Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Moderator: anex
-
izbjeglica_iz_besmisla
#33976 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Taj stav je malo odvojen od stvarnosti.
Ne bi ga njemacka napravila za desetak godina. Ali mi mrljavi i lopovi ko narod cemo ga graditi pedeset.
Ima milion varijabli, i mi smo historijski pokazali da to sve NE ZNAMO uskladiti .. osim mozda s izuzetkom titove jugoslavije, kad se jednu osobu sve pitalo.
Eto primjera Prve transverzale u sarajevu. Nema tu kantona nadleznosti, ni HDZ kadrova u vidu Lasica. Al ima ciganluka i korupcije i talova.
Ne bi ga njemacka napravila za desetak godina. Ali mi mrljavi i lopovi ko narod cemo ga graditi pedeset.
Ima milion varijabli, i mi smo historijski pokazali da to sve NE ZNAMO uskladiti .. osim mozda s izuzetkom titove jugoslavije, kad se jednu osobu sve pitalo.
Eto primjera Prve transverzale u sarajevu. Nema tu kantona nadleznosti, ni HDZ kadrova u vidu Lasica. Al ima ciganluka i korupcije i talova.
-
probook
#33977 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Ma daj, pa pravili su lotove od 2-4 kilometra da se ni jednoj stranoj ozbiljnoj firmi ne isplati doci da radi i onda su tako kopkali desetine godina. Njima dobro, radi se stalno, lova kaplje, narod ko jebe. Da su normalni i sa im je cilj da se ovo sto prije zavrsi svaki lot bi bio minimum 40 kilometara, pa bi vidio kako se radi.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑18/10/2025 13:30 Taj stav je malo odvojen od stvarnosti.
Last edited by probook on 18/10/2025 13:35, edited 1 time in total.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#33978 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Prestanite glorificirati ovakve "uspjehe"
To je ko da dripcu od 30godina čestitaš svršetak prvog razreda osnovne, jer mulac nije išao u školu
To je ko da dripcu od 30godina čestitaš svršetak prvog razreda osnovne, jer mulac nije išao u školu
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#33979 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
O kojim magistralama je konkretno rijec?last mohicans wrote: ↑17/10/2025 20:06 Po Hercegovini se vukojebine povezuju boljim magaistralama od ovog pokusaja AP,
-
Naslovnica
#33980 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Da vidite tek kakvo će oduševljenje lokalnih oduševljača biti kada se završi (niko ne zna kada) dionica LOT3B (Mostarsko - Vlakovo).
A tek tunel Hranjen, piškaće se neki u gaće od sreće.
Doduše, nakon tunela trebaće i pristupne ceste uraditi, ali to je 3.14čkin dim.
Jebo skrkane i ukradene milione, to se zanemaruje.
Treba biti sretan i halaliti sve.
A tek tunel Hranjen, piškaće se neki u gaće od sreće.
Doduše, nakon tunela trebaće i pristupne ceste uraditi, ali to je 3.14čkin dim.
Jebo skrkane i ukradene milione, to se zanemaruje.
Treba biti sretan i halaliti sve.
-
Naslovnica
- Haris033
#33982 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
-
izbjeglica_iz_besmisla
#33983 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Ne treba glorificirati, daleko od toga. Rekoh i ja da se mrljavi.
Ali se ne slazem ni sa ovima koji kazu da nam ne treba biti drago. Ako su mi nekom dionicom skinuli 5 minuta puta i jos smanjili negdje guzvu, meni je to plus. To moze biti svejedno samo onome ko ne vozi cesto tim dijelom iza zenice.
A za sjeckanje dionica i kranje na istim ih sve treba na robiju.
Ali se ne slazem ni sa ovima koji kazu da nam ne treba biti drago. Ako su mi nekom dionicom skinuli 5 minuta puta i jos smanjili negdje guzvu, meni je to plus. To moze biti svejedno samo onome ko ne vozi cesto tim dijelom iza zenice.
A za sjeckanje dionica i kranje na istim ih sve treba na robiju.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#33984 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Evo recimo meni vise smeta sto nisu pustili onih 5 km kod Nevic polja nego ista. Kad si vec napravio, pa jebemu pusti bar to.
