vojislav Šešelj, Momčilo Krajišnik, ako su u njemu Karadžić i Plavšić činili najveću društvenu kremu, ovo današnje još mora pokazati da li će biti u stanju biti dosljedan nasljednik.![]()
U redu, ostaviću ti zadnju riječ, vidim da ti to mnogo znači.Haris033 wrote: ↑18/10/2025 17:07Ma da, svi su Vam iz Sarajeva kad treba oprati vlastite komplekse.PreWiBa wrote: ↑18/10/2025 16:05Ali ti ljudi nisu bili kriminalci, već elita.Haris033 wrote: ↑18/10/2025 10:01
Lako je pljuvati po Sarajevu iz fotelje i vaditi najgore primjere da bi se prikrila vlastita mržnja ili kompleks.
Pojedinci, nisu pojedinci palili Vijećnicu i gađali snajperom, već građani tog istog Sarajeva, prevođeni drugim građanima tog istog prijeratnog Sarajeva.
Ko je spadao na sarajevski akcenat, cijela Bosna bila poznata po šljakerima diljem Juge, Slovenci su tada već one naše hudnjake što su išli po raznoraznim Jesenicama, Novim Mestima jer im njihova zemlja nije obezbjedila dostojan život počeli nazivati "čefurjima".
Kad već spominješ “elitne”, dodaj i Emerika Bluma, Uglješu Uzelca, Branka Mikulića, Mirzu, Sidrana, Halida, Montena, Davorina Popovića…
To su bile prave Sarajlije i ljudi koji su gradili i stvarali, a ne oni koji su ga izdali.
Sarajevo nije bilo tabor, nego meta.
Grad koji je stvorio Olimpijadu, Energoinvest i duhovitost koju pola Juge nije moglo kopirati.
Zato, nemoj mi, bgt, Sarajevo mjeriti po izdajnicima, oni su bili sramota, ne ogledalo grada.
Ima vas ovdje izgleda poprilično “kompleksaša”, al’ haj’, navikli smo da Sarajevo nekima uvijek bude trn u oku.
Vjerov. Vam je Enis Bešlagić “najbolji primjer” novije generacije sarajlija.
quote=Haris.ba post_id=20059043 time=1760793455 user_id=105249]A mozda si ti to napisao? Mozda pokusavas ispasti duhovit pa sam sebi pises neke dosjetke.
PreWiBa wrote: ↑18/10/2025 17:18Pa ja to i ne sporim. Onaj ko spominje Emerika Bluma, samo mora i priznati da u toj listi treba spomenuti i ove što su sarajevske direktorske kancelarije zamijenile prvo onim na Palama, a kasnije sa haškim ćelijama.Haris033 wrote: ↑18/10/2025 17:07Ma da, svi su Vam iz Sarajeva kad treba oprati vlastite komplekse.PreWiBa wrote: ↑18/10/2025 16:05
Ali ti ljudi nisu bili kriminalci, već elita.
Kad već spominješ “elitne”, dodaj i Emerika Bluma, Uglješu Uzelca, Branka Mikulića, Mirzu, Sidrana, Halida, Montena, Davorina Popovića…
To su bile prave Sarajlije i ljudi koji su gradili i stvarali, a ne oni koji su ga izdali.
Sarajevo nije bilo tabor, nego meta.
Grad koji je stvorio Olimpijadu, Energoinvest i duhovitost koju pola Juge nije moglo kopirati.
Zato, nemoj mi, bgt, Sarajevo mjeriti po izdajnicima, oni su bili sramota, ne ogledalo grada.
Ima vas ovdje izgleda poprilično “kompleksaša”, al’ haj’, navikli smo da Sarajevo nekima uvijek bude trn u oku.
Vjerov. Vam je Enis Bešlagić “najbolji primjer” novije generacije sarajlija.
U redu, ostaviću ti zadnju riječ, vidim da ti to mnogo znači.![]()
Da, grad Tanovića i Žbanić još nije dao da nekome u njegovo vrijeme piše "Sarajevo" kao mjesto rođenja u nekoj optužnici u Den Haagu. Hoće li još, ne znamo.
Ti ljudi koje spominjem jesu izdajnici, ali kada ti trećina grada završi na taj način, trebaš se upitati baš kakav grad je to bio. Ponavljam, za Pariz i Amsterdam poslije svako bi pričao o tom periodu sa dosta manje euforije.
Ne miješaj Bosnu i Sarajevo. Sarajevu je jedino Split mogao donekle parirati, ali ih je razvalio heroin. Spominješ SlovencePreWiBa wrote: ↑18/10/2025 16:05Ali ti ljudi nisu bili kriminalci, već elita.Haris033 wrote: ↑18/10/2025 10:01Lako je pljuvati po Sarajevu iz fotelje i vaditi najgore primjere da bi se prikrila vlastita mržnja ili kompleks.PreWiBa wrote: ↑18/10/2025 06:36
"Joj Hamo, vid mu glooove".Edin H. wrote: ↑18/10/2025 17:45Ne miješaj Bosnu i Sarajevo. Sarajevu je jedino Split mogao donekle parirati, ali ih je razvalio heroin. Spominješ SlovencePreWiBa wrote: ↑18/10/2025 16:05Ali ti ljudi nisu bili kriminalci, već elita.Haris033 wrote: ↑18/10/2025 10:01
Lako je pljuvati po Sarajevu iz fotelje i vaditi najgore primjere da bi se prikrila vlastita mržnja ili kompleks.
Ko je spadao na sarajevski akcenat, cijela Bosna bila poznata po šljakerima diljem Juge, Slovenci su tada već one naše hudnjake što su išli po raznoraznim Jesenicama, Novim Mestima jer im njihova zemlja nije obezbjedila dostojan život počeli nazivati "čefurjima".koji su mahom izgledali i ponašali se kao oni ratari iz Salaša u malom ritu. Sarajevo je bila kulturna, ali prije svega muzička i modna prijestolnica bivše Jugoslavije. Kad sam bio u vojsci u Mariboru kad dođu prijatelji iz Sarajeva u posjetu gledali u njih ko’ u ikone, Slovenke kupili pokretom prsta, njihovi muškarci crkoše od zavisti i strahopoštovanja. Sjedim jednom u kafani, prođe frajer, rekoh konačno neki lijepo obučen Slovenac u Mariboru, kad ono Bjelica, tadašnji košarkaš Željezničara.
![]()
Buraz, obzirom da smo dobro odmakli od teme, hajd ti nama ukratko napiši šta hoćeš da kažeš?PreWiBa wrote: ↑18/10/2025 17:50"Joj Hamo, vid mu glooove".Edin H. wrote: ↑18/10/2025 17:45Ne miješaj Bosnu i Sarajevo. Sarajevu je jedino Split mogao donekle parirati, ali ih je razvalio heroin. Spominješ SlovencePreWiBa wrote: ↑18/10/2025 16:05
Ali ti ljudi nisu bili kriminalci, već elita.
Ko je spadao na sarajevski akcenat, cijela Bosna bila poznata po šljakerima diljem Juge, Slovenci su tada već one naše hudnjake što su išli po raznoraznim Jesenicama, Novim Mestima jer im njihova zemlja nije obezbjedila dostojan život počeli nazivati "čefurjima".koji su mahom izgledali i ponašali se kao oni ratari iz Salaša u malom ritu. Sarajevo je bila kulturna, ali prije svega muzička i modna prijestolnica bivše Jugoslavije. Kad sam bio u vojsci u Mariboru kad dođu prijatelji iz Sarajeva u posjetu gledali u njih ko’ u ikone, Slovenke kupili pokretom prsta, njihovi muškarci crkoše od zavisti i strahopoštovanja. Sjedim jednom u kafani, prođe frajer, rekoh konačno neki lijepo obučen Slovenac u Mariboru, kad ono Bjelica, tadašnji košarkaš Željezničara.
![]()
Čuj jedino Split mogao parirati, po čemu bolan. Vama je jedino mjerilo uspjeha grada bilo koliko treba možete skupiti. Nije ni čudo što je sve otišlo u vrag.
Ti Slovenci možda nisu bili lijepo obučeni, ali su vas ipak mogli i tada već sve kupiti.