Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

sumirprimus

#29776 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by sumirprimus »

moimoi wrote: 17/10/2025 22:25
sumirprimus wrote: 17/10/2025 22:18
moimoi wrote: 17/10/2025 22:16

Koja bransa osim mozda hirurga ili fudbalera? I to da mu se diploma odmah prizna (mislim na hirurga) da su stotine hiljada u pitanju? It sektor- nije. Tata-mata u bilo kojoj bransi ima razliku od par hiljada… stotina,ne.
Ha jebga, ne znam ja pitaj didiera :)
Samo kazem da i kod nas imas ljudi koji zaradjuju veeeelike cifre mjesecno ako su u svom poslu “tata-mate”. .. a da nisu u politici, droZi ili namjestenim menaDjerskim pozicijama.
Naravno da ih je puno manje nego u zemljama koje spominjemo.
Sad se vrati na pocetqk ove prepiske gdje ja to ne nijecem nego tvrdim na osnovu licnih poznanstava i iskustava da uprsvo takvi salju djecu vani samo da.gtfo here. Jer.mogu
Osmi Socrates

#29777 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Osmi Socrates »

Nema više duša meka
Ima srce tvrdo
Ima droga nema leka
Tuga...Tuga kao brdo
Didier

#29778 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Didier »

sumirprimus wrote: 17/10/2025 22:43
Didier wrote: 17/10/2025 22:21
sumirprimus wrote: 17/10/2025 22:18 Ti me ne mozes ispratiti I da hoces.
Ma ti si karina od čovjeka, dovoljno si ovdje rekao.

Aj sad zdra'o, neću gubiti vrijeme s papkom koji podržava genocid.
Upravo potvrdjujes moju tezu, ako ovako vecina misli o zidovima u bosni kojih nema ni par stotina, sta da misle svi oni Koji nisu dio te vecine I ne osjecaju se dobrodoslim, nego da idu.
Da podsjetim nikada nije vracena imovina zidova u bih
Niko nije odgovarao, ali se pljuje zarad bliskog istoka.blizi vam je bliski istok nego rodjena zemlja. Sramota brate..zato je dosta raje I otislo a nisu ppci, a dosta ih isto misli ali ne zeli da se izlaze ovakvoj pljuvacini vecine.
Ti si mogao i normalno početi razgovor, ali si odmah rekao "ne zanimaš me". I kad sam te onda počeo zajebavati, počeo si glumiti žrtvu, uz to se naslađujući što fašisti napadaju arapske zemlje oko sebe.

I kao nešto bi raspravljao. Moji su takvima poklanjali metak u čelo, i ja bih to rado, ali nije društveno prihvatljivo.

Nema razlike između nacističke Njemačke i današnjeg Izraela, i ako ti tvrdiš da "par stotina" židova podržava Izrael, to su za mene fašisti, a i za svakog normalnog, i naravno da nisu dobrodošli nigdje.

Pa jebote, cijeli svijet ih počinje mrziti, a u jednom momentu će biti nepoželjni svugdje.

Nema tu nikakvog više poštovanja, a posebno nema strahopoštovanja.

Btw, zašto bi se židovima vraćala imovina za koju su dobili odštetu? Možemo pričati o tome kakve su te odštete bile, ali nisu ništa dobili ni ostali, pa zašto bi židovi? I mom pradedi je uzeto 12 aščinica u Sarajevu, i ostavljena mu samo jedna, jer mu je dovoljna. Ali kad me neko pita odakle mu 13 aščinica, ja nemam odgovor.
Didier

#29779 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Didier »

sumirprimus wrote: 17/10/2025 22:47 Sad se vrati na pocetqk ove prepiske gdje ja to ne nijecem nego tvrdim na osnovu licnih poznanstava i iskustava da uprsvo takvi salju djecu vani samo da.gtfo here. Jer.mogu
Pa onda Halid umre na KCUS-u.

Ne seri više, dovoljno si se isprosipao na ovoj temi.
Osmi Socrates

#29780 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Osmi Socrates »

Halidov sin sa porodicom živi u Njemačkoj. Tako da ti to baš i nije neki primjer.
Last edited by Osmi Socrates on 18/10/2025 02:05, edited 1 time in total.
Osmi Socrates

#29781 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Osmi Socrates »

Iz govora Halidove unuke na komemoraciji se jasno vidi i da dijete nije odrastalo među bosanskom djecom.

Što mi govori jednu pozitivnu stvar o njenim roditeljima. Pustili su je da sama napiše i kaže šta osjeća.

Hrabra djevojčica.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#29782 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by PreWiBa »

Ja mislim da rahm. Halid definitivno nikoga nije slao ciljano.
Mislim da mu je taj sin tamo otišao tek kao medicinski tehničar, tako je baš pisalo u novinama tada.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#29783 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by _BataZiv_0809 »

Osmi Socrates wrote: 18/10/2025 01:04 Halidov sin sa porodicom živi u Njemačkoj. Tako da ti to baš i nije neki primjer.
Ali od para koje je Halid zaradio.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#29784 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by izvrsni direktor »

PreWiBa wrote: 18/10/2025 06:59 Ja mislim da rahm. Halid definitivno nikoga nije slao ciljano.
Mislim da mu je taj sin tamo otišao tek kao medicinski tehničar, tako je baš pisalo u novinama tada.
Ma jasta, sin mu onako slucajno odlucio da se preseli u tatin stan u gradu u kojem je par godina djetinjstva proveo...
skafiskafsnjak

#29785 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by skafiskafsnjak »

Didier wrote: 18/10/2025 00:28
sumirprimus wrote: 17/10/2025 22:43
Didier wrote: 17/10/2025 22:21

Ma ti si karina od čovjeka, dovoljno si ovdje rekao.

Aj sad zdra'o, neću gubiti vrijeme s papkom koji podržava genocid.
Upravo potvrdjujes moju tezu, ako ovako vecina misli o zidovima u bosni kojih nema ni par stotina, sta da misle svi oni Koji nisu dio te vecine I ne osjecaju se dobrodoslim, nego da idu.
Da podsjetim nikada nije vracena imovina zidova u bih
Niko nije odgovarao, ali se pljuje zarad bliskog istoka.blizi vam je bliski istok nego rodjena zemlja. Sramota brate..zato je dosta raje I otislo a nisu ppci, a dosta ih isto misli ali ne zeli da se izlaze ovakvoj pljuvacini vecine.
Ti si mogao i normalno početi razgovor, ali si odmah rekao "ne zanimaš me". I kad sam te onda počeo zajebavati, počeo si glumiti žrtvu, uz to se naslađujući što fašisti napadaju arapske zemlje oko sebe.

I kao nešto bi raspravljao. Moji su takvima poklanjali metak u čelo, i ja bih to rado, ali nije društveno prihvatljivo.

Nema razlike između nacističke Njemačke i današnjeg Izraela, i ako ti tvrdiš da "par stotina" židova podržava Izrael, to su za mene fašisti, a i za svakog normalnog, i naravno da nisu dobrodošli nigdje.

Pa jebote, cijeli svijet ih počinje mrziti, a u jednom momentu će biti nepoželjni svugdje.

Nema tu nikakvog više poštovanja, a posebno nema strahopoštovanja.

Btw, zašto bi se židovima vraćala imovina za koju su dobili odštetu? Možemo pričati o tome kakve su te odštete bile, ali nisu ništa dobili ni ostali, pa zašto bi židovi? I mom pradedi je uzeto 12 aščinica u Sarajevu, i ostavljena mu samo jedna, jer mu je dovoljna. Ali kad me neko pita odakle mu 13 aščinica, ja nemam odgovor.
Ajno se dogovoriti da kolektivno ignorisemo usranog ljubitelja genocida.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#29786 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by _BataZiv_0809 »

izvrsni direktor wrote: 18/10/2025 08:44
PreWiBa wrote: 18/10/2025 06:59 Ja mislim da rahm. Halid definitivno nikoga nije slao ciljano.
Ma jasta, sin mu onako slucajno odlucio da se preseli u tatin stan u gradu u kojem je par godina djetinjstva proveo...
Kakav medicinski tehnicar :-)
Halid je rat proveo u Njemackoj, u Njemackoj je uplacivao penzioni staz, a to se ne moze bez neke vrste boravka, ispravi me ako grijesim. Jedino ako nije uplacivao u privatno osiguranje sa sjedistem u Njemackoj. U medijima se pisalo da uplacuje penziju u Njemackoj. Ali to je Halid i niko nije zamjerio ociglednu diskrepancu izmedju proklamovane ljubavi prema BiH, a punjenju tudjeg penzionog fonda :mrgreen: pa ni ja, Halidu je sve oprosteno :thumbup:

Dino je otisao gore na vec prokrcen put-nekretnine, pare, izgradjena socijalna mreza, koliko znam ne radi nista, zivi od Halidovih para.
Porediti njega sa vama koji ste muda oznojili dok ste gore nesto napravili je uvreda.
Didier

#29787 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Didier »

skafiskafsnjak wrote: 18/10/2025 09:20 Ajno se dogovoriti da kolektivno ignorisemo usranog ljubitelja genocida.
Deal.

Ja ne mogu da vjerujem da možeš odrasti u Tuzli i biti ljubitelj Izraela, pa jebote koliko su im mozak isprali...
Messier

#29789 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Messier »

Didier wrote: 18/10/2025 09:28
skafiskafsnjak wrote: 18/10/2025 09:20 Ajno se dogovoriti da kolektivno ignorisemo usranog ljubitelja genocida.
Deal.

Ja ne mogu da vjerujem da možeš odrasti u Tuzli i biti ljubitelj Izraela, pa jebote koliko su im mozak isprali...
Ma pali vas lik, trovac.

Ne znam kako se mozete uopste upaliti na ovo
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#29790 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by izvrsni direktor »

_BataZiv_0809 wrote: 18/10/2025 09:26
izvrsni direktor wrote: 18/10/2025 08:44
Kakav medicinski tehnicar :-)
Halid je rat proveo u Njemackoj, u Njemackoj je uplacivao penzioni staz, a to se ne moze bez neke vrste boravka, ispravi me ako grijesim. Jedino ako nije uplacivao u privatno osiguranje sa sjedistem u Njemackoj. U medijima se pisalo da uplacuje penziju u Njemackoj. Ali to je Halid i niko nije zamjerio ociglednu diskrepancu izmedju proklamovane ljubavi prema BiH, a punjenju tudjeg penzionog fonda :mrgreen: pa ni ja, Halidu je sve oprosteno :thumbup:

Dino je otisao gore na vec prokrcen put-nekretnine, pare, izgradjena socijalna mreza, koliko znam ne radi nista, zivi od Halidovih para.
Porediti njega sa vama koji ste muda oznojili dok ste gore nesto napravili je uvreda.
Pod broj 1. Ne zamjerim ja ni Halidu a i nikome sto je sebi i dijetu obezbijedio bolji zivot i pametno ulagao. Ko ne bi, da moze, gradio alternativu u njemackoj?

Al nemoj brate valjat ovake gluposti, citav rat sklonjena porodica u njemackoj, nekretnina, odrzavanje stalnog boravka u njemackoj sve godine, pretpostavljam i drzavljanstvo, i onda ovaj lupa kao, ma niiije to halid ciljano radio...

Znas kad bi sin milionera otisao crncit kao pfleger (ili bilo kakav posao na tom nivou raditi) u njemackoj?? :-)

Njegova adresa u stuttgartu je stalna i stalno je bio tu. Njegovi nastupi u stuttgartskim balkanskim klubovima to dabome i potvrdjuju
Osmi Socrates

#29791 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Osmi Socrates »

Halidova snaha je magistrica kemije, i radi u svojoj struci u Njemačkoj, tako da baš i ne vjerujem da su im potrebne Halidove pare da prežive.

Uostalom, to su porodične stvari. Poenta je da su odlučili živjeti u Njemačkoj.
skafiskafsnjak

#29792 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by skafiskafsnjak »

Messier wrote: 18/10/2025 10:02
Deal.

Ma pali vas lik, trovac.

Ne znam kako se mozete uopste upaliti na ovo
Ne pali. Takav je.
Mislim, ja se nisam nesto raspravljao, ali citam… haha.
BiBi911

#29793 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by BiBi911 »

Deal.

Jel Izrael sta lose uradio Tuzlacima?

Ti si ljubitelj onog turskog Kluba partizan bg il kako se vec zove
-branio si i trazio pravdu za one sto protestuju u serviji
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#29794 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by _BataZiv_0809 »

izvrsni direktor wrote: 18/10/2025 12:06 Pod broj 1. Ne zamjerim ja ni Halidu a i nikome sto je sebi i dijetu obezbijedio bolji zivot i pametno ulagao. Ko ne bi, da moze, gradio alternativu u njemackoj?

Al nemoj brate valjat ovake gluposti, citav rat sklonjena porodica u njemackoj, nekretnina, odrzavanje stalnog boravka u njemackoj sve godine, pretpostavljam i drzavljanstvo, i onda ovaj lupa kao, ma niiije to halid ciljano radio...

Znas kad bi sin milionera otisao crncit kao pfleger (ili bilo kakav posao na tom nivou raditi) u njemackoj?? :-)

Njegova adresa u stuttgartu je stalna i stalno je bio tu. Njegovi nastupi u stuttgartskim balkanskim klubovima to dabome i potvrdjuju
Ne zamjerim ni ja naravno, nista ljudsko meni nije strano, ali samo nemoj da se lazemo i hajmo "no bullshit" pristup

I ja bih volio da nas je otac mogao izvuci na sigurno i da zbog 3 godine rova sad ne doruckuje leksilium. I da ne moram nista raditi u zivotu a da imam sve. Ko ne bi?

Ali cinjenica je da tog lagodnog zivota ni novca ne bi bilo bez Balkana, odnosno ljudi sa Balkana.
dječak sa šibicama

#29795 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by dječak sa šibicama »

Nema Halid bas toliko puno para, hotel i pumpa radjeni na kredit, covjek tek pred smrt rijesio ogromne kredite.

Jeste da narodnjaci lijepo zaradjuju, ali neki i puno trose. Sto bi rekao Milic, ako sam zaradio milion, dva sam potrosio na kokain. Halid na druge jeboguzluke, alkohol nije skup ali volio covjek cascavati okolo, dijelio pare svima maltene.

Dino ima Halidov stan u Stutgartu.
moimoi

#29796 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by moimoi »

dječak sa šibicama wrote: 18/10/2025 12:40 Nema Halid bas toliko puno para, hotel i pumpa radjeni na kredit, covjek tek pred smrt rijesio ogromne kredite.

Jeste da narodnjaci lijepo zaradjuju, ali neki i puno trose. Sto bi rekao Milic, ako sam zaradio milion, dva sam potrosio na kokain. Halid na druge jeboguzluke, alkohol nije skup ali volio covjek cascavati okolo, dijelio pare svima maltene.

Dino ima Halidov stan u Stutgartu.
Ovako nesto da napravis danas u Hr uz more treba ti milion eura najmanje. Koliko ces skrsiti u interijer.. u to ne ulazim. Govorim samo o zemljistu i objektu.. da ne kazem robau.

https://story.hr/Celebrity/amp/a377461/ ... zenom.html
Osmi Socrates

#29797 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Osmi Socrates »

Hvala Bogu da je čovjek zaradio. Ako je neko zaslužio da bude bogat, onda je to on. Nije sramota biti bogat.
Bodkin

#29798 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Bodkin »

Sta je ovdje argument uopste? Pa ima masa tih nekih pjevaca koji zive i rade u njemackoj. Mislim ok, puno manja imena od halida ali ipak. Zar nije ono dzinoviceva cerka u beogradu?

Mislim djeca tih istih zapadnjaka redovno u 20im i 30 kde da zivi i radi negdje drugo. Sta je sa tim problem?
Haris.ba

#29799 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Haris.ba »

Bodkin wrote: 18/10/2025 13:16 Sta je ovdje argument uopste? Pa ima masa tih nekih pjevaca koji zive i rade u njemackoj. Mislim ok, puno manja imena od halida ali ipak. Zar nije ono dzinoviceva cerka u beogradu?

Mislim djeca tih istih zapadnjaka redovno u 20im i 30 kde da zivi i radi negdje drugo. Sta je sa tim problem?
Moras se narodu opravdati kako trosis svoj novac. Ako "narod" da muhur, onda je valjda ok.
moimoi

#29800 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by moimoi »

Osmi Socrates wrote: 18/10/2025 13:12 Hvala Bogu da je čovjek zaradio. Ako je neko zaslužio da bude bogat, onda je to on. Nije sramota biti bogat.
Naravno.
Samo kazem da neko ko kao “nema puno”… ne moze ovako nesto napraviti danas u hr.

Vjerujem da je on sasvim lijepe novce ostavio iza sebe.
Zaradio ih je.
Post Reply