A ne da se dan danas mili oko Nove Bile a nova cesta stoji neiakoristena 100m odatle. Ko ide cesto tamo znat ce na sta to trenutno lici. E taj javasluk je meni crvena linija, samo za to bi mi neko odgovarao.
A ne da se dan danas mili oko Nove Bile a nova cesta stoji neiakoristena 100m odatle. Ko ide cesto tamo znat ce na sta to trenutno lici. E taj javasluk je meni crvena linija, samo za to bi mi neko odgovarao.
- tramvajtrojka
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- fortaleza
#33987 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
I mene zanimaizvrsni direktor wrote: ↑18/10/2025 13:35O kojim magistralama je konkretno rijec?last mohicans wrote: ↑17/10/2025 20:06 Po Hercegovini se vukojebine povezuju boljim magaistralama od ovog pokusaja AP,
- Haris.ba
#33988 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
I mene isto.fortaleza wrote: ↑18/10/2025 16:40I mene zanimaizvrsni direktor wrote: ↑18/10/2025 13:35O kojim magistralama je konkretno rijec?last mohicans wrote: ↑17/10/2025 20:06 Po Hercegovini se vukojebine povezuju boljim magaistralama od ovog pokusaja AP,
-
Karikaturist
#33989 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Samo potvrdjujes ono sto sam napisao, ko tetke ste kakve. Sve znate, malo vani vidjeli puta i sad pljuc po svemu. Opjevana pjesma na ripit vec miloniti put.escobar__ wrote: ↑17/10/2025 21:44Jok, predlažem da slavite svaki novi kilometar do 2087. kad možda završe i Prenj i spoje sjever i jug zemlje.Karikaturist wrote: ↑17/10/2025 19:57 A nista, treba do besvijesti trkeljati po forumu kako su pokrali i kako kasni izgradnja 25 godina![]()
Usput ih pravdajte, širok je dijapazon forica: težak teren, mala zemlja izašla iz rata, nema para, bla, bla.
@tramvajtrojka Pobjegao iz države mediokriteta i stranačkih uhljeba i sendvičara koji polupismenim prodaju maglu evo već tri decenije od kraja agresije.![]()
I za tvoju informaciju, zivim duze od tebe vani jer znam otprilike kad si poceo pisati da razmisljas o odlasku tako da ti svi ti smijesni djeciji fazoni koje si gore napisao padaju u vodu - pogresnog etiketiras.
Mislim da nema potrebe da mi repliciras i da idemo dalje u temu, ima dovoljno vec govnjivog materijala svugdje po forumu pa ne moramo dodavati i nas dvojica.
-
last mohicans
#33990 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Pa evo ova zadnja Ravno do HR, jednom tom rutom prosao. Mostar- Siroki sto ce povezati hrvatski živalj boljom cestom. Taj put sam igrom slučaja koristio, a nisam ni tada morao.
- Haris.ba
#33991 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Ta cesta oko Ravnog je platila Hrvatska.last mohicans wrote: ↑18/10/2025 17:27 Pa evo ova zadnja Ravno do HR, jednom tom rutom prosao. Mostar- Siroki sto ce povezati hrvatski živalj boljom cestom. Taj put sam igrom slučaja koristio, a nisam ni tada morao.
Mostar Siroki se tek radi (onaj dio da iz Mostara se mozes popeti uz brdo jmjesto onom kozjom stazom). I ne vidim sta je problem da se poveze taj dio. Jer, trenutna cesta je bas losa.
Mislio sam da ces navesti Neum - Stolac. Jer, to je jedina nova magistrala tamo napravljena (i u citavoj BiH).
Ili, zaobilaznicu oko Livna. A, i Bugojno dobilo jednu.
-
last mohicans
#33992 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Nebitno ko je platio, ta cesta barem meni nece nikada zatrebati. Bolje da su nastavili lasvu nevic polje, da riješe usrani Vitez. Stolac Neum opet urađena radi monopola hrvatskih tajkuna u jedinom kobajagi bosanskom gradu na moru. Ali eto, olaksava dolazak mnogima kojima je Neum pristupačan cjenovno. Ni tamo ne idem, u coroni jednom morao biti.Haris.ba wrote: ↑18/10/2025 17:31Ta cesta oko Ravnog je platila Hrvatska.last mohicans wrote: ↑18/10/2025 17:27 Pa evo ova zadnja Ravno do HR, jednom tom rutom prosao. Mostar- Siroki sto ce povezati hrvatski živalj boljom cestom. Taj put sam igrom slučaja koristio, a nisam ni tada morao.
Mostar Siroki se tek radi (onaj dio da iz Mostara se mozes popeti uz brdo jmjesto onom kozjom stazom). I ne vidim sta je problem da se poveze taj dio. Jer, trenutna cesta je bas losa.
Mislio sam da ces navesti Neum - Stolac. Jer, to je jedina nova magistrala tamo napravljena (i u citavoj BiH).
Ili, zaobilaznicu oko Livna. A, i Bugojno dobilo jednu.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#33993 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Znaci, problem je sto prave ceste u dijelovima drzave u koje ti ne zalazis?
Da poslom moras u neum, onda bi ti bilo ok?
- Haris.ba
#33994 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Znaci ti bi da upravljas Hrvatskoj prema svom misljenju gdje ce da trosi pare?last mohicans wrote: ↑18/10/2025 17:40 Nebitno ko je platio, ta cesta barem meni nece nikada zatrebati. Bolje da su nastavili lasvu nevic polje, da riješe usrani Vitez.
Zanimljivo.
Nastavak oko Viteza nije problem para, vec kako ce napraviti.
Taj narativ o famoznim magistralama u Hercegovini je zanimljiv.
Pa mnogi idu. I to tokom citave godine. Hoteli stalno puni raznih seminara.last mohicans wrote: ↑18/10/2025 17:40
Stolac Neum opet urađena radi monopola hrvatskih tajkuna u jedinom kobajagi bosanskom gradu na moru. Ali eto, olaksava dolazak mnogima kojima je Neum pristupačan cjenovno. Ni tamo ne idem, u coroni jednom morao biti.
-
last mohicans
#33995 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Problem je vidljiv zamah samo u sredinama gdje je većinski hrvatski zivalj, kojeg ima 8-9% na nivou cijele drzave i sto se samo Hercegovina povezuje, opet sa Hrvatskom, uglavnom. Ostatak stanovnistva koji bi to koristio nije ni 5%. A problem je i sto poluge AC FBiH drze opet hrvatski kadar, a to im je omogućio koalicioni partner. Zašto ne rade recimo Posušje-Imotski ili Posušje-Jablanica. Pa jedva su i zakrpili ono malo jada preko Blidinja. Zasto se faking Mostar ne moze povezati za Bijačom ili Metkovićem.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑18/10/2025 17:48 Znaci, problem je sto prave ceste u dijelovima drzave u koje ti ne zalazis?
-
izvrsni direktor
#33996 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
last mohicans wrote: ↑17/10/2025 20:06 Po Hercegovini se vukojebine povezuju boljim magaistralama od ovog pokusaja AP, a dobar dio je vec propao. Niko balijama nije kriv sto vole više ukrasti, pa jebenu Tuzlu nisu mogli boljom magistralom povezati.
Aha znaci od mnozine dogodjosmo do jedne jedine nove ceste i to samo od 10km koju je u potpunosti finansirala vlada Hrvatske, i jos jedne magistrale koja je u najavama.last mohicans wrote: ↑18/10/2025 17:27
Pa evo ova zadnja Ravno do HR, jednom tom rutom prosao. Mostar- Siroki sto ce povezati hrvatski živalj boljom cestom. Taj put sam igrom slučaja koristio, a nisam ni tada morao.
Ok, hajde reci po cemu je ta cesta bolja od AP sarajevo zenica?
Ili priznajes da ono sto si napisao i nema smisla i veze sa cinjenicama?
- Haris.ba
#33997 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
O kojem zamahu pricamo? Ono, ja bih volio da vidim taj zamah. Barem negdje da krene.last mohicans wrote: ↑18/10/2025 18:13Problem je vidljiv zamah samo u sredinama gdje je većinski hrvatski zivalj, kojeg ima 8-9% na nivou cijele drzave i sto se samo Hercegovina povezuje, opet sa Hrvatskom, uglavnom. Ostatak stanovnistva koji bi to koristio nije ni 5%. A problem je i sto poluge AC FBiH drze opet hrvatski kadar, a to im je omogućio koalicioni partner. Zašto ne rade recimo Posušje-Imotski ili Posušje-Jablanica. Pa jedva su i zakrpili ono malo jada preko Blidinja. Zasto se faking Mostar ne moze povezati za Bijačom ili Metkovićem.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑18/10/2025 17:48 Znaci, problem je sto prave ceste u dijelovima drzave u koje ti ne zalazis?
Nazalost ne postoje te famozne magistrale o kojim pricas.
Najvise se mogu zaliti u USK i TK. Oni su dobili krompir.
Ali, ni Hercegovina nije u nekom velikom bumu.
-
izvrsni direktor
#33998 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Ako hrvatski kadar u ac fbih odlucuje, kako onda objasnjavas cinjenicu da je eto hrvatski kadar u ac fbih odlucio da prvo poveze i zavrsi Vc u dijelu bosne gdje je vecinsko bosnjacko stanovnistvo a da nije npr mostar povezao autoputem do hrvatske?last mohicans wrote: ↑18/10/2025 18:13Problem je vidljiv zamah samo u sredinama gdje je većinski hrvatski zivalj, kojeg ima 8-9% na nivou cijele drzave i sto se samo Hercegovina povezuje, opet sa Hrvatskom, uglavnom. Ostatak stanovnistva koji bi to koristio nije ni 5%. A problem je i sto poluge AC FBiH drze opet hrvatski kadar, a to im je omogućio koalicioni partner. Zašto ne rade recimo Posušje-Imotski ili Posušje-Jablanica. Pa jedva su i zakrpili ono malo jada preko Blidinja. Zasto se faking Mostar ne moze povezati za Bijačom ili Metkovićem.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑18/10/2025 17:48 Znaci, problem je sto prave ceste u dijelovima drzave u koje ti ne zalazis?
Kako objasnjavas da je hrvatski kadar odlucio da jedina trenutno jedina gradnja autoputa bude u povezivanju sarajeva do doboja? A na drugoj strani autoput doveli tacno do hercegovine i stali?
-
last mohicans
#33999 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Druze, jebe mi se ko je finansirao. Je li u Bosni taj dio, a spaja selo sa Hrvatskom?izvrsni direktor wrote: ↑18/10/2025 18:13last mohicans wrote: ↑17/10/2025 20:06 Po Hercegovini se vukojebine povezuju boljim magaistralama od ovog pokusaja AP, a dobar dio je vec propao. Niko balijama nije kriv sto vole više ukrasti, pa jebenu Tuzlu nisu mogli boljom magistralom povezati.Aha znaci od mnozine dogodjosmo do jedne jedine nove ceste i to samo od 10km koju je u potpunosti finansirala vlada Hrvatske, i jos jedne magistrale koja je u najavama.last mohicans wrote: ↑18/10/2025 17:27
Ok, hajde reci po cemu je ta cesta bolja od AP sarajevo zenica?
Ili priznajes da ono sto si napisao i nema smisla i veze sa cinjenicama?
Nije samo ta, već i druga vukojebina, Siroki Brijeg koji je potpisan prije par dana. Dva je vise od jedan, je li tako, direktore? Koliko ljudi mora ici u Siroki iz TZ, Sarajeva, Doboja, Zenice, Gorazda, recimo, eto poslovno, pa da ide i turistički, da te magistrale imaju opravdanost i frekventnost. Ne krivim ja hrvatske kadrove sto pločaju svoje vukojebine, nego balije koji ne mogu rijesiti semafore u Konjicu, Mostaru, ne brani im niko to.
Puno pitanja postavljas, direktore, a ni sam ne nudiš odgovore, baš direktorski.
- Haris.ba
#34000 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Siroki potpisan jucer, a npr.magistrala oko Zivinica se kiseli oko 4 godine zbog papirologije, i kazu da ce navodno poceti 4 km da prave.
Jednostavno ti prica ne odgovara realnosti